Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Dragon

Ez tök jó, csináljunk már egy ponttáblázatot:

én borzalmasan rossz voltam mindig is töribõl, de egy ilyenre gondoltam

/évszám (-tól -ig)/   /hazai csapat/ - /ellenfél/   /eredmény/

pl.

1861-1865 Észak - Dél 1:0 Amerikai polgárháború
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Moha

Quote from: bpka000/évszám (-tól -ig)/   /hazai csapat/ - /ellenfél/   /eredmény/
:lol: (Pedig se történelembõl nem vagyok jó, se a focit nem szeretem, de ez tetszik)

Damnatus: az Angol-Amerikai összecsapás mikor volt?

roderick

1812 asszem, de legalábbis akkor tuti háborúban álltak Napoleon miatt...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Suszi

Quote from: DrótmalacPróbáltad már Mplayer-el?

Még nem, de megpróbálom. Köszi a tippet.  :merci:

Quote from: RouninHmm... nekem megoldotta az ilyen gondot az összes codec leszedése és csak a legszükségesebbek felrakása. Vagy másik lejátszóval esetleg (Radlight?)

Honnan lehet letölteni a codec-eket? (Tudom elég bárgyú kérdés :eeek: )

Quote from: RouninNem kifogás. Shadowolftól kérhetsz tippeket a gyors fejlõdésre :D

Shadowolf: Légyszi adj néhány tippet!  :merci:

Feldin

Ok linuxosok. Fel fogok tenni linuxot az mplayer miatt.
Vki adjon nekem pm-ben linket mplayerhez (linuxos grafikus) + vmi jó rendszerelosztó progit!!! Hogy tûrik egymást az xp-vel?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Fazék

Quote from: FeldinOk linuxosok. Fel fogok tenni linuxot az mplayer miatt.
Vki adjon nekem pm-ben linket mplayerhez (linuxos grafikus) + vmi jó rendszerelosztó progit!!! Hogy tûrik egymást az xp-vel?
csak azért fölraksz egy Linux-ot, hogy még jobban a gépedre optimizált lejátszásban részesülj?  :wtf: lelkes ember vagy, nekem tökéletesen megfelel a windows-os változat is...

amúgy nálam legutóbb teljesen jól tûrték (98, XP, Linux) egymást, úgy hogy a Linux-ot telepítettem utoljára. egyszerûen volt egy indítólemez amit ha betettem akkor a Linux indult el, számomra így volt a legkényelmesebb, úgyis csak idõnként kellett tanuláshoz, nem volt kedvem rendszerelosztással stb különösebben szórakozni

Suszi

Quote from: Blimpcsak azért fölraksz egy Linux-ot, hogy még jobban a gépedre optimizált lejátszásban részesülj?  :wtf: lelkes ember vagy

Szerintem meg fanatikus :hopp: . De persze ez egyáltalán nem baj. :cool:

Dragon

Csak óvatosan a linux felrakással Feldin, mert ha valami véletlenül nem úgy sikerül, ahogy kéne, akkor adatot veszíthetsz!
Már láttam olyan embert, akinek elveszett néhány gigányi cucca emiatt, persze õ kábé annyit értett a számítógépekhez, mint tyúk az atomfizikához.
Szóval, ha nem vagy biztos magadban, akkor inkább ments le minden értékeset csak a biztonság kedvéért.
De szerintem összejön az neked, nem lehet nagy ügy, igaz?  ;)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Feldin

:) Hát ki tudja... :)
El tudom én azt rontani :)
Szûz vinyóra rakom, adatvesztés kizárva. DE! Blimp!
A win-esnek is megy jól a grafikus felülete? Mert akkor kihagynám a pingvint.
Amúgy, Sanitarium?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

TurboK

Quote from: DamnatusHali!

volt egy angol-amerikai, egy mexikói-amerikai háborújuk, és egy polgárháborújuk is. Azonkívül megoldották az indiánkérdést is.
Az angol amerikaiban az angolok elfoglalták Washingtont is, és a középületeket felgyújtották.Mexikó ellen nyertek.
egeen, csak az 150-250 évvel ezelõtt volt. Azóta egy KICSIT megváltoztak a hadviselés törvényei.

QuoteA segítségeteket kérem!
Néztem pár nappal ezelött a Narutot, és néha elcsúszott a hang a képhez képest (PoverDVD-vel). Vajon mitõl lehetett ez, és hogyan lehet megoldani.
Milyen géped van? ha pl. egy 400 Mhzes csodabogárral esel neki OGMek meg hasonlók lejátszásához akkor tényleg csúszik a hang.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Damnatus

Hali!

Igen 1812-ben. Az USA elsõ háborúja. Egy csatát nyertek amcsik csak, de akkor már megkötötték a békét, csak a hír még nem jutott el a csatatérre. Egyébként az ezt követõ békeszerzõdés után vált USA és Nagy-Britannia szövetségessé, felosztották a világot érdekövezetekre.

Fazék

Quote from: Feldin:) Hát ki tudja... :)
El tudom én azt rontani :)
Szûz vinyóra rakom, adatvesztés kizárva. DE! Blimp!
A win-esnek is megy jól a grafikus felülete? Mert akkor kihagynám a pingvint.
Amúgy, Sanitarium?
hát arról éppenséggel fogalmam sincs, mert én a sima parancssoros változatot használom, ami annyiból áll, hogy van az asztalon két parancsikon az mplayer-hez, ráhúzom a lejátszandó filmet, az egyik csak simán fullscreen-be nyomja, a másik pedig fullscreen, 1-es audió sáv, 0-s felirat-ot rakja pl .ogm-ek alá, sztem így pl teljesen fölösleges egy grafikus felület. nálam egy P3c600-on egy 32MB-os Geforce1-en tökéletesen lejátssza a filmek 98%-át, ha nem fut más a háttérben, de néha még az se gond, ha megy torrent, vagy dc közben...

Rounin

Quote from: SusziHonnan lehet letölteni a codec-eket? (Tudom elég bárgyú kérdés :eeek: )

Ehh.. -_-"""" Izé, valahonnan... a... a netrõl! :G Vagy vki kevésbé lusta megszán téged :)

QuoteShadowolf: Légyszi adj néhány tippet!  :merci:

LOL thread :) Jajj, de csitt :)

Trivi: pimasz? Hja kérem, ha egyszer jólesik  :rotflol:

Isi101

QuoteOriginally Posted by Suszi  Honnan lehet letölteni a codec-eket? (Tudom elég bárgyú kérdés  )
Például a //www.doom9.org ról. De intelek a codecpackoktól.
A fórum help részén már párszor ki lett tárgyalva, mit érdemes felpakolni,
De ha gondolod, leírhatom, vagy belinkelem.

Karma XXL

Quote from: FeldinOk linuxosok. Fel fogok tenni linuxot az mplayer miatt.

A kérdés elsõ fele az attól függ, milyen linuxot használsz. Ha gentoo-t, akkor beírod, hogy "emerge mplayer" és fel is rakja a te gépedre optimalizálva  :lazza:

Mondjuk elsõ linuxnak nem a legpraktikusabb...

A userbarátabbakban is a csomagkezelõkben 95%, hogy megtalálod. (Kivétel a debian, de az xarrrrrrr... már elnézést, de sok idõt töltöttem el SSHval bejelentkezve máshova azzal, hogy életet verjek abba a ...ba)

Rendszerelosztó. Alapból be van építve a LILO és a GRUB is minden disztribúcióba. A UB linuxok grafikusan segítenek beállítani.

XP. Elvannak. Azaz a linux mindent olvas, de NTFS-t nem tud írni az alap eszközökkel. Hallottam már egy bizonyos captive-ntfs-rõl, elméletben lehetséges vele az írás is. Nekem nem ment. A FAT32-t írják, olvassák mindketten.

Moha

Feldin: a Linux és a Windows ált. megvannak egymással, de a Linuxot kell utcsónak feltenni. A vinyók szétosztásánál általában segít a telepítõ, ha kell, át is méretezi a windows particiót (na ezzel azért vigyázni kell). Kezdésnek valami népszerûbb disztribúciót válassz, pl Suse 9.1-et.
De, ha csak ki szeretnéd próbálni a Linuxot, akkor javaslok egy live CD-t. Azzal nem rontod el a rendszert, és mégis ki tudod próbálni, hogy milyen a pingvin.

Mplayer-rõl: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem is csak a GUI rettent el az Mplayer-tõl. Oké, hogy jól lejátszik, de néha pl jól jön, ha tudsz pozicionálni, elõre- vagy visszaugrani.
A másik dolog mondjuk, hogy én speciel nem szivesen változtatok bevált dolgokon, így jelenleg nekem marad a RadLight.

zsozso

Quote from: MohaMplayer-rõl: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem is csak a GUI rettent el az Mplayer-tõl. Oké, hogy jól lejátszik, de néha pl jól jön, ha tudsz pozicionálni, elõre- vagy visszaugrani.
A másik dolog mondjuk, hogy én speciel nem szivesen változtatok bevált dolgokon, így jelenleg nekem marad a RadLight.
Es szted ha nincs gui akkor nemtudsz tekerni 1 filmben? Mielott ekkora baromsagokat allitanal nezzed mar meg 1x az mplayert plz ;)
Death is the only redemption

Kvikveg

Quote from: MohaMplayer-rõl: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem is csak a GUI rettent el az Mplayer-tõl. Oké, hogy jól lejátszik, de néha pl jól jön, ha tudsz pozicionálni, elõre- vagy visszaugrani.
Lamalama: mi az a gui?
o - kiirja az idot jelen/osszes formatumban ha eleget nyomogatod
fel/lenyil 10 mp elore/hatra
jobbra/balranyil 1 perc elore/hatra
page up/down 10 perc elore/hatra.
idocsikot ugrasnal mutat
Szoval nem tudom mi a problema.
Az, hogy csuszka nincs, engem eddig nem zavart.
Viszont gyorsabban indul el nekem, mint a tobbi, es nem izelgat mindenfele hulyeseggel.
Ezenkivul kepeket pompasan lehet vele leszedni  :rotflol:

zsozso koszi!!!  :eeek: es  :_devil:  -t! :merci:  
_devil-t nem latom...

edit: sendit.com DVD-ik vannak
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

zsozso

Quote from: KvikvegLamalama: mi az a gui?
o - kiirja az idot jelen/osszes formatumban ha eleget nyomogatod
fel/lenyil 10 mp elore/hatra
jobbra/balranyil 1 perc elore/hatra
page up/down 10 perc elore/hatra.
idocsikot ugrasnal mutat
Szoval nem tudom mi a problema.
Az, hogy csuszka nincs, engem eddig nem zavart.
Viszont gyorsabban indul el nekem, mint a tobbi, es nem izelgat mindenfele hulyeseggel.
Ezenkivul kepeket pompasan lehet vele leszedni  :rotflol:

zsozso koszi!!!  :eeek: es  :_devil:  -t! :merci:  
_devil-t nem latom...
ottvanaz  :__devil:

Kvikveg

Quote from: zsozsoottvanaz  :_devil:
A listaban latom, de itt csak piros X es muti kepet parancsra nem reagal...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

Quote from: zsozsoEs szted ha nincs gui akkor nemtudsz tekerni 1 filmben? Mielott ekkora baromsagokat allitanal nezzed mar meg 1x az mplayert plz ;)
Nem lehetetlen persze, csak szvsz sokkal kényelmesebb, ha egy csuszkát húzogat az ember, mintha billentyûkkel "szörfözik".
Egyébként meg talán kár is volt belemenni ebbe a vitába. Mindenki használja azt, ami neki megfelel és kényelmes. Szerintem mindenki tudna áradozni, hogy az általa használt lejátszó milyen jó, de ha másnak más tetszik, szíve joga. Neked a Mplayer bejött, másnak nem. Ennyi. Részemrõl itt téma lezárva.

zsozso

Quote from: MohaNem lehetetlen persze, csak szvsz sokkal kényelmesebb, ha egy csuszkát húzogat az ember, mintha billentyûkkel "szörfözik".
Egyébként meg talán kár is volt belemenni ebbe a vitába. Mindenki használja azt, ami neki megfelel és kényelmes. Szerintem mindenki tudna áradozni, hogy az általa használt lejátszó milyen jó, de ha másnak más tetszik, szíve joga. Neked a Mplayer bejött, másnak nem. Ennyi. Részemrõl itt téma lezárva.
Hat nemtom enmar elsem  tudnam kepzelni hogy milyen lenne ha a csuszkaval kene szenvedjek ...

Kvikveg

roderick

Csatlakozom énis :)
Mplayer Rulez!!!

Viszton DVD-t hogy kell vele lejátszani? mert arra istenért nem jöttem rá  :lame:  :comp:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Kvikveg

Quote from: roderick... Viszton DVD-t hogy kell vele lejátszani? ...
"c:\Program files\mplayer\mplayer.exe"  -dvd-device h:\ dvd://1 -chapter 1
itt h: a meghajto nalam. a //1 mar nem emlekszem mi volt. chapter elhagyhato
Itthon irottat olvasott.
WinXP-m van.

Karma XXL

Quote from: Kvikveg"c:\Program files\mplayer\mplayer.exe"  -dvd-device h:\ dvd://1 -chapter 1
itt h: a meghajto nalam. a //1 mar nem emlekszem mi volt. chapter elhagyhato
Itthon irottat olvasott.
WinXP-m van.

Linux alatt ugyanez, csak a dvd-device vagy elhagyható, vagy /dev/hdakármi formában kell.

Karma XXL

Quote from: Trivi in AMV thread]Találtam egy gyereket, akinek megvan az összes. DE!
1-39 megvan neki .avi-ban + a 43., 52., 100-102. rész.
40-tõl 99-ig .rm-ben.
+ van vmi .smil meg .rt formátum, de lévén, hogy ezek 40 kB-osak (nem írtam el, KILObyte), nem vmi meggyõzõ. Az .rm-ek 40-60 mega között mozognak, az aviknak a mérete normális (kb. 160-240 között ingadozik).
Mi legyen a sorsuk? Jöjjenek az .rm-ek?
És Moha: pontosan kéne, mi van meg és mi nincs.

edit: erre kéretik más topicban válaszolni, mert már ez is :_off:

A .smil és .rt a felirathoz kellenek. Az .rt az RealText, a .smil pedig egy infófájl, ami összerakja. Az End Of Evangelion pölö nekem ilyen formában volt meg anno - a titka, hogy a smil-t kell megnyitni a reálpléjerrel.

Suszi

Quote from: TurboKMilyen géped van? ha pl. egy 400 Mhzes csodabogárral esel neki OGMek meg hasonlók lejátszásához akkor tényleg csúszik a hang.
800MHz-es cerka, 512 SD-RAM, 64Mb-os Gef2 videókari.  :)  Nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.

Quote from: RouninEhh.. -_-"""" Izé, valahonnan... a... a netrõl! :G Vagy vki kevésbé lusta megszán téged :)

:merci:

Quote from: Isi101Például a //www.doom9.org ról. De intelek a codecpackoktól.
A fórum help részén már párszor ki lett tárgyalva, mit érdemes felpakolni,
De ha gondolod, leírhatom, vagy belinkelem.

Nagyon megköszönném, ha leírnád. Sokat segítenél vel.  :merci:

Cobra

A 800-as Celeron szerintem elég határeset. Codeckbõl és a Matroska pack+OggDS-t ajánlom, lejátszáshoz pedig én a WMP9-et használom.
http://packs.matroska.org/
http://tobias.everwicked.com/oggds.htm
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Suszi

Quote from: Cobrahttp://packs.matroska.org/
http://tobias.everwicked.com/oggds.htm
:merci:  a linkeket. Már le is szedtem! (Ma jó kis filmnézés lesz  :cool: )