Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: DjinnMindenkinek lelke rajta, hogy mit szeretne.
Szerintem nem csak a nõkön van társadalmi nyomás! Gyereket a férfiak is akarnak, nem?
De a templomi esküvõvel nem értek egyet!! Bocs, hogy ilyeneket írok, de szerintem aki nem vallásos, az ne tegyen mindenféle esküket istennek, csak mert a tempomban szép az esküvõ!! Mondjuk egy kertben is lehet szép. És akkor nem kell hamisan esküdni!!! És akkor, most lehet szidni, hogy ilyeneket írok...
Egyet értek abban, hogy a tárgyak lehetnek fontosak!
A fontos pillanat nekem az amikor rájövök, hogy EZ az az ember akiéert az életem is odaadnám! Fontos pillanat, mikor látod a másik szemében a szeretetet... :)
én se a feltétlenül a templomi esküvõre vágyom, nekem pl most esküdött az unokatesóm és a házasságkötõ teremben (falun volt) is már nagyon szép volt az egész, annak ellenére, hogy rá lehetne fogni, hogy gyengén volt kivitelezve az egész, de szép beszédek voltak, szép eskük, és már majdnem én is meghatódtam... :)
szóval sztem fontos ez. a lakodalom fontosságáról (fõleg másokéról) meg már ne is beszéljünk! ingyenkaja? buláj? jöhet! :D
de a házasság szerintem fontos, mert egy sima párkapcsolatban is lehetnek kötõdések, de érzésem szerint sokat dob a biztosságán egy házasság (, meg hát úgy általában jogszabályilag is egy csomó dolog így jön ki jól :rolleyes:)
a gyerekekkel kapcsolatos társadalmi nyomás meg mostanában pláne nagy Mo-n... de ez már egy sokkal kényesebb téma itteni kitárgyalásra. annyi biztos, hogy én örülnék ha majd 3-4 gyerekem lenne (<-- nagyon távoli jövõ és tartok tõle, hogy nem bírnám a strapát :)), és tudnék nekik kellõ életszínvonalat is biztosítani :)

katz

Quote from: MeskeEzzel én egyáltlán nem értek egyet!
Személyesen is tapasztaltam, hogy pl. tesióra után az átöltözés a fiúknak sokkal tovább tart. A lányok már régen elmentek, mikor végre kezdenek kijönni az öltözõbõl a fiúk. Szóval errõl ennyit...
Ja a fiúk mind a csajokat kukkolják öltözködés közben :)
Quote from: MeskeÉs én ha nagyon sietek 5 perc alatt el tudok készülni, és ha nagyon lassú vagyok, akkor is max. 10 perc! :hehe
Hát persze, csak elõtte legyen fél óra az elõkészületekhez :)

Feldin

Társas nekem is jó febr 5.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Marfy

Quote from: Kaliburremélem tudtam segíteni.
Mindhárman sokat segítettetek mostmár világos minden.

Djinn

Quote from: Blimpa lakodalom fontosságáról (fõleg másokéról) meg már ne is beszéljünk! ingyenkaja? buláj? jöhet! :D
Fõleg ha nem te fizeted mi?  :uzi:
Majd nézz utánna az áraknak egy picit. Nem lesz lelkesítõ (Persze ha valaki gazdag annak mindegy :) )
Quote from: Blimpde a házasság szerintem fontos, mert egy sima párkapcsolatban is lehetnek kötõdések, de érzésem szerint sokat dob a biztosságán egy házasság (, meg hát úgy általában jogszabályilag is egy csomó dolog így jön ki jól :rolleyes:)
Nem akarlak kiábrándítani, de a  házasság nem ad biztonságot. Vagy ha ránézel a házasság-levélre, akkor eszedbe jut hogy mégis szereted az illetõt?  Szerintem nem :(
De jogilag tényleg jobban jön ki sokminden. Itt jönnek a kényszerítõ tényezõk...  :beken:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Meske

Quote from: DamnatusHali!

Moha? Igazolod? :bsd:
Méghogy igazolja?? Én igazolom, hogy amikor megyünk valahová mindig rá kell várni!! (Meg persze az apukámra is...) :hehe:
Mindig ezek miatt a fiúk miatt vagyunk késésben... :ejj: (Anyukámmal ált. már rég felöltözve várunk, mikor a fiúk még akkor veszik a cipõjüket, és Moha még vagy 5ször visszamegy kezet mosni....)
EDIT:Ja, azt még hozzá kell tenni, hogy én sem nagyon szoktam kisminkelni magam...

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Feldin

Quote from: RouninNa igen. Mint ahogy egy eunuch és egy telivér csõdör is hasonlít. Mindekettõ hímnek született :p :D

Társasjáték? Nekem mostanában a Warhammer Fantasy Battles és a Mordheim jelenti a társasjátékot :D De azt valahogy senki nem említette :(
Hola!
Wh azt én is szeretem. De drága móka. Egy Dark Elf lándzsás csapatom van és több nem vszínû hogy lesz.
Haveromnak van Breton serege. Ha érdekelne játszhatnátok. Úgyse tud kivel háborúzni.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: roderickBSA mostanában tényleg bekeményít, elvileg nekem azt mondta beavatott ismerösöm, hogy ne nagyon használjak DC-t meg ilyeneket, mert random kiszúrnak majd pár embert, meg ilyenek... hát majd kiderül. Amúgy csak a programok letöltése illegális, zenénél és filmnél csak a megosztás a bün, szóval leecherkedjetek csak rendesesn:)

Más, tom nem nagy felfedezés, de a Malacka a Hös stáblistáját nézve feltünt, hogy akik az animációt csinálták szinte egytöl egyig japánok... ennyit a Disneyröl:)
Elmehetnek a .....
Tartsd a cuccot kivehet(kirántható) vinyón, legyen egy lány kolis ismerõsöd és ne lakj az elsõn, és gyorsan át tudj érni a lány szobájába.
Utána meg aztmondod hogy meghallt a vinyód, még nem volt pénzed újat venni. Elmehetnek a sunyiba.

topok:

Feldin

Quote from: DjinnHát teljesen egyetértek, de bevallom, vagyok, annyira hazafiatlan, hogy mindezek ellenére ha lehetõségem lenne rá, élnék ott (üssetek meg nyugodtan!!)  Szörnyû-szörnyû ember vagyok  :o
Soha nem élnék a butaság és hülyeség hazájában.

topok:

Feldin

Quote from: ShadowolfTöbbségben az utóbbiak voltak. :rolleyes:

Megjegyzem ha az indiánok nem segítettek volna nekik a letelepedésben, mind meg is döglött volna. Szóval ennyit az önállóan elért eredményekrõl...
Meg is hálálták...

topok:

Feldin

Quote from: TurboKmondjuk inkább úgy hogy "még ettõl sem lett jó".

Addigra a jelenlegi világpolitikát figyelembe véve tól leszünk egy Kína elleni "terrorizmus elleni háborún", ugyhogy sztem erõs tulzás azt állitani hogy mainstream lesz (vagy hogy egyáltalán lesz) még ebben vagy a következõ évszázadban.

Ha engem kérdezel, baromi nagy hiba volt az indiánok részérõl. Még akkor is ha a mai napra ugyanolyan szuperhatalommá vitték volna az USÁt mint a fehér ember tette. Bennük legalább volt tisztesség.
Reméljük Kína elõbb lép :)
De tényleg van rá esély. Most úgyis kipróbálták az új cuccokat, kijavítják a hibákat és hajrá.
Érzik már a nyakukon a hurkot.

topok:

Feldin

Quote from: MohaNekem is le volt lassulva, de iszonyatosan. Szerintem mindez a szerver terheltségét mutatja.
Zsozso: nem értem. A hardver bõvítés hírbe raktál egy linket az alaplapról, ami egy magyar cég oldalára mutat, de azt írod, itthon nem kapni ezt a lapot. Akkor most mégsincs náluk alaplap, vagy ami a listájukon van, az nem ugyanaz a tipus?

Amerikával kapcsolatban: ott is csak annak jó, aki tud is mit kezdeni magával, ill be tud kapcsolódni az ottani "vérkeringésbe". Keresztanyám már kb 12 éve kint él New Jersey-ben, és hát neki sem fenékig tejfel az élet. Bár azért talán könnyebb a helyzete, mint itthon lenne.

Az indiánok? Õk legalább harmóniában éltek a természettel. De sajnos nem ismerék, hogy a fehérember milyen veszedelmes. Mire rájöttek, már késõ volt. Van egy kedvenc indián mondásom, ami szerintem nagyon igaz:
"Ha majd a fehérember kivágott minden fát, megölt minden vadat és kifogott minden halat, rá fog jönni, hogy a pénz nem ehetõ."

Nagyon igaz. A fehér ember a bolygók vírusa. Lassan módszeresen elpusztítja.

topok:

Fazék

Quote from: DjinnFõleg ha nem te fizeted mi?  :uzi:
Majd nézz utánna az áraknak egy picit. Nem lesz lelkesítõ (Persze ha valaki gazdag annak mindegy :) )
hát igen vendégként gondoltam a lakodalmat :D
amúgy sajnos nagyon is tisztában vagyok ezeknek a nyomorba döntõ költségeivel, mint mondtam, most esküdött az unokatesóm és még a szûk körû násznép ellenére is rohadt drága volt az egész...
Quote from: DjinnNem akarlak kiábrándítani, de a  házasság nem ad biztonságot. Vagy ha ránézel a házasság-levélre, akkor eszedbe jut hogy mégis szereted az illetõt?  Szerintem nem :(
jajjj, tudod hogy nem így értettem! :rolleyes: arra gondoltam, hogy ha valaki úgy határoz, hogy megházasodik (és nem kényszerbõl/elhamarkodottságból teszi), akkor kellõen elszánt arra, hogy ezt a kapcsolatot végigvigye, hogy kitartson mellette stb, egy kapcsolatból sztem sokkal könnyebben kilép az ember, mint egy házasságból, annak sokkal hajlamosabb sztem újabb esélyt adni. na mindegy, szóval én valahogy így gondolom és azért álomképnek nem nevezném...

Djinn

Quote from: FeldinSoha nem élnék a butaság és hülyeség hazájában.
Te nem Mo.-n laksz?  :)  Jó neked!!!
(ki mondta, hogy ezeknek a dolgoknak csak egy hazája van?  :hehe: )

Djinn

Quote from: Blimpnyomorba döntõ költségeivel
Igen, a szívembõl szolsz (vagy a pénztárcámból  :rolleyes: ) Én nem tudtam ilyen jól kifejezni.
Quote from: Blimpjajjj, tudod hogy nem így értettem! :rolleyes: arra gondoltam, hogy ha valaki úgy határoz, hogy megházasodik (és nem kényszerbõl/elhamarkodottságból teszi), akkor kellõen elszánt arra, hogy ezt a kapcsolatot végigvigye, hogy kitartson mellette stb, egy kapcsolatból sztem sokkal könnyebben kilép az ember, mint egy házasságból, annak sokkal hajlamosabb sztem újabb esélyt adni. na mindegy, szóval én valahogy így gondolom és azért álomképnek nem nevezném...
OK, OK!
Bár szerintem néha tovább is próbálkoznak mint kéne. Aztán 40 évesen elválnak - mert már felnõttek a gyerekek. S akkor aztán  :eek:  Lehet mindent elõrõl kezdeni....

Feldin

Quote from: Xipeoui, le Français est une langue répugnante.
Fujj.

topok:

Meske

Megmondaná nekem valaki, hogy mi az az anafora??? :confused:

Djinn

Quote from: MeskeMegmondaná nekem valaki, hogy mi az az anafora??? :confused:
Több mondatrésznek ugyanazzal a szóval (szavakkal) való kezdése.
Pl.: És akkor kérdezett és akkor válaszoltam...
De ha tévedek javítsatok ki  :)

Meske

Quote from: FeldinFujj.
ÓÓÓ! Hogy lehet így vélekedni egy ilyen szép nyelvrõl... :ejj:
Nekem akkor is tetszik. (Nem csoda, hogy a Roméo et Juliette címû francia musicelt is nagyon szeretem!! :D)

Fazék

Mindenki fusson amerre lát! Feldin rászabadult a fórumra! :eek:  :D

Meske

Quote from: DjinnTöbb mondatrésznek ugyanazzal a szóval (szavakkal) való kezdése.
Pl.: És akkor kérdezett és akkor válaszoltam...
De ha tévedek javítsatok ki  :)
Köszi szépen! :merci: Így már megtudom csinálni a nyelvtan házimat. :)

Feldin

Quote from: ShiroiHadd ne kelljen kikeresnem könyvbõl (bizonyítéknak, hogy nem én találom ezt ki), de tény, hogy a fegyver puszta látványa agresszívebbé teszi az emberekek. Ezt ugyebár mindenki elfogadja, szerintem nem mondtam új dolgot. Ezért nem szabadna az utcán senkinek (jó, kivéve fegyveres erõk tagjai szolgálatban) fegyverrel mászkálnia. Remélem is, hogy Mo.-on soha nem lesz majd ilyen lehetõsége az átlagembernek.
Egyszerû kísérlet:
Labdával kellett célba találni (talán egymásra rakott poharakat, de mindegy) egy szobában. Miután kiraktak valahova a falra egy fegyvert, mindenki pontosabban célzott, és nagyobb erõvel dobta a labdát...
A kardviselést elviselném :)
A lõfegyver meg tisztességtelen becstelen dolog.

topok:

Meske

Quote from: BlimpMindenki fusson amerre lát! Feldin rászabadult a fórumra! :eek:  :D
Én bizony nem futamodok meg! :D C'est la vie! :p

Feldin

Quote from: DjinnTe nem Mo.-n laksz?  :)  Jó neked!!!
(ki mondta, hogy ezeknek a dolgoknak csak egy hazája van?  :hehe: )
Ott a pont! :) De hát a fokozatok :)
Amúgy én is házasságpárti lennék.

topok:

katz

Quote from: FeldinA kardviselést elviselném :)
A lõfegyver meg tisztességtelen becstelen dolog.
Asszem, de elmaradtál 2-300 évvel a technika fejlõdését illetõen :ejj:
De egye fene, ha pisztoly lesz nálam, te azért még használhatsz ellenem kardot :hehe:

Feldin

Quote from: ShiroiSweet Mercyful Heavens!  :eeek: Feldin flood!
Na várj csak...  :uzi:  :D

EDIT:
Akkor kik is jönnének az esküvõmre? Trivi, Feldin... ???
Persze, már ott tartasz? :)
Ez gyors volt! :)

topok:

.Attila

Quote from: DjinnMindenkinek lelke rajta, hogy mit szeretne.
Szerintem nem csak a nõkön van társadalmi nyomás! Gyereket a férfiak is akarnak, nem?
De a templomi esküvõvel nem értek egyet!! Bocs, hogy ilyeneket írok, de szerintem aki nem vallásos, az ne tegyen mindenféle esküket istennek, csak mert a tempomban szép az esküvõ!! Mondjuk egy kertben is lehet szép. És akkor nem kell hamisan esküdni!!! És akkor, most lehet szidni, hogy ilyeneket írok...
Egyet értek abban, hogy a tárgyak lehetnek fontosak!
A fontos pillanat nekem az amikor rájövök, hogy EZ az az ember akiéert az életem is odaadnám! Fontos pillanat, mikor látod a másik szemében a szeretetet... :)
De ezek csak az én érzéseim.
Nem a templom a lényeg benne ;)

edit: Warning! Warning! Feldin flood detected! Throw in Azumanga Daioh to cool him down! :D

Djinn

Quote from: ShiroiEDIT:
Akkor kik is jönnének az esküvõmre? Trivi, Feldin... ???
Most mi van? :confused:
Tényleg lesz eküvõd?  Ha igen sok sikert  :)
Vagy ez csak azt jelenti, hogy te is házasságpárti vagy?

Xipe

Quote from: TriviNem a templom a lényeg benne ;)

edit: Warning! Warning! Feldin flood detected! Throw in Azumanga Daioh to cool him down! :D

en nem akarok gyereket.
kell a gepem.
gyerek meg csak lenyulna.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: Blimpszóval sztem fontos ez. a lakodalom fontosságáról (fõleg másokéról) meg már ne is beszéljünk! ingyenkaja? buláj? jöhet! :D
Megmondom õszintén, nekem már csömöröm van a lakodalmakból és esküvõkbõl. Fater videózással foglalkozik, nagyrészt esküvõket vesz fel, és folyton a lakodalmas zenét hallani. Párszor elcipel magával, hogy segédkezzek, és már majdnem kívülrõl fújom az anyakönyvvezetõ szövegét...
Nem tudom, mi lesz, ha én egyszer oda jutok, hogy esküvõ... :rolleyes: Bár az sem 1-2 éven belül lesz.