Homemade mangák ("magyarul" Doujinshi-k :p)

Started by Sorata, 2003-11-19, 12:00:51

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Member on 2006-05-01, 18:50:55
Amúgy FMA és Orobouros tetoválás. Vmilyen népmesékben a gólemek testét öltöztette, ha jól emlékszem.
A farkát lenyelő kígyó egy ősi szimbólum, ciklikusságot jelképez: http://en.wikipedia.org/wiki/Ouroboros
A gólem legendája az más, ott ÉMÉT van a homlokára írva (persze héber betűkkel).
Elnézést a belekotnyeleskedésért, remélem épülésetekre szolgált :)

Member

.Attila

Holnap és holnapután Super Comic City, holnap shoujo meg yaoi (blargh) doujinshik/manga, nem tudom, még melyik, holnapután jön a férfi részleg.
Comiketen vettem 2 FFVII doujinshit, elolvasni még nem tudtam, de grafikára nagyon jó, és poénos :)

Egyébként Comiket tele volt yaoival, és igen, több yaoi-t láttam, mint sima hentai-t, yuri-t vagy lolikont. Brutális volt, főleg Ed és Roy yaoi ment, argh...

Member

Quote from: Bonci on 2006-05-02, 17:35:13
Ed és Roy yaoi ment, argh...
:lol: :lul:

Olyan nem volt, hogy Nyuu/Nana/Mayu? :)

.Attila

Elfen Lied doujinshit egyáltalán nem láttam. Elvileg vannak itt doujinshi boltok, ennek is utánanézek, elvileg van itt egy amerikai csaj, aki tud ilyen boltokat.

Member

Ja, hogy ezek a postok egyenesen a felkelő Nap országából jönnek?

.Attila

Quote from: Member on 2006-05-02, 19:49:58

Ja, hogy ezek a postok egyenesen a felkelő Nap országából jönnek?
Igen, egészen július 3-ig itt vagyok. Holnapután Super Comic City, keresek majd Elfen Lied doujinshi-t. Sajnos azt már rám kell bíznod, hogy az esetleges választék közül mit hozok, mert olyan nincs, hogy mégegyszer visszamegyek. A kérdés csak az: hentai vagy non-hentai, vagy mindegy?

Member

Hentai-ból csak az tetszik, amikor nőneműek jáccanak egymással, non-hentai-ból gyk. bármi.

yaone

bocsi Misu, nem figyeltem a topicot, majd igyekszem aktívabb lenni
a válaszomnak sztem örülni fogsz
nem jártam soha életemben semmiféle rajzos iskolába, és nem is fogok, hülye informatikus kocka leszek, aki mindenféle kódokat ír gépre :D (és igen egyetemre járok, percre pontosan beosztott idővel )
még kb általános iskolában valami rajztanár kiderítette hogy jobban rajzolok mint az átlag és próbált motiválni ( szakkört szervezett, festéket adott, még most is megvan ,soha nem nyúltam hozzá, olaj ..)
de nem lett az egészből semmi, utólag nem is bánom, nem könnyű ebben a szakmában megélni, és amúgy is nagyon jónak kell lenni ahhoz h valaki tényleg megéljen belőle...
pár éve akadtam rá animes-mangás dolgokra az internet terjedésével, és újra elkezdtem rajzolni, kb egy 5 éves gyemek szintjéről ... és persze én is azt hittem hogy majd nekiülök és hirtelen menni fog a manga stílus... sok sok papír széttépése után mikor kiábrándultam a saját kis vonalaimból, rájöttem h akármennyire csalásnak tartom a másolást, anélkül nem megy... a legjobb az ha mindent megpróbálsz lerajzolni ami csak az utadba kerül, és mondjuk nézegetsz valami könyvet, nagyon sok ilyen tanuljunk rajzolni cucc van, amik művészek munkáin bemutatják a dolgokat... ettől senki se tanul meg rajzolni ,de tudni fogja hogy mire kell figyelni, mit hogy érdemes használni, honnan érdemes kiindulni
aztán ha belevágsz egy képbe, rájössz h ezen kívűl még mennyi mindenre és mennyi mindenre kéne figyelni... és alakul :)
én amúgy amivel perpill nem boldogulok : szinek megválasztása
árnyékok-fények elhelyezése
anatómia, cakumpakk , kezek különösen nem mennek
térbe helyezés, rövidülés, perspektíva
(vagyis alap dolgok ...aki rajz szakon kockázik, meg színkört rajzolgat meg drapériát rajzol ...az ezeket önkéntelenül is megtanulja)
majd ha levizsgáztam kidolgozok pár képet és megmutatom, fél év alatt sokat fejlődik az ember^^
amúgy a rajzolás tanulható, közepes szintre a legbénább ember is eljut ( olyan akinek meg se fordulna a fejében h húzzon egy vonalat), lelkesedéssel még többre lehet vinni :)
van neten anatómiakönyv, lehet keresgélni fényképeket érdekes beállításokról ( én vettem magamnak egy fényképezőt és azzal rohangálok időnként...)
mert az embernek ritkán van lehetősége modell után rajzolni ,addig a 2d-s kép is megteszi, rengeteg internetes hogyan csináld ezt azt van, kiindulásnak jók...
jah és sok sok képet kell nézegetni  , jó alaposan
ha érdekel, írok listát az olcsón beszerezhető megfelelő minőségű eszközökről, meg h hol érdemes vásárolni;)
jah meg szerezz be rajzszakos ismerősöket :D

Member

Semmi különös, csak gondoltam, belinkelem a 8. epizód borítóját,
hátha elrettent vkit. ;)
Xerxész08 - Nova Eve

EDIT:
yaone, én már láttam olyan rajzszakost, akinek a stílusát teljesen tönkretette a grafikus iskola, alig talált vissza, én nem ajánlom.

Member

Quote from: White SeeD on 2006-06-08, 13:44:42
Na igen, de Bonci beszámolói óta tudjuk hogy főleg a hímneműek szoktak egy,ással játszadozni...
Dehát ez borzasztó... Mi abban a poén? :confused:
Quote(Vagy annyira peches hogy mindkétszer a nőknek rendezettre ment volna el? :confused: :D)
Biztos kimonós barátnő után kutatott. ;)

Member

Quote from: White SeeD on 2006-06-09, 08:42:25
Jó kérdés, kérdezz meg egy lányt. Szerintem annyira tetszhet nekik mint nekünk mikor két nő :lazza:
Nem mondasz hülyeséget, Araki szerint is jobb. De hál'istennek ő is utálja a hentai-t. Sőt, már a meztelenkedést is (ha öncélú, én is, pl. Nyuu).

jeanne

hehe Misu! Rajzszakosnak itt vagyok én!  :D Nem vagyok nagy ász,de vmit én is bizti tudok segíteni....ha akarod adok könyvet is, meg ilyenek :jee:

Member

Örülnék, ha a nagy manga/anime-tervezők visszatérnének. :frown:

Aephidon

Gondoltam, beírom ide: van pár (9 db) How to Draw Manga könyvem PDF-ben (40–100 megásak), amiket a japánok adtak ki, s lefordították ôket angolra, pl. Getting Started, Compiling Characters, Giant Robots, stb. 120–150 oldalasak. Akit érdekel, küldjön pm-et, ímélt, füstjelet, stb.
Reggel ránéztem a cigisdobozra és megláttam a feliratot: a dohányzás halált okozhat! Halált megvetô bátorsággal gyújtottam rá!

,,Their wives are raped upon their dead children"
Deathspell Omega - Sacrilegious Terror

Member

Szerintem jobb, ha mindenki maga kezd neki, lassabb ugyan, de legalább nem lesz mindenki "kawaii-sablon"-harcos. Bár mondjuk alaplefektetésre jó.

yaone

Quote from: Member on 2006-06-10, 18:46:13
Örülnék, ha a nagy manga/anime-tervezők visszatérnének. :frown:
kikre gondolsz ?:D
ezt most találtam : http://www.selinafenech.com/ , nagyon tud festeni a hölgy ^^
olvassa valamelyikőtök az idő kereke sorozatot ? keresgéltem fanartokat, de alig találtam valamit, az is nézhetetlen o.O

Member

Quote from: yaone on 2006-06-14, 11:50:22
kikre gondolsz ?:D
Rád, wolve-ra és Toplákra, meg akiket kihagytam. ;)
Quoteezt most találtam : http://www.selinafenech.com/ , nagyon tud festeni a hölgy ^^
Ez egyáltalán rajz? :eek: Nagyon durva!!!

yaone

ugye... volt egy másik ilyen tündéres linkem is, mondjuk ott minden kép egy sémára ment, de az a hölgy is nagyon  tud festeni :D
de ha már vízfesték, ő a fav : http://www.shadowscapes.com/
én ugyan nem vagy nagy mangatervező, egy ilyet tudok mutatni: http://usteam.hu/pictures/f/pics/1149855421839.jpg
meg egy halom még kidolgozásra vár az asztalon, den em tom mikor jutok oda  :frown:

Member

Az arca kicsit egyszerű (főleg a szeme), de ezek a színek. Meg az a virág... a neve nem jut eszembe, de azonnal felismertem.

yaone

írisz ... nem ennyire élénk színűnek indult,túlfestettem ^^" nemrég láttam egy kertben barackszínű íriszeket, onnan jött az ötlet
nekem is az a bajom vele hogy nagyon steril ...a vázlat még egész tűrhető ,de mire kihúzom, ilyen egyszerű lesz ..

Member

Akkor tévedtem, engem egy teljesen másik virágra emlékeztetett. :eek:
http://www.sarospatak.net/irisz/kisk%E9p0.jpg
Nem is arra gondoltam, hanem hogy nincs külön szemgolyója meg olyan Orphenes árnyalatháború sincs benne. :) (Sohasem értettem, hogy mitől lesz a szem fentről lefele világosabb, de tényleg jól néz ki :p)

yaone

jahaa.. nemtom, mostanában meg vagyok őrülve az ilyen szemgolyó nélküli szemekért :)
üres, bamba ... nagyon kifejező tud lenni
ahovacsak tudom ezeket rajzolom

Member

Quote from: yaone on 2006-06-14, 13:34:12
jahaa.. nemtom, mostanában meg vagyok őrülve az ilyen szemgolyó nélküli szemekért :)
üres, bamba ... nagyon kifejező tud lenni
ahovacsak tudom ezeket rajzolom
Akkor ebben ellentétesen gondolkodunk. :)
Vannak karakterek, akikre tényleg passzol, de a többségnek azért illik lelket varázsolni az arcába. Most amúgy tényleg nagyon divat az "üres" szem, a Legszebb anime lányokban a csajszik 3/4-e már ilyen szemekkel rendelkezik.
De akkor én már jobban szeretem az egyszínű fekete szemet, az is kiöl minden nemességet az adott karakterből.

Draconire

lélekkel telt szem
Member, nem ilyenre gondoltál? :D
Ebben már annyi lélek van hogy ilyesztő.

Sorry, hogy így belekontárkodok a műbe, de ezt muszály volt :smile:

yaone

nem tom mennyire divat, ezer éve nem néztem animet, a mostani pancsokról nem is beszélve... szines, visít, cg :D...gondolom az ilyen kawai szines hajú kislányoknál , jóóó nagy üres szemek ...
amúgy nem biztos hogy kell neki lélek ...vagyis nem biztos hogy kell látszódjon az a lélek ... attól függ mien hangulatom van ..és mostanában inkább elrejteném
ennek a karakternek eredetileg volt szemgolyója, rózsás nyaklánca, és könnyezet, azt a verziót majd egy éve csináltam, és nem sikerült valami jól ...

Member

Quote from: Gmer on 2006-06-14, 14:01:08
lélekkel telt szem
Member, nem ilyenre gondoltál? :D
Ebben már annyi lélek van hogy ilyesztő.
Nem.
Szépek az árnyalatok, de a fehér szemgolyó nagyon odavág neki.
Jó öreg PowerPoint-ot elővettem:

Nem nagy szám mondjuk.
QuoteSorry, hogy így belekontárkodok a műbe, de ezt muszály volt :smile:
Milyen műbe? :D

YAONE:
Úgy kb. 4-5 éve készülnek nagy üres szemekkel a lányok.
Az csak természetes, hogy hangulatfüggő, mennyi lélek kell a szembe, pl. amikor a karakternek elönti az agyát a vér, akkor igyekezni kell minél betegebre csinálni, hogy már te se értsd, mit akar.
Mondjuk ilyen egyszínű szemnél nem tudom, mivel lehetne a pszicho-t a szem körüli barázdákon kívül még érzékeltetni. Valaki? :eek:

yaone

egy ilyen önálló képnél megtehetem hogy olyan szemet rajzoljak ,amivel nem lehet túl sokmindent kifejezni, úgy se használom fel sehova már
van olyan mangakarakterem, amelyiknek üres szeme van ,nah azt jó lesz megrajzolni többféleképpen : )
a pszichot amúgy sokmindennel ...kis szemgolyó, körök a szemgolyó körül, vagy nem is látszik a szem .. XD
van egy anime, ahol a főhős lány szeme zöld, és amikor elborul az agya, akkor rózsaszín lesz és fakó ... nem nagy váltás de nagyon hatásos

Draconire

Van egy most futó anime, amiben elég jól játszanak az ilyen pszciho szem efektekkel.
Higurashi no Naku Koro ni -van neki saját topicja is meg minden ;) , nagyon hatásos efektek vannak benne, onnan vettem ezt a macskaszemet is ^^

Member

Quote from: yaone on 2006-06-14, 14:21:26
van olyan mangakarakterem, amelyiknek üres szeme van ,nah azt jó lesz megrajzolni többféleképpen : )
Képet, plíz. :D
Quotea pszichot amúgy sokmindennel ...kis szemgolyó, körök a szemgolyó körül, vagy nem is látszik a szem .. XD
Szerintem az "rondább", amikor a szeme maga megmarad, míg a szemgolyója szinte már el is tűnik.

A körök egy kicsit dilissé teszik, a Narutóban próbálkoztak vele az elején. Egyedül csak pötty jellegű szemgolyó köré tudom elképzelni.
Quotevan egy anime, ahol a főhős lány szeme zöld, és amikor elborul az agya, akkor rózsaszín lesz és fakó ... nem nagy váltás de nagyon hatásos
Ha több változás is van (amiket fentebb leírtál), akkor tényleg eléggé meglepő lehet elsőre.

GMER:
Nem te voltál az, aki ezelőtt is rá akart venni, hogy nézzem meg, csak akkor a hangulatváltással? Ne csináld, a végén még félbehagyom a Haibane-t. :D