Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Zsiga

Liquid Snake

Valaki akinek netalán van otthon PS3 meg tudja nekem mondanim hogy közvetlen gépről lehet e a PS3 winyójára másolni? Illetve, hogy van-e már vmi törési módszer, bár tudtommal még semmi...

Cloud

Quote from: Liquid Snake on 2009-06-08, 19:38:07
Valaki akinek netalán van otthon PS3 meg tudja nekem mondanim hogy közvetlen gépről lehet e a PS3 winyójára másolni? Illetve, hogy van-e már vmi törési módszer, bár tudtommal még semmi...
Törés az nincs és szerintem nem is lesz egy jó ideig.  Viszont olyanról már hallottam hogy linux-ot telepítettek a gépre.

Cobra

Quote from: chilip on 2009-06-08, 14:54:46
megpróbálta ma feltenni a régi SP nélküli-t... és hát nem látta a d partíciót a telepítésnél, SP3as windows-t visszarakta és az se látja már. c partíció volt 2-3x formázva, de csak az. d-hez nem nyúlt hozzá. most az van hogy az SP3-as telepítőlemez is csak egy formázatlan 500 gigás területet lát amin minden szabad. adatmentés lehetséges?
SP2/3 nélküli XP-vel ha nekiáll formázni egy 160+Gb-os merevlemezt, akkor ne csodálkozzon, hogy elvesznek az adatok.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Liquid Snake

Quote from: Cloud on 2009-06-08, 20:16:17
Quote from: Liquid Snake on 2009-06-08, 19:38:07
Törés az nincs és szerintem nem is lesz egy jó ideig.  Viszont olyanról már hallottam hogy linux-ot telepítettek a gépre.

És a közvetlen másolásról hallottál valamit? PC winyóról, a PS3 winyójára.

Raggie

http://prohardver.hu/hir/radeon_hd_4870_4890_arcsokkentes_directx_11.html
JEE!! Lehet hogy nyár végére mégiscsak kijövök a géppel 200k-ból! :P
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

sztetek egy Leadtek 8800GTS 512MB-os kártyát van értelme lecserélni jelenleg, el lehet adni még épphogy olyan áron, hogy megérje most cserélni, vagy a teljesítménye még úgyis elég 1680x1050-ben a mostani játékokban is, a többi nem annyival jobb, cserével csak ráfizetnék?

csak mert jelenleg meg vagyok elégedve vele, és ha rajtam múlik, akkor 2-3(-4) évig még ez lesz a gépemben, kb csak kompletten kerül cserére ismét az egész gép, ahogy eddig csináltam mindig. a kártya csöndes, nagyon jó a hűtése és a teljesítménye is elég jelenleg. de úgy vagyok vele, hogy ha már úgyis itt vannak a pro hozzáértők, akkor megpróbálnám kikérnii a tanácsukat :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Raggie on 2009-06-08, 22:49:11

Már megint hova rohansz ::)
Ha csak feleolyan lesz a váltás, mint 38xx-->48xx (4850: 3870
teljesítményének közel duplája 3870 addigi árán), akkor egy évig
anyázhatsz azon, hogy megvetted a dx11-es RV870 helyett a
csak dx10.1-es RV770-est vagy 790-est.
Ezek a mai fiatalok, mindent "még, többet, most azonnal"  :__devil: :hehe:

Zoli: szerintem már csak ráfizetés lenne.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-08, 23:00:53Zoli: szerintem már csak ráfizetés lenne.
akkor ez a kártya majd már ezzel a géppel megy nyugdíjba :)

még annyi, hogy majd szóljatok rám, ha már megéri lecserélni az E6750-es procimat valamelyik quad-osra :haha:
itt az alaplapom support list-je :merci:

Raggie

Quote from: Fazék on 2009-06-08, 22:54:37
sztetek egy Leadtek 8800GTS 512MB-os kártyát van értelme lecserélni jelenleg, el lehet adni még épphogy olyan áron, hogy megérje most cserélni, vagy a teljesítménye még úgyis elég 1680x1050-ben a mostani játékokban is, a többi nem annyival jobb, cserével csak ráfizetnék?

csak mert jelenleg meg vagyok elégedve vele, és ha rajtam múlik, akkor 2-3(-4) évig még ez lesz a gépemben, kb csak kompletten kerül cserére ismét az egész gép, ahogy eddig csináltam mindig. a kártya csöndes, nagyon jó a hűtése és a teljesítménye is elég jelenleg. de úgy vagyok vele, hogy ha már úgyis itt vannak a pro hozzáértők, akkor megpróbálnám kikérnii a tanácsukat :D
Ezt a cikket ajánlom figyelmedbe. A 8800GT-t kb olyan szintre lehet húzni, mint egy sima 9800GT-t.

@K_T: nem a dx11-et akarom megvenni, hanem a hd4890-est!! :D :D :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: Raggie on 2009-06-08, 23:08:16@K_T: nem a dx11-et akarom megvenni, hanem a hd4890-est!! :D :D :D
csak arra próbált célozni, hogy akkorát szophatsz a vétellel, mint én türelmetlenségemmel anno a radeon 2900-zal. megvettem, mert nem voltam hajlandó várni a 8800GT-re tovább, hogy megjelenjen végre a boltokban, kb másfél hónapra rá bejöttek és kb 20-30%-kal olcsóbban, kb másfélszer durvábban teljesítettek. nem voltam ideges :)

a cikk link-et meg várom, mert úgy érzem lemaradt a hozzászólásodból :)

Raggie

Akkor mosmá télleg nem értem K_T-t... múltkor még azért voltam "fiatal szeleburdi" hogy a dx11-es kártyákat vártam, mert úgysem lesz egy játék sem még jó pár évig ami kihasználja... ??? Nu mindegy.

Ja és bocsi! :D :lame:
Itt a cikk:
http://prohardver.hu/teszt/megateszt_a_geforce_9500_gt-tol_a_radeon_hd_4870_x2-ig/videokartyak_a-tol_z-ig.html
(persze az árak a végén már nem aktuálisak)

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: Raggie on 2009-06-08, 23:15:25
Akkor mosmá télleg nem értem K_T-t... múltkor még azért voltam "fiatal szeleburdi" hogy a dx11-es kártyákat vártam, mert úgysem lesz egy játék sem még jó pár évig ami kihasználja... ??? Nu mindegy.
persze eddig egyszer sem találtam el pontosan a mondanivalóját, de hát próbálkozni azt csak szabad, szóval kb az lehet, hogy érdemes megvárni az első teszteket azokkal a kártyákkal kapcsolatban, nem biztos, hogy azonnal érdemes a price drop után megvenni a dx10-es kártyát.

Raggie

Mondjuk eleve nem is tudnám megvenni, mert csak nyár végén kapom meg a pénzemet(kb szeptember első felében fogok nekiállni komolyan is nézelődni, majd ha hazaértem Amerikából), a price drop meg most lesz nyár közepén. Legalább egyszer az életben MUSZÁJ megfontoltnak lennem! :D

Well, do ya, punk?"

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2009-06-08, 23:07:41

Ha még lesz proci-csere, akkor lehet, hogy korábban ;)
Miután a Lynnfield kijött, a C2Q árak még tovább csúsznak
lefelé. Lesz Q8400, amiben újra aktiválják a VT-t (ami Win7
xp-módjához nagyon ajánlott), akkor majd azt, de az csak
ősszel/télen várható.

Quote from: Raggie on 2009-06-08, 23:08:16
Ezt a cikket ajánlom figyelmedbe. A 8800GT-t kb olyan szintre lehet húzni, mint egy sima 9800GT-t.

Nem mondod baszki, hogy a 8800GT, 8800GTS512/1024,
9800GT, 9800GTX, 9800GTX+, 9800GX2 mind ugyanarra
a G92 (utóbbi kettő 65 helyett 55nm-es G92b) chipre
épül, és ezért ugyanolyan a teljesítményük?
Bazze, beszarok :)

Quote from: Raggie on 2009-06-08, 23:15:25

Mond már meg, hol írtam ezt. Az elejétől kezdve azt
mondtam, hogy várj őszig, az RV870-ig, ami vagy
teljesítmény-ár arányban best buy lesz, vagy ha mégsem,
akkor legalább lejjebb hozza a 4870/4890 árait.
Dx11 újraeladási érték miatt kell, játékok még 1-2
évig nem lesznek, amik csak arra jelennek meg, és
még az olyanokra is kell fél-egy évet várni, amik
legalább papíron kihasználják a dx11 fícsörjeit.

Raggie

Végülis igazad van(direkt visszakerestem), te csak azt mondtad hogy nem érdemes őszig várni mert most is vannak jó vételek. Csak azt nem értettétek akkor meg hogy csak szeptember 7-étől lesz pénzem. Az meg már ősz eleje, ha jól hiszem. Onnantól akkor már érdemes lesz kivárni a dx11-eseket?!

És mielőtt letoltok hogy jövőbe látást várok el tőletek: nem azt várok el hanem csak a véleményeteket kérdem. :)

Well, do ya, punk?"

Kuroi Tenshi

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-08, 23:38:49
Mond már meg, hol írtam ezt. Az elejétől kezdve azt
mondtam, hogy várj őszig, az RV870-ig, ami vagy
teljesítmény-ár arányban best buy lesz, vagy ha mégsem,
akkor legalább lejjebb hozza a 4870/4890 árait.

TurboK

Quote from: Fazék on 2009-06-08, 23:07:41
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-08, 23:00:53Zoli: szerintem már csak ráfizetés lenne.

még annyi, hogy majd szóljatok rám, ha már megéri lecserélni az E6750-es procimat valamelyik quad-osra :haha:
itt az alaplapom support list-je :merci:
Csak akkor ha filmeket kódolsz / 3d-t szerkesztesz napi rendszerességgel.

Tegyél bele valami jobbfajta ramot és majd 4ghz-ig fel tudod húzni. Nálam e6550 megy 3.15ghz-en, az e6750 egy szorzóval nagyobb tehát 3.6ghz, és ez olcsó Kinston ddr2-800 memóriával. Ddr2-1066 modullal szerintem fel lehet tolni az fsbt 500mhz-re, ami nálam 3.5ghz, nálad 4ghz.

Rengeteg tartalék van a Core 2-ben, csak és kizárólag akkor cseréld le, ha az ujabb proci konkrétan tud olyat ami neked kell (több mag, SSE4.1, stb). Ne cseréld le csak azért, hogy LEGYÉ GYÓSABB.

Ha lecseréled akkor meg csakis e8400 vagy q9550 (mindkét esetben E0 stepping). 45 nanométeres proci mindkettő, alig melegszik, alig fogyaszt, végtelenségig lehet húzni.

Videókártyát meg pont most nem szabad venni, nyáron jön az uj radeon ami le fog mosni mindent. A nagyobb kártyákat teljesítményre, a régebbieknek meg az árát mossa le.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

katz

Quote from: Fazék on 2009-06-08, 22:54:37

Az én 8800GTS-em hajszál pontosan 2 évesen adta meg magat. Mult heten végig azzal szívtam. Ram modul kifeküdt és szépen teleszemetelte a képernyőt. Még van rá 1 év gari, illetve lenne, ha időközben nem ment volna csődbe a forgalmazó  :falba:
Meguntam vele a baszakodást és vettem egy Sapphire 4830-ast. 22k volt akciósan. Régi kártyával majd szórakozok később.

TurboK

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-08, 23:38:49
Dx11 újraeladási érték miatt kell, játékok még 1-2
évig nem lesznek, amik csak arra jelennek meg, és
még az olyanokra is kell fél-egy évet várni, amik
legalább papíron kihasználják a dx11 fícsörjeit.
DX11 fel fogja turbózni a jelenlegi kártyákat, mert sokkal agresszívabban többmag-specifikus. Tehát egy e8400 / 4870x2 kombó elméletben jobb teljesítményt érhet el, ha van dx11 installálva a gépeden (meg ha a drivert megcsinálják).

Persze ez csak szoftver. Hardver terén még a dx10 sincs kihasználva. De dx11 alatt viszont lesz tesszeláció, amit ha kihasználnak, nem egy hanem két generációt ugorhat a grafika (1000 polygonos modellt felgenerál 1 millió poligonos részletességre a hardver).

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kuroi Tenshi

Quote from: TurboK on 2009-06-09, 00:36:40
Tegyél bele valami jobbfajta ramot és majd 4ghz-ig fel tudod húzni. Nálam e6550 megy 3.15ghz-en, az e6750 egy szorzóval nagyobb tehát 3.6ghz, és ez olcsó Kinston ddr2-800 memóriával. Ddr2-1066 modullal szerintem fel lehet tolni az fsbt 500mhz-re, ami nálam 3.5ghz, nálad 4ghz.

Ha lecseréled akkor meg csakis e8400 vagy q9550 (mindkét esetben E0 stepping). 45 nanométeres proci mindkettő, alig melegszik, alig fogyaszt, végtelenségig lehet húzni.

Vagy a ram:fsb szorzót módosítani? 6750-nél a 400 FSB -
3.2G helyett 450FSB - 3.6G nem fog akkora változást
jelenteni, mint amennyit ramra elköltesz.

Tartalék van benne? Ja.
Léghűtéssel kihozod? Haha. Azt a 4G-t gyári hűtővel
napi használatra megnézem...

Mi értelme E8400-ra cserélni? 2 mag --> 2 mag.
Alacsonyabb fogyasztás és jobb tuning, de amennyit
a cserével buksz, azt használati ideje alatt nem hozza
be. Csakis Q9550? Q8400 bő egynegyedével olcsóbb,
de nem annyival lassabb.
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3559&p=2

Quote from: TurboK on 2009-06-09, 00:45:50
DX11 fel fogja turbózni a jelenlegi kártyákat, mert sokkal agresszívabban többmag-specifikus. Tehát egy e8400 / 4870x2 kombó elméletben jobb teljesítményt érhet el, ha van dx11 installálva a gépeden (meg ha a drivert megcsinálják).

:3x3: Ez már a LOLWUTTHEFUCK szint.
HE?
1.) ATi Dx10.1-es kártyák fogják tudni futtatni a dx11-re
írt dolgokat, de nemhogy felturbózva, hanem a nem teljesen
dx11 kompatibilis tesszelátor miatt LASSABBAN.
Most nem találom a másik írást, ahol konkrétan le van
írva, hogy dx11 futtatható dx10.1 hw-en, de lassabb lesz;
helyette itt körbe van írva:
http://prohardver.hu/teszt/betekintes_vga_jovo/tesszellator.html
2.) Miben érne el jobb teljesítményt az a gép? Hogyan?
Nem dx11-re írt játékok ugyanúgy fognak futni.

Quote from: TurboK on 2009-06-09, 00:45:50
Persze ez csak szoftver. Hardver terén még a dx10 sincs kihasználva.

Pont fordítva: a hardver már rég adott (tesszelátor már az R600
aka 2900XT-előd Xbox360 Xenosában is volt, és azóta a radeon
2000-3000-4000 szériában is van, de szoftver nem használta ki);
a dx10 api-ban és a vele kompatibilis hardverben rejlő lehetősé-
geket pedig vajmi kevés játék használja ki, mert a fejlesztők
lusták optimalizálni és a játékok többsége konzol-port.

Makos

Köszi a tippeket laptoppal kapcsolatban :smile:
Majd még eldöntöm milyet is veszek...

TurboK

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-09, 01:42:45
Vagy a ram:fsb szorzót módosítani? 6750-nél a 400 FSB -
3.2G helyett 450FSB - 3.6G nem fog akkora változást
jelenteni, mint amennyit ramra elköltesz.
ram/fsb szorzó nálam nem hozott akkora növekedést.

QuoteTartalék van benne? Ja.
Léghűtéssel kihozod? Haha. Azt a 4G-t gyári hűtővel
napi használatra megnézem...
3 gigáig a gyári hűtővel felment az e6550-esem, csakis a venti sípolása miatt cseréltem le a hűtőt. Feljebb nem tudom tolni, mert a memória nem bírja (ram:fsb szorzó állitással meg a proci nem bírja). De kölcsönbe kapott 1066-os rammal már próbáltam 500mhz fsbt, 2 dvdt átkódoltam, nem fagyott.

QuoteMi értelme E8400-ra cserélni? 2 mag --> 2 mag.
Alacsonyabb fogyasztás és jobb tuning, de amennyit
a cserével buksz, azt használati ideje alatt nem hozza
be.
Mint mondtam, Core 2-t cserélni Core 2-re eleve baromság, kivéve ha az uj prociban van konkrétan olyan funkció ami neked kell. E8400nál iszonyatos a tuningpotenciál, meg van olyan app ami kihasználja az sse4.1-et (nem sok).
Persze mondhatod hogy sse4.1 nem számít, de ha belegondolsz, quad core se.

QuoteCsakis Q9550? Q8400 bő egynegyedével olcsóbb,
de nem annyival lassabb.
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3559&p=2
Azért mert amikor legtóbb néztem, még nem volt q8400. Amúgy quadnál jobban számít az extra cache.

Quote1.) ATi Dx10.1-es kártyák fogják tudni futtatni a dx11-re
írt dolgokat, de nemhogy felturbózva, hanem a nem teljesen
dx11 kompatibilis tesszelátor miatt LASSABBAN.
Most nem találom a másik írást, ahol konkrétan le van
írva, hogy dx11 futtatható dx10.1 hw-en, de lassabb lesz;
helyette itt körbe van írva:
http://prohardver.hu/teszt/betekintes_vga_jovo/tesszellator.html
2.) Miben érne el jobb teljesítményt az a gép? Hogyan?
Nem dx11-re írt játékok ugyanúgy fognak futni.

A jelenlegi radeon tesszelátor vagy nem fog futni dx11 alatt egyáltalán, vagy csak szoftveres trükkel (mint anno az emulált t&l). Ugyhogy persze hogy lassabb lesz.
Jobb teljesítményt úgy fog elérni dx10 kártya dx11ben, hogy ott az API jobban kihasználja a rendszer erőforrásait, híresztelések szerint elsősorban a többprocesszoros rendszert. Meglévő erőforrások hatékonyabb kihasználása nagyobb teljesítményt eredményez.

QuotePont fordítva: a hardver már rég adott (tesszelátor már az R600
aka 2900XT-előd Xbox360 Xenosában is volt, és azóta a radeon
2000-3000-4000 szériában is van, de szoftver nem használta ki);
a dx10 api-ban és a vele kompatibilis hardverben rejlő lehetősé-
geket pedig vajmi kevés játék használja ki, mert a fejlesztők
lusták optimalizálni és a játékok többsége konzol-port.
A tesszelátor nem résza a dx10nek. Az hogy a radeonba belepakoltak egyet, az szép és jó, de felesleges mert semmi nem használja, egykét techdemót leszámítva. DX11-be ha belepakolják, akkor muszáj lesz az összes nagyobb gyártónak tesszelátort tenni a chipjébe, ha minden chipbe van tesszelátor, akkor meg jobb eséllyel előbb-utóbb épitenek olyan játékot ami kihasználja. Pixel/vertex shadert is évekig nem használták ki az nvidia cumizása miatt (a nagyon elterjedt gf4 mx-ben nem volt egyáltalán, a gf fx-ben meg volt, csak használhatatlanul lassú).
Hogy konzolnál mi kell, hogy kihasználják a teljesítményét, az meg megint más tészta.

DX10et meg még szinte semmi sem használja ki, talán csak az az egykét játék ami a 10.1-et is támogatja, és ténylegesen gyorsabb is vele (assissins creed volt ilyen, asszem). Még mindíg csak megírják a játékot dx9c-ben, a dx10-ből meg annyit használnak ki, hogy megmondják az összes shadernek hogy nagyobb pontosságú módban fussanak (sm4, dx10). Aminek a végeredménye elvétve egykét szebb árnyék, feleződött sebesség árán.

De olyan cucc amit direkt dx10-re írnak, olyan még nemigen van. Szerintem már nem is lesz, mert a legtöbb effektjét jó programozással dx9 alatt is el lehet érni, amihez sokkal nagyobb a felhasználóbázis. Meg ugye, lehet ugrani kapásból dx11re.

A legimpresszívebb dx10 effekt amit láttam, az a Lost Planet Colonies Edition volt, amibe beletettek egy pár extra dx10re alapozott effektet. A Fur Shading úgy feltuningolta egy pár szörny kinézetét (pl a pók főellenfél), hogy majd kifordultam a székből. Az más dolog hogy olyan okádék szarul van megkódolva, hogy százezres kártyán is képes egyszámjegyű fpst produkálni.

NLZ

Első tisztán DX10 játék kijött már, a Stormrise. Az már más kérdés, hogy a játék maga egy nagy fos lett, de technológiailag egyértelműen a jövőbe mutat.
[reserved]

Raggie

Quote from: NLZ on 2009-06-10, 02:49:14
Első tisztán DX10 játék kijött már, a Stormrise. Az már más kérdés, hogy a játék maga egy nagy fos lett, de technológiailag egyértelműen a jövőbe mutat.
:D Nagyszerű! Mondjuk én elsősorban a jó és játszható dx-akárhányas játékok miatt vennék dx-akárhányas videókártyát, nem a jövőbe mutatóságuk miatt! :rolleyes:

Ettől függetlenül értem amit mondani akarsz, csak mostmár elkezdhetnék a jó játékokat is csinálni dx10-re... :hehe:

Well, do ya, punk?"

Puru²

Tudtok ajánlani ház hűtő ventiket 12cm és 9,2cm kategóriában ?

Kuroi Tenshi

12-esben Zalman F3, átmatricázott Yate Loon DS12M
(Yate Loon mellett Chieftec, Nexus néven árulják),
Arctic Cooling nem-pwm-es 12-es. 1-1,5k körül vannak.
92-eseket sajnos nem ismerem.

Liquid Snake

PS3-at rá lehet csatlakoztatni a monitoromra? Olyan bemenet van csak rajta amilyen a videókártyának kell.

Kuroi Tenshi

HDMI kábel + HDMI-DVI átalakító.
Pár k-ba bele fog kerülni.

Liquid Snake