Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Necrid^

Quote from: Fazéktudtok ajánlani valami jó antivirus programot? Nod32 végülis jó volt 2 évig, de most kíváncsiságból kipróbálnák mást, hátha hasonlóan megbízható és mellette kevesebbet eszik :) jelenleg kíváncsiságból fölraktam a szinte betonbiztos NAV2005-öt és vszleg tényleg hatékony, de egyszerûen megöli a gépemet... kb mindennek másfélszer annyi idõ kell az elinduláshoz, mint Nod32-vel és full system scan idõben össze se mérhetõ a kettõ szinte... Norton nagyon tökölõsen adja elõ a dolgot, ilyen gépteljesítmény árán nekem nem kell a tökéletes biztonság... ötletek? [COLOR="LemonChiffon"]és tudom hogy ez nem szép, de ugyebár feltörhetõ (vagy ingyenes) kéne, hogy legyen és ne csak 1 hónapig mûködjön, köszi :)[/COLOR]
VirusBuster. eddig minden irtott. 2 éve használom már.jó oreg magyar termék.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

m46u5

Quote from: Fazéktudtok ajánlani valami jó antivirus programot? Nod32 végülis jó volt 2 évig, de most kíváncsiságból kipróbálnák mást, hátha hasonlóan megbízható és mellette kevesebbet eszik :) ...
Szerintem hiba volt váltani, lévén nem igazán akad nála jobb (tudom-tudom, ki mit használ az a jó), de mindenesetre a norton2005-öt feltenni baromi nagy hiba volt.
Én is ugyan beleestem a 2004-es varázsába, de miután a 3GHz-es, 1GB ramos gépet is megfogta, "kicsit" ideges lettem, és feltettem valami mást (fél évvel ezelõtt még nem nagyon ismertem én a nod32-õt).
Asszem a norton szériából a 2003-as volt az utolsó használható termék.
Persze szajkózhatnék mindenféle Virus Bulletin teszteredményekkel, meg tapasztalatokkat, de szerintem maradj a NOD32-nél (elméletileg - szerintem gyakorlatilag is - ez eszi a legkevésbé a gépet).
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

TurboK

A Symantec Antivirus elvileg ugyanaz mint a Norton csak nem cumizza le a gépet annyira. Ami elméletileg használhatóvá tenné, azt leszámitva hogy a NOD hatékonyabban irtja a vírusokat.

Még az F-Prot van amit használtam és jó volt, kicsi és erős progi de néha nem bombázta ki a vírusokat csak kidobott 600 ablakot hogy "vírust találtam x fájlban nemtok micsinálni vele".

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Köszi a tippeket, akkor marad a Nod32 :) Úgy néz ki hiú remény volt csak, hogy ennyi idõ alatt csináltak hasonlóan jót...
[COLOR="LemonChiffon"]Amúgy azért raktam föl mást, mert váltottam Nod32-bõl egy frissebb változatra, ami sajnos hiába volt elméletileg feltörve, 1 hónap után szólt, hogy update lehetõség kikapcsolva vegyem meg, na az ilyen vacakul feltört programoktól tudok frászt kapni, a régi másfél évig (és gondolom tovább is) tökéletesen mûködõ változatot persze már töröltem butaságomban, így aztán gondoltam megérhet egy próbát pár más cím is...[/COLOR] hát tévedtem.

m46u5

Quote from: FazékKöszi a tippeket, akkor marad a Nod32 :) Úgy néz ki hiú remény volt csak, hogy ennyi idõ alatt csináltak hasonlóan jót...
[COLOR="LemonChiffon"]Amúgy azért raktam föl mást, mert váltottam Nod32-bõl egy frissebb változatra, ami sajnos hiába volt elméletileg feltörve, 1 hónap után szólt, hogy update lehetõség kikapcsolva vegyem meg, na az ilyen vacakul feltört programoktól tudok frászt kapni, a régi másfél évig (és gondolom tovább is) tökéletesen mûködõ változatot persze már töröltem butaságomban, így aztán gondoltam megérhet egy próbát pár más cím is...[/COLOR] hát tévedtem.
Én speciel azt használom, ami a hivatalos oldalon van fenn, csupán khmm. :[COLOR="white"]tudok egy olyan oldalt ahol le lehet tölteni a frissítéseket, egy baja, hogy kb hetente frissítik, de nekem így is tökéletes[/COLOR]: Amúgy ha jól tudom, a legújabb ingyenesen letölthetõ és legújabb elõfizetõknek való változat között egy file-beli különbség van (legalábbis eddig az volt). Az egy hónapig frissülõ változat telepítõ exe-jében van egy xml file, ami tartalmazza az ideiglenes felhasználó nevet, és jelszót, s ha letörlöd (persze elõtte csomagold ki az exe-t és onnan telepítsd majd) akkor telepítéskor kell megadnod az azonosítót (én ezt késõbbre szoktam hanyagolni, lévén :[COLOR="White"]én nem adok meg semmit, hisz helyileg frissítem[/COLOR] :))
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Cobra

Én Symantec Antivírust használok, bár szerencsére nem nagyon találkozok vírussal, de szerintem igen hatékony.  Automatikusan frissíti magát, és mivel semmi csili-vili nincs benne, ezért a gépigénye is alacsony.[COLOR="LemonChiffon"] Torrentrõl le lehet szedni és nincs gond a frissítéssel[/COLOR]
Hide and fear, Cobra Commander is here !

sirtomi

Nem tud valaki valami megoldást arra, hogy a DC ne lassítsa be a gépemet annyira, hogy szinte semmit se tudjak csinálni?

A letöltés alig lassít valamit, de ha elindul egy feltöltés, akkor szinte semmit nem tudok csinálni. Azt sem értem, hogy a feltöltés miért lassítja jobban a rendszert mint a letöltés.

Cobra

A feltöltés mértékét kell korlátozni, mert a letöltést nagyban befolyásolja mennyire terhelt a feltöltési szál. A max feltöltési sebességed DC-ben, más filecserélőben max a teljes feltöltési sávszélesség 80%-a legyen, vagy legalább 4-5kbyte szabad sáv maradjon mellette.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Karma XXL

Ha DC++-t használsz, van még egy "Use small send buffer" beállítás az Advanced részen. A processzorhasználatot nem tudom mennyiben befolyásolja, de anno (amikor még DCztem) a feltöltéseim azonnal lelassították enélkül a letöltéseimet.

Próbáld ki, hátha javít valamit.

sirtomi

Quote from: Karma XXLHa DC++-t használsz, van még egy "Use small send buffer" beállítás az Advanced részen. A processzorhasználatot nem tudom mennyiben befolyásolja, de anno (amikor még DCztem) a feltöltéseim azonnal lelassították enélkül a letöltéseimet.

Próbáld ki, hátha javít valamit.
Ma végre van újra netem itthon úgyhogy ezt ki is próbálom, köszi.

A feltöltési sebességet hol lehet korlátozni? Ezt javasolta Cobra, de ilyesmit nem találok DC++ -ban.

Moha

Quote from: sirtomiA feltöltési sebességet hol lehet korlátozni? Ezt javasolta Cobra, de ilyesmit nem találok DC++ -ban.
DC++ -ban asszem nem lehet. Biztosra nem tudom én még 0.401-et használok, abban nincs, talán a késõbbi verziókban.

Fazék

DC++-ban nincs, nem is volt, nem is lesz. sajnos :(

alternatív (általában tiltott) klienseket kell használni feltöltés korlátozáshoz, pl sztem a legjobb a CZDC++ ilyen szempontból

Darkstar

Miért nem szabályozzátok le külsõ programmal, pl Netlimiter?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

sirtomi

Quote from: DarkstarMiért nem szabályozzátok le külsõ programmal, pl Netlimiter?
Egy darabig használtam, de lehet hogy én voltam a béna, mert szinte semmit sem tudtam használni winben mikor ment fel vagy letöltés.

Darkstar

Quote from: sirtomiEgy darabig használtam, de lehet hogy én voltam a béna, mert szinte semmit sem tudtam használni winben mikor ment fel vagy letöltés.
Amíg használtam, nálam jó volt. Pontosan mi vele a gond?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

sirtomi

Quote from: DarkstarAmíg használtam, nálam jó volt. Pontosan mi vele a gond?
Letöltés és feltöltés ment rendesen vele, nem lassult be annyira a letöltés, de viszont a startmenü megnyitása is kb 15 mp-ig tartott :)

Lothandar

#316
Hello, mivel az államvédelmi hatóság pincebe zarta a topicomat (gyk. torolte) en meg voltam olyan hulye hogy nem mentettem el a valaszokat azonnal, ismet itt vagyok a kerdesemmel:


Hogy jutok el az ELTE "Déli tömb 0.823" epuletebe? Az anime filmklub miatt kerdem.

Aki valaszolt annak koszonom szepen, de megint kene ha lehetseges.

Edit: Ez kerdesnek szamit ugye? Remelem innen nem leszek kipenderitve, ha mar a help forumban nem tehetek fol kerdest hehe
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Fazék

#317
Quote from: LothandarHello, mivel az államvédelmi hatóság pincebe zarta a topicomat (gyk. torolte) en meg voltam olyan hulye hogy nem mentettem el a valaszokat azonnal, ismet itt vagyok a kerdesemmel:


Hogy jutok el az ELTE "Déli tömb 0.823" epuletebe? Az anime filmklub miatt kerdem.

Aki valaszolt annak koszonom szepen, de megint kene ha lehetseges.

Edit: Ez kerdesnek szamit ugye? Remelem innen nem leszek kipenderitve, ha mar a help forumban nem tehetek fol kerdest hehe
teljesen jó helyre post-oltad.
odajutás: nagyon pontatlan leírás, de 3. nekifutásra sztem odatalálnék vele :D
leszállsz 4-es vagy 6-os villamosról Petőfi híd - budai hídfőnél. Dunával szembe állva a jobb oldalra átmész és ott van szépen egy djönörű ösvény, ami visz be a Lágymányosi tömb(ök) felé. az egyenes belevisz az öööö mindegy, szóval kémia/fizika stb elvetemült emberek épületéhez, tök mindegy. nem mész be, hanem jobbról kerülöd az épületet az oldalában. és szépen sétálsz egyenesen az épület mellett, majd megpillantod közben a Déli tömböt és mész tovább át ahhoz az épülethez, továbbra is egyenesen (nem kell a csúnya rossz Műszakisokhoz átmenni a kerítésen fél-jobbra) és a Déli tömbhöz érve bemész az oldalbejáratnál (amelyikkel ha szembe állsz a Dunára nézel) és ott már rá is kérdezhetsz hol van az a terem, de ha jól emlékszem, amikor belépsz, szembe van a lépcső és jobbra lévő folyosón az első óriási terem.

izé gyakran jártam ott, csak nem tudok jól magyarázni, szóval bocsi, ha nem találnál ez alapján oda :o

kikuchiyo

Lothandar: Nézd meg az Offtopic nevû topicot.

[SIZE="1"]És egy baráti jótanács: gondold meg, mit mondasz a moderátorokról...[/SIZE]
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoLothandar: Nézd meg az Offtopic nevű topicot.

[SIZE="1"]És egy baráti jótanács: gondold meg, mit mondasz a moderátorokról...[/SIZE]
hmm nem tűnt föl nekem , hogy ezt is átrakták oda... :)
szóval igen, ez a leírás talán jobb egy picit az enyémnél :D

és olvasd el Lothandar az Offtopic maradék részét is, van még üzenet számodra :)

Lothandar

#320
Oke koszonom ismetelten,

Elolvastam a szabalyzatot, nem tudtam hogy errefele igy megy (mar elore kiszabott topicok vannak), majd ehhez tartom magam.
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Rounin

Quote from: MohaNa, ez legalább egy normálisan megfogalmazott, értelmes kérdés! ;) De azért új thread nem kellene neki.

Szerintem próbáld ki az Mplayer-t. Sokan vonakodnak tõle az elején (én magam is így voltam), de ha megszokod, akkor olyan, mint a kezes bárány. És mindent visz alapból, külön codec-ek nélkül. Nekem pl. Matroska pack fent sincs, az .mkv-ket mindig Mplayer-rel játszom le.

Az mplayerben esetleg lehet valahogyan hangsávot váltani? Mert erre röpke kontárkodásom alatt nem sikerült rájönnöm. Hm.. vobsubbal ha esetleg kompatibilis lenne, nos.. nem megoldás, a kedvesem gépén vobsub halált okoz :)

Kupo

Az Mplayer-be lehet hangsávot, ha a sima van meg akkor DOS-ba bemész az mplayer.exe mappájába: X:\mplayerkönyvtár\mplayer.exe "X:\anime.mkv" -aid 0
A 0 helyett lehet, hogy 1 kell.
A Frontend-nél pedig simán az opciókba írod, hogy -aid 0 vagy 1 stb.
Az új mplayerbe meg a J-vel lehet felíratsávot.
Remélem segítettem.

Rounin

Quote from: KupoAz Mplayer-be lehet hangsávot, ha a sima van meg akkor DOS-ba bemész az mplayer.exe mappájába: X:\mplayerkönyvtár\mplayer.exe "X:\anime.mkv" -aid 0
A 0 helyett lehet, hogy 1 kell.
A Frontend-nél pedig simán az opciókba írod, hogy -aid 0 vagy 1 stb.
Az új mplayerbe meg a J-vel lehet felíratsávot.
Remélem segítettem.

Értem. Faq/readme olvasás megúszva :D Köszönöm.

Moha

Quote from: RouninÉrtem. Faq/readme olvasás megúszva :D Köszönöm.
Szerintem a legegyszerûbb, ha csinálsz neki 2 ikont. Én pl. beraktam a Total Commander menüsávba: az egyik ikon az elsõ, a másik a második hangsávval játssza le a videót. A legújabb Mplayer pedig .AVI és .MKV esetén - elvileg - a #-tel tud menet közben is hangsávot váltani.

Yakumo

Egy bazi nagy lame állat vagyok,de mi a francot jelent pontosan a DVi interfész? Laptopnál és LCD monitoroknál láttam ezt a kifejezést. Milyen bemenet or kimenet ez pontosan? Dunno:lame:

sirtomi

DVi = Digitális videó bemenet.
Direkt az LCD monitorokhoz találták ki.

A VGA csatlakozó analóg jelet ad.

Moha

Quote from: YakumoEgy bazi nagy lame állat vagyok,de mi a francot jelent pontosan a DVi interfész? Laptopnál és LCD monitoroknál láttam ezt a kifejezést. Milyen bemenet or kimenet ez pontosan? Dunno:lame:
Az LCD monitorok egy része ilyen interface-re csatlakozik. Gyakorlatilag egy új monitorcsatoló felület. Azt sajna nem tudom, mivel "tud többet" esetleg...
Elvileg - ha jól hallottam - ez akarná majd felváltani a hagyományos VGA csatolót, ami gyakorlatilag az egyetlen olyan interface a számítógépben, ami több, mint 10 éve nem változott és nem lett lecserélve... :rolleyes: (na jó, még az IDE is ilyen, bár az kicsit azért átalakult az idõk során)

Yakumo

Quote from: sirtomiDVi = Digitális videó bemenet.
Direkt az LCD monitorokhoz találták ki.

A VGA csatlakozó analóg jelet ad.
Áh, Thank You! Lame vagyok,de akkor ez azt jelenti,h az asztali DVD-t nézhetem az LCD monitoron vagy pl. direktbe ráköthetek egy kamerát pl.?
Ha most hülyeséget kérdeztem, sorry.

sirtomi

Az LCD monitorok a digitális jeleket szebben jelenítik meg mint az analóg jelet, ott elõfordulhatnak hibák és plussz szûrök meg ilyesmik kellenek hozzá a monitorba ,hogy szép legyen a kép.
Renélem jól fogalmaztam, de mindjárt utána is nézek :)