Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Selmo

Quote from: noriko on 2007-06-18, 00:25:56
ez annyira nem hardware, úgyhogy ide írom:
mivel jó tisztítani a monitort, ha nem csak por, hanem pacák is vannak rajta?  :lame: :lame:  :D
Körömlakk lemosó alkohol is tökéletes hozzá. :P

A tökéletesség unalmas.

noriko

Quote from: Selmo on 2007-06-18, 00:51:26
Körömlakk lemosó alkohol is tökéletes hozzá. :P
komolyan?
(ha hülyítetek, simán beveszem, mert nem értek ám hozzá! szóval, csak óvatosan!  :smile: )
"I wish I could, but I don't want to."

Selmo

Komolyan, de a sima ablaklemosó is jó, ha pedig nagyon profin akarsz kinézni, akkor veszel számtek boltban sürített levegőt, meg tisztítófolyadékot. De a legfontosabb, hogy puha ronggyal mosd/töröld le finoman a képernyőt, hogy nehogy megkarcold. Én pl. benedvesített papírzsepivel szoktam lemosni, majd szárazra törölni.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

:eek:
Hát én a körömlakk-lemosót távol tartanám tőle, az aceton szokott lenni, ki tudja, az mit csinál a monitor bevonatával...
Failure is the default option

noriko

oké még időben kételkedtél! most mentem volna a lemosóért!  :D

inkább veszek vmit a boltban akkor. :)

thx all!
"I wish I could, but I don't want to."

Selmo

Igaz is, TFT fene tudja miből áll, CRT üvegben gondolkodtam. :oops:

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Selmo on 2007-06-18, 01:49:04
Igaz is, TFT fene tudja miből áll, CRT üvegben gondolkodtam. :oops:
A CRT üvegének védőrétege is elég érzékeny.

Baggio

Quote from: Zsiga on 2007-06-18, 00:31:58
Annak a vérével aki rárakta azokat a pacákat... ::)
:lol:

Bishop

Tudna nekem valaki segíteni? Ma bekapcsolom a gépem erre a fájl amiben szinte MINDENT tároltam sérült és nem nyitható meg,tulajdonságokra kattintva meg üres.
Van még esély hogy meg lehet menteni? Én például rendszer visszaállítást gondoltam mondjuk egy tegnapi,tegnapelötti időpontra. Csak azt nem tudom hogy kell. Kellékek-Rendszereszközök-Rendszer-visszaállítás nem sokat segít.
De ha van más ötletetek az is jó csak sikerüljön visszahozni :frown:

Zsiga

Quote from: carfanatic on 2007-06-28, 13:57:03
Tudna nekem valaki segíteni? Ma bekapcsolom a gépem erre a fájl amiben szinte MINDENT tároltam sérült és nem nyitható meg,tulajdonságokra kattintva meg üres.
Van még esély hogy meg lehet menteni? Én például rendszer visszaállítást gondoltam mondjuk egy tegnapi,tegnapelötti időpontra. Csak azt nem tudom hogy kell. Kellékek-Rendszereszközök-Rendszer-visszaállítás nem sokat segít.
De ha van más ötletetek az is jó csak sikerüljön visszahozni :frown:
Rendszervisszaállítás erre biztos nem jó.
Egyébként hogy érted hogy egy fájl amiben mindent tároltál? :confused:

Bishop

Mindent amit letöltöttem a hónapok során,maga windows az másik winyón van azzal nincs baj. Nem szivesen veszíteném el ha van rá mód.

Zsiga

Quote from: carfanatic on 2007-06-28, 14:23:30
Mindent amit letöltöttem a hónapok során,maga windows az másik winyón van azzal nincs baj. Nem szivesen veszíteném el ha van rá mód.

Egy fájlban? Hogy?  :confused: :confused: :confused:
(Láttam már olyat hogy valaki éveken keresztül mindent egy .txt fájlba írt, de az egy 60 éves nő volt, nulla számítástechnikai tudással.)

sirtomi

Quote from: Zsiga on 2007-06-28, 14:34:57
Quote from: carfanatic on 2007-06-28, 14:23:30

Egy fájlban? Hogy?  :confused: :confused: :confused:
(Láttam már olyat hogy valaki éveken keresztül mindent egy .txt fájlba írt, de az egy 60 éves nő volt, nulla számítástechnikai tudással.)
Szerintem ez egy lista lesz, mást nem tudok elképzelni :)

Bishop

Jaaaa,értem bocs Mappa :P . De mostmár az egész winyó nem jön be meg formázni akarja  :bruhuhu:

ne a részletekel törödjetek hanem hogy tudnám még visszahozni az adatokat

Selmo

Első dolog, hogy gép szétszed, kábelek megigazít, ha utána sem látja a winyót, akkor rossz hírem van, lehet búcsúzni tőle. Ha ezután jó lesz, javaslok egy biztonsági másolatot a dolgaidról, ha pár hétig minden rendben megy, akkor ismét használhatod. És ezentúl javaslom a biztonsági másolatot a fontos dolgokról. Vagy a windows biztonsági másolat programjával, vagy sima rarba mondjuk 3% recoveryvel bizos ami tuti alapon. :)

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: carfanatic on 2007-06-28, 14:36:25
Jaaaa,értem bocs Mappa :P . De mostmár az egész winyó nem jön be meg formázni akarja  :bruhuhu:

ne a részletekel törödjetek hanem hogy tudnám még visszahozni az adatokat
Első körben kellenének a problémás vinyó SMART adatai, tedd fel vagy a HD Sentinel-t vagy a HD Tune-t és másold be ide hogy mit írnak a vinyóra.

Bishop

Még annyhit hogy látjah a winyót csak olvasni nem tudja,meg ha rákattintok azt írja hogy formázni kell.
megnézem a programokat

edti:A lemez felületén található 1950183936 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
ezt írja

Zsiga

Quote from: carfanatic on 2007-06-28, 17:10:04
Még annyhit hogy látjah a winyót csak olvasni nem tudja,meg ha rákattintok azt írja hogy formázni kell.
megnézem a programokat

edti:A lemez felületén található 1950183936 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

ezt írja
RIP. :frown:

(Szerk.: Nem is mondtad hogy 1TB-s vinyóról van szó...  :lul:)

Lehet hogy a kábellel vagy a vezérlővel van gond, próbáld meg megnézni mási kábellel és lehetőség szerint másik gépben.

Bishop

Quote from: Zsiga on 2007-06-28, 17:33:07
Quote from: carfanatic on 2007-06-28, 17:10:04
megnézem a programokat

ezt írja
RIP. :frown:
Sejtettem :frown:

De jó múltkor 140gigának oda mostm eg újabb 80-nak :bruhuhu:

Zsiga

Quote from: carfanatic on 2007-06-28, 17:36:27
Sejtettem :frown:

De jó múltkor 140gigának oda mostm eg újabb 80-nak :bruhuhu:
Azért még próbáld ki másik gépben is, elég gyanús hogy a hibás szektorok számából az jön ki hogy 1TB-s a vinyó (standard 512-es szektormérettel számolva), lehet hogy csak valami kommunikációs probléma van. (Nekem is volt már ilyen hogy egy csomó hibás szektort jelzett, végül kiderült hogy kontakthibás volt a SATA-kábel.)

Bishop

Most már késő elkezdtem formázni. Végülis nagyjából csak anime-k voltak rajta amiket "ftp-n" megtalálom.
Csak a torrentesek zavarnak

Manitu

Quote from: carfanatic on 2007-06-28, 17:50:35
Most már késő elkezdtem formázni. Végülis nagyjából csak anime-k voltak rajta amiket "ftp-n" megtalálom.
Csak a torrentesek zavarnak
Az nem megoldás. Ha tényleg a lemez volt hibás, akkor úgysem segít rajta, ha meg csak a kábel, akkor meg buktad az adatokat, de ugyanúgy hibásnak fogja utánna is látni.

Bishop

Mostmár nem hibás most a másik winyó kezdte el  :Eztneked: . A gép meg valami kattogó hangot ad ki amitól falnak megyek :morci:
Ilyenkor átkozom a napot hogy nem a 19 században születtem....számítógéepk :uzi:

Selmo

Én megnézetném azt az alaplapot. Öcsémnél is ilyen problémák voltak, aztán fagyogatott is, végül megadta magát. Az új mboarddal minden oké.
És ahogy Manitu is írta, előbb gondolkodni, kérdezni, utána cselekedni, most elúszott mindened arról a winyóról.

A tökéletesség unalmas.

Bishop

Kérdeztem majd zsiga kijelentette hogy RIP aztán cselekedtem. Csak az idegesít hogy a régi winyóm 2 hónapja teljesen meghalt és adtak egy újat mert volt graancia,meg vettem egy másik vadunatújat is,és most hirtelen megint mind a kettő bad sectoros(vagy mi) Egyiknek még garanciája sincs.
Alaplapot le kéne cserélni tény
de ez már off

Zsiga

Quote from: carfanatic on 2007-06-28, 20:24:42
Kérdeztem majd zsiga kijelentette hogy RIP aztán cselekedtem. Csak az idegesít hogy a régi winyóm 2 hónapja teljesen meghalt és adtak egy újat mert volt graancia,meg vettem egy másik vadunatújat is,és most hirtelen megint mind a kettő bad sectoros(vagy mi) Egyiknek még garanciája sincs.
Alaplapot le kéne cserélni tény
de ez már off
Format után is vissza lehet nyerni az adatokat ha nem döglött meg a vinyó, csak ne írj rá semmit. És nézd meg másik gépben mindenképp.

Bishop

Ilyet okozhat alaplapi hiba?
http://kepfeltoltes.hu/070629/2007June28_16-05-51_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem megy ez a forumon keresztüli segítség az eltelt idő miatt ami két post között van. Már mentettem rá. Viszont most a másikat nem látja egyáltalán. Mindenképen szerelőhöz megy meg alaplap csere,csak biztos akarok lenni benne mi van. Mert itt a szervízben olyanok vannak akik szeretnek okos fejet vágni és egy félnapos munkából egy heteset csinálni. Mert úgye a vevő úgyse tudja hogy mennyi munka az >_>

Manitu

Ilyet nekem akkor csinált egy régi videokártyám, mikor kezdett túlmelegedni. Öt percen bellül általában a totális fagyás is követte.

Kuroi Tenshi

Nem úgy tűnik, mintha alaplapi lenne, inkább vidkari művelhet ilyeneket.
Vana vidkarin hőmérséklet-szenzor?
Nézd meg pl Everesttel

Bishop

Csak azért gondoltam mert azóta jött elő amióta ez az egész elkezdődött. Átélt már 8 órás játékot melegeb időszakban is. Nem lehet hogy alaplap nem érintkezik rendesen a vindeókártyával? Mind1 majd megnézem ha máskor is előfordul akkor megnézem a hőmérsékletet