Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Damnatus

Nekem IE-m van, nincsenek popupok, minden megy simán.

Thomasson88

Ehh Cobra. Jókor írod:) Már feltettem a FireFox ot és alapértelmezetté tettem :D
:lame: vagyok :D Amugy viszont nekem éppenséggel nagyon bejött a program hasonló mnit az IE mégis jobban teszik nem tudom miért. Emelett már találtam egy csomó progit amit lehet mellé használni ugyhogy ihaj csuhaj :)
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

Necrid^

Lenne egy hülye kérdésem.. most látom hogy egy pár embernek van a postok alá egy kép vagy mozgó kép,azok pontosan hol és hogyan kell beállitani?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

katz

Quote from: NecridLenne egy hülye kérdésem.. most látom hogy egy pár embernek van a postok alá egy kép vagy mozgó kép,azok pontosan hol és hogyan kell beállitani?
gif-et töltesz be aláírásként

Necrid^

Quote from: katzgif-et töltesz be aláírásként

ment egy PM.pls néz meg.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

TurboK

megsúgom hogy a Firefox minden csak nem gyorsabb az Internet Explorernél. Windows alatt. Más oprendszeren (pl Linux) a firefox gyorsabban renderel egy csomó oldalt ami Windows alatt 1frame per sec sebességgel rajzolódik ki.
http://evilboris.greg2k.com/cotton/bmchars.html <-- ez az oldal pl marha sokat szenved Firefox alatt.

Másrészt a "húde biztonságos" szöveg hülyeség, egyrészt mert a spyware nagy részét a tûzfal fogja fel, másrészt meg nem kell menni pornó meg crack oldalakra naponta, meg nem kell állandóan az "IGEN" gombra nyomni amikor kijön egy "a belépéshez klikkelj az igenre" szöveg. A Firefox csak ezeket blokkolja, egyhogy ha konyitasz egy kicsit a nethez akkor a büdös életben nem mászik fel semmi a gépedre. Énnálam Internet Explorer van, és kb 50 tracker cookie (ami teljesen ártalmatlan) az összes amit 2 hónap alatt kap a gépem.

A bõvitmények meg klassz dolog ha pl zenélõ táncoló browsert akarsz, de én nem nagyon látom értelmét... Popup blocker meg van az SP2ben is.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

megsúgom, hogy kb pont ezeket már leírtad egyszer.
Quote from: TurboKmegsúgom hogy a Firefox minden csak nem gyorsabb az Internet Explorernél. Windows alatt. Más oprendszeren (pl Linux) a firefox gyorsabban renderel egy csomó oldalt ami Windows alatt 1frame per sec sebességgel rajzolódik ki.
http://evilboris.greg2k.com/cotton/bmchars.html <-- ez az oldal pl marha sokat szenved Firefox alatt.
ez az oldal nálam pillanatok alatt betöltõdik... nem igazán értem mirõl beszélsz...
Quote from: TurboKMásrészt a "húde biztonságos" szöveg hülyeség, egyrészt mert a spyware nagy részét a tûzfal fogja fel, másrészt meg nem kell menni pornó meg crack oldalakra naponta, meg nem kell állandóan az "IGEN" gombra nyomni amikor kijön egy "a belépéshez klikkelj az igenre" szöveg. A Firefox csak ezeket blokkolja, egyhogy ha konyitasz egy kicsit a nethez akkor a büdös életben nem mászik fel semmi a gépedre.
Látom még mindig nem érted a lényeget, amit sztem már a múltkor is leírtam...  megpróbálom most kiemelni a fontos részt, hátha így érthetõbb: Hiába mondod a buta user-nek, hogy ne kattintson az igen-re, stb! Nem képes felfogni, egy hét múlva ugyanúgy kell mennem spyware-t írtani! Te tudod ezeket, te nem kattintasz, õk igen. Amíg nem terjed el terjesen az alap-számtech-oktatás biztonság téren is, addig nem érsz semmit se ezzel az érveddel az IE mellett. Én is tudom, hogy jó böngészõ, mindenki tudja, de mit olyan nehéz megérteni abban, hogy alapbeállításokkal felhasználóbarátabb és biztonságosabb a Firefox?! Mikor mondtunk mi bármi olyasmit, hogy egy értelmes user nem tud ugyanolyan biztonságosan böngészni IE-vel, mint Firefox-szal? Mert szerintem sehol se mondtunk ilyet, te pedig folyton ezzel vágsz vissza... lényegében a semmire... Nem akarlak megsérteni,  csak gondoltam érthetõbben kifejtem ismét a dolgot, mert nagyon deja vu-m van...
Quote from: TurboKA bõvitmények meg klassz dolog ha pl zenélõ táncoló browsert akarsz, de én nem nagyon látom értelmét... Popup blocker meg van az SP2ben is.
Uh. remek érv a kiterjesztések ellen... Megsúgom egyiknek sem kötelezõ a telepítése. Sokan az alap Firefox-ot használják és úgy is elégedettek vele, akinek pedig tetszik az bõvítgetheti kedvére. Pontosan mi is ezzel a baj?

Értelmes dolgokat szoktál írni, de sztem ez a harcod az IE védelmében a Firefox ellen kicsit átgondolatlan és olyannak tûnik mint a "Windows suxx Linux rulez" jól átgondolt kijelentés...

Thomasson88

:lol:  Az az oldal nálam is 2mp volt. :D Amugy meg én meg azt mnodtam csak hogy nekem jobban tetszik mnit az IE: Amúgy meg sztem mindenkinek egyéni döntése hogy milyen böngészõt használ. És ebben csak véleményeket olvas, ... Mind1. Most Blimppel értek egyet :D
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

Necrid^

Én lassan már 1 éve használom a Firefox-t és ténleg jobban jón be mint a IE..biztonságosabb és gyorsabb töltibe az oldal.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Thomasson88

Mozgó Avatarokat honnan tudok letölteni ? :) Mert google ztam de csak hentai oldalakat adott ki :(
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

ArchElf

Quote from: Thomasson88Mozgó Avatarokat honnan tudok letölteni ? :) Mert google ztam de csak hentai oldalakat adott ki :(
Szerintem sehonnan... Ezek általában hommade cuccok...
Kérj meg egy ilyennel rendelkezõt, hátha csinál neked.

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Thomasson88

Quote from: 'ArchElf[HUN']Szerintem sehonnan... Ezek általában hommade cuccok...
Kérj meg egy ilyennel rendelkezõt, hátha csinál neked.

AE
bruhahah :bruhuhu:
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

TurboK

Quote from: Blimpmegsúgom, hogy kb pont ezeket már leírtad egyszer.

ez az oldal nálam pillanatok alatt betöltõdik... nem igazán értem mirõl beszélsz...
próbáld meg scrollozni. 3ghzes gépen úgy szaggat mint egy 486os alatt a win95.

QuoteLátom még mindig nem érted a lényeget, amit sztem már a múltkor is leírtam...  megpróbálom most kiemelni a fontos részt, hátha így érthetõbb: Hiába mondod a buta user-nek, hogy ne kattintson az igen-re, stb! Nem képes felfogni, egy hét múlva ugyanúgy kell mennem spyware-t írtani! Te tudod ezeket, te nem kattintasz, õk igen. Amíg nem terjed el terjesen az alap-számtech-oktatás biztonság téren is, addig nem érsz semmit se ezzel az érveddel az IE mellett.
Tehát akkor egyetértesz azzal hogy a Firefox csak akkor biztonságosabb ha a user hülye, azaz aki azért használ Firefoxot mert biztonságosabb, az egy hülye user?

QuoteÉn is tudom, hogy jó böngészõ, mindenki tudja, de mit olyan nehéz megérteni abban, hogy alapbeállításokkal felhasználóbarátabb és biztonságosabb a Firefox?!
Ha csak a beállitásokon múlik, akkor nem a browser az ami biztonságosabb. Azaz falsul reklámozzák a Firefoxot.

QuoteMikor mondtunk mi bármi olyasmit, hogy egy értelmes user nem tud ugyanolyan biztonságosan böngészni IE-vel, mint Firefox-szal? Mert szerintem sehol se mondtunk ilyet, te pedig folyton ezzel vágsz vissza... lényegében a semmire...
Azt írjátok mindenhol hogy a firefox biztonságosabb és gyorsabb, ami így ebben a formában nem igaz.

QuoteUh. remek érv a kiterjesztések ellen... Megsúgom egyiknek sem kötelezõ a telepítése. Sokan az alap Firefox-ot használják és úgy is elégedettek vele, akinek pedig tetszik az bõvítgetheti kedvére. Pontosan mi is ezzel a baj?
Semmi. Bárki telepitheti õket, de ez is egy potenciális biztonsági rés lehet a késõbbiekben, meg csak lelassitják a browsert amellett hogy csak apróságokat adnak hozzá a böngészéshez. És a sok apró bõvitménytõl nem lesz sokkal jobb a browser.

QuoteÉrtelmes dolgokat szoktál írni, de sztem ez a harcod az IE védelmében a Firefox ellen kicsit átgondolatlan és olyannak tûnik mint a "Windows suxx Linux rulez" jól átgondolt kijelentés...
Nem a Firefox ellen harcolok, csak nem szeretem hogyha az emberek hülyeségeket beszélnek. Egyik browser sem "jobb", legfeljebb valakinek jobban bejön. A Firefoxot meg "jobb" browsernek hirdetik ami nem igaz. Egykét (alig használt) webes standardot kezel (de ami azokon kívül van azt nem), alapból tiltja a popupot, tabos, és ennyi elõnye van. Ezzel szemben lassabb (az "oldal gyorsabban betölt" dolog csupán egy optikai illúzió, valójában csak annyi történik hogy alapból kirajzolja a képeket ahogy tölti õket, nem pedig csak akkor ha már az egész lejött. vagy több szálon tölti a képeket ami még rosszabb, csak nem az user oldaláról), pár oldalt elég csúnyán kezel, és csak most kezdik elõszedni az igazán csúnya bugokat benne, amiben pont az a csúnya hogy azt hiszed hogy védett a browsered ugyhogy nyugodtan belesétálsz minden siteba ami már rég kijátszhatja a Firefoxot is.

És ha visszaolvasol, egyszer sem montam olyan épelméjû kijelentést hogy "windows suff linux rulez".

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Quote from: TurboKpróbáld meg scrollozni. 3ghzes gépen úgy szaggat mint egy 486os alatt a win95.
Igen, a fix háttérképpel nehezen boldogul, de máshol nem vettem észre, hogy lassabb lenne.
QuoteSemmi. Bárki telepitheti õket, de ez is egy potenciális biztonsági rés lehet a késõbbiekben
Ezt aláírom, viszont nekem pl. pont az ilyen apróságok teszik teljessé a böngészõt. Pl. paste-and-go, plain text links, stb.
Én áttértem, megszerettem a Firefox-ot és most már nem is váltanék vissza.
De természetesen azért én sem voltam olyan hülye, hogy az IE-ben az igenre kattintsak a crack oldalakon. :) 4 év alatt mindössze egy jelszólopót sikerült összeszednem, ami viszont alattomosan elbújt és csak egy hét múlva vettem észre. Meg párszor feljött egy dialer, de az már faterom hülyesége volt, nem én ültem elõtte akkor... :rolleyes:
Részemrõl itt befejeztem a témát, mert már eléggé off

Fazék

#74
Quote from: TurboKpróbáld meg scrollozni. 3ghzes gépen úgy szaggat mint egy 486os alatt a win95.
3Ghz-es gépem van, és abszolút nem szaggat, tényleg fogalmam sincs, hogy ezt honnan veszed...
Quote from: TurboKTehát akkor egyetértesz azzal hogy a Firefox csak akkor biztonságosabb ha a user hülye, azaz aki azért használ Firefoxot mert biztonságosabb, az egy hülye user?
A gumilabda gömb formájú, tehát a Föld egy gumilabda, óvatosan a tûkkel... kb ilyen szintû logikát látok benne... És már megint ez az "akinek nem inge ne vegye magára" stílus, amit csak azért nem kedvelek, mert akárhogy nézem, bunkóság... és nem hülye, hanem buta. van egy árnyalatnyi különbség...

edit: amúgy igen, a buta embereknek Firefox-ot rakok föl, sõt volt ahol át is változtattam az ikonját az IE ikonjára, mert csak azt tudták megjegyezni indításhoz... :edit end

Quote from: TurboKHa csak a beállitásokon múlik, akkor nem a browser az ami biztonságosabb. Azaz falsul reklámozzák a Firefoxot.
Na ezt most fejtsd ki, mert nem értem.
Quote from: TurboKAzt írjátok mindenhol hogy a firefox biztonságosabb és gyorsabb, ami így ebben a formában nem igaz.
Én sehol sem írtam, hogy gyorsabb! Akármennyit visszakereshetsz. Én is tudom, hogy az IE sokkal gyorsabban elindul és abszolút nem érzékelhetõ szerintem különbség oldalbetöltés szintjén. Szóval légyszi ne általánosíts. Azt meg írtam, hogy biztonságosabb, de ha szerinted nem biztonságosabb, akkor mitõl lehet, hogy amint fölraktam valahova a Firefox-ot egy buta-user-nek, onnantól jóval kevesebb, vagy semmi spyware-t szerzett be? Nem hiszem hogy hirtelen ennyire továbbképezte volna magát a jóember...
Quote from: TurboKSemmi. Bárki telepitheti õket, de ez is egy potenciális biztonsági rés lehet a késõbbiekben, meg csak lelassitják a browsert amellett hogy csak apróságokat adnak hozzá a böngészéshez. És a sok apró bõvitménytõl nem lesz sokkal jobb a browser.
Igen lassítják, tapasztalom hogy az elsõ indulás elég lassan folyik, és ha kikerült a memóriából, akkor megint lassan indul el, de sztem ez a tabbed browsing egy átkozottul jó, kényelmes dolog, nem igazán szerettem, amikor IE-bõl kb 10-15 ott figyel a tálcán, egy TC mellett, csak azért, mert megnyitottam az összes 'új hozzászólásos' topic-ot... És jelentem, hogy jópár kiterjesztés rendszeres használója vagyok, nem csak "lassítják a böngészõt"
Quote from: TurboKcsak most kezdik elõszedni az igazán csúnya bugokat benne, amiben pont az a csúnya hogy azt hiszed hogy védett a browsered ugyhogy nyugodtan belesétálsz minden siteba ami már rég kijátszhatja a Firefoxot is.
Igen, ezek jönni fognak, egyre több felugró ablaknál észlelem, hogy nem hat ellene a Firefox pop-up blocker-e, de az a buta aki azt hiszi, hogy a Firefox-ban nem lehet hiba. Idõvel lehet, hogy pont ez lesz a leglyukasabb böngészõ, és akkor mi van? Akkor majd legfeljebb ajánlom, hogy térjenek vissza IE-re, de addig is, ha csak egy kicsi esély is van rá, hogy kevésbé lyukas, mint az IE, addig nem látom értelmét a vitának...
Quote from: TurboKÉs ha visszaolvasol, egyszer sem montam olyan épelméjû kijelentést hogy "windows suff linux rulez".
De ha nem vennéd észre te meg a másik oldal vagy, aki úgy beszél, mintha már temetni kéne a Firefox-ot és semmi elõnye ne lenne azon a 2-3-on kívül egy IE-vel szemben... Persze lazán el tudom képzelni hogy MS-éknek nem tetszik ekkora konkurrencia és sötét idõk jönnek az FF-et használókra újabb biztonsági hibák képében, de amíg nem jönnek elõ ezek én továbbra is a Firefox-ot fogom ajánlani. Mellesleg én is sokszor használok IE-t, amikor a cache-bõl kell valami file-t kiturkálni, ami FF-nél "kicsit" nehezebb, illetve tényleg létezik pár oldal, amivel nem bírkózik meg az FF, de volt hogy 2 napra rá elmentem oda, és már FF kompatibilissá is tették. Tény hogy túlzás "sokkal biztonságosabbnak" hírdetni, de én plusz-funkciói miatt, immár nagyon nehezen válnék meg tõle. Franctudja, lehet hogy ha megjelenik az IE7 immár beépített tabbed browsing-gal, meg anyám tyúkjával, akkor én is visszatérek rá, de ehhez nagyon rosszul kell teljesítenie az FF-nek a jövõben.

edit2:
Quote from: MohaIgen, a fix háttérképpel nehezen boldogul, de máshol nem vettem észre, hogy lassabb lenne.
most már kíváncsiságból elindítottam a p3c600-as gépemet is és betöltöttem az oldalt IE-ben és FF-ben is, kb 50%-al lassabb FF-ben ez tény, de legalább olyan túlzásba estél ezt illetõen, mint egyesek az FF biztonságának hírdetésében... :rolleyes:

Dragon

Nekem az irodai 2G P4-en egy fikarcnyit sem tûnik lassúnak az az oldal, az a néhány ms meg itt nem jelent semmit.

Blimp: nem kell cache-bõl turkálni FF-el
Eszközök > Oldal adatai > Média
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Fazék

Quote from: bpka000Blimp: nem kell cache-bõl turkálni FF-el
Eszközök > Oldal adatai > Média
oh. minden nap tanul valamit az ember :)

TurboK

Quote from: Blimp3Ghz-es gépem van, és abszolút nem szaggat, tényleg fogalmam sincs, hogy ezt honnan veszed...
1. az én gépemen szaggat mint az állat, meg elég sok más ember gépén is. Meg elég sok más browseren is ami a Gecko motoron fut (Netscape/Mozilla család).
2. megsúgom: ez egy kb. 4 éve javítatlan bug, transzparens png képek baromi lassúak Firefox+Windows alatt.
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=64401
Moha: nézd már meg lécives a többi oldalt (eggyel visszalépsz az urlben), mindegyiken fix háttérkép van és egyiksem lassú. Ami azt illeti, a fix háttérképet még gyorsabban is viszi a FF mint az IE.

Quoteedit: amúgy igen, a buta embereknek Firefox-ot rakok föl, sõt volt ahol át is változtattam az ikonját az IE ikonjára, mert csak azt tudták megjegyezni indításhoz... :edit end
Ez mondjuk okos dolog, elismerem.

QuoteNa ezt most fejtsd ki, mert nem értem.
Nem maga a browser a biztonságosabb. Csak úgy vannak rajta a beállitások hogy biztonságosabb legyen. kb. mint a IE SP2ben, ott sem adtak túl sok biztonsági opciót - csak érthetõbbé tették pl a cookie kezelését meg van egy popup blocker hozzá.

QuoteÉn sehol sem írtam, hogy gyorsabb! Akármennyit visszakereshetsz. Én is tudom, hogy az IE sokkal gyorsabban elindul és abszolút nem érzékelhetõ szerintem különbség oldalbetöltés szintjén. Szóval légyszi ne általánosíts.
Nem általánositok, de ettõl függetlenül egy tonna helyen reklámozzák a Firefoxit mint gyorsabb, biztonságosabb, uberebb, stb. Itt is valakinek a szignójában.

QuoteAzt meg írtam, hogy biztonságosabb, de ha szerinted nem biztonságosabb, akkor mitõl lehet, hogy amint fölraktam valahova a Firefox-ot egy buta-user-nek, onnantól jóval kevesebb, vagy semmi spyware-t szerzett be? Nem hiszem hogy hirtelen ennyire továbbképezte volna magát a jóember...
Hát a legtöbb "buta user" akit én ismerek (internetcaféban elég sokan megfordulnak) az Firefoxot nem is nagyon tud kezelni mert más mint az IE amit mindenhol használnak mert windowsba integrált és így egyezik a használata is.
Ja, meg amikor egyetlen egyszer volt egy elég durva spyware/virus problémám, azt is firefox alatt szedtem össze. És nem is a firefoxi volt a hibás. Annyi történt hogy le volt kapcsolva a tûzfalam. IE+tûzfal kombóval meg nulla spywaret kapok. ergo nem a browseren múlik a biztonság nagyobbik része.

QuoteIgen lassítják, tapasztalom hogy az elsõ indulás elég lassan folyik, és ha kikerült a memóriából, akkor megint lassan indul el, de sztem ez a tabbed browsing egy átkozottul jó, kényelmes dolog, nem igazán szerettem, amikor IE-bõl kb 10-15 ott figyel a tálcán, egy TC mellett, csak azért, mert megnyitottam az összes 'új hozzászólásos' topic-ot... És jelentem, hogy jópár kiterjesztés rendszeres használója vagyok, nem csak "lassítják a böngészõt"
Kinek hogy jön be. sztem a tabbed browsing csak egy extra tálca felül. 1152x768ban meg nekem nemigen tünik fel 10 megnyitott ablak (meg 12 process a háttérben ami ott sasol az óra mellett a jobb alsó sarokban...), pláne nem dupla soros tálcával.

QuoteIgen, ezek jönni fognak, egyre több felugró ablaknál észlelem, hogy nem hat ellene a Firefox pop-up blocker-e, de az a buta aki azt hiszi, hogy a Firefox-ban nem lehet hiba.
Hát ha egy buta usernek azt mondod hogy a Firefox jobb meg biztonságosabb meg van benne popup block akkor az bizony azt hiszi =)

QuoteIdõvel lehet, hogy pont ez lesz a leglyukasabb böngészõ, és akkor mi van? Akkor majd legfeljebb ajánlom, hogy térjenek vissza IE-re, de addig is, ha csak egy kicsi esély is van rá, hogy kevésbé lyukas, mint az IE, addig nem látom értelmét a vitának...
elvileg készül az IE7, de még semmi konkrét sincs benne ami ütné a firefoxot (lesz benne tab meg kezeli a 24bit transzparens png képet javascript trükk nélkül, ennyi konkrétat írtak eddig)
van valahol egy blog is hozzá de nemtom fejbõl a címet.

QuoteDe ha nem vennéd észre te meg a másik oldal vagy, aki úgy beszél, mintha már temetni kéne a Firefox-ot és semmi elõnye ne lenne azon a 2-3-on kívül egy IE-vel szemben... Persze lazán el tudom képzelni hogy MS-éknek nem tetszik ekkora konkurrencia és sötét idõk jönnek az FF-et használókra újabb biztonsági hibák képében, de amíg nem jönnek elõ ezek én továbbra is a Firefox-ot fogom ajánlani. Mellesleg én is sokszor használok IE-t, amikor a cache-bõl kell valami file-t kiturkálni, ami FF-nél "kicsit" nehezebb, illetve tényleg létezik pár oldal, amivel nem bírkózik meg az FF, de volt hogy 2 napra rá elmentem oda, és már FF kompatibilissá is tették. Tény hogy túlzás "sokkal biztonságosabbnak" hírdetni, de én plusz-funkciói miatt, immár nagyon nehezen válnék meg tõle. Franctudja, lehet hogy ha megjelenik az IE7 immár beépített tabbed browsing-gal, meg anyám tyúkjával, akkor én is visszatérek rá, de ehhez nagyon rosszul kell teljesítenie az FF-nek a jövõben.
Ami azt illeti, én csak alapból nem bírok mindent ami "hype", fõleg amikor istenitik attól függetlenül hogy közel sem olyan álomszép mint ahogy mondják (sõt). pl Playstation, Linux, Winamp, Final Fantasy 6, meg elég sok más dolog aminek fanatikus rajongótábora van. Beleértve az anti-microsoft fanboyokat is. (ami én is voltam még pici koromban, csak azért is Netscapet használtam, aztán egy szép napon feltünt hogy negyedóra mire betölt míg az IE ahhoz képest instant kész, akkor aztán eltünõdtem hogy most minek is nekem egy másik browser ami ráadásul egy csomó kódot nem is kezel...)

Quotemost már kíváncsiságból elindítottam a p3c600-as gépemet is és betöltöttem az oldalt IE-ben és FF-ben is, kb 50%-al lassabb FF-ben ez tény, de legalább olyan túlzásba estél ezt illetõen, mint egyesek az FF biztonságának hírdetésében... :rolleyes:
nem estem túlzásba, olvasd el a postom elejét lécives...
amúgy lehet hogy valami costum beállitást használsz, mert már volt olyan ember akinek windows alatt nem szaggatott az oldal.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboK1. az én gépemen szaggat mint az állat, meg elég sok más ember gépén is. Meg elég sok más browseren is ami a Gecko motoron fut (Netscape/Mozilla család).
2. megsúgom: ez egy kb. 4 éve javítatlan bug, transzparens png képek baromi lassúak Firefox+Windows alatt.
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=64401
Moha: nézd már meg lécives a többi oldalt (eggyel visszalépsz az urlben), mindegyiken fix háttérkép van és egyiksem lassú. Ami azt illeti, a fix háttérképet még gyorsabban is viszi a FF mint az IE.
Igen, erre emlékszem, hogy korábban is említetted, de úgy látszik én valahogy mázlista vagyok :D Mondjuk a régi p3c600-on teljesen alap 1.04-es Firefox van és ott tényleg érzékelem görgetésnél, hogy kevésbé folyamatos a dolog, de tényleg nem zavaró. :) mindegy, úgy látszik szeretnek anomáliákat produkálni a gépeim :haha:
Quote from: TurboKNem maga a browser a biztonságosabb. Csak úgy vannak rajta a beállitások hogy biztonságosabb legyen. kb. mint a IE SP2ben, ott sem adtak túl sok biztonsági opciót - csak érthetõbbé tették pl a cookie kezelését meg van egy popup blocker hozzá.
ebben sajnos igazad van :)

Quote from: TurboKHát a legtöbb "buta user" akit én ismerek (internetcaféban elég sokan megfordulnak) az Firefoxot nem is nagyon tud kezelni mert más mint az IE amit mindenhol használnak mert windowsba integrált és így egyezik a használata is.
ebben is igazad van, nehéz rávennem az embereket hogy tanulják meg kezelni, még a magyar nyelv ellenére is... még a legnagyobb szerencsém azokkal szokott lenni, akik még szinte semmilyen böngészõ elõtt nem ültek még :haha:

Quote from: TurboKJa, meg amikor egyetlen egyszer volt egy elég durva spyware/virus
problémám, azt is firefox alatt szedtem össze. És nem is a firefoxi volt a hibás. Annyi történt hogy le volt kapcsolva a tûzfalam. IE+tûzfal kombóval meg nulla spywaret kapok. ergo nem a browseren múlik a biztonság nagyobbik része.
Lehet hogy nekem se lenne ekkora a szám a router tûzfala nélkül...
Quote from: TurboKKinek hogy jön be. sztem a tabbed browsing csak egy extra tálca felül. 1152x768ban meg nekem nemigen tünik fel 10 megnyitott ablak (meg 12 process a háttérben ami ott sasol az óra mellett a jobb alsó sarokban...), pláne nem dupla soros tálcával.
tény hogy csak egy extra tálca felül, de 1024*768-ban 5-10 ablak és már nem nagyon tudom, hogy melyik micsoda, így meg egyértelmû :) folyamatosan pedig engem zavarna a 2-soros tálca.

Még egy dolog, ami tetszik FF-ben (bár ha jól láttam valahol a legújabb IE is már mûvel ilyeneket), hogy egy fölsõ sávban értesít, ha bármivel gond van. És általában a megoldást is sikerült nyújtania azonnal, ha igényelem. Ez olyan szimpi és barátságos.


Más:
Régebben úgy használtam az XP-t, hogy ha már úgyis lehet, fölülre raktam a tálcát. Valamiért sokkal kényelmesebbnek éreztem ettõl a használatát és így tab-októl se voltam különösebben messze, szép volt az élet... De amikor már a 200. esettel találkoztam, hogy egyetlen rohadt program se képes lekezelni azt az esetet, hogy valami idióta tényleg ki is használlja hogy föl lehet tenni a taskbar-t, akkor már kiborultam és következõ re-install után maradt alul... Elképzelhetetlen volt, hogy valami ne úgy nyíljon meg, hogy pont letakarja a taskbar-t, alul pedig meghagyta neki a helyet... komolyan mondom, ha ezt jelenti a szabadság és a személyre szabási lehetõség, kapcsolják ki a francba inkább, de ne hülyítsék az embert...  :ejj:  :comp:

TurboK

Hát igen, ugye. Általában ugy jön be az adott program menü (legtöbbször programtelepitésnél) hogy pont letakarjon mindent, vagy csak a tálca hiján mindent. Mert ugye ez az alapbeállitás és szinte mindenki ezt használja. Ha a Windows külön területként kezelné a tálcát (hogy ne lehessen rá/mögé húzni cuccokat) akkor nem lenne ilyen.

duplasoros tálca meg akkor fest igazán jól hogyha a klaszikus windows stílust használod. Mert a spéci WinXP skin alatt minden kétszer akkora.

(megint) más. Gigabyte spéci procihûtõnél (ugy néz ki mint valami reaktor, mûködési elve azon alapul hogy 4 vöröréz pálca vezet a procifedõbõl egy marha nagy mûanyag hûtõbordába, aminek a közepén van a ventilátor, istenien hûti a procit és halkan, 9000HUFért) nem tudjátok hogyan lehet a tetején lévõ kék diszkófényt lelõni? Nem akarom hogy a nyitott oldalú gép odavonzza a szúnyogokat egypár valós idejû hardware és software bug erejéig.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Quote from: TurboKMoha: nézd már meg lécives a többi oldalt (eggyel visszalépsz az urlben), mindegyiken fix háttérkép van és egyiksem lassú. Ami azt illeti, a fix háttérképet még gyorsabban is viszi a FF mint az IE.
Igazad van, a többi oldal rendben van, egyedül ennek az egynek nagyon lassú a scrollozása FF alatt. Akkor gondolom az átlátszó png miatt. IE alatt normális sebességû.
Quote from: bpka000Blimp: nem kell cache-bõl turkálni FF-el
Eszközök > Oldal adatai > Média
Köszi, ezt eddig én sem tudtam. ;) Váltig nem értem amúgy, hogy minek kell átnevezgetnie a FF-nek (meg az összes Netscape-es böngészõnek) a cache-ben a fájlokat. De legalább a kiterjesztéseket meghagyhatná...

Fazék

Ti milyen "web-oldal lekapó" programot használtok? Természetesen olyanra gondolok, amiben be lehet állítani, hogy 2-3 link-ig kövesse a hivatkozásokat, csak a fõoldal alatti oldalakkal foglalkozzon, stb. Köszi :)

Xipe

na akkor en is beszallok a FireFox dologba.
Szerintem jo.
Szivesebben hasznalom mint az IE-t.
Ennyi.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: BlimpTi milyen "web-oldal lekapó" programot használtok? Természetesen olyanra gondolok, amiben be lehet állítani, hogy 2-3 link-ig kövesse a hivatkozásokat, csak a fõoldal alatti oldalakkal foglalkozzon, stb. Köszi :)
Én ugyan baromi ritkán szoktam komplett weboldalakat menteni, de az ilyenekhez mindig a webzip-et használtam. Be tudod rajta állítani, hogy csak a megadott oldaltól "lefelé" kövesse a linkeket, hogy a site-on kívüli médiát töltse-e le vagy sem, stb.
A Teleport Pro is elég jó, bár azt én igazából nem ismerem.

Necrid^

Quote from: MohaÉn ugyan baromi ritkán szoktam komplett weboldalakat menteni, de az ilyenekhez mindig a webzip-et használtam. Be tudod rajta állítani, hogy csak a megadott oldaltól "lefelé" kövesse a linkeket, hogy a site-on kívüli médiát töltse-e le vagy sem, stb.
A Teleport Pro is elég jó, bár azt én igazából nem ismerem.

Jaja, a Teleport naon jó kis progi arra a célra..régen használtam csak 1 baja van hogy fizetös..:(
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Tyrael

#85
jah, teleport pro

Tyrael

Fazék

Quote from: Tyraeljah, teleport pro

Tyrael
Köszi, már le is szedtem, legalább nem nekem kellett keresgélni :) de sztem töröld, mert a Moderátor Urak nem kedvelik különösebben a csatolt állományokat a fórumban ;)

Tyrael

Quote from: BlimpKöszi, már le is szedtem, legalább nem nekem kellett keresgélni :) de sztem töröld, mert a Moderátor Urak nem kedvelik különösebben a csatolt állományokat a fórumban ;)
as you wish

Tyrael

zsozso

Quote from: BlimpTi milyen "web-oldal lekapó" programot használtok? Természetesen olyanra gondolok, amiben be lehet állítani, hogy 2-3 link-ig kövesse a hivatkozásokat, csak a fõoldal alatti oldalakkal foglalkozzon, stb. Köszi :)
wget :p
Death is the only redemption

Fazék

Quote from: zsozsowget :p
Köszönöm! Kb pont ezt kerestem :D