Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: ShiroiAkkor ez bekerül a Világ legrövidebb listái c. könyvbe... (egy sincs)
Szerintem H-Game-bõl a Kana - Little sister-t nézd meg! Az nagyon jó! Igazából kevés benne a H jelenet, az egész inkább egy jó drámai novella. Én a 6 lehetséges befejezésbõl már 3-at megcsináltam. Egyelõre többhöz nem volt hangulatom.

Quote from: VASH(Men in a red coat, with a big gun:D)
Ezt akár biography-nak is berakhatod! :)

Kalibur

Quote from: ShiroiEgyébként én nem ragaszkodom a meet-hez, máskor/máshol is jó. Innentõl pm.
Tudom, hogy nem telefon és ne szóljak bele, de azért megtehetem mégis?
Találkozzatok csak nyugodtan meeten :D ...én úgyis mindig olyan kíváncsi vagyok, ki kicsoda... így legalább megnézhetnélek titeket magamnak ^^
"What doesn't kill you merely postpones the inevitable."

Kvikveg

Quote from: RouninIch venadat si nua thars tu Maradus, quad sida tu grashrat nes dia khatiffa thrún! :p

:eeek:  Valaki, mentok? :rotflol:

Minden elismeresem, en szeretem a nyelveket, de az elo nyelveket es az az egy latint. Najo, az elok kozul is van sok, ami nem az esetem, de hogy egy mesterseges nyelvet megtanuljak? /eszperantot se.../

Szep latvany lehetett, amikor elkezdtel igy beszelni nekik!  :rotflol:  :hopp:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

Jó ég! Egyeseknek sok szabadidejük lehet, ha ilyesmi nyelveket megtanulnak... :rolleyes:

Damnatus

Hali!

Sheines we ceah inatal!

Na ez melyik faj nyelvén volt?

Kalibur

Quote from: ShiroiA képgaléria nem eléggé elrettentõ?  :)
Nem :D
És különben sem tartom magam marha ijedõsnek  :hehe:

Isi101

Quote from: RouninHehh.. az gáz. Errefelé az ilyenek egybecsoportosulva "játszanak". Hallanád a sztorijaikat :D A full-kráni brigád még hagyján, de amikor aquir nyílpuskákról beszélnek, meg hogy valami öttucatnyi nemesaquirt nyomtak le... brrrr :ejj:
:grrr: TÁP!!!

Na nálam nem lett volna ilyen!
Már ott kezdõdik a gond, hogy a Km engedi, meséli az ilyen szintû tápolást :(
Szerintem, az ilyen táp a játék elrontója, egy idõ után már nem a szerepjátékról szól az egész.:ejj:
Ha én lettem volna a Km, talán megengedtem volna, hogy EGY Aquir ellen az életükért fussanak, természetesen a málhát, stb.. az ember menekülve nem cipeli :)
És abban a játékban az Aqirok nem használtak hatalomszavakat???
Lehet, hogy egy Aqir ovodába, vagy öregek otthonába szabadultak be ???
(hatalomszóra egy példa: ez csak egy gyenge szavacska, Raul Renier tollából :
A zömök férfi megfontolt mozdulattal kiegyenesedett,felemás tekintetét a kaputa szegezte, aztán elmormolt egy kurta szót, mely rozsdaként marta végig a torkát, s hullámokat vetett a rejtett síkokon.Az emberderéknyi gerendavas csengve kettétört,acélsorjával vegyes szikrák repkedtek a levegõben.
és ez csak egy nagyon alap, kezdõ szavacska, ráadásul nem is Aqir mondta, hanem csak egy félvér)
Szvsz arra a partyra nagyon ráférne egy táptalanítás.

Damnatus

Hali!

A szerepjáték más-más elemeire fektetik a hangsúlyt a különbözõ játékosok. Van akinél a szerep, van akinél a játék a dominánsabb. Aki inkább játszik, az meg miért ne tápolhatna?

Xaga

Quote from: RouninIch venadat si nua thars tu Maradus, quad sida tu grashrat nes dia khatiffa thrún! :p

Ez milyen nyelven van????? Ich miatt németre tippeltem de aztán elolvastam a második szót...

Xaga

Quote from: DamnatusA szerepjáték más-más elemeire fektetik a hangsúlyt a különbözõ játékosok. Van akinél a szerep, van akinél a játék a dominánsabb. Aki inkább játszik, az meg miért ne tápolhatna?

Ezzel egyetértek. Én is a tápos karaktereket szeretem min lvl 10 + minden extra de így csak úgy élvezetes ha a kari képességeit széles körben ki tudom használni nem csak megyek aztán tûznyilakat röpítek az egyre erõsebb ellenfelekbe hanem kevés de erõs ellenfelek akik használják az eszüket nemcsak meglátom ellent szembáallok vele pszi-roham maxon és megrohamozom teljes páncálzatban pallossal. Ez monoton és unalmas elrontja a játékot. Ezé szeretem a varázslót végeláthatatlan tárház a gyilkolásra anyiféle képpen lehet vele gyilkolni hogy egy kalandban akár minden ellenfelet más modszerrel lehet térdrekényszeríteni. :)

Feladvány: Varázsló vagy hogyan õlöd meg az ellenfelet (egy embert mondjuk) úgy hogy csak egy fogpiszkáló van nálad  :D (több megoldás lehetséges  :hopp: )

Damnatus

Hali!

Mi inkább a szerepre helyezzük a hangsúlyt, s általában életutat játszunk.

Dragon

Hát, ha nekik ez jó, játsszák így.
Mi is szórakoztunk avval, hogy brahiból felírtuk a karaktereinket 20. - 22. szintre aztán mentünk ilyen brutál csatamágusok által támogatott háborúba, móka volt.
Volt egy karim, amit alapból ilyen epizódszerepre szántam, egy paplovag volt, és "Névtelen Bosszúálló"-nak nevezte magát, mert full amnéziás volt (jobb háttértörténet nem is kell egy olyan karakternek, aki nem tudja hogyan lett ennyiedik meg annyiadik szintû lovag, mert mindig másik szintre íródott fel meg le :)) Na, ebben a háborúban kapott egy +6 -os rúnakardot, ami egy csúnya átok következtében -6 -ként viselkedett, és a kezéhez is nõtt :)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Dragon

Quote from: XagaFeladvány: Varázsló vagy hogyan õlöd meg az ellenfelet (egy embert mondjuk) úgy hogy csak egy fogpiszkáló van nálad  :D (több megoldás lehetséges  :hopp: )

Attól függ, ha természetesanyag-varázsló vagy, akor akár a fogpiszkálót is felhasználhatod, de nincs jópofább dolog a mentálmágiánál  ;)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Damnatus

Hali!

Az asztrál mágus jobb, több mûvészet van benne.
Az asztrál-mentál mágus meg brutális.

Xaga

Akkor enyim a szuper kombo asztrál-mentál-természetes anyagok mágiája nincs olyan amit e 3 mágiaformával ne lehetne megoldani :D

Isi101

Ha nem ragaszkodtok a Magus hoz, akkor azt hiszem, a legegyszerûbb az, ha az az adott fogpiszkáló anyagi komponense valaminek, ami megidézhetõ :)
Pld: egy ent galyacskájából van kifaragva, esetlegy egy fagólem egyik szálkája :)
Megidézem a monstát, és ráuszítom az emberkére :)

Illetve, ha nekró vagyok, az még érdekesebb dolgokat hozhat :)

Damnatus

Hali!

Quote from: XagaAkkor enyim a szuper kombo asztrál-mentál-természetes anyagok mágiája nincs olyan amit e 3 mágiaformával ne lehetne megoldani :D

Gondolkoztam, hogy én is leírjam-e ezt a kombinációt, de ez gyakorlatilag már az isten kategória. (a kedvencem  :D )

Suszi

Quote from: Isi101:grrr: TÁP!!!

Na nálam nem lett volna ilyen!
Már ott kezdõdik a gond, hogy a Km engedi, meséli az ilyen szintû tápolást :(
Szerintem, az ilyen táp a játék elrontója, egy idõ után már nem a szerepjátékról szól az egész.:ejj:
Ha én lettem volna a Km, talán megengedtem volna, hogy EGY Aquir ellen az életükért fussanak, természetesen a málhát, stb.. az ember menekülve nem cipeli :)
És abban a játékban az Aqirok nem használtak hatalomszavakat???
Lehet, hogy egy Aqir ovodába, vagy öregek otthonába szabadultak be ???
(hatalomszóra egy példa: ez csak egy gyenge szavacska, Raul Renier tollából :
A zömök férfi megfontolt mozdulattal kiegyenesedett,felemás tekintetét a kaputa szegezte, aztán elmormolt egy kurta szót, mely rozsdaként marta végig a torkát, s hullámokat vetett a rejtett síkokon.Az emberderéknyi gerendavas csengve kettétört,acélsorjával vegyes szikrák repkedtek a levegõben.
és ez csak egy nagyon alap, kezdõ szavacska, ráadásul nem is Aqir mondta, hanem csak egy félvér)
Szvsz arra a partyra nagyon ráférne egy táptalanítás.

Hú, ezt nagyon jól megfogalmaztad. FUJJJ TÁPOLÁS!!!!!!!!  :rotflol:

Kalibur

Quote from: SusziHú, ezt nagyon jól megfogalmaztad. FUJJJ TÁPOLÁS!!!!!!!!  :rotflol:
Igen, az már kiderült, hogy ebben nagyjából teljesen egyetértünk, asszem tehát ezt nem kell tovább ragzani...
Quote from: Damnatus...de ez gyakorlatilag már az isten kategória.
Hát éppen ez az... abban mi a poén? Személyes kedvencem pl pont az ellentéte: Egy haver karija vmi õrült mágus volt aki random potionöket hajigált az ellenfélre...szvsz ezzel sokkal érdekesebb és munkásabb játszani, mint egy istenhatalmú akárkivel aki ellen az ég se tudja, mit kell küldeni, hogy valamennyire megizzadjon...

Lord AO

Látom itt sem ismeretlenek a Weer Pista gyûjtõnevû izék. Az a baj, hogy mindig érkezik utánpótlás... :beken:

Damnatus

Hali!

Mivel ez játék, tök mindegy, hogy más hogyan játszik. Régen én is sokat kardoskodtam a tápolás ellen, aztán rájöttem, hogy tök mindegy, hogy mások mit hoznak ki a játékból, nálunk a dolog megoldódott.

Suszi

Mint már leírtam én is a tápmentes játéknak a híve vagyok. (ezért sem szeretem a varázslót) Leginkább az életutat kedvelem. Abban nincs semmi kihívás, hogy egy 10+ szintû karival meg kell oldani valamit, mert azzal sokkal egyszerübb, mint pl. egy elsõ szintûvel. Azzal leszek gazdagabb én is (meg a karakter is), ha gondolkodni kell a játékban. Az eszeveszett henteléseket nem szeretem. Nem baj, ha van a játékban akció, de ne feltétlenül ez legyen a fõ irányvonal.

Lord AO

A tápolás a heroikus fantasy betegsége (D&D, M*, stb.) pont ezért nem játszunk ilyet, próbálna meg vki tápolni CoC-ben, SR-ban, vagy ED-ban...

Suszi

Quote from: Lord AOCoC-ben, SR-ban, vagy ED-ban...
Ezek a rövidítések melyik szerepjátékokat rejtenek?

Suszi

Quote from: ShiroiCall of the Cthulhu, Shadowrun, ???

Köszi. A Shadowrun-t sejetettem.  :gevumezs:

Lord AO

Akkor a harmadik az Earthdawnt rejti, az egyik legjobb dark fantasy-t és az egyik legkiegyensúlyozottabb rendszert. :cool:

roderick

ED meg Earthdawn... egyik nagy kedvencem...
amúgy sztem ez nem is táptalan játék, söt, egy Adept(tk. kalandozó) egy átlag emberhez képest iszonyúan tápos dolgokat tud csinálni... csakhát a játék arra is megtanít, hogy mindig van egy (sokkal, de sokkal) nagyobb hal a vízben :D
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Shadowolf

Quote from: roderickcsakhát a játék arra is megtanít, hogy mindig van egy (sokkal, de sokkal) nagyobb hal a vízben :D

Mutáns pisztráng? :D

Lord AO

Nem, szerintem a Sárkányokra és a Rémekre gondolt.
Amúgy roderick, ha érdekel a játék magyarul is, akkor ajánlom a http://selmo.atw.hu/ oldalt.

roderick

Hmm.. látom nálatok és készül napló
csak nem abból az aljas megfontolásból, hogy a szabályok szerint el lehet adni a Throali Nagykönyvtárban? :D (legalábbis én azért csináltam mindig:) )

Amúgy én viszont rigolyásan ragaszkodom az angol könyvekhez, kis csapatommal eggyüt, még a srác aki nem is tudott angolul ö is azokat forgatta... nemtom én már olyan rozsdásan müködöm, hogy egy Rém szó nem váltja ki bennem ugyanazt a hatást mint a Horror

Apropó mutáns pisztráng, namos ED-ben az úgynézne ki, hogy a pisztráng kb. akkora mint egy hegy, több csápja van mint az összes lovecrafti borzadájnak, de ez nem számít, mert szuperintelligens és hatalmas mágikus ereje van ezért a piszkos munkát hatalmas zombimutánspisztráng seregével végezteti el... meg a még ennél is szörnyübb politikus bábjaival...
és az igazán izgi ebben a világban, hogy van amitöl még ö is retteg :D
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.