Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Moha

#9660
Quote from: CobraIgen, egyre népszerûbb lesz, ezért egyre többen kezdenek el foglalkozni a hibáinak kijátszásával. És akárhogy nézzük, már most kiderült, hogy van jónéhány komoly hiba, amit megtaláltak. Igaz gyorsan adnak ki javítást hozzá, de már megdõlt az a feltételezés, hogy jóval biztonságosabb, mint az IE.
Természetesen hibátlan szoftver nincs, és nem is lesz soha. De! Míg a Microsoftnak néha hónapok kellenek, hogy kihozzon egy javítást az IE egy újabb hatalmas bug-jához, addig a Firefox-ból pár nappal a hiba felfedezése után már elérhetõ a frissítés.
Nyilvánvaló, hogy minél többen használják, annál több hibára derülhet fény, de - mivel open source program - elég hamar eltüntetik õket. Microsoft hotfix-bõl meg volt olyan, ami gyorsan kijött, de nem mûködött...
Mikor én áttértem a Firefox-ra, az elején 4 dolog fogott meg benne:
- Nincsenek idegesítõ popup-ok
- Tabbed browsing
- Szinte végtelen bõvítési lehetõség
- És nincsenek azok az idegesítõ klikk hangok a linkre kattintáskot :rolleyes: (jó, tudom, ezt ki lehet kapcsolni)
Quote from: Blimpha akármilyen file-t felajánl letöltésre, akkor úgy vettem észre, hogy már el is kezdi letölteni, nem csak akkor amikor OK-zom...
Ezt az Opera is így csinálja és szerintem nem rossz dolog. Amíg keresgeted, hogy hova is mentsd a cuccot, addig a háttérben már tölt. Ha más nem, modemeseknek jól jöhet. Viszont azért lehetne egy opció, hogy ezt kikapcsold.
QuoteDe a lényeg, hogy ha összevetjük az IE-vel, akkor szerintem még mindig jóval biztonságosabbnak tekinthetõ a Firefox és emellett kellõen felhasználóbarát is, és azt hiszem ez a lényeg. :)
Egyetétek!

Fazék

Quote from: MohaEzt az Opera is így csinálja és szerintem nem rossz dolog. Amíg keresgeted, hogy hova is mentsd a cuccot, addig a háttérben már tölt. Ha más nem, modemeseknek jól jöhet. Viszont azért lehetne egy opció, hogy ezt kikapcsold.
Hoppá! Most látom, hogy a Flashgot kiterjesztésben van egy olyan opció, hogy 'Autostart Downloads' ! Gyorsan ki is kapcsoltam, ez a problémám is gyorsan megoldódott :)

Mattanja

Quote from: Ramiz1. Szerintem mindegyik postnak volt értelme, mert errõl szól a fórumozás: véleményeket cserélünk, közben jobban megismerjük egymást. Még az olyan postoknak is van értelme, mint a 17-es, igaz, hogy rendkívül sértõ, de legalább jobban megismerjük egymást, nem igaz?
2. No meg az a lenézõ megjegyzés, ami oda van biggyesztve a végére... Nem csoda, hogy senki nem vette magára ezt a provokálást,
3. én is csak azért teszem, mert úgyse postoltam ide, így nem alázom meg magam, hogy egyáltalán reagálok erre a postra.
1. bpka000 elmondta az elején, hogy milyen postokat szeretne ebben a threadben látni, és mivel õ volt az indítója, megérdemelte volna, hogy ezt mindenki figyelembe vegye. Ezek valahogy nem feleltek meg az õ elvárásainak. Szerintem.
2. De, magára vette valaki... Csak vele meg tudtam beszélni. ;)
3. Méghogy nem postoltál ide! :haha: Csak már nincs ott a post! Még a szövegére is emlékszem! :) És mégis sikerült megaláznod magad, hiszen akkor most mibõl idézek, ha nem a reagálásodból? :lol:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Moha

Adsl-esek!
Hogy van most az ADSL? Az 1536 Kbit-est vitték fel 3 mbit-re? Lejárt a hûségnyilatkozatunk a Chello-ra és gondolkodom az adsl-en. De nem tudok kiigazodni, hogy most melyik sávszél mennyiért van.
A korlátlan net miatt jó lenne váltani, csak ne lenne olyan kicsi az upload sávszél az adsl-en. :ejj:
A 1,5 és 3 mbit-es érdekelne, hogy mennyiért, és akinek van, milyen sebességgel tud tölteni?

Elõre is kösz
Moha

Ramiz

Quote from: Shiroi3. Méghogy nem postoltál ide! :haha: Csak már nincs ott a post! Még a szövegére is emlékszem! :) És mégis sikerült megaláznod magad, hiszen akkor most mibõl idézek, ha nem a reagálásodból? :lol:
Nem mentegetõzésképpen írtam ezt. Ha volt egy postom, hát volt, rosszul emlékeztem, annál jobb. Ha nincs, nincs, kitörölted, kitörölted, nem érdekel. Mint moderátor sérthetetlen vagy. A kritikát mint fórumozó kaptad... de vagy nem hiszed el, hogy sértõ voltál, vagy nem érdekel, és mindkettõ esetben nincs semmi. Az adott topicba írogató emberek megegyezése pedig eddig sem ért semmit (japán filmek topic...).
Nu mindegy.
Elmúlt. Béke szállt lelkemre. :angyali:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: RamizNem mentegetõzésképpen írtam ezt. Ha volt egy postom, hát volt, rosszul emlékeztem, annál jobb. Ha nincs, nincs, kitörölted, kitörölted, nem érdekel. Mint moderátor sérthetetlen vagy. A kritikát mint fórumozó kaptad... de vagy nem hiszed el, hogy sértõ voltál, vagy nem érdekel, és mindkettõ esetben nincs semmi. Az adott topicba írogató emberek megegyezése pedig eddig sem ért semmit (japán filmek topic...).
Nu mindegy.
Elmúlt. Béke szállt lelkemre. :angyali:

Még mindig ott van :rolleyes:

Amúgy a vérességet ne ítéljük el, Kurosawa filmjei sem éppen szárazak. És arra aztán nem mondhatod, hogy divatból véres :bsd: ^^

Meske

Magyarból az a házi nekünk, hogy egy 1 oldalas elõadást kéne írni bármilyen témában. Természetesen én az animéket választottam. :)

Írtam is valamennyit, de szerintem ez egy kicsit kevés, szóval szeretném kérni a segítségeteket, hogy mit írhatnék még hozzá, meg, hogy amit eddig leírtam jó e.:


Az Animék
[/U]

Elõadásomban az animékrõl szeretnék pár szót szólni, mivel ezek a rajzfilmek a kedvenceim, s szeretném, ha mások is megismernék a kis aranyos japán karaktereket. Elõször is az animékrõl általánosságban fogok beszélni, majd tovább részletezem, és stílusait ismertetem.
Az anime az animation szóból ered, amit a japánok vettek át, s nyugaton a japán rajzfilmeket hívják így. A karakterek könnyen felismerhetõek viszonylag nagy szemükrõl, bármilyen árnyalatú hajukról. Általában nem rendelkeznek nagy orral, de ez változó lehet. Szemük és szemöldökük gyakran látható a hajukon keresztül is, mivel általában a karakterek különbözõ részeit különbözõ fóliákra rajzolják, s késõbb ezeken keresztül mozgatják. A háttért is általában nagy odaadással dolgozzák ki, ami önmagában is meggyönyörködteti a nézõi szíveket.
A rajzfilmek témája különbözõ lehet, szólhatnak gyerekeknek és felnõtteknek egyaránt. Vannak egyszerû, vidám hangvételûek és vannak komolyabb, elgondolkoztató mûvek is. Ki mit szeret, azt nézhet.
Meggyõzõdésem, hogy az animék hangulatilag és kidolgozottságilag is sokkal jobbak, mint az amerikai tömegrajzfilmek, ahol a karakterek egyáltalán nem emberi alakúak és a háttér általában teljesen el van hanyagolva. Ezért ajánlom mindenkinek inkább az animék nézését, ahol mindenki nézhet magának olyat, ami az elvárásainak megfelel. Van Sci-fi, romantikus, mecha, és még sok más stílus. Nyugodtan lehet válogatni.
Ha valakinek felkeltettem érdeklõdését ezek a nagyszerû rajzfilmek iránt, akkor nyugodtan jelezze, s én segíteni fogok mindenben. Remélem ezek után mindenki pozitívabban fog hozzáállni az animékhez.

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

.Attila

Pl. lehetne írni róla, hogy honnan indult. Errõl találsz egy jó kis cikket az AoiAnime-n.
Megjegyzés: "kis aranyos japán karakterek" -> ezt ne nagyon írd bele, pl. Alucard nehezen nevezhetõ "kis aranyosnak". Ezzel beskatulyáznád már a szöveg elején az animeket.

Meske

Quote from: BonciPl. lehetne írni róla, hogy honnan indult. Errõl találsz egy jó kis cikket az AoiAnime-n.
Megjegyzés: "kis aranyos japán karakterek" -> ezt ne nagyon írd bele, pl. Alucard nehezen nevezhetõ "kis aranyosnak". Ezzel beskatulyáznád már a szöveg elején az animeket.
Bizonyos szemszögbõl bárki lehet aranyos! :D

Amúgy köszi! :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

katz

#9669
Quote from: Meske..s szeretném, ha mások is megismernék a kis aranyos japán karaktereket...
Miért van az, h errõl rögtön Gattsu jutott eszembe :rolleyes:
Quote from: MeskeÁltalában nem rendelkeznek nagy orral,
...errõl meg az escaflowne :D


Egyébként irtam egy esszét a témában, részben az aois és egyéb anyagok felhasználásával. Ha érdekel elküldöm/bepostolom...

Meske

QuoteEgyébként irtam egy esszét a témában, részben az aois és egyéb anyagok felhasználásával. Ha érdekel elküldöm/bepostolom...
Érdekel!!
Milyen hosszú?

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

.Attila

Quote from: katzEgyébként irtam egy esszét a témában, részben az aois és egyéb anyagok felhasználásával. Ha érdekel elküldöm/bepostolom...
Detto, nekem is volt egy ilyen elõadásom, de németül van.

Rounin

Quote from: katzMiért van az, h errõl rögtön Gattsu jutott eszembe :rolleyes:

A kis tündér miatt? :)

Quote...errõl meg az escaflowne :D

Az nem is nagy, csak hosszú :D

katz

Quote from: MeskeÉrdekel!!
Milyen hosszú?
1 és 1/3 oldal, illetve a teljes bevezetõ 2 oldal, abból már lehet szemezgetni...

Ramiz

Quote from: RouninAmúgy a vérességet ne ítéljük el, Kurosawa filmjei sem éppen szárazak. És arra aztán nem mondhatod, hogy divatból véres :bsd: ^^
Nincs mit mondanom olyasvalakinek, aki képes egy postban említeni Kurosawát és azt az animét. :hehe: :) :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Meske

Quote from: katz1 és 1/3 oldal, illetve a teljes bevezetõ 2 oldal, abból már lehet szemezgetni...
Megnéztem az Aoi animét, s így már megvan az 1 oldal, szóval már nem kell. De azért köszi. :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Rounin

Quote from: RamizNincs mit mondanom olyasvalakinek, aki képes egy postban említeni Kurosawát és azt az animét. :hehe: :) :__devil:

Helyes. Jössz táborba? Majd bemutatlak egy olyan észérvemnek, ami szerintem meg fog gyõzni róla : ne piszkáld a xart, mert büdösödik (aka hagyj békén :D )

Kurosawához mértem volna az EL-t? Olvass kicsit és értelmezd a szöveget ;)

Kezdesz nagyon kötözködõs lenni :D

Pirula

Quote from: RamizNincs mit mondanom olyasvalakinek, aki képes egy postban említeni Kurosawát és azt az animét. :hehe: :) :__devil:
Szemléld csak a saját postodat... mostantól nem beszélhetsz magadban! :D

Rounin

Quote from: PirulaSzemléld csak a saját postodat... mostantól nem beszélhetsz magadban! :D

 :tezsvir:  :appl:

Szép volt :)

Ramiz

Quote from: RouninKezdesz nagyon kötözködõs lenni :D
Majd a táborban meglátod, milyen az, amikor tényleg kötözködök... :__devil:

Quote from: PirulaSzemléld csak a saját postodat... mostantól nem beszélhetsz magadban!
Bocs, de én direkt nem mondtam ki annak az animének a nevét. :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

#9680
Nos, nem talaltam adok-veszek topicot, es mivel nem valoszinu, hogy egymastol fogunk eztazt venni, kiveteles eseteket leszamitva, nem nyitottam uj topicot.

Van par japan naptaram, 83-93 kozottiek, tele japan kertes es japan palotas kepekkel. Ertelemszeruen egyik sem teljes, mar taroltunk a kepek kozott. Meg nem valogattam ki, hogy nekem mi kell belole, de biztos, hogy marad. Ha valakit erdekel, behozom oket a kovetkezo meetre, es hajra, vigye aki akarja. (sac 30 kep)

Van egy tonna macskas poszter is, szinten hasonlo korosztaly, de azokbol tuti mindet odaadom. Ha nem, akkor kidobom.

Es meg egy adag kertes kep - agak kozelrol, par kis kep a poszterben tipusuak. Valoszinuleg ugyanabbol a naptarbol van mindegyik, mert ugyanakkorak es ismetlesek elofordulnak.

Es par kategorizalatlan, sarga kiskacsatol roka kinezetu kutyan at mittudomenmiig.

Ha valaki oda tudja adni lelkes kollazskeszitonek, ovinak, iskolanak, akarkinek, vegye, vigye. Sajnalnam kidobni, annyira nem pocsekok. Csak en es noverem nottunk ki a "kitapetazunk" korszakunkbol. Ha keritek, kiszorom oket a parkettara, es csinalok egy fenykepet mindegyik kategoriarol.
Hasznalhatok falra, konyvboritonak, mittudomenminek. En anno a kemiakonyvemet macskasitottam. :D

edit: vetitos meetre hoznam be.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rounin

Quote from: RamizBocs, de én direkt nem mondtam ki annak az animének a nevét. :lazza:

EMBER!(szerûség) Olvasd már el amit írtam. Nem is írtam le az anime nevét!!!!!!!!!!!!

 :lame:

:p

Ramiz

De megemlítetted! :)
(Mielõtt azzal az érvvel, hogy én is megemlítettem, elõbocsájtom: az nem számít. Különben is, én védtem Kurosawát, ezért rosszindulat volna feltételezni, hogy azért említettem meg egy postban, mert szerintem összemérhetõek. :__devil: Hajime! Ma rájöttem, hogy holnap el fogom cs....ni a fizikát, úgyhogy ideges vagyok, és csak egyre hülyébben fogok válaszolni. (Egyre kevésbé emberszerûen.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: RamizDe megemlítetted! :)
(Mielõtt azzal az érvvel, hogy én is megemlítettem, elõbocsájtom: az nem számít. Különben is, én védtem Kurosawát, ezért rosszindulat volna feltételezni, hogy azért említettem meg egy postban, mert szerintem összemérhetõek. :__devil: Hajime! Ma rájöttem, hogy holnap el fogom cs....ni a fizikát, úgyhogy ideges vagyok, és csak egyre hülyébben fogok válaszolni. (Egyre kevésbé emberszerûen.)

Nem említettem ;) Csak az erõszakot említettem, de a Berserkre gondoltam :p

Ramiz

ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Jó, de gondoltál rá! Ne is tagadd! :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: RamizÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Jó, de gondoltál rá! Ne is tagadd! :lazza:

Ööööö... a macim és az ügyvédem nélkül egy szót sem! Nem gondoltam rá! Ill. nem mondok semmit! Gekk... hol az avatárod? Kinyomtatom és fõzök belõle vudulevest :p

Ramiz

Az avatarom egy filmbõl van. Ebben a filmben ennek a lénynek a homlokából ki tud nõni egy csáp, és fehér izét csorgatni, ami drog, ha valaki megissza. De ez a lény talán csak azért létezik, mert a szemlélõ már ivott a lébõl, ami belõle tud folyni.
Gondolkodj el ezen. Szagolj Technokolt. Gondolkodj. Tárd ki az érzékelés kapuját. Ne áskálódj Kurosawa ellen. :__devil:


Valakinek van a gépén vagy kiírva One Piece a 95-ös résztõl?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: RouninÖöööö... a macim és az ügyvédem nélkül egy szót sem! Nem gondoltam rá! Ill. nem mondok semmit! Gekk... hol az avatárod? Kinyomtatom és fõzök belõle vudulevest :p
:lul:

Szoval az elozo postomban, amit olyan jol lenyomtatok, japan naptarakrol irtam. Amikben szep kepek vannak. Amiktol meg akarol valni, mert ugysem hasznalom.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rounin

Quote from: RamizAz avatarom egy filmbõl van. Ebben a filmben ennek a lénynek a homlokából ki tud nõni egy csáp, és fehér izét csorgatni, ami drog, ha valaki megissza. De ez a lény talán csak azért létezik, mert a szemlélõ már ivott a lébõl, ami belõle tud folyni.
Gondolkodj el ezen. Szagolj Technokolt. Gondolkodj. Tárd ki az érzékelés kapuját. Ne áskálódj Kurosawa ellen. :__devil:


Valakinek van a gépén vagy kiírva One Piece a 95-ös résztõl?

ÁSKÁLÓDNI? Filmes istenem :) Ennyit errõl. Nincs anime amit egy napon lehetne magasztalni bármelyik filmjével ;) Bakot lõttél piczi vadász. Menj vegyél még pár leckét Katztól :D

Kvikveg : bocsi, hamu fejünkre, mindjárt lenukeolom a srácot ^^

DarkstaAaR^.^

Lehet, hogy már kérdezte valaki, de a Miyazaki filmek, a jogi problémák miatt nincsenek a szerveren, vagy az csak egy külön vinyó ami nem lett visszarakva?


Which character are you test by Naruto - Kun.com