Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Dragon

Gyerek? Én annyira szadista azért nem vagyok, hogy még egy embert megátkozzak avval, hogy ezen a világon kell élnie.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Djinn

Quote from: bpka000Gyerek? Én annyira szadista azért nem vagyok, hogy még egy embert megátkozzak avval, hogy ezen a világon kell élnie.
Errõl eszembe jutott egy idézet:
"Eszem szerint pesszimista vagyok, akaratom és hitem arra vezet, hogy optimista legyek"
Szóval egyetértek veled sok szempontból, de ha lehet (meg tudok adni neki mindent), nekem lesz gyerekem!  :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Animal

Quote from: DjinnErrõl eszembe jutott egy idézet:
"Eszem szerint pesszimista vagyok, akaratom és hitem arra vezet, hogy optimista legyek"
Szóval egyetértek veled sok szempontból, de ha lehet (meg tudok adni neki mindent), nekem lesz gyerekem!  :)

Egyetértek Djinnel (így utólag végigolvasva a korábbi postokat). Az esküvõ+házasság szerintem már egy kicsit "ódivatú" dolog. Úgy értem, ma már sokkal kevesebb tartalommal bír, mint néhány évtizeddel vagy inkább évszázaddal ezelõtt, de az emberekben valahogy megmaradt ez a hagyomány és eszerint élnek. Régen más viszony volt a férfi és nõ között, amit a házasság teljesített ki (a pasi az úr és parancsoló). Ma pedig sokkal kiegyenlítettebbek az erõviszonyok. Az igaz, hogy az anyagi érdekbõl házasodás ma is divat, illetve, ahogy Djinn írta kényszer is.
A gyerek kérdés pedig azért nem egyszerû, mert kõkemény anyagi és erkölcsi felelõsség. Én is szeretnék gyerekeket, de csak akkor, ha tudok róluk gondoskodni a párommal - mindkét tekintetben.

Animal

Quote from: Xipede, az elsobbseg az enyem.

Lehet, de nekem meg van protekcióm  :hehe:  :)

Djinn

Quote from: MeskeKöszi szépen! :merci: Így már megtudom csinálni a nyelvtan házimat. :)
Megkésve bár, de szívesen! (Mármint a szívesen van megkésve...)  :)
Nagyon örülök, hogy végre nem egyedül vagyok a '10 perc alatt elkészülõ nõk ' klubjában.  :tezsvir:
Kezdtem magam nagyon magányosnak érezni  :beken: De már sokkal jobb  :merci:

.Attila

Quote from: AnimalEgyetértek Djinnel (így utólag végigolvasva a korábbi postokat). Az esküvõ+házasság szerintem már egy kicsit "ódivatú" dolog. Úgy értem, ma már sokkal kevesebb tartalommal bír, mint néhány évtizeddel vagy inkább évszázaddal ezelõtt, de az emberekben valahogy megmaradt ez a hagyomány és eszerint élnek. Régen más viszony volt a férfi és nõ között, amit a házasság teljesített ki (a pasi az úr és parancsoló). Ma pedig sokkal kiegyenlítettebbek az erõviszonyok. Az igaz, hogy az anyagi érdekbõl házasodás ma is divat, illetve, ahogy Djinn írta kényszer is.
A gyerek kérdés pedig azért nem egyszerû, mert kõkemény anyagi és erkölcsi felelõsség. Én is szeretnék gyerekeket, de csak akkor, ha tudok róluk gondoskodni a párommal - mindkét tekintetben.
Ódivatú? Szvsz ez erõs kijelentés. Ilyen erõvel a gyereknemzés is ódivatú :rolleyes:
És a házasságot ne degradáljuk le egyszerû hagyománnyá. Korábbi postomban olvashattad, hogy én nem azért akarok esküvõt, mert bárki vagy bármi rámkényszeríteni, hanem azért, mert én át akarom élni azt a pillanatot, emlékeket akarok gyûjteni belõle, és ez mond belõlem származik, és nem hagyományból, társadalmi nyomásból vagy akármi másból.

Animal

Quote from: TriviÓdivatú? Szvsz ez erõs kijelentés. Ilyen erõvel a gyereknemzés is ódivatú :rolleyes:
És a házasságot ne degradáljuk le egyszerû hagyománnyá. Korábbi postomban olvashattad, hogy én nem azért akarok esküvõt, mert bárki vagy bármi rámkényszeríteni, hanem azért, mert én át akarom élni azt a pillanatot, emlékeket akarok gyûjteni belõle, és ez mond belõlem származik, és nem hagyományból, társadalmi nyomásból vagy akármi másból.

Jójójójó! No, hát nem akartalak megsérteni  :rolleyes:  Az ódivatú talán tényleg erõs, de viszonylag jól közelíti a véleményemet. Bár még nem volt esküvõm, jártam néhányon és számomra az eljegyzés nagyobb és érzelmileg mélyebb emléknek tûnik (ez utóbbi viszont saját tapasztalat).
A házasság meg a gyereknemzés amúgy nem egy kategória  :)  Utóbbinak jobb esetben nem csak egy szép emlék lesz az eredménye...

EDIT: Biztos azért vagyok ilyen "szélsõséges" a házasság megítélésében, mert a családi/baráti környezetben valahogy nem igazán sikerült egy sem, míg az "együtt élünk, de nem vagyunk házasok" verzió mûködik. Gyerekek is vannak stb. Persze sok pénz is van hozzá :)

Djinn

Quote from: AnimalA házasság meg a gyereknemzés amúgy nem egy kategória  :)  Utóbbinak jobb esetben nem csak egy szép emlék lesz az eredménye...
És a házasság nem szükséges a fajfenntaráshoz.(sem)  :)  
De ez már nagyon állatia(sa)n hangzott  :rolleyes:

.Attila

Nem sértettél meg, és van egy érzésem, hogy mit akartál mondani, amikor ódivatúnak mondtad a házasságot.
No mind1, igazából felesleges megint ízlések és pofonok vitát folytatni. És csak annyit még, hogy képzeld magad elé, ahogy a mennyasszonyod egy gyönyörû esküvõi ruhában feléd tart... nem kell comment, csak képzeld el, hogy talán mit érezhetsz akkor. Én elképzeltem, és át akarom élni.

Animal

Quote from: TriviNem sértettél meg, és van egy érzésem, hogy mit akartál mondani, amikor ódivatúnak mondtad a házasságot.
No mind1, igazából felesleges megint ízlések és pofonok vitát folytatni. És csak annyit még, hogy képzeld magad elé, ahogy a mennyasszonyod egy gyönyörû esküvõi ruhában feléd tart... nem kell comment, csak képzeld el, hogy talán mit érezhetsz akkor. Én elképzeltem, és át akarom élni.

:tezsvir:

Az tény, hogy ez utóbbi érzést még nem éltem át, inkább csak a megérzéseimre hagyatkoztam az eljegyzéssel kapcsolatban. De valószínûleg augusztusban már expert leszek a kérdésben.  :hehe:

Moha

Quote from: bpka000irigylem a spártaiakat, ott a gyári hibás termékeket helyben megsemmisítették, ma meg minden eszközzel ellenállunk a természetes szelekciónak
pedig a mai tudomány mellett megállapítható lenne valakirõl születésekor ha komplett hülye, spártában csak annyit lehetett tudni, hogy "Hmm, nincs lába? Kuka."
vagy csak a társadalom az ami idiótát csinál a mégoly csekély számú intelligens emberbõl is?
Azért ez egy kicsit erõs. :ejj: Emberi jogok és erkölcs is vannak a világon.
Bár annyit meg kell hagyni, hogy Darwini szemlélettel nézve, az ember, mint faj, megállt a fejlõdésben.
A túlnépesedés miatt egy-egy esetlegesen kialakult génállomány nem terjedhet el globálisan, ergo megszûnt a természetes kiválasztódás...

Dragon

Hát, bocs a (vér)lázításért csak egy kicsit szar hangulatom van, és ilyenkor elõtör belõlem a dolog. Csak azért azt kérlek ismerd el, hogy te sem szeretsz ostoba emberek között élni.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Moha

Quote from: bpka000Csak azért azt kérlek ismerd el, hogy te sem szeretsz ostoba emberek között élni.
Nem hát. De szerintem mindenhol akadnak ilyen emberek. Egy dolgot lehet tenni: rájuk kell hagyni. Okosabb enged alapon kell hozzájuk állni...

Fazék

idõ: kb 01:15
Quote from: bpka000irigylem a spártaiakat, ott a gyári hibás termékeket helyben megsemmisítették, ma meg minden eszközzel ellenállunk a természetes szelekciónak
pedig a mai tudomány mellett megállapítható lenne valakirõl születésekor ha komplett hülye, spártában csak annyit lehetett tudni, hogy "Hmm, nincs lába? Kuka."
vagy csak a társadalom az ami idiótát csinál a mégoly csekély számú intelligens emberbõl is?
hajrá innen már csak egy lépés a fasizmus, faji szelekció, népírtás és társai... sztem, ha vallasz is az elõzõekhez nem feltétlenül szorosan kapcsolódó ideológiákat, akkor se kéne ezt hangoztatnod, ha meg viccnek szántad, akkor sztem nagyon rossz volt... ezt mellõzzük, ha lehet a jövõben... remélem nem sértettelek meg. ha mégis egyedül volnék ezzel a nézetemmel, akkor persze bocsi...

idõ: kb 01:35
Quote from: bpka000Az viszont nem vicc, hogy zavar, hogy egyre több hülyét termel ki magából ez a világ, és még sokáig együtt kell élnem velük.
Megoldás pedig nincs. Mert "emberségesnek kell lenni". Csak akik ma emberségesek, vajon mit kapnak viszonzásul 20-30 év múlva? Megmondom, szórakozásból agyonverik õket a Rambó XV-ben látottak alapján.
igen, engem is zavar az emberi butaság, de hiszek benne, hogy ez pusztán a megfelelõ nevelés hiányaként jön elõ, és megfelelõ körülmények között felnõve, az emberek 99%-a (edit: na jó ez egy picit talán túlzás... :)) normális lenne. én hiszek benne, hogy a körülmények teszik azzá az embert aki. hogy személyiséged nagyon nagy részét a nevelés határozza meg. márpedig csak ennek a (sajnos szükséges és elkerülhetetlen) hiánya okozza, hogy ennyi barom van a világon, de ez ellen nem lehet jelenleg védekezni, és biztos vagyok benne, hogy nem a mesterséges szelekció és a buta emberek leölése lenne erre a megoldás...

edit: gondoltam beillesztem az idõpontokat is :)

Dragon

Én nem azokra gondolok, akik ostobaságukkal maguknak ártanak, és nem is azokra akik valami harmadik személynek, inkább azokra akik ostobaságukkal vagy épp ellenkezõleg, a saját önzésükre használt intelligenciájukkal kifejezetten a én életemet teszik tönkre. És nem annyira, hogy "ej, még egy marha akinek a gépét meg kell javítanom", hanem komolyabb értelemben.

Fazék

Quote from: Blimp...márpedig csak ennek a (sajnos szükséges és elkerülhetetlen) hiánya okozza, hogy ennyi barom van a világon, de ez ellen nem lehet jelenleg védekezni, és biztos vagyok benne, hogy nem a mesterséges szelekció és a buta emberek leölése lenne erre a megoldás...
francba... most jutott eszembe, hogy tegnap újra megnéztem a Dogville-t... szóval kiegészíteném annyival a kijelentésemet, hogy én ezzel nem fölmenteni akarom a buta embereket cselekedeteik ill. esetleges bûneik alól, csak felhívni rá a figyelmet, hogy nem feltétlenül csak õk tehetnek arról, hogy ilyenek, és véletlenül se olyan egyszerû a probléma, hogy születéskor ki lehetne és ki kéne szûrni az ilyesmit, (ennek a gondolata is vérlázító számomra (mint az látható :)))  , de tény hogy nekik kell érte vállalniuk a felelõsséget, nem lehet pusztán tudatlanságuk miatt fölmenteni õket.

vagy vmi ilyesmi :) - soha nem bírtam túl sokáig filozofálni, hamar belefájdul a fejem :D

Dragon

Quote from: Blimp- soha nem bírtam túl sokáig filozofálni, hamar belefájdul a fejem :D
Sajnos velem együtt nem bírt senki sokáig filozofálni, jobb esetben a "Te túl racionálisan gondolkodsz" mondatot kaptam, rosszabb esetben a "Te hülye vagy"-ot.

Marfy

Quote from: TriviNem sértettél meg, és van egy érzésem, hogy mit akartál mondani, amikor ódivatúnak mondtad a házasságot.
Fantasztikus érzés lehet pláne ha még szeretitek is egymást, az eskövõ szép és jó a neheze viszont már utánna jön, a szüleim nem a legjobb házasságban élnek pláne hogy nevelõapám is van, van hogy elgondolkodok rajta hogy kell ez nekem.

Djinn

Quote from: NokiFantasztikus érzés lehet pláne ha még szeretitek is egymást, az eskövõ szép és jó a neheze viszont már utánna jön, a szüleim nem a legjobb házasságban élnek pláne hogy nevelõapám is van, van hogy elgondolkodok rajta hogy kell ez nekem.
Én ugyan nem vagyok házasságpárti (mint kiderült), de szerintem ne a szüleid alapján ítéld meg a dolgot!! (Az én szüleim elváltak pl. Szerencsére!) Vagy más emberek házassága alapján. Ha találsz valakit, aki fontos neked és el akarod venni, akkor ez ne tartson vissza! Inkább utánna kell figyelni szerintem, hogy ne a papír tartsa össze a dolgot! Mert akkor jön a szenvedés...
Hiszem (tudom  :) ), hogy lehet normális egy kapcsolat -> tehát lehet normális egy házasság is (csak ott van papírod  :) OK, OK meg szép emlékeid...)
Személy szerint nem érzem fontosnak a dolgot, de mások rossz példája biztos nem rettent vissza!

Rounin

Quote from: bpka000Sajnos velem együtt nem bírt senki sokáig filozofálni, jobb esetben a "Te túl racionálisan gondolkodsz" mondatot kaptam, rosszabb esetben a "Te hülye vagy"-ot.

Én utóbbit bóknak szoktam venni :) Jót tesz az önérzetnek :D Meg aztán nálam családi hagyomány, nem majd megtöröm :D

Xipe

Quote from: MeskeÓÓÓ! Hogy lehet így vélekedni egy ilyen szép nyelvrõl... :ejj:
Nekem akkor is tetszik. (Nem csoda, hogy a Roméo et Juliette címû francia musicelt is nagyon szeretem!! :D)

hat, Feldin eltalalta amit irtam, mert kb annyit jelentett hogy a francia egy gusztustalan nyelv.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Xipe

Quote from: AnimalLehet, de nekem meg van protekcióm  :hehe:  :)

az lehet,hogy van protekciod, de nem biztos,hogy tuleli a velem valo talalkozast.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: Xipeaz lehet,hogy van protekciod, de nem biztos,hogy tuleli a velem valo talalkozast.
Ezt meg, hogy érted?  :confused:

Rounin

Quote from: Xipehat, Feldin eltalalta amit irtam, mert kb annyit jelentett hogy a francia egy gusztustalan nyelv.

Szerintem nem is. Csak csicsergõs. Tyütyögõs. De hát ettõl függetlenül gyönyörû. Csak nekem átkozottul nem tetszik :p :D

(blehh, nem akarok én megbántani senkit, tényleg szép, de nekem télleg rosszulétem van ezerrel tõle :D - azért a rom&jul nem olyan rocc. Csak könyökömön jön ki, annyit játszák rádióban :rolleyes: )

Fazék

Quote from: Rounin(blehh, nem akarok én megbántani senkit, tényleg szép, de nekem télleg rosszulétem van ezerrel tõle :D - azért a rom&jul nem olyan rocc. Csak könyökömön jön ki, annyit játszák rádióban :rolleyes: )
én szerencsére ritkán hallgatok rádiót, de nekem viszont a húgom hallgatja folyamatosan ezt, néha ráadásul a nappaliban, hogy az egész lakásban hallja... megvan neki franciául és magyarul is... :rolleyes:

amúgy a francia nyelvért valamiért én se vagyok különösebben oda, bár elismerem, hogy szép és jól hangzik pár filmben, de az istennek nem lennék hajlandó megtanulni  :hehe:

Djinn

Quote from: Blimpamúgy a francia nyelvért valamiért én se vagyok különösebben oda, bár elismerem, hogy szép és jól hangzik pár filmben, de az istennek nem lennék hajlandó megtanulni  :hehe:
Biztos bennem van a hiba! Nekem a francia nyelvvel nincs bajom. Ellenben a némettel ki lehet kergetni a világból  :beken:

Xipe

Quote from: DjinnEzt meg, hogy érted?  :confused:

nem kell felni.
csak vicceltem.
_(๏̯͡๏)_

Karma XXL

Hali Minnasan! :)

Visszatértem, mostanában igencsak hanyagoltam mindenféle fórumot, sajnos ezt is!
Nyílván a lustaság volt a fõ indító ok, meg mindig mással foglaltam el magam. :(
De innentõl amennyiszer csak lehet felnézek ide és aktívkodok! :)

Exo

Exo

Quote from: SysOP XXLHali Minnasan! :)

Visszatértem, mostanában igencsak hanyagoltam mindenféle fórumot, sajnos ezt is!
Nyílván a lustaság volt a fõ indító ok, meg mindig mással foglaltam el magam. :(
De innentõl amennyiszer csak lehet felnézek ide és aktívkodok! :)

Exo

LMAO!!! :D :D :D
Ooops, bocsika...ezt én akartam mondani, csak korábban innen jelentkezett be SysOP és úgy maradt! :D :D :D (majd törli a postot...és megöl)

Sz'al itt vagyok, nah!

Üdv. minden új tagnak!

Djinn

Quote from: Xipenem kell felni.
csak vicceltem.
Nem félek (mitõl kell félni?) Csak nem értem.  :(