Homemade mangák ("magyarul" Doujinshi-k :p)

Started by Sorata, 2003-11-19, 12:00:51

Previous topic - Next topic

jeanne

Quote from: Misu on 2006-04-20, 19:51:50
:frown: hát ez nem hangzik túl jól.. tegyük fel megcsinálom a mangám,belefektetek egy csomó energiát és nem fogadják el...hú rossz belegondolni.. És ezeket a feltételeket vajjon honnan lehet megtudni?  :confused:

whoa Misu? az a rajzstílus...tudom ám, hogy ki vagy ! :D Gondolom te is rámismersz :szemuveges: Tök sokat fejlődtél, mióta utoljára láttam a rajzaid! Legyél többet MSNen....légyszi, léysziiiiii :bruhuhu:

Misu

Hát te meg ki vagy??
:D
Örülök hogy látlak!!Hát itt is vagy? Szívesen mutatnék több rajzot is :-) Nem jössz conra?  :szemuveges:

jeanne

Quote from: Misu on 2006-04-21, 14:34:23
Hát te meg ki vagy??
:D
Örülök hogy látlak!!Hát itt is vagy? Szívesen mutatnék több rajzot is :-) Nem jössz conra?  :szemuveges:

hahahaha én mindenhol ottvok  :ejnye:
szerintem nem mek conra....sok lesz a ZH...főleg,h sokból még könyvem sincs  :confused: utána meg közgáz szigorlat és kommunikáció (ami már magában 4 tárgy) :bruhuhu:
Amúgy hány MSN címed van neked?

Member

Rohadtul örülök, hogy itt chateltek, de tényleg...

Toplák

Bevallom... végig olvastam, de nem értem mi volt a csalás...

Ez már az én hibám, holnap reggel már meg fogom érteni... de ha segítenél annál jobb lenne :)
Elrebegem a vágyamat
A bánatba fulladt álmokat
Hogy az ,,egyszer volt, hol nem voltból"
Jöjjön a jelen, és ne a múltból
Várjuk, vagy reméljük, a megoldást
Mert a múltba révedteknek a jövő csalódás

Member

Ez kinek szólt? Csak a lényeget hagytad le. :ejnye:
Na mind1,
a) Ha nekem, akkor
[spoiler]Még nincs vége, csak az első 6 van fenn. Úgy indul, mint egy fantasy-vígjáték némi ecchi-vel, aztán a végére kicsit más lesz (ergo aki fullhappy-zést várt, az "átverve" érezheti magát), még ha nem is gázolnak térdig a vérben és nem is fajtalankodtak mindenkivel a múltjában, akkor is, kissé. :) Elviekkben lélektani dráma lesz, kevés mellékszereplővel. [/spoiler]

b)Ha nem nekem, akkor
[spoiler]Az első spoilert ne nyisd meg. :haha: [/spoiler]

yaone

Quote from: Member on 2006-04-20, 21:31:44
Azt tudom, hogy eléggé kicsi volt a max. oldalméret, max 5 képkocka lehetett rajta és nem túl nagyok. Nameg én ezt a felosztást szeretem, nekem senki se mondja meg, hogyan csináljam (elvégre a mangarajzolás szabad művészet, nem?).
sztem nézd meg a stabilo.hu-t mielőtt blődségeket írsz :_D (egyéb fórumokon agyon van hírdetve/tárgyalva a téma )
egy két kattintás, tényleg
pedig Nagy Nóra törekszik a legjobbra, és nagyon segítőkész , kár hogy így vélekednek egyesek, infó hiányában meg pláne kár :)
Misu nyugodtan rajzolj olyan méretben és annyi képkockát,  amennyit akarsz, nincs semmiféle korlátozás, az oldalszám max 16 lehet (borítók és pluszképek nélkül)
de ha valami extra dolgok akarsz beletenni, nyugodan írj nekik levelet, válaszolni fognak , de az animes rádióműsorban is készült interjú ( volt valami galiba a letöltéssel, de intézik , nem tom megy e már)
jah és van két kategória , külön a fiatalabbaknak és külön az idősebbeknek, történet szempontjából nem mind1 ugye
(megjegyzem, tavaly se voltak már ilyen képkockás megkötések , se színes verziót nem vártak, akinek van türelme csináljon csak, a manga fekete fehéren az igazi )
először is nem Witch-esek, hanem Stabilo ...annyira kötnek csak, amennyire a németek kötik őket
szóval másodszor , nem szemetek :)
a megkötésekről meg sztem ...nekik valahogy bírálni kell ..és ha bejön 6000 féle variációban anyag ,akkor hogy bíráljanak ? és semmi egetrengető dolog nincs előírva, vagyis már semmi sincs előírva, max annyi h manga stílusú legyen :D

Member

Jó, akkor itt egy cím: http://www.stabilo.com/index_hu.php?fl=fl
Úgy látszik, megemberelték magukat és elvetették a tavalyi pályázat fogyatékosságait, de a 16 oldal még mindig marhakevés. Ha meg sok kicsit képkockát csinálsz, nem lesz semmi sem látható.
Már méleztem Nagy Nórával, teljesen hülye azért én sem vagyok.

De kár, hogy már nincs fenn a gépemen a tavalyi pályázat szólapja, szívesen megmutatnám, hogy egyszer értően végigolvasd. Egy eléggé rikító piros/sárga lap volt.

yaone

ha gondolod, nekem megvan a rikitó piros sárga lap
a tavalyi pályázaton egy gyors közvélemény kutatás  után nagyonhamar törölték a  durva megkötéseket, mert nem rögtön lehurrogni kéne, hanem inkább nézelődni
(tudok értően olvasni, de te tudsz e ... nem voltak megkötések... )
nah most én tavaly kijöttem a 12 oldalra egy komplett történettel, most ez a 16 ahhoz képest luxus
amúgy láttál te már mangaversenyt ? németet, amerikait, bármilyet...mit gondolsz ott hány lapot engednek ?:D
(és nem kis munka az a 16 oldal se, egy nyári szünet rámegy az alapos munkára )
ha nem tetszik, persze nem kell rajzolni, de nem őket kellene szidni azért mert próbálnak megfelelni többszáz pályázó meg a szponzor igényeinek egyszerre (ez a verseny egész európában 16 körüli oldalszámmal fut ha jól tom...és eddig bevált)
nyilván ha saját magamnak rajzolok, nekem is kijön sok sok fejezet, de itt nem erre kíváncsiak, tehetségeket keresnek, ki tudja adott körülmények között a legkreatívabban megoldani a feladatot . Az A4es lap pedig nagy

lehet beküldeni versenyen kívűl is dolgokat, ha te csak 50 oldalon férsz ki
(bár sztem örüljünk h mostmár van ilyen lehetőség is, és úgy néz ki hogy tartósan)

Member

Jó, akkor nekem egy baromi-korai változat volt meg. Nem volt sehol a közelben net, így talán nem várható el, hogy mindennek utánnanézzek.
Én anno a fősztorim egy kisebb jelenletét emeltem ki, sajna grafikailag eléggé lol lett (ha jók az emlékeim, az 1. és a 2. fejezet újraírása között csináltam és jelenleg a 4.-et is rondának tartom).
Az a baj, hogy eléggé egysztoris vagyok, ott eddig a legrövidebb fejezet 28, a leghosszabb 58 oldal volt eddig. Terv szerint összesen 24 rész, számoljunk átlag 40-el, ezek szerint 960 oldalon férek ki, ez van.
Lehet, hogy összehozok vmi egyszerűbbet, de ez még közel sem biztos. Lenne egy csomó ötlet, de kell a tér. :bruhuhu:

yaone

hát azzal ahogy te rajzolsz ( megnézegettem a mangát) valóban gyorsan össze lehet hozni ennyi oldalt
de mi lenne ha mondjuk kevesebb oldalon dolgoznál többet, itt nem csak a történet a lényeg, nah meg rajzolni legalább olyan jó mint történetet kitalálni
pl készíts vázlatot,  húzd ki fekete tollal a rajzokat, szinezd ki kicsit ráérősebben, ne ilyen elkapkodva, rajzolj hátteret, próbálkozz valami egyedi stílussal, dolgozd ki a részleteket...rögtön lesz munka a pár oldallal is
meg találj ki valami rövid történetet, pár oldalban sokmindent meg lehet valósítani
először nekem is probléma volt az oldalszám, általában nagyban gondolkodom, és ki akartam venni egy kisebb részt egy hosszú történetből ,aztán megsúgták , hogy a német zsűri ( már ha kijut oda ) nagyon szívleli a lezárt történeteket... végül is megérte kínlódni vele
(elfogadnak kinyomtatott cg-vel szinezett műveket is, azzal azért könnyű jó háttereket készíteni)

Member

Quote from: yaone on 2006-04-27, 17:52:41
hát azzal ahogy te rajzolsz ( megnézegettem a mangát) valóban gyorsan össze lehet hozni ennyi oldalt
Hát igen. :)
Quotede mi lenne ha mondjuk kevesebb oldalon dolgoznál többet, itt nem csak a történet a lényeg, nah meg rajzolni legalább olyan jó mint történetet kitalálni
Azért van olyan sok oldal, mert alapjaiban szeretek rajzolni, nagy képeket.
Quotepl készíts vázlatot,  húzd ki fekete tollal a rajzokat, szinezd ki kicsit ráérősebben, ne ilyen elkapkodva, rajzolj hátteret, próbálkozz valami egyedi stílussal, dolgozd ki a részleteket...rögtön lesz munka a pár oldallal is
A pszichósabb arcokat szeretem rajzolni (pl. ez), meg valahogy vonzanak a bensőségek. :) Meg az a fajta női test, amely nekem teccik. A hátterekkel nemigen bíbelődök, a karik szerintem vannak olyan rondák, hogy egyediek legyenek. :p
Quotemeg találj ki valami rövid történetet, pár oldalban sokmindent meg lehet valósítani
először nekem is probléma volt az oldalszám, általában nagyban gondolkodom, és ki akartam venni egy kisebb részt egy hosszú történetből ,aztán megsúgták , hogy a német zsűri ( már ha kijut oda ) nagyon szívleli a lezárt történeteket... végül is megérte kínlódni vele
Ajjajjaj, és hogy lehet 15 oldalra törit írni?! Nem vagyok olyan, mint a Galaxy Angel írója, hogy a semmiről tudjak írni 5 perceseket. :frown:
Quote(elfogadnak kinyomtatott cg-vel szinezett műveket is, azzal azért könnyű jó háttereket készíteni)
Utálom a CG-t. Rajzfilmekben is.

Araki

Nehogymá én meg kimaradjak! :ejnye:
Nemtom, ki hogy van vele, de nálam a töri kb 100 oldal felett kezdődik... (jelenleg 2n dolgozok, Turmix: kb 200, The Legendary Stone 175 old)
A rajzolásról csak annyit, hogy én mindig a lehető legegyszerűbben próbálok alkotni, vagyis eleve nuku hattér, és a karakterek sem valami hű de bonyolultak... de szerintem nem is jó, ha valaki tudatosan változtat a grafikáján, mert ez jobb ha magától jön. Idő után úgyis fejlődik sokat az ember - kivéve engem, egyszerűen szerintem siralmas vagyok emelkedés szintjén... nade itt egy viszonylag normális oldal a Turmix nevezetű fanmangánkból...
http://users.atw.hu/jujdejo/150/165.jpg
Bocs, Member de nem találtam hirtelen jobbat... tom hogy ezek nem az eredeti karaktereink (Xelloss by Member, Envy és Kenshin by Araki) de majd egyszer olyat is keresek...

yaone

hát ha nem szeretnél kidolgozottabb rajzokat, akkor gondolom nem is a nyereményért indulsz, akkor meg nyugodtan rajzolgathatsz hosszan versenyen kívűl
amúgy nem konkrétan a karakterek arcára gondoltam egyediség alatt, hanem arra hogy nagyon töredezettek és durvák a vonalaid, ha megnézel egy mangát ( akár FMA pl ) , ott azért finom kerek vonalakat rajzolnak, és ettől még lehet pszicho...aki szeret rajzolni ,az szereti feljeszteni a rajztudását:)
a tavalyi első 3 helyezett manga letölthető a stabilo honlapjáról, ha érdekel hogy lehet pár oldalba kerek történetet belezsúfolni ( nem a semmiről szólnak, elhiheted)
de példaként, egy hasonszőrű német pályázatról egy kedvencem sztorija ( úgy rémlik, meg is nyerte ) :
egy lányról szólt, aki visszaemlékezett a már halott első szerelmére... tél volt, a lány rhangált a járdán, megcsúszott, a srác pedig elkapta... de közben elveszette a hajbavalóját..a srác visszament egyedül a parkba megkeresni, és elcsapta egy autó... a bevezető képsorokban a lány egy vonaton ül éppen ,és a srác sírjához utazik virággal, egy shinigami ( nagyon szép gót ruhás lány) sétálgat a vonaton, aki a lányért jött ( a németek amúgy is szeretik az ilyen halállal végződő dolgokat )
ez rövid, szép, elgondolkodtató ... hogy pl mien érzés lehet ha miattad hal meg akit szertesz, mért kellett meghalnia a lánynak, stb
ilyenekre kell gondolni, persze nem feltétlen szerelmes-halálos-leányregényes történetek, bármi lehet

Member

Inkább megmaradok inkognito-ban, már letettem róla, hogy valaha is kiadják, meg ilyenek.

Engem elsősorban az a téma izgat, amikor vkit gonosznak bélyegeznek meg, pedig csak az olyanok tették azzá, amilyen maga a főhős is meg ilyenek, ezt meg nemigen lehet 12 oldalon leírni.
Hogy ijesztgesselek: A Xerxész első 6 része csak a bevezetés volt, nemigen kapcsolódik a főszálhoz. :haha:

yaone

nem ijesztgetsz ,mondom én is nagyban gondolkozom (70 fejezet megfelel ?  :D)
de azért érzed a te rajzaid meg egy rendes manga között a különbséget
a mangaka is előbb csinál többszáz aktot, portrét, tájképet, kockázást, tanul rajzolni ... a stílus közben alakul ki, nem fejből nyomják, ők is úgy tanulnak kezdetben h lemásolják azt amit látnak, minél pontosabban, és nem manga stílussal kell kezdeni, hanem a hagyományos rajzzal ... hogy tudd h mit torzítasz mangássá :)
ez pl a hazaiaktól frissen a galériában ^^
http://usteam.hu/pictures/f/pics/1145916198554.jpg
http://usteam.hu/pictures/f/pics/1146060157714.jpg

amúgy sztem ezt a "gonosz" problémát is meg lehet oldani 16 oldalban, a való életben is sűrűn vannak ilyen emberek, kitalálsz hozzá egyetlen eseményt, és azon mutatod be

Member

Gondolom, itt most elsősorban arra gondolsz, hogy nem ártana kicsit bonyolultabb ruhákat kreálnom, meg tájképeket, mert a 2. képen a csajnak nagyon érdekes arányai vannak.

MÁS:
Ezt el tudná vki képzelni Xerxész első outro-nak? :D Vmi régi arab zene, ha lenne perzsa, ami nem Arash biztos azt raknám be. :p

EDIT:
Meg sajnos az a baj, hogy először el kell hitetnem, hogy a gonosz gonosz, az meg eltart egy darabig. :frown: Néha még én sem hiszem el, hogy Zenon és Ty'Scou igazán féreg, pedig néha nagyon. És mégis, az egyik megbocsátható.

yaone

nem, elsősorban arra gondolok,hogy  ( de meg ne sértődj ) ilyen rajzokat 10-14 éves gyerekek is tudnak csinálni, nem feltétlen a tájképek és a bonyolultabb ruhák miatt.. az arcaid szétcsúsznak, aránytalanok, a figuráknak nincs tartása, nincsenek térbe helyezve,  lehet látni hogy melyik vonást melyik anime hatására próbálgatod, drapériáról nem is beszélve ..attól még hogy egy manga rajzai le vannak egyszerűsítve , az alkotó figyelembe veszi az alapvető szabályokat, amitől rajz lesz a rajz
(az az agyonszidott cseresznyétlen how to draw manga pont ezekre a dolgokra hívja fel a kezdő-buzgó rajzosnépet , a karaktertervező részben van is egy két példa, ahol összehasonlít firkaszerű rajzokat a kijavított verzióval, de ha érdekel, kerítek elő linket anatómiakönyvhöz, valahol megvan)

a "gonosz" problémára meg : mondjuk egy olyan jelenet, hogy főhősünk sétál, és mindenki összesúg mögötte, hogy ő "gonosz"  és mindenki menekül az útjából, mondjuk rá is förmed valakire 1 oldalon, vagy 2őn kifér

mégiscsak megtaláltam a linket: http://www.fineart.sk/

Member

Azért néha még eredeti animékben is fellelhetőek a fent említett hibák (főleg ha egy gyors jelenletet pause/play-ezel másodpercenként). 2D-ben rajzolok, azt elismerem, talán 5-6 év múlva lesz belőle 3D, passz.
Szerintem olyan nincs, hogy vki egyszer csak megtanult rajzolni és onnantól kezdve mindig ugyanaz marad, teszem azt, 10 évig embereket rajzol, tájképeket, összegyűjt fotókat olyan helyekről, amiket szerepeltetni akar, aztán nekiül és 360 oldal múlva ne torzuljon el az egész grafika.
Honnan is loptam? Tyűűűű, nem könnyű kérdés... Eredetileg a Saber Marionette-el kezdtem, de eléggé görcsek voltak, aztán jött egy kis Xelloss, a fejalakjuk és az orruk alapvetően onnan volt, aztán vagy 5-ször újrakezdtem (vajon már miért nincs kedvem hozzá?), és talán a 3. környékén került beléjük egy jó adag FMA, amikor bemérgesednek.
Viszont arra senki semmi pénzért nem tud rávenni, hogy nagymellű darázsderekú lánykákkal elégítsem ki a nagyközönséget, meg X arcú 2 méteres bishonenekkel.

Ha a saját módszeremmel számolok, amit leírtál legalább 5 oldal, másrészt meg nem a főhőst akarom legonoszítani, már alig tudom megszámolni, hányan lőtték el a "jószívű főhőst mindenki félreismeri" klisét.

yaone

te, amint lesz rá időm, megcsinálok azt az egy oldalt, klisé nélkül :D
vagymostmiről beszélünk...ha nem akarsz kevés oldalban rajzolni ,akkor ne azt mond, hogy nem lehet, lehet azt :)
értettem hogy nem szereted az ilyesmit, nem is ezért érvelgetek
Xellos -haj, orr,  FMA-szemek, szemöldök (igen mérges arcok) , ezek voltak a tippjeim ... nem lopás, hatás:)
nem mondom, hogy nem adnak ki igénytelen animeket és mangákat, arrafelé mindenki ezt csinálja és ebből akar megélni, biztos hogy nagyon sok kontár van (amik ide már ritkábban jutnak el szerencsére), de ami a fejlődést és tanulást illeti... persze hogy nem marad ugyanaz  (OMG mangaaaa ... a tökéletes példa :D)
, de ha elővesszük a Narutot, ott azért eléggé tartós a stílus és a technika, és már jónéhány éve megy (nyilván a mangaka már régen kiforrt amikor belekezdett ...)

darázsderék : huh de sok ember hiszi azt hogy ha az említett lánykákat rajzolja, akkor az már manga is lesz, de olvastam már extrémebb példákat is :D én is utálom, szóval se mondtam h tartani kell a hozzá nem értők által "mangaszabályoknak" tartott dolgokat
hasokat rajzolsz nem kell ennek 5-6 év, csak kezd el tanulni :)

Member

Nahát, Xelloss ennyire feltűnő? :D
Amúgy szerintem így is eléggé sok egyforma grafikájú anime van, az csak csepp a tengerben.
OMG Manga? De furi, azt még én is olvastam egy ideig. 4 rész alatt is eleget fejlődött.
A Kenshin viszont neg. példa, az ari-pofik teljesen beállnak gorombára.
Szerintem Rumiko jobb példa, az Urusei-t még hogyan rajzolta, és azért a Ranmára jócskán átalakult (direkt nem az Inut írtam).
Nah, eszembe jutott egy sztori, ami rövidbe is mehetne, pm-ben leírom.

yaone

hátnah ...ecchi vígjátékok nyivákoló szines hajú kislányokkal sok cg-vel rulz  :frown:
vadászni kell az igényes kézirajzot lassan
(jó ,a Nana most indult és különleges ^^)

Member

Araki

Csak úgy érdekességéppen:

Tavaly csináltam egy felmérést, hogy ugyanazt a képet többen hogyan rajzolják (ill. másolják) le.
Az eredeti kép

Első verzió (by Araki)
Második verzió (by Detti)
Harmadik verzió (by Member)
Negyedik verzió (by Didico)
Ötödik verzió (by Baka Dóri)

Hát, az eredmény eléggé érekes lett. (mondjuk én előnyben voltam)

Didico

Quote from: Araki on 2006-04-28, 16:31:28
Csak úgy érdekességéppen:

Tavaly csináltam egy felmérést, hogy ugyanazt a képet többen hogyan rajzolják (ill. másolják) le.
Az eredeti kép

Első verzió (by Araki)
Második verzió (by Detti)
Harmadik verzió (by Member)
Negyedik verzió (by Didico)
Ötödik verzió (by Baka Dóri)

Hát, az eredmény eléggé érekes lett. (mondjuk én előnyben voltam)

Azért köszi...  :ejj: Beköplek Detti-channak...

Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Member

Amíg nem mondja ki, hogy mi a teljes neve, hol lakik, milyen állatokat tart és hogy szereti-e az animéket vagy sem, nem sérti meg Detti-chan személyi jogait, szerintem.
Meg talán jogdíjat sem tettek a képekre, ugye? :)

Misu

Szia Yaone!
Lehet hogy most kicsit off leszek,de szetetném kihasználni az alkalmat...

Nagyon szeretem a rajzaidat :-) Bár én magam még nemrég kezdtem a rajzolással foglalkozni,igyekszek a jobbak munkáiból tanulni,úgyhogy rólad is tudok :-) Mióta rajzolsz? Ugye valami rajzos iskolába jársz,netalán ebben a szakmában akarsz elhelyezkedni? Neked mi jelentette a legnagyobb nehézséget a képeid megrajzolásában?

Említetted hogy előbb meg kell tanulni rajzolni mielőtt rendesen tudna "mangázni".Ebben teljesen egyetértek.Szerinted ezt lehet külöböző képzések nélkül is otthon megoldani? Az egyetem és a munkám mellett nem jutna rá időm... De amikor van pár percem,rajzolok :-) De legjobban mégis az anime stílusú képeket élvezem a legjobban :-) Bár tehetségem semmi nincs,lelkesedéssel el lehet jutni egy normális szintre?

Amúgy szerintem meg lehet oldani egy történetet 12 oldalban,de csak úgy ha az ember ésszel lát hozzá és alaposan megtervezi.. már van is egy megvalósítható ötletem,bár egész nyáron nagyon elfoglalt leszek,megpróbálom megvalósítani :-)

Egy olyan kérdés ami nagyon foglalkoztat:ki mivel kezdi a rajzait? Én a szemekkel...nem tudok róla leszokni,pedig úgy érzem hogy az arányok eltalálásához jobb lenne mondjuk a fej vonalának megrajzolásával kezdeni.. de akkor elbénázom a szemet...hüpp..

Member

Araki a fejalakkal kezdni, én a szemekkel, az más, hogy szinte biztos változtatok rajta később.

Misu

off:Member,az előző avatarod képe honnan van? Szükségem lenne rá cosplayhez :-)

Member

Az az állandó avám, a mai nap ünnep (nekem), ezért váltottam, estétől ismét visszaáll a rend. Amúgy FMA és Orobouros tetoválás. Vmilyen népmesékben a gólemek testét öltöztette, ha jól emlékszem.