Mik kerülnek/kerültek fel

Started by zsozso, 2002-11-19, 15:20:50

Previous topic - Next topic

Shock12

QuoteOriginally posted by Chronos
Nos, [MX] encodeokból bármi jöhet, de leginkább a legújabb encodeok:

-Last Exile
-NGE Renewal
-Rahxephon
-Witch Hunter Robin

Ezeken kívül:

-Noir
-Scryed
-Soultaker
-Trigun
-X TV

Scryed-ot folytatom, és felteszem, ahogy az eddigi 3 részt is feltettem, a RahXephon 17-18 is lenn van, és amint a bt kilövõdik, fel is kerülnek. Még bevállalom a Last Exile-t... illetve a jelentkezõk számától függõen... mondjuk a WHR-t (ezt nem láttam még kíváncsi vagyok... :)) (és a SoulTakert, ha nem tölti senki)

McDouglas

QuoteOriginally posted by Chronos
Nekem meg a letöltés ugrál állandóan, pedig régen simán jött...
Ja, és néha megáll!! a letöltés pár percre, és csak utána indul újra!:rolleyes:
Egyébként szerintem a válasz ugyanaz: A server bizony le van terhelve erősen...

Ez köszönhető annak, hogy az animések száma napról napra nő, míg a sávszélesség és a cpu+vinyó teljesítménye nem...

Bár sejtettem hogy előbb-utóbb bekövetkezik, de azt nem sejtettem, hogy ilyen gyorsan...

CHRONOS

http://usteam.uw.hu/stat/mrtg/usteam.html
http://usteam.uw.hu/stat/mrtg/stats.html

Azt hiszem ez magaert beszel. Nem is a savszellel van a problema (mert az meg zsufolt idoben is 7-8 megabyte korul van), hanem a cpu terheltseg, valamint a letoltesek szama. Ha megnezitek peprill most 160 szalon szednek, es ne felejtsuk el, hogy ha meg a 10 vinyora le is osztjuk optimalis esetben az 16 user/vinyo, es azert csodakat nem kell az IDE-tol varni. CPU-t lehet boviteni, ramot is, ezek nem nagy tetelek, de SCSI vagy RAID az bizony sokba kerul.

Persze nemsokara a savszellel is gondok lesznek, de ez meg a jovo zeneje. Viszont azt mar msot el lehet mondani, hogy ha elerjuk a felos hatarokat, akkor a problemak mindenkeppen limitalasokkal oldhatoak csak meg (elsosorban savszelesseg (msot nem az adsl-esekre gondolok;)), valamint a loginok szamaval.)
Kukorica Rox ^^

McDouglas

QuoteOriginally posted by Cobra
Közvetlenül a szerverre(l) nem lehet tölteni a beszerzőhelyekről ?

De, felteve ha a beszerzohely egy ftp server, ami suportalja az fxp-t ;)
Kukorica Rox ^^

.Attila

QuoteOriginally posted by Shock12
Scryed-ot folytatom, és felteszem, ahogy az eddigi 3 részt is feltettem, a RahXephon 17-18 is lenn van, és amint a bt kilövõdik, fel is kerülnek. Még bevállalom a Last Exile-t... illetve a jelentkezõk számától függõen... mondjuk a WHR-t (ezt nem láttam még kíváncsi vagyok... :)) (és a SoulTakert, ha nem tölti senki)

Akkor a Scryed-dal már ne is szenvedjek? Mert akkor nem szórakozok vele a DC-n, ha felesleges.

Shock12

QuoteOriginally posted by Trivi
Akkor a Scryed-dal már ne is szenvedjek? Mert akkor nem szórakozok vele a DC-n, ha felesleges.
Ne... eddig sem kellett volna, pusztán némi türelem (mxesek majd csinálják... ha nem, akkor itt úgyis el fogom magam káromkodni).

Ja, olvastam, hogy az Avanger 13.al is szenvedsz... ne szenvedj, mert az anime-keep nem adta még ki (bár mást nem tudok)... azoktól érdemes, és úgyis lesz bt, vagy az IRC-en bot...

emperor

Nekem megvan a Macross II 6 részéből 4. Feltöltsem? És akkor majd legfeljebb kiegészíti valaki, akinek megvan a hiányzó 1. és 3. rész.
Nos?
Loyalty Never Dies

emperor

QuoteOriginally posted by McDouglas
    http://usteam.uw.hu/stat/mrtg/usteam.html
    http://usteam.uw.hu/stat/mrtg/stats.html

Azt hiszem ez magaert beszel. Nem is a savszellel van a problema (mert az meg zsufolt idoben is 7-8 megabyte korul van), hanem a cpu terheltseg, valamint a letoltesek szama. Ha megnezitek peprill most 160 szalon szednek, es ne felejtsuk el, hogy ha meg a 10 vinyora le is osztjuk optimalis esetben az 16 user/vinyo, es azert csodakat nem kell az IDE-tol varni. CPU-t lehet boviteni, ramot is, ezek nem nagy tetelek, de SCSI vagy RAID az bizony sokba kerul.

Persze nemsokara a savszellel is gondok lesznek, de ez meg a jovo zeneje. Viszont azt mar msot el lehet mondani, hogy ha elerjuk a felos hatarokat, akkor a problemak mindenkeppen limitalasokkal oldhatoak csak meg (elsosorban savszelesseg (msot nem az adsl-esekre gondolok;)), valamint a loginok szamaval.)

Eddig a napig nyugodtan aludtam affelől, hogy van és lesz honnan animét tölteni:(  Tartok tőle, a második bekezdésben említett dolgok nincsenek már olyan messze...
    Loyalty Never Dies

.Attila

Ne... eddig sem kellett volna, pusztán némi türelem (mxesek majd csinálják... ha nem, akkor itt úgyis el fogom magam káromkodni).

Ja, olvastam, hogy az Avanger 13.al is szenvedsz... ne szenvedj, mert az anime-keep nem adta még ki (bár mást nem tudok)... azoktól érdemes, és úgyis lesz bt, vagy az IRC-en bot...

Akkor mit keressek?
      Az Avenger 13-at meg leszedem, amíg be nem szerzitek az Anime-Keep-es verziót.

Shock12

Akkor mit keressek?
      Az Avenger 13-at meg leszedem, amíg be nem szerzitek az Anime-Keep-es verziót.
      oksz. Részemre nem kell semmi, szerintem szálj be az mx-leech-companyba... :)

deyo

A sávszélességet illetően nemtom, most hogy vannak beállítva a dolgok, de nekem jelenleg 200KB/sec el tölt le stabilan... asszem ez bőve sok... ezzel a sebességgel gyorsabban jönnek le az anime-ok, mint ahogy azt nézni/kiírni tudom... szal nem halnék bele ha ez lemenne 100KB/sec-re vagy az alá:-)))
      No meg jelenleg két login lehet egyszerre... (Ez már 400KB/sec) az esetek többségében csak egyszer vagyok bejelentkezve, szal az se lenne vészes:-)))
      Sztem inkább sávszélesség csökkentés legyen mintsem, hogy az egyszerre benntlevő felhasználók száma legyen lecsökkentve...:-(((

.Attila

Na a mirc-cel viszont problémáim vannak. MX biztos alternatív szerver módot használ, és én a tűzfalat machinálni nem tudom.

deyo: milyen neted van, hogy ilyen gyors? Ha megveszem a wlan kártyát, akkor majd az egyetemen elvileg 11Mbit/sec-cel is letölthetek,

Shock12

Na a mirc-cel viszont problémáim vannak. MX biztos alternatív szerver módot használ, és én a tűzfalat machinálni nem tudom.
      A botok nagy része nem szövegel be... azokról tudsz szedni... meg keresni olyan fservereket, amik nem használnak (mert van)...

emperor

PM-be felsötétítenél, hogy hogy, hol és hogyan zajlik ez a kampány? Én is beszállnék.:)
      Loyalty Never Dies

deyo

deyo: milyen neted van, hogy ilyen gyors? Ha megveszem a wlan kártyát, akkor majd az egyetemen elvileg 11Mbit/sec-cel is letölthetek,
        Koleszos vagyok... és az egyetemi hálózatra vagyunk kapcsolva:-)))

zsozso

QuoteOriginally posted by deyo
        A sávszélességet illetően nemtom, most hogy vannak beállítva a dolgok, de nekem jelenleg 200KB/sec el tölt le stabilan... asszem ez bőve sok... ezzel a sebességgel gyorsabban jönnek le az anime-ok, mint ahogy azt nézni/kiírni tudom... szal nem halnék bele ha ez lemenne 100KB/sec-re vagy az alá:-)))
        No meg jelenleg két login lehet egyszerre... (Ez már 400KB/sec) az esetek többségében csak egyszer vagyok bejelentkezve, szal az se lenne vészes:-)))
        Sztem inkább sávszélesség csökkentés legyen mintsem, hogy az egyszerre benntlevő felhasználók száma legyen lecsökkentve...:-(((

Na igen ebben az esetben meg nemtom miert nem a highspeed accot hasznalod ami 2x600k (gyorsabban lejon kevesebb ideig terheled a servert).
        Es nemtom miert hasznalja 1-2 adsl es ilyen 40-60k/s el ...
        Lehet, hogy irok ra 1 scriptet es ha 200k alatt hasznalja vki akkor azt bannolja ...
        Death is the only redemption

.Attila

QuoteOriginally posted by zsozso
        Lehet, hogy irok ra 1 scriptet es ha 200k alatt hasznalja vki akkor azt bannolja ...

Mit csinálnak az adsl-esek?
        Nagyon aranyos vagy, csak én pl. nem tudok 65k-nál gyorsabban letölteni. Legfeljebb, ha meglesz a wlan kártya, akkor a K épület aulájából, vagy az I épületből (és nemsokára az E-ből is).

deyo

Na igen ebben az esetben meg nemtom miert nem a highspeed accot hasznalod ami 2x600k (gyorsabban lejon kevesebb ideig terheled a servert).
        :confused: :confused: :confused:
        Asszem egy kicsit lemaradtam... mi az a high speed acc??
        Amúgy azért írtam, hogy esetleg elveszem ezzel más elől a sávszélességet... mert azt írták feljebb, hogy az is kevés:-)))

Chronos

Mit csinálnak az adsl-esek?
        Nagyon aranyos vagy, csak én pl. nem tudok 65k-nál gyorsabban letölteni. Legfeljebb, ha meglesz a wlan kártya, akkor a K épület aulájából, vagy az I épületből (és nemsokára az E-ből is).
        Trivi nem érted...;)
        A "High Speed" accot használják adslesek, nem az anonymous-t...;)

CHRONOS

Chronos

Lol, kb az fserverek 80%-a nem használ alternatív server módot az MX csatornáján...:)
        A botokhoz pedig nem kell...

CHRONOS

zsozso

Amúgy azért írtam, hogy esetleg elveszem ezzel más elől a sávszélességet... mert azt írták feljebb, hogy az is kevés:-)))

Nagyon nehez kitalalni anonymous helyett highspeed et potyogj be.

Chronos

Anonymous acc = 200 kb/szál
        High Speed acc = 600 kb/szál

Teccikérteni?:D

CHRONOS

.Attila

1. Ne tessék kinevetni azokat, akik nem értenek valamihez!

2. Még most sem értem az acc-ot. Mi jelentősége van az acc-nak? Kicsit bővebb magyarázatra volna szükségem, mint ami az e felett lévő postban van.

3. A BOT-ról sincs fogalmam, én gyakorlatilag most ismerkedem ezzel az egésszel.

deyo

Nagyon nehez kitalalni anonymous helyett highspeed et potyogj be.
        Hát igen... amióta egyetemista vagyok vhogy elsiklok a triviális megoldások felett... hirtelen azt hittem ahhoz kell vmi speciális jelszó, meg engedély...:-)))
        -~deyo~-> Elszégyenli magát... majd visszahúzódik az ágya sarkába és folytatja a GTO sorozatot a 37. résztől, hogy lenyugodjon:-)))

Chronos

1. Ne tessék kinevetni azokat, akik nem értenek valamihez!
        Én nem nevettem ki senkit...:)
        Ezek a smiliek csupán azt jelzik, hogy szívesen segítek...;)
        2. Még most sem értem az acc-ot. Mi jelentősége van az acc-nak? Kicsit bővebb magyarázatra volna szükségem, mint ami az e felett lévő postban van.
        Oké...jelenleg te az anonymous accounttal töltesz le...
        De ezzel az accounttal max. 200 kb/s-el tudsz letölteni 1 szálon...
        A max megengedett szálak száma az FTPn: 2 szál, vagyis 2*200kb/s=400kb/s

Vannak egyes emberek, akik egyetemekről töltenek le, ezért van a high speed account, aminek segítségével 1 szálon 600 kb/s-el lehet letölteni, vagyis összesen: 2*600kb/s=1200kb/s

Vagyis high speed accal több mint 1 mb/s-el lehet letölteni, míg anonymous-al nincs meg fél mb/s a letöltés...

Ebből következik, hogy az anonymous accot ADSLeseknek találták ki, míg a high speed accot az egyetemisták használják, ennyi...

Zsozso pedig arról beszélt, hogy pár ADSLel rendelkező egyén high speed accal szokott fellépni, holott nem bírják kihasználni, és foglalják a helyet mások elől...
        3. A BOT-ról sincs fogalmam, én gyakorlatilag most ismerkedem ezzel az egésszel.
        Több féle bot létezik, de letöltésre kifejezetten 2 botról való adatátviteli protokollt ismerünk:
        -XDCC --> Sorban kell állni, általában gyors, több "pack" van rajta, és a kérés az alábbi módon történik:
        /<üzenet> xdcc list <-- ezzel listát kérünk
        /<üzenet> xdcc send # <-- ez a kivánt "pack" száma

Gyakorlatban:
        /msg |MX|-D0ntT0uch xdcc send #9 <-- elküldi a 9. packot, vagy ha megtelt a sor, akkor beállít a sorba...

-TDCC --> Általában 1 fájl átvitelére alkalmas, én úgy tudom, hogy nincsen sorban állás, és általában csak egy pár kbos állományt küld át neked, de azt azonnal...
        Anime letöltésre tehát használhatatlan...

Egyelőre ennyit segítek...
        Többet majd akkor, ha lesz időm ezzel foglalkozni...

CHRONOS

.Attila

Na, így már teljesen érthető. :merci:

Chronos

Na, így már teljesen érthető. :merci:
        Örülök neki...:p

CHRONOS

McDouglas

Nem, ahogy fentebb irtam, savszeelssegbol meg van (3-4 megabyte meg szabad csucsidoben is), a szuk keresztmetszett a vinyok, es a sok kapcsolat.

Tehat ha van gyorsabb kapcsoaltod, akkor hasznald a highspeed accot. (user: highspeed, pass:emailod) Ezzel is rovidebb ideig terheled a vinyokat.
        Kukorica Rox ^^

zsozso

Nem, ahogy fentebb irtam, savszeelssegbol meg van (3-4 megabyte meg szabad csucsidoben is), a szuk keresztmetszett a vinyok, es a sok kapcsolat.

Tehat ha van gyorsabb kapcsoaltod, akkor hasznald a highspeed accot. (user: highspeed, pass:emailod) Ezzel is rovidebb ideig terheled a vinyokat.

Hat van amikor 8-9mb szal nemmindig van annyi szabad sav ;)

McDouglas

Persze, de azer legtobbszor van ;)
        Kukorica Rox ^^

emperor

Még mindig az a kérdésem, hogy ami a Macross II-ből megvan, mehet-e fől?

Meg hamarosan meglesz a Gunslinger Girl 11. és lehet hogy a 10. része, ha más nem teszi, én föltöltöm, ha Zsozsonak nincs ellenvetése.:)
        Loyalty Never Dies