Homemade mangák ("magyarul" Doujinshi-k :p)

Started by Sorata, 2003-11-19, 12:00:51

Previous topic - Next topic

shiri

Én nem tudtam, h ez ilyen régi Tma, csak nemrég regeltem^^... de sztem a doujinshi tök klasz dolog, én imádom õket olvasni^^!!! Ugyhogy sztem nyugodtan lehetne ide írni többmindent is...

Member

Hali, csak azért nyitottam ezt a topic-ot, mert kiváncsi lennék más hazai mangarajzolók munkáira, és ezért arra kérném ezen nagyra becsült emberek csoportját, hogy írják ide be a net-címüket, ha esetleg felpakolták már valahova (esetleg küldjék el a scannelt változatot (mondjuk 400 kbyte/oldal minõségben) ide, akár több mail-ben is: member17@freemail.hu). Ja, az enyém (és húgomé, természetesen): araki-member.atw.hu.

Member

A fehér oldal kizárt. Az ATW-t monduk néhány helyről nem lehet elérni (ilyen pl. az Irinyi Kabinet a Szegedi Tudományegyetemen is). Azt a topicot meg mindjárt megnézzük.

Djinn

Nekem is nagy üresség (kék üresség) jön be.:(
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Member

Tudom, hogy már régen kidöglött ez a topic, de van olyan ember itt a USTEAM-en, aki rendelkezik saját Doujinshivel? Esetleg ha nem, tud valaki olyan gyûjtõhelyet (gettót :rolleyes: ), ahol ilyen emberkék vannak?

Member

Quote from: Tonyahttp://www.japanimania.hu/index.php?file=news2&nid=138

Stabilo rajzpályázat, estébé.
Újonnan már csak a Witch-et lehet klónozni?! Eddig legalább nem kötöttek a saját sz@rukhoz! Mangarajzolókat keresnek és egy amerikai kappintást akarnak "kijavítani" velünk?! Na menjenek a...

Tonya

Member

Quote from: Tonyanyeh, két kategória van...
Hoppá, gomen... Annyiszor alkalmazták a Witch szót, hogy már nem is láttam a szememtõl. :)

wolve

Hi látom nemsok minden történt itt az utóbbi pár évben... :frown: pedig jó lenne egy magyar manga csapatot csinálni..... :szemuveges:
A gyilkosság a kritika egyik szélsőséges formája.
Tehát dögöljenek a kritikusok.

Member

Én benne lennék... Már ha elfogadjátoka kissé furcsa grafikai megoldásokat.  :smile:

wolve

Hehe
És pontosan mit értessz ez alatt?
Huh én most nézem csak..... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNem müxik a drawboardom....  :bruhuhu:
Veni kéne újjat..... Hát akkot rajzolok kézzel lapra majd scannn....

De tényleg csináljunk valamit.... Akit érdekel MSN: wolve@freemail.hu

wolve

Na itt egy kis sztori...:

Cím: The Lost Eden (Még változhat)
Az alapfelállás a köv:

Van egy sziget ami szép és mindenféle növényekben és élővilágba nagyon bőven rendelkezik.... Nem nagy csupán 70 km a hossza(körülbelül).
A sziget egyedüli ember lakói pár tucat gyerek akik boldogan élik itt életüket felnőttek nélkül.(átlagéletkor 14 év)    Ők egy nagy akropolisz szerü épületben élnek egy tisztáson, nem messze egy melegvizü forrástól és a tengertől.  Az idősebbek vadásznak és gyüjtögetnek.
Nem tudják mióta élnek itt és emlékeik is csak innen vannak... de igazából ez nem zavarja őket mert boldogak. Majd egy naptól kezdve érdekes és egyben csodálatos fényeket látnak az égen.(meteorhullás és sarki fényszrű efekt) A bátrabbak csónakokkal indúlnak a lezuhant dolgok irányába a tengeren és távolabb mentek mint eddig bármikor a halászatok alkalmaival. Egy dolog amit találnak egy látómezőjüket betöltő
hatalmas fal a tengeren a sziget körül nagyjából. (nem hülyék rájönnek)
Egy kisseb csatornán keresztül áthaladnak a falon és félelemmel teli szívvel veszik észre hogy a hátuk mögött nem látják az imént elhagyott falat. Eveznek, eveznek visszafelé, de hiába mert nem találják a szigetüket csak egy annál hatalmasabbat ami már nem teng annyira élettől. Nem tehetnek mást csupán kikötnek és csak reménykednek hogy valaha is újra láthatják kis szigetüket...................................

Member

Nahát, jó régóta te vagy az első értelmes hozzászóló. :)

EDIT: ÁLLJ ÁLLJ ÁLLJ, én ezt a threadet töröltem már vagy 3 hónapja!!! :eek: Visszatért hamvaiból?!

Member

Quote from: wolve on 2006-04-07, 13:38:18
Hehe
És pontosan mit értessz ez alatt?
Azt, hogy nemigen arra gyúrok,h goy eszményien gyönyörűek legyenek, hanem hogy illeszkedjen a személyiségükre. Azért vannak lányszerű arcú fiúk is meg már nem is mangásnak nevezhető elmebetegek.
QuoteHuh én most nézem csak..... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNem müxik a drawboardom....  :bruhuhu:
Veni kéne újjat..... Hát akkot rajzolok kézzel lapra majd scannn....
I prefer kézzel rajzolás.
QuoteDe tényleg csináljunk valamit.... Akit érdekel MSN: wolve@freemail.hu
Oh, no, az MSN-t akárhányszor próbálom belőni, nem megy, mindig azzal jön, hogy nem aktiváltam, pedig de. :(

wolve

Pedig az MSN-nel egyszerübb lenne dumálni... bár itt se rossz.
A drawboarddal is kézzel rajzolsz............ :ejnye:(az egy fémlap meg egy fémcerka... amit a fémlapra rajzolsz a ceerkával megjelenik a gépen/monitoron)

Mondjuk még nem láttam tölled rajzot....... tehát nem tom mit takar az érdekes még mindig... :rotfl:

Member

Ment a pm.
De az akkor sem igazi, mert nem látod konkrétal a vonalakat, végülis sztem.

Misu

Háát.. gondoltam itt elfér :-)
http://animexx.4players.de/doujinshi.php/zeichner/output/16954/22661/
egyik hajnalban dobtam össze és max 1 óráig tartott..olyan is :-) de azért vicces,nem? :-)
(ez képregény,tessék lapozni,már volt aki önálló képnek hitte...)

via_mala

Quote from: Misu on 2006-04-16, 19:53:26
Háát.. gondoltam itt elfér :-)
http://animexx.4players.de/doujinshi.php/zeichner/output/16954/22661/
egyik hajnalban dobtam össze és max 1 óráig tartott..olyan is :-) de azért vicces,nem? :-)
(ez képregény,tessék lapozni,már volt aki önálló képnek hitte...)
Aranyos történet, hasonló szituációkat megéltem már párszor én is. :jee:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Member

Reménykedem benne, Misu-san, hogy hamarosan nagyobb falatokban is töröd a fejed. :rolleyes:

wolve

Misu

Háát.. Igen vannak terveim de majd elválik,képes vagyok-e megvalósítani őket :smile:
Egyelőre szeretnék rajzolni a tavaszi animeconra,aztán hozzákezdenék egy rövid történethez,de majd meglátjuk  :D

Member

Életműben gondolkozol, ugye, Misu? ^^
Az animecon az, amikor nem mangát kell írni, hanem csak rajzolni, ugye? :confused:
Eddig csak a Stabilo-t próbáltam ki, de szerintem a Disney képregénye csak ne hirdessen manga-pályázatot. :rolleyes:

Misu

Igen,oda csak sima képket kell küldeni :-)
Háát..ha nem is életmű...a stabilon én is gondolkozom,talán majd oda lesz a nagy alkotás..   :smile:

Member

Engem és Arakit is tavaly lazán leküldtek, engem már nem érdekelnek. Sajnos eléggé komoly korlátok vannak továbbra is. :frown:
(Most egy depresszió-központú vmit írnék, biztos, hogy fennakadna az első rostán)

Araki

Meg az is jó kérdés, hogy egy minimangát kell összedobni vagy pedig egy hosszú törinek egy részletét. Én az utóbbit választottam, és az erőszak elkerülése végett egy iszonyat fárasztó és dögunalmas jelenetet küldtem be, így nem is vártam semmit... legközelebb beadom Turmixot, az csak 200 oldal, nincsenek is benne saját karakterek és nem is egyedül dolgozok rajta! :haha:

Misu

Ezt hogy értitek? Mi történt?  :confused:
A szemetek...  :mad:
Még "felvételizni" is kell a képregényeknek?

Member

Mi? :eek:
Nem kell felvételizni, csak van 36974346687 pont, aminek meg kell felelni (nem akartam véres d**ásokat bele, persze), de az a megmondjuk, hogy mekkora legyen a képkocka és hány darab egy oldalon, meg mennyi legyen a max oldalszám iszonyat kics***és.
Meg a Witch-esek eleve ne mondják meg nekem, hogy milyen legyen. Megkérdeztem, hogy színes vagy fekete-fehér, jobban örülnének a színesnek, ennyit róluk.

Misu

:frown: hát ez nem hangzik túl jól.. tegyük fel megcsinálom a mangám,belefektetek egy csomó energiát és nem fogadják el...hú rossz belegondolni.. És ezeket a feltételeket vajjon honnan lehet megtudni?  :confused:

Member

Eddig benne voltak a pályázat szövegébe (talán a "légy mangaművész!" és "csak a saját mangáddal lehetsz!" nyerő sorok között) eddig, lehet, hogy az újból lehagyták.
Azt tudom, hogy eléggé kicsi volt a max. oldalméret, max 5 képkocka lehetett rajta és nem túl nagyok. Nameg én ezt a felosztást szeretem, nekem senki se mondja meg, hogyan csináljam (elvégre a mangarajzolás szabad művészet, nem?).