Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Hiei-sama

Quote from: Darkstar on 2006-08-14, 14:28:48
Nos, akik használják az AniDB-t, azoknak talán hasznára lehet ez a progi.

Jaja jo kis progi ez,csak sok memoriat eszik azert utalom de arra a par percre mig frissit meg stb kibirom ;)

Fazék

Nálatok is tetülassú a post-olás? Nekem ha semmi sem megy mellette, akkor is kb fél perc mire elmegy egy hozzászólás...

A fura, hogy a fórum közben hibátlanul megy. kipróbáltam, hogy post-olás közben elküldése közben nyitogattam a többi topic-ot, hibátlanul gyorsan működött... és ha a hozzászólás szerkesztése mellett döntök, az is villámgyors, csak az új hozzászólás elküldése van brutálisan belassúlva.
Már este is ilyen volt nekem. Ti is tapasztaltátok ezt?

Hiei-sama

Hja eszrevettem en is,de inkabb nem hupakolok zsonak van eleg gondja mindig ;)

Fazék

Quote from: Hiei-sama on 2006-08-15, 11:42:33
Hja eszrevettem en is,de inkabb nem hupakolok zsonak van eleg gondja mindig ;)
én se azért említettem, csak kíváncsi voltam, hogy csak nálam létezik, vagy másoknál is? :)

Bishop

hi mindenki

talán itt választ kapok a gondomra,ha tudtok segítsetek légyszives
a telefonom lemerült,és a töltö vagy az aksi miat vagy más miatt,nem tölt ha bedugom a konektroba,eddig megoldottam hogy mindig más konektorban töltöttem de már sehol nem jó :frown:
vegyek új aksi-t vagy töltőt vagy ha van valami kézhezállóbb megoldás(pénztárca kínélő akkor azt) :redface:

Member

A töltőt le tudod tesztetni úgy, hogy egy másik, ugyabba a márkanévvel fémjelzett telóba dugod. Ha nem az a ludas, akkor valszeg az aksi.

Bishop

csak nincs olyan ismerősöm akinek az én töltőm jó lenne :frown:
ez valami spec töltő legalább is a hasonló márkájú telókba nem jó :frown:

Kuroi Tenshi

Quote from: Ramiz on 2006-08-15, 05:02:26
Általános kérdésem: mi az élet értelme?
Gondolom láttad már a Monty Python-verziót erről a kérdéskörről?  :lazza:

Quote from: Member on 2006-08-15, 10:37:54
ME. A második érvvel nem értenék egyet.
Mistake Edition/Moron Edition. Csak mazochistáknak ajánlott  :3x3:
És igenis jobban kezelhető, ha már egy kicsit kiismeri magát rajta az ember.
XP mérföldekkel alázza a ME-t. De ha nem hiszed, kérdezd meg a többieket is.

Quote from: Fazék on 2006-08-15, 11:35:33
Nálatok is tetülassú a post-olás? Nekem ha semmi sem megy mellette, akkor is kb fél perc mire elmegy egy hozzászólás...
Pár napja már kitárgyaltuk OT-ban :hehe:
Bár azóta már mintha újra menne rendesen.

zsozso

Quote from: Fazék on 2006-08-15, 11:35:33

A fura, hogy a fórum közben hibátlanul megy. kipróbáltam, hogy post-olás közben elküldése közben nyitogattam a többi topic-ot, hibátlanul gyorsan működött... és ha a hozzászólás szerkesztése mellett döntök, az is villámgyors, csak az új hozzászólás elküldése van brutálisan belassúlva.
Már este is ilyen volt nekem. Ti is tapasztaltátok ezt?
Hmm nemtudom milehet a gond, nekem nem lassu. Kb 1sec volt ez a post.
Death is the only redemption

Lt. Simoan Blarke

postolas: az utobbi napokban lattam ezt a kerdest egy csomoszor csomo helyen... nekem semmi baj vele. pedig nincsen otmegabites net a gep ala teve... :3x3:

Member: az ME ugy c*r, ahogy van. az alatt az 1 ev alatt, amig az volt a gepemen, tobb kekhalalt lattam, mint azelott es azutan eddigi eletemben osszesen. az a szoprendszer a szo legszorosabb ertelmeben MINDENNEL kepes osszeakadni :3x3: csatlakozom K_T-hez, tegyel fel xp-t. mert jobb. stabilabb. kezelhetobb. (ebbe nem tudom miert kotsz bele, mert az.) raadasul megbizhatobb is.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Bishop

Ha egyáltalán nem akarsz gondokatmakkor tegyél fel Linux-ot :D,egy programozó ismerősöm egyik gépén az van az alap dolgokra tökéletes,és normálisan vannak megcsinálva,nem ugy mind a windows,amit direkt hibákkal meg korláttokkal rakanak tele,és amedig nincs Vista(csak Beta van),én is az XP-t ajánlom

Member

Quote from: carfanatic on 2006-08-15, 18:55:23
Ha egyáltalán nem akarsz gondokatmakkor tegyél fel Linux-ot :D,egy programozó (1) ismerősöm egyik gépén(2) az van az alap dolgokra tökéletes,és normálisan vannak megcsinálva,nem ugy mind a windows,amit direkt hibákkal meg korláttokkal rakanak tele,és amedig nincs Vista(csak Beta van),én is az XP-t ajánlom
Ez az a két pont, ami nálam nincs meg.

blarke: Látszik, hogy nem szeretted szegénykét, nálam heti 2 kékhalál van max. Meg megy rajta a DBZ ME2, ami XPn kiröhög. ;)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Member on 2006-08-15, 19:27:45
blarke: Látszik, hogy nem szeretted szegénykét, nálam heti 2 kékhalál van max. Meg megy rajta a DBZ ME2, ami XPn kiröhög. ;)
linuxot en se tennek fel, en speciel kenyelmes kis rohadek vagyok, es az XP akar tetszik, akar nem, sokkal felhasznalobaratibb lett... :\
Member: 1 honapja van meg a laptop kolcsonbe apamtol. direkt mertem, hany kekhalalt kapok ennyi ido alatt: jelentem, egyszer sikerult ennyire kiakasztanom, alcohol 120% beuzemelesi kiserlet kozben. havi 1 vagy havi 10? ;>
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Zsiga

Ha egyáltalán nem akarsz gondokatmakkor tegyél fel Linux-ot :D,egy programozó (1) ismerősöm egyik gépén(2) az van az alap dolgokra tökéletes,és normálisan vannak megcsinálva,nem ugy mind a windows,amit direkt hibákkal meg korláttokkal rakanak tele,és amedig nincs Vista(csak Beta van),én is az XP-t ajánlom
Ez az a két pont, ami nálam nincs meg.

Nálam mióta XP van a gépe(i)men meg még egy sem volt... :rolleyes: (Leszámítva azt a néhányat amit valami hibás progi vagy bugos driver okozott.) Pedig nem ma tettem fel az elsőt. Ja, és nem is telepítem újra hetente, csak ha új vinyóra kerül, vagy új gép megy alá.
A régi programokhoz meg tedd fel az ingyenes Microsoft Virtual PC-t, és arra telepíts egy ME-t vagy 98-at. ;)

Member

A másik pedig, hogy a a vinyóm így van felosztva:
C: 2 GB
D: 80 GB
E: 2 GB
Újrapartícionálni nem kívánom, de az XP simán felenne alapból kettőt.

Zsiga

Quote from: Member on 2006-08-15, 20:10:03
A másik pedig, hogy a a vinyóm így van felosztva:
C: 2 GB
D: 80 GB
E: 2 GB
Kíváncsi lennék hogy miért pont így particionáltad a vinyód, elárulod? :)

Xaga

Nem rosz OP-rendszer az a ME. Ha nem lett volna windows2000 mindenki azt használta volna XP megjelenéséig vagy maradt volna 98SE-nél.
A 9x-es széria jó volt míg meg nem jelent a 2000. 9x-es szériát szvsz akkor érdemes használni ha olyan program kell ami túl öreg má ahoz hogy XP-n fusson de akko is virtuális gépen (és MS Virtual Machine helyett VMware Workstation).
Member ha nem akarsz XP-t feltenni akko tegyé fel 2000-et.

Member

Quote from: Zsiga on 2006-08-15, 20:15:07
Kíváncsi lennék hogy miért pont így particionáltad a vinyód, elárulod? :)
Mert pár éve volt egy 4 gigás vinyóm kettépartícionálva, de meguntam, hogy nincs elég helyem és vettem egy 80-asat. That's my story.

Quote from: Xaga
Member ha nem akarsz XP-t feltenni akko tegyé fel 2000-et.
Ettől most megkímélném magam, amúgyis hamarosan jön a tanév.

Member

Köszönöm, White SeeD. ;)

Selmo

Én is sokáig használtam ME-t és azt kell mondja, ha az ember odafigyelt, akkor legfeljebb párszor halt meg havonta. Egyedül a DOS-os memóriakazelése volt gáz, mert kevesebb alap memóriát hagyott, mint a 98 és néhány játék pl. Master of Magic nem indult el. Az viszont tény, hogy érdemes egy XP-t mellérakni és dual bootal használni.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Ha egyáltalán nem akarsz gondokatmakkor tegyél fel Linux-ot :D
amedig nincs Vista(csak Beta van),én is az XP-t ajánlom
bár ahhoz előbb meg kéne tanulni programozni :p
Jó, mondjuk van az ubuntu GUI-val, de azt egyesek nem is tekintik linuxnak.
Láttál már egyáltalán linuxt? Tudod milyen parancssorokkal irányítani egy teljes rendszert?  :3x3:
Vista pedig nagy böhöm állat: 15-16 GB helyet foglal és megzabál 680-900 MB memóriát... meg gép is kell alá rendesen, erős procival és videokarival, ami gondolom Membernek nincs

Nálam eddig összesen 3 kékhalál volt, az is csak azért, mert a régi videokártyám nem bírta dx9-et.
Pedig már 4-5 éve fenn van. Itt olyan dolgokat meg lehet csinálni, amiktől a régebbiek többször is összeomlanak.
Nem értem, hogy miért ragaszkodsz még ahhoz a rakás szerencsétlenséghez  :3x3:
Legalább próbálnád ki az xp-t, meglátnád, mennyivel jobb

Quote from: Member on 2006-08-15, 20:10:03
Inkább ötöt...
Mi bajod a partícionálással? Powerquest Partitionmagiccal percek alatt kész az új partíció (újraindítással együtt).

Bishop

én nem értek a Linux-hoz láttam egy Linux programozó könyvet amit haverom olvas de nekem Kínai,de szerinte jobban megéri mint a Windows(persze attól függ mire)
igaz hogy a Vista-nak kel a jó gép ezért nem lesz nekem se,de gondoltam ha már ajánlani kell akkor ajánljam a legjobbat

Lt. Simoan Blarke

a linux nem felhasznaloi kornyezet. ilyen szempontbol jobb a microfos, mert azt felhasznalokra optimalizaltak. a linuxok mindegyiket sajat magadnak kell forditgatni meg talpraallitani, mig az XP mindent a segged ala tesz. persze ez a valasztasi szabadsag rovasara megy... en speciel nem vallalnek be linuxot, kenyelmes dognek lenni jo, de szerintem Membernek se kellene ajanlgatni... :3x3:

Kuroi Tenshi

Ha nem értesz hozzá, akkor miért ajánlgatsz irreleváns dolgokat? Láttál már egy linux könyvet - ettől már egyből ajánlgatni kell?
Meg talán ha belegondolsz, hogy egy jó vaskos könyv van a linux használatához és programozásához, akkor az mégse lehet annyira egyszerű, nem?

Vistához meg: ha valaki egy alsó-középkategóriás autót keres, akkor most minek hozod fel a Rolls-Roycet vagy Bentleyt?

Neked vagy feltűnési viszketegséged van, vagy súlyos belebeszélhetnékes szájmenésed. Ha valami nem a te témád, akkor nem kell irreleváns dolgokat postolni, oké?
És ez még csak finom baráti figyelmeztetés. Mások rég negatívkarma-esővel árasztanának el.

Bishop

akkor XP sp2*unott arc*
KT én sem reagálok inkább és bocs hogy csak segíteni akartam,mást mát mondak ez legalább egyedi volt,és hagy döntse el ő,én csak mint lehetséges választást,írtam ide

Kazenokizu

Átpakoltam ide, az előbb nem oda akartam írni...^^'
Az imént feltelepítettem a gépemre a Medusát (feliratozó progi), viszont mikor el akarnám indítani, a következő hibaüzenetet kapom:
Tipp, hogy mit kezdjek vele?

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-08-16, 15:52:26
Valamilyen fájl hiányzik vagy hibás.
Próbáld újra telepíteni, ha még mindig rossz, akkor töltsd le újra máshonnan, lehet, hogy a forrás eleve hibás volt.
Azt értem, hogy hiányolja azt a fájl-t, csak azt nem tudom, hogy honnan kerítsem elő.
Az újratelepítés egyébként megtörtént, de a hiba megmaradt.
Mellesleg az AnimeAddicts-ról szedtem, de akkor megpróbálok keríteni vhonnan máshonnan egy másikat.

Edit:
Nnnna, leszedtem máshonnan is, de azt felrakva is ugyanezt kapom... :frown: :confused:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Lt. Simoan Blarke

hm. letezik nalad ez a file? (ha nem, megprobalhatod innen lehuzni, de ez nem biztos, hogy elegendo lesz.)
a regisztralasat megprobalhatod futtatas->regsvr32 NCTAudioEditor.dll komboval megejteni. de eleg eroteljesen az az erzesem, hogy van valami progid, ami hasznal egy olyan value-t, ami kellene ehhez a dll-hez, es emiatt nem tudta felulirni (ezert invalid)... :O

Kazenokizu

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-16, 17:08:46
hm. letezik nalad ez a file? (ha nem, megprobalhatod innen lehuzni, de ez nem biztos, hogy elegendo lesz.)
a regisztralasat megprobalhatod futtatas->regsvr32 NCTAudioEditor.dll komboval megejteni. de eleg eroteljesen az az erzesem, hogy van valami progid, ami hasznal egy olyan value-t, ami kellene ehhez a dll-hez, es emiatt nem tudta felulirni (ezert invalid)... :O
Van ilyen file-om, és meg is próbáltam a regisztrálást a futtatással, de ahhoz is hibaüzit ír ki, azzal hogy sikertelen...

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Selmo

Quote from: Kazenokizu on 2006-08-16, 17:12:20
Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-16, 17:08:46
Van ilyen file-om, és meg is próbáltam a regisztrálást a futtatással, de ahhoz is hibaüzit ír ki, azzal hogy sikertelen...
Ne szenvedj vele, aegisub és kész.

A tökéletesség unalmas.

Kazenokizu

Quote from: Selmo on 2006-08-16, 17:13:38
Ne szenvedj vele, aegisub és kész.
Köszi a tippet!!! (+) Már fel is raktam, és ez működik is.  :D