Homemade mangák ("magyarul" Doujinshi-k :p)

Started by Sorata, 2003-11-19, 12:00:51

Previous topic - Next topic

Bishop

Jó van két havonta ki adsz egy színezett borítót hogy azért mégis, a többi nem lényeg. Más mangaba se látok minden chapterhez színes borítót max volumeonként.

Member


Eredetileg egy csont feketére satírozott lap volt, de aztán "kicsit" pixiáztam. ^^ Nem sok köze az első két volume tartalmához (ezeket már tudom :D), de szerintem jó ide. :)

Member

#242
Akkor az új mangafélém első oldalai olvashatóak itt. Mivel most már suli lesz+szakdoga, nem hiszem, hogy heti 1 (max 2) oldalnál több lesz, de talán többre nincs is szükségetek. :)

A vallás továbbra is központi téma, de hogy egy kocka fiú, egy újfajta játék és a közelgő rivális hogyan kötődik a Menny és Föld harcához, nem árulom el. :)



Member


Lazzaret

Hamarosan talán én is elérem azt a szintet a rajzolásban hogy megalkossam a saját első mangámat. A story már megvan, pontosabban már 2 storym is van :D Csak röviden szót ejtenék róluk. Az első egy család hétköznapjait mutatja be kicsit másképp :D Főleg chibi stílusu karikkal poénokkal megtüzdelve.

A másik meg egy shounen manga lesz de ez még titkos és még nem elég részletes a terv ezért ezt nem oszthatom meg hehe  :rotfl:

Addig is itt megtudjátok nézni eddigi rajzaimat.
http://lazzaret.deviantart.com

Ha felnézte légyszí kommenteljetek is ha tudtok mert segíthet fejlődni a stílusom megtalálásában :) thx.


www.arkangyalok.uw.hu

zirkonium

Mennyire lehet gépen mangát rajzolni? Nemrég találtam egy manga studio nevű progit torrenten és gondoltam, megpróbálom magam megcsinálni. Vagy valaki szeretne egy magyar Slice of Life-ot rajzolni sok-sok szatirikus elemmel?

Member

#248
Hmmm, ha egyben látnám az arcot+hajat+testet, talán könnyebb volna. :) Két tanácsom volna. Az egyik, hogy ne akard ennyire kitölteni a szemet a szemgolyóval. Elég sokakat láttam ezzel próbálkozni és nagyon keveseknek megy úgy, hogy ne tükörtojás tekintetet kreáljon. A másik az oldal-profil. Személy szerint kicsit laposkának érzem az arcukat. A többi rendben, bár nem tudom, mióta rajzolsz, de látom, hogy ügyelsz a részletekre és nem kapkodod el.
Mondjuk nekem a sztori a lényeg, arra nagyon figyelj. És örülök, hogy újból látlak postolni a fórumon. ^^

Manga... Rajzoló... Progi?! Anno láttam ilyet, hogy Garfield-rajzoló, nade manga? Nem pont a lényegét ölné meg az egésznek? Már így is herótom van attól, hogy minden 2. ugyanolyan. :/

[spoiler]Mostanában egy olyan ötletem támadt, hogy Lenin érezte, hogy majd az életére törnek és paktumot kötött Mephistóval, hogy adjon neki halhatatlanságot, amíg valamilyen engedetlenséget nem követ el. Sztálin elköveti a mérgezős dolgot és kiállítja Lenin testét a múzeumban, ám az feléled és régi hű követőit maga mellé állítja. Így kerül egymással szembe a két vörös oldal. Csak ehhez el kéne olvasnom, hogy ki milyen szerveket, hivatalok állított fel és en bloc miről hogy vélekedett, és kik voltak akkoriban a főnökök, hogy ne legyen hiteltelen, ám erre most semmi időm. :/[/spoiler]

Lazzaret

Köszi Member a tippeket :)
Hát igen ritkán jut ide már időm de azért néha benézek :D

A manga studio nagyon jó progi, de ettől még tudni is kell jól rajzolni :D  Én max csak utómunkálatokra használom, igy nem kell a tónusok megrajzolásáal foglalkozni, és a szövegbuborékokat is jól meglehet benne csinálni, habár ezek adják meg az ízét az egésznek. Plussz ezekhez kell egy digitalizáló rajztábla ha ezen akarsz rajzolni is. Viszont egyszerübb a ha jó öreg papírt és ceruzát használsz, mert azokat könnyű szállítani és nem foglal nagy helyett. Plussz egy szkenner kelhet még ha a kézel rajzolt cuccokat is be akarod vinni a gépbe. De mint emlitettem inkább csak utómunkákra jó hogy a manga profi kinézetett kapjon. Sajna nem rajzolja meg helyettünk, hmm pedig milyen jó is volna az ha csak elgondolnám milyen legyen és megrajzolná :D :D :D




www.arkangyalok.uw.hu

Member

#250
Quote from: Lazzaret on 2009-03-14, 00:43:06
hmm pedig milyen jó is volna az ha csak elgondolnám milyen legyen és megrajzolná :D :D :D
Azért nem. :) Meg van olyan, hogy egy kari egy már létező külsejével jelenik meg vagy tudom, hogy mikből áll össze a külseje, de nem tudom összerakni, hogy milyen lenne ez a sok elem együtt, de ha lerajzolom, már nem hasonlít rá/összeáll a kép. :)
A kézirajznak mondjuk van egy hátránya. Hogy néha lehetetlen normális filceket (vagy mást) szerezni. Pl. én eddig tesco-ba jártam, mert minőségi cuccokat csináltak, erre a vékony tollat és a vastag alkoholos filcet sem árulják már (utóbbit igen, de 1 db fekete + 3 színes kombóval). Míg a tablet nem fogy el. :D

A beszédbuborékhoz miért kell progi? Egy vonal az egész. :D

Lazzaret

Azért jó gépen a bubi mert egyből szépen bele is tudsz írni a gépen ;) Picit egyszerübb és szebb mintha kézzel rajzolnám meg  + írnék bele :D
Tudom ez már lustaság. Sikerült felraknom egy új képet deviantartra nem is lett rossz :P
http://lazzaret.deviantart.com/art/Taeko-chan-116304505



www.arkangyalok.uw.hu

Member

Ez az a maid az Ai yori aoshi-ból shinigami kosztümben? :muhahah:

Bele lehet editálni a kézi rajzba a szöveget, csak a buborékot kell előre odarakni meg kihúzás nélkül beleírni, hogy el ne felejtsd. Még a nyomtatott betűs írásomat sem tudják kiolvasni. :D

Member


Member


Lazzaret

No, ez egy régeben készült 4 képkockás képregényem, nem lett nagy szám de szórakoztató volt elkészíteni akkor.
A címe "Pókiszony", de csak azért hogy érthető legyen a dolog :D
http://lazzaret.deviantart.com/art/First-Manga-129069060


www.arkangyalok.uw.hu

Member


CyberSatan teljes első kötet (214 oldal/122 MB)

(akinek megvoltak a korábbiak, 08+08.5, 09)
Na ezt is megértem, azért jó tempó volt annak ellenére, hogy augusztus vége felé kezdtem. :)

Member

#257
Új fejezetek:
 

Lazzaret

Na jó rég volt mikor ide is irtam valamit :)

Amint lesz időm elolvasom a mangádat Member, de sajna jönnek a vizsgáim :(

Viszont egy bejelenteni valom is van :D

Úgy tűnik Decemer vége felé belekezdek első mangámba. Még nincs idolgozva nagyon semmi de hamarosn mindenre sort kerítek, csak legyen vége a vizsgaidőszaknak.

Addig is it egy nyers vázlat az egyik karimról, valószínűleg nem igy fog kinézni mert még sokmindent megvátotatok rajta :D
http://lazzaret.deviantart.com/art/Chibi-sketch-141127906


www.arkangyalok.uw.hu

Member

Azta, eddig észre sem vettem, hogy beírtál ide. Aranyos kis chibi, ha ilyen jellegű karikkal tudnál valami über-elvont durvát csinálni, levennél a lábamról. :)

Más:

Ha már "nyakunkon" a Karácsony és a Tesco-ban is van karácsonyi dekor, pár angyalkás friss fejezet. ^^

NLZ

Quote from: Member on 2009-10-30, 00:07:32
Azta, eddig észre sem vettem, hogy beírtál ide. Aranyos kis chibi, ha ilyen jellegű karikkal tudnál valami über-elvont durvát csinálni, levennél a lábamról. :)
Elég lenne valami gag kreténség is. :D
[reserved]

Member

Az annyiban valóban jobb, hogy nem kell visszaolvasni, meg minden chaptert átrágni. :)

Member

Frissek:

Van, aki pihenni tér, és van, aki visszatér. ^^
A chap-ok végén mostantól lesz a két angyalkával (már ha lehet így hívni egy szende 4 méteres vikinget és egy nihilista rendszergazdát) 1-1 egyoldalas ökörködés.

Lazzaret

Na eddig jutottam a szereplőm tervezésével a nagyon lassan induló mangámmal, ez a kari naggyából kész de még sok vázlat kell ezen kívűl:
http://lazzaret.deviantart.com/art/Modell-149778783
Még erről kell egy csomó beállításból is, és jöhet a főhősnő is :D
De megint jön a vizsgaidőszak és megint stoppon leszek  :bruhuhu:


www.arkangyalok.uw.hu

Member

Ügyes. "Akkoris eladom nektek a porszívót" tekintet. :haha:

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lazzaret

Kösziszépen, pedig a fejet magamról mintáztam  :szemuveges:


www.arkangyalok.uw.hu

Member




(Katt a képre)
Ezt így külön küldöm, mivel nem illik szorosan a többi közé. Elsősorban Hammerfall fanoknak ajánlom. :)

Member


A képre kattintva elérhető mangácskám második kötete (akinek a korábbiak megvannak, 17. és 18. chapter, akinek full új az egész, az első kötet), aki pedig  Igazából nem gondoltam volna, hogy egyszer sikerül eddig eljutnom, ez volna a félidő. Aki eddig kitartott, annak köszönöm érdeklődését és igérem, legalább tartani fogom a színvonalat. Az új borító kedvcsinálónak. :D

Member

#269
Frissek:

A próbálkozás amatőr kategóriában folytatódik.
Miután hőseink belépnek a Navy Against Scientology Alliance nevű formációba, megindulhat az Office of Special Affairs ügynökével meglógott angyal felkutatása.