Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Member

Dühösek ránk a klikkelések miatt...

Selmo

"A(z) isohunt.com helyen lévő kiszolgáló túl hosszú ideig nem válaszol." :eek:

A tökéletesség unalmas.

Rounin

Quote from: Selmo on 2007-05-31, 20:24:26
"A(z) isohunt.com helyen lévő kiszolgáló túl hosszú ideig nem válaszol." :eek:

Most már nekem is. I smell conspiracy...

Darkstar

Detto, itt is elérhetetlen.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

it's oficially f*cked then...

Solid Snake

Ezek szerint az Isohunt.com a japánok kezében van?  :confused:

Draconire

MP3 lejátszók ~20k árkategóriában -milyen márkát/típust érdemes venni? A közeljövőben tervezek egy cserét, és mivel nem vagyok otthon ilyen téren, kíváncsi lennék a hozzáértőbbek véleményére.^^
Csak a hangzás minősége a fontos, az hogy pl. tud-e mp4-et lejátszani lényegtelen.

Zsiga

Quote from: Gmer on 2007-06-08, 17:28:37
MP3 lejátszók ~20k árkategóriában -milyen márkát/típust érdemes venni? A közeljövőben tervezek egy cserét, és mivel nem vagyok otthon ilyen téren, kíváncsi lennék a hozzáértőbbek véleményére.^^
Csak a hangzás minősége a fontos, az hogy pl. tud-e mp4-et lejátszani lényegtelen.
Szerintem Samsung, Creative, Sandisk. Én 33k-ért vettem nemrég egy 4GB-s Samsungot (YP-Z5), kisebb kapacitással beleférhet a 20k-ba, és szerintem korrekt darab. Hangminősége megfelelő, bírja a gyilkolást mert fémből van, szép a kijelzője, okos a menüje, mi kell még? :)

Draconire

Quote from: Zsiga on 2007-06-08, 19:42:42
Szerintem Samsung, Creative, Sandisk. Én 33k-ért vettem nemrég egy 4GB-s Samsungot (YP-Z5), kisebb kapacitással beleférhet a 20k-ba, és szerintem korrekt darab. Hangminősége megfelelő, bírja a gyilkolást mert fémből van, szép a kijelzője, okos a menüje, mi kell még? :)
Thx az infót!
Bár nem rossz az a YP-Z5, de még az 1gb-os verzió is felülről feszegeti a keretemet, szóval szétnéztem az ajánlott márkák között, és találtam egy ilyet: SanDisk Sansa C240 -az 1gb bőven elég nekem és nem írnak rossz dolgokat róla. Ha valakinek van tapasztalata vele azt örömmel várom.  :smile:

Kuroi Tenshi

Keress és olvass review-eket Sandiskről, és meglátod, hogy míg hangzás
szempontjából egyes sorozatokat jónak, addig más sorozatokat közepesnek
vagy gyengének minősítenek. Ugyanez van a Samsungnál is: van, amit
eltalálnak, és van, amit nem.

Mekkora kapacitásút?
Ha még nem nézted volna:
http://depo.hu/?pn=products&m_id=&c_main=1133&c_parentid=1149&c_id=1150&start=80&o=

Nálam még mindig egy creative, már 2 éve állja a strapát. Az se egy rossz
márka, a modelljeikben jó chipek vannak, ezért kicsit drágábbak, vagy
funkciókban szegényebbek. Úgy látom, egy Zen V 1GB még pont belefér a
keretbe; személyesen még nem próbáltam, de jókat hallottam róla; nézz
reviewnek utána.

Draconire

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-06-09, 01:20:42
Úgy látom, egy Zen V 1GB még pont belefér a
keretbe; személyesen még nem próbáltam, de jókat hallottam róla; nézz
reviewnek utána.
Igen, tegnap este én is nézegettem, és méreteket összehasonlítva ez nyert a Sandisk-el szemben, legalábbis az én szememben. (néztem videót is róla, és nem rossz élőben, elsőre ez a narancssárga design nem tetszett benne, de a videó meggyőzött) Úgyhogy úgy tűnik ez lesz, főleg most hogy még Te is írtad.^^

Solid Snake

Elkelne egy kis szakértői tanácsadás, mert én már itt a hajamat tépem.

Arról van szó, hogy a Higurashi no Naku Koro nit leszedtem RAW-ban (l33t raws-féle verzió). A cél az lenne, hogy az Animeadvent & Hiddenleaf Team által készített magyar feliratot ráégessem az AVI-ra, ugyanis az OP/ED karaoke nagyon szaggat alapból + jó lenne, ha az asztali DVD lejátszómon is tudnám élvezni majd. Korábbi animéknél már használtam az Animeaddicts leírását sikeresen, itt azonban a tömörítés/feliratégetés után a teljes videóanyag eszméletlen módon késik.

A RAW videófájl tulajdonságai (mellesleg 120 fps nem gyanús?  :eek:)
A felirat formázott ASS fájl.

Ha valamilyen alternatívát tudnátok ajánlani, azt szívesen megköszönném.

Manitu

Quote from: Solid Snake on 2007-06-09, 15:09:24
A RAW videófájl tulajdonságai (mellesleg 120 fps nem gyanús?  :eek:)
A felirat formázott ASS fájl.
Segíteni sajnos nem tudok, de a 120 fps teljesen normális. Valójában nincs annyi frame, ez egy öszvér megoldás, arra találták ki, hogy a különböző frame rateű videok közötti kompatibilitást biztosítsa. Egy 24fps-es filmet nem lehet egy 30 fps-essel összefűzni, de ha mindkettőt kibővíted 120-ra (dummy frameket teszel a valódiak közé, amik semmi információt nem tartalmaznak), akkor már össze lehet őket fűzni.

Solid Snake

Quote from: Manitu on 2007-06-09, 16:22:29
Valójában nincs annyi frame, ez egy öszvér megoldás, arra találták ki, hogy a különböző frame rateű videok közötti kompatibilitást biztosítsa.

Ezzel a mondatoddal jöttem rá a megoldásra. A videó tele volt ilyen dummy frame-mel, így a Frame Rate-nél beállítottam, hogy "Convert to fps: 25". Így már tükörsimán megy a beleégetett felirattal.

Hálás köszönetem.  :tezsvir:

kikuchiyo

Igen, sajnos gyakori, hogy a japán raw capperek akkor is a 120 fps-hez nyúlnak, amikor nem kéne - és sok az ehhez hasonló nehezen kezelhető VFR raw is.
(Mondjuk a leet-raws se a legjobb...)
Failure is the default option

nbettus

sziasztok!  :lol:
még új vagyok az oldalon de pár dologba nagyon kéne egy kis segítség. párnapja olvastam egy animéről ami nagyon felkeltette a fantáziámat. a Fushigi Yuugi. prbáltam letölteni bearflix-szel, morpheussal de egyik se találja a neten. ha tudtok esetleg olyan oldalt ahonnan le lehetne szedni a sorozatot, meg az ova-kat azt rettentően megköszönném.  :Kiraly:
üdv

Selmo

Ami fenntvan miért nem jó?

A tökéletesség unalmas.

Baggio

mivel nem találtam jobb helyet ( a mangás nagytopicban nem volt iyen) itt teszem fel hihetetlenül :lame: kérdésémet:
egy átlag japán nyelvű mangában nagyon sok a kanji? tudod hogy ez most nagyon hülyén hangzik (meg hogy a stílustól is függ, meg ezer más dologtól), de csak azért vagyok rá kíváncsi, mert gondolkozom hogy rendelek párat eredeti nyelven. a hiraganákat még csak ki tudom keresgetni, de a kanjikat nem

Kuroi Tenshi

Ha egyáltalán nem tudsz japánul, akkor sztem ekkora fába ne vágd a fejszédet...
Csak a kanák kiszótárazása még messze nem elég ahhoz, hogy meg is értsd.

Baggio

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-06-16, 18:00:40
Ha egyáltalán nem tudsz japánul, akkor sztem ekkora fába ne vágd a fejszédet...
Csak a kanák kiszótárazása még messze nem elég ahhoz, hogy meg is értsd.
sejtettem hogy nem lesz egyszerű, de valahogy szeretek ilyeneket csinálni. az angol tudásomat is hasonló módszerrel fejlesztettem.

Zsiga

Quote from: Baggio on 2007-06-16, 18:04:02
sejtettem hogy nem lesz egyszerű, de valahogy szeretek ilyeneket csinálni. az angol tudásomat is hasonló módszerrel fejlesztettem.
Csak míg az átlag angol szónak van 1-2 jelentése, az átlag japánnak 10-20. Meg aztán honnan tudod hogy mit szótárazz ki? (PROTIP: Nincs szóköz. ;)) Szerintem se fog menni, előbb tanulgass egy kicsit japánul.

Fazék

Quote from: Zsiga on 2007-06-16, 18:14:06
Csak míg az átlag angol szónak van 1-2 jelentése, az átlag japánnak 10-20. Meg aztán honnan tudod hogy mit szótárazz ki? (PROTIP: Nincs szóköz. ;)) Szerintem se fog menni, előbb tanulgass egy kicsit japánul.
csak hogy rájöhess, hogy utána sem fog menni :__devil:

kikuchiyo

Csak míg az átlag angol szónak van 1-2 jelentése, az átlag japánnak 10-20.

WTF?

Szerintem se fog menni, előbb tanulgass egy kicsit japánul.
Mondja az, aki kibukott az egyes szintű tanfolyamról...  :__devil: no offense...

Komolyra fordítva a sót, szedegessél le raw scaneket. Abból látni fogod, hogy mi merre hány méter.
Persze mangája válogatja.
Egy hentainál igazából mindegy is, hogy ismered-e a kanjikat vagy nem, a GitS mangához meg az ikkyuu is kevés.

Baggio

egy kicsit már tanulgattam magamnak itthon, meg már nagyjából átvettem egy BGFes ismerősömtől kapott hiragana és katakana tankönyvet (egy fél füzetet telerajzoltam gyakorlásnak).
vazzeg, eszembe se jutott raw mangákat leszedni... éljen az ész :D lehet kicsit be vagyok fáradva a tanulástól.  
amúgy az hogy nehéz nem baj, legalább lehet szenvedni vele és nagyobb lesz a siker ha el tudok olvasni 1 szót (egyet már el tudok, a kokoro-t  :D)
valami jó kis link esetleg raw mangákhoz?

Zsiga

Csak míg az átlag angol szónak van 1-2 jelentése, az átlag japánnak 10-20.
WTF?
Kanákról beszélünk, nem kanjikról. (És persze túloztam, de gondolom a lényeg érthető.)

Szerintem se fog menni, előbb tanulgass egy kicsit japánul.
Mondja az, aki kibukott az egyes szintű tanfolyamról...  :__devil: no offense...
Nem buktam ki, megcsináltam a félévi vizsgát aztán idő hiányában (jó, lustaságból főleg...) nem jártam be órákra.

kikuchiyo

Quote from: Baggio on 2007-06-16, 18:30:24
egy kicsit már tanulgattam magamnak itthon, meg már nagyjából átvettem egy BGFes ismerősömtől kapott hiragana és katakana tankönyvet (egy fél füzetet telerajzoltam gyakorlásnak).
vazzeg, eszembe se jutott raw mangákat leszedni... éljen az ész :D lehet kicsit be vagyok fáradva a tanulástól.   
amúgy az hogy nehéz nem baj, legalább lehet szenvedni vele és nagyobb lesz a siker ha el tudok olvasni 1 szót (egyet már el tudok, a kokoro-t  :D)

4chan /h/  :D

Manitu

Quote from: Baggio on 2007-06-16, 18:30:24
#lurk@irchighway. Tokyotosho, 4chan, satöbbi.

Baggio

:merci:
valahogy ez jobban adja mint biokémiát tanulni

noriko

ez annyira nem hardware, úgyhogy ide írom:
mivel jó tisztítani a monitort, ha nem csak por, hanem pacák is vannak rajta?  :lame: :lame:  :D
"I wish I could, but I don't want to."

Zsiga

Quote from: noriko on 2007-06-18, 00:25:56
ez annyira nem hardware, úgyhogy ide írom:
mivel jó tisztítani a monitort, ha nem csak por, hanem pacák is vannak rajta?  :lame: :lame:  :D
Annak a vérével aki rárakta azokat a pacákat... ::)
Egyébként lehet kapni monitortisztító spray-t a legtöbb számtechboltban.