Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Member

Az értelmetlenségeket én is megjegyzem, nem nagy kunszt. A baj ott kezdődik, amikor...

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2010-09-15, 20:23:29
Ezt hogy csinálod?!?
Search  :mittomen:

Quote from: kikuchiyo on 2010-09-15, 20:23:29
Valld be, hogy robot vagy!
Észnél vagy, ember? Ha bevallom, akkor levegőbe repül az egész város, mint abban a bizonyos novellában!

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

kikuchiyo

Failure is the default option

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Rátaláltam még a Pápa-dalra, szintén tőle, még illik is a topikba, de inkább nem linkelem be, mert egyesek még megsértődnének rá.
Failure is the default option

szpeter

#2588
No.(nem idióta :D)Összefüggések rovat.
Először is ezt elolvasni.
Vagy a lényeges rész: [spoiler]A Halak jegy általános jelelmzése:
...Saját személyének feláldozása, odaadó, önzetlen szolgálathoz vezet, melyet másokért végez. Ez különösen így van a gyógyító, betegápoló munkánál, melyet elhivatottságból vállal. Részvéte azonnal jelentkezik, ha szenvedõt lát, legyen az ember, vagy állat. Nem kérdez, nem gondolkodik, nem nézi, hogy a segítség helyénvaló-e. Vakon hozza áldozatát. Ezért sokan kihasználják jóindulatát.
..A Halak jegye a szimbóluma a keresztre feszített Isten fiának.[/spoiler]
Mondja ezt ugye a pogány asztrológus izéke, de a keresztények azok nem,soha nem is simertek volna el semmilyen párhuzamot.
Vagy mégis. 

Másik poén hogy pont Jézus ténykedésének idején* kezdődött el a "Halak-korszak" (világhónap,tudjuuuuk  :angyali:) ami egyébként még tart még egy 150 évig kb.

*Egy asztrológiai program szerint pont 33-ban.

Ennyit erről :D Fáradt vagyok részletezni,de kissé elképedtem a jehovások és a krisnások oldalának hasonlóságain..főleg a vallási részlegnél,például a "miért engedi meg a jóságos Isten a szenvedést?" kérdés mindkettőnél le van írva. Persze más válaszokkal állnak elő.
Meg pl egyiknél sem megengedett a válás, ajánlott szekta-bélit elvenni (naná) stb.
Eszembe jutott még egy: az egyik nem ehet véreset(jahvés) a másik húst egyáltalán.Mondjuk az előbbi halált is okozhat orvosi beavatkozásoknál (infúzió)

Yup,ma is elvoltam.

Próféta

Quote from: szpeter on 2010-12-18, 23:34:25
Egy asztrológiai program szerint pont 33-ban.
Nos, vajon előfordulhat-e, hogy az illető asztrológiai program szerzője valahol hallott már Krisztusról és a kereszténységről? Szerintem ezek azért relatíve ismert dolgok, nem? :D Valamint legkésőbb középiskolás tanulmányai során nyilván ő is megismerkedett a hallal mint keresztény jelképpel, ha addig nem kérdezte volna meg senkitől, mit jelentenek az autók hátán a halas matricák. Nos, ha a program készítője tudott minderről, akkor elképzelhető, hogy - bármilyen csodás és mitikus egybeesés nélkül - egyszerűen ennek megfelelően választotta meg a halak korának kezdetét a programjában? Ehhez a választáshoz megvolt a szabadsága, hiszen:
Quote from: http://en.wikipedia.org/wiki/Astrological_age#The_Age_of_Aquarius_.28The_Aquarian_age.29The range of dates for the possible start of the Aquarian age range from 1447 to 3621
Ez ugyan a halak korának már a vége, de vonj le kb. 2160 évet, na akkor kezdődött. :lul: Vagyis pont akkor, amikor kezdődnie kell ahhoz, hogy pont azt támassza alá, amit éppen mondani akar valaki - teljesen dzsoli dzsóker.

szpeter

#2590
Hitetlen Júdás..  :haha: Ennek most még eccör nekiugrok.
Quote1447 to 3621
< ez itten egy intervallum arra vonatkozóan,mikor érhetett véget a Halak ? Szóval bármikor kezdődhetett.Fasza.
Biztos hogy van egy konkrét pont amikor elkezdődött és nem csak intervallum,hisz be van osztva nagyon rég óta a dolog, hogy most épp minek kéne jönnie és meddig tart.
Az,hogy a nyú édzsesek szerint itt a Vízöntő,nem jelenti hogy tényleg.A humanitáriusság meg a Halakra jelelmző, a Vízöntőnek meglepő módon a letisztulás lenne a "jele", de inkább mocsokban fürdik a világ (környezet szennyezés-ételek szennyezése sötöbö) Tehát még így sem stimmel a wikis okfejtés.
Inkább a Halakat nézzük:
QuoteAD 1 and ends in ca. AD 2150.
Ezt a Zodiákus beosztás szerint írja,ami elég megbízható. Most viszont elvonulok német nyelvvizsgára készülődni :D

Amúgy kösz a kérdéseket, így tudok csak tényleg utánajárni hogy most hoax-e vagy nem-e :D

szpeter

#2591
Azon gondolkoztam ma reggel az ágyon fekve, az ablakból nézelődve,hogy vajh' miért nincsenek a felhők semmilyen plusz jelentéssel ellátva? Sehol sem emelik ki őket. A Nap a Hold a csillagok mind mind megjelennek a kultúrákban és tisztelik őket, megszemélyesítik őket de a felhőket nem.Azokról csak annyit érdemes tudni,hogy ha sok van belőlük,számíthatsz az esőre.Ők a természet ateistái.

szerk.:Ezt amúgy azért írtam be,mert amikor ez a gondolatsor végigszaladt az agyamon, elröhögtem magam :D Szóval megosztom örömöm

Bishop

Sok kultúrában a menny a felhők között van, ez is valami nem?   :D

szpeter

Igaz,belegondolva a tisztaság meg a menny kapuja (vagy maga a Mennyország) meg Goku varászfelhője címeket is megkapta már az idők során.Csak olyan szerepe nincs mint az égitesteknek,hogy valamiképp befolyással lennének az ember sorsára.Csak azokra mondják ezt,amiket csak éjszaka látunk (Hold,csillagok.. a Nap is csak úgy,hogy pályája milyen csillagokat érint,amiket ugye csak este látunk :D)

Bishop

Szerintem ez azért van mert a csillagok valamilyen szinten kiszámíthatóak matematikailag, van logikai alapjuk. Ugye pl egyiptomi papok is jártasak voltak a matematikában. De a felhők kiszámíthatatlanok, ők inkább a művészetekbe voltak jelentősek pl impresszionizmus.

szpeter

Ott a pont!   :smile:
A másik ami eszembe jutott ,hogy félig a Földön félig az Égben tanyázik ,ezért is lehetett a mennybemenetel jelképe.

Más.Most eszembe jutott,mit akartam ide bepötyögni.Egy kicsit Istenezünk XD
Szepes Mária: A Vörös Oroszlán c. könyvéből idéznék.Egyik kedvenc szereplőm, Péloctól másolom be, egészen közismert okosságait.
[spoiler]
Quote from: Péloc
A hitetlenek tagadásukkal állítják Istent, a kétkedők szívóságukkal megidézik,az egyszerűek alázatosságukkal eljutnak Hozzá végül...
...
Quote from: Louis de la TourzelIsten..ön olyan határozottsággal és hévvel beszél róla,Péloc,hogy iriggyé tesz.Szegénynek és tapogatózónak érzem magamat célzásainak ereje előtt.
Quote from: PélocAzt hiszem,bármiféle viszonylatról könnyebb beszélni,mint a Vele való kapcsolatról.
Én talán sohasem beszéltem róla,annál is inkább,mivel ez a fogalom állandó átalakulásban van bennem.Az én Istenem egy régi gyermekidőben a föld felett függő,csillagos kulisszák mögött lakott;hosszú, vattás szakálla volt, és trónuson ült.Unalmas,távoli öregúrnak tűnt előttem,akivel egyszer,ha meghaltam,vétkeim miatt esetleg kínos ügyeim lesznek.Azután később, egy nagyon nehéz kamaszórában közelrohant hozzám;süket,sötét vádlóvá változott, de semerre sem mutatott kiutat.A válságot leküzdöttem és Isten összezsugorodott, egészen mellékessé törpült, mint egy fakó régiség a padláson.Egy poétikus fellobbanásomban újra elővettem.Különféle tulajdonságokkal ruháztam fel.Fétist csináltam belőle.Hízelegtem neki,mert hiú volt, és imádkoztam hozzá, hogy megvesztegessem, de még mindig rajtam kívül izolált előkelőség volt,akinél rövid, tisztelgő látogatásokat tettem. Fiatal férfi koromban egyszerre izgatni kezdett valódi kiléte.Körültapogattam, megmértem, arcába néztem.Rájöttem:hozzám hasonlít.Tökéletlen,véges és tehetetlen,mint én vagyok.Akkor megöltem.Sokáig halott volt.Most kísértet.Kívül nincs többé.Valahol bent bolyong testetlenül,körvonalak nélkül,megfoghatatlanul, egészen mélyen.Nincs hangja,csak impulzusai vannak, amelyek a gondolat küszöbéig érnek, mégis több minden gondolatnál és szónál, több a látható formavilágnál, amely körülvesz,a káprázatoknál és fájdalmaknál, a félelemnél és a halálnál.Több mindennél,amit ismerek és ami megismerhető.


[/spoiler]

Próféta

Quote from: szpeter on 2010-12-20, 11:07:38
Azon gondolkoztam ma reggel az ágyon fekve, az ablakból nézelődve,hogy vajh' miért nincsenek a felhők semmilyen plusz jelentéssel ellátva? Sehol sem emelik ki őket. A Nap a Hold a csillagok mind mind megjelennek a kultúrákban és tisztelik őket, megszemélyesítik őket de a felhőket nem.
Nem tudom, hogy így van-e, de szerintem van rá két elég viszonylag hihető indok. Egyrészt az égitestek gyanúsan állandóak, míg a felhőknek nehezebb munka egyenként nevet adni és személyiségvonásokkal felruházni őket. Másrészt felhőt az emberek (különösen a hegyvidéken élők) látnak közelről is, és látják hogy nincs szeme-szája, nem beszél. Ugyanez nem mondható el az égitestekről.

LiaLia

Quote from: szpeter on 2010-12-20, 11:07:38
Azon gondolkoztam ma reggel az ágyon fekve, az ablakból nézelődve,hogy vajh' miért nincsenek a felhők semmilyen plusz jelentéssel ellátva? Sehol sem emelik ki őket. A Nap a Hold a csillagok mind mind megjelennek a kultúrákban és tisztelik őket, megszemélyesítik őket de a felhőket nem.Azokról csak annyit érdemes tudni,hogy ha sok van belőlük,számíthatsz az esőre.Ők a természet ateistái.

szerk.:Ezt amúgy azért írtam be,mert amikor ez a gondolatsor végigszaladt az agyamon, elröhögtem magam :D Szóval megosztom örömöm

A felhők inkább eltakarnak, elfednek, ahogy pl. a köd is, így inkább valamiféle funkciója van, mint önálló jelentése. Illetve ahogy írtatok róla, elválasztó az föld és ég között, ami a felhő fölötti, az az éghez tartozik, azon laknak az istenek is.

Például a tarot kártyában a felhőnek gyakran harag, veszekedés, vita jelentése van, inkább negatív jelentésű, szemben a derült ég pozitív minőségével.

kikuchiyo

Failure is the default option

Member


Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

szpeter



Acchan


Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution


Darkstar

#2606
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  :falba: :falba: :falba: :falba:

Ed.:
Beleolvastam a válaszokba. Nem kellett volna.    :aaa: :aaa: :aaa:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rounin

Crystal rangers!
Indigo crystal ranger!
Azure crystal ranger!
Emerald crys...

oké, ez a link fáj.


Darkstar

#2609
Quote from: Rounin on 2011-01-18, 01:27:54
Crystal rangers!
Indigo crystal ranger!
Azure crystal ranger!
Emerald crys...

oké, ez a link fáj.

By your powers combined, I'm captin retardness.

És most mindeféle rasszizmus nélkül, masszív összeget tennék rá, hogy a kérdező rétiné roma származású. Az az írás, a stílus, valahogy eléggé ezt sugallja.
Vagy troll.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん