Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: DarkstarHa nem valami automata dologra gondoltál, akkor az MSN+-ban A Plus!/különleges jelzõk/winamp dalcím opció segíthet. Ez a beszélgetéshez beírja az akt dalcímet. (Ha még nincs fent az MSN+, vigyázz, hogy telepítésnél ne engedd meg neki a támogatás (reklám) telepítését. Én megszívtam vele.)
De nekem nem a beszélgetésbe kell, hanem a nevem mögé.

Darkstar

Quote from: BonciDe nekem nem a beszélgetésbe kell, hanem a nevem mögé.

Akkor nincs ötletem.  :confused:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: DarkstarAkkor nincs ötletem.  :confused:
Na, odáig már eljutottam, hogy winamp plugin kell. Most keresem a plugint. Találtam már egyet, ami aláírásban mutatja, hogy mit hallgatok éppen :)

edit: ja, és a problémámra is megtaláltam már a megfelelõ plugint MSN now playing néven, csak vmi .dll filet hiányol...

edit2: probléma megoldva, minden tökéletesen mûködik.

Fazék

tudtok valami olyan bejáratott, kedvelt programot, ami mindenféle újrakódolás nélkül szépen összenyom 2 ill. több avi/ogm/mkv, szóval akármilyen videófájlt, illetve akár hangfájlokat is egy darab fájlba?
(persze mindig konkrét típuson, kódoláson belül maradva, szóval nem a fentiek keverésével :))

m46u5

Quote from: Fazéktudtok valami olyan bejáratott, kedvelt programot, ami mindenféle újrakódolás nélkül szépen összenyom 2 ill. több avi/ogm/mkv, szóval akármilyen videófájlt, illetve akár hangfájlokat is egy darab fájlba?
(persze mindig konkrét típuson, kódoláson belül maradva, szóval nem a fentiek keverésével :))
VirtualDub (avi, mpg) - http://virtualdub.sourceforge.net/
1. Betöltöd az elsõ file-t (ha azonos néven van a többi, csak sorszámozva van pl: movie01.avi, movie02.avi, stb... - akkor automatikusan betölti a többit is)
2. File->Append AVI segment... betöltöd egyesével a többi darabot - ez a lépés csak akkor kell, ha nem töltené be automatikusan a többi darabot
3. Az Audio és Video menüpont alatt kiválasztod a "Direct stream copy" funkciót (ott legyen a pötty! Az audio-nál automatikusan ezt teszi be)
4. Elmented új néven

VirtualDubMod - http://virtualdubmod.sourceforge.net/
Nandub - http://ndub.sourceforge.net/
Ez a változat kicsit több lehetõséget nyújt (mpg2, ac3)
Használata ugyanúgy

Mkv és ogm formátummal így még nem szórakoztam, de talán mivel ezek egy kicsit komolyabb konténer formátumok, szerintem elõször ki kellene belõlük szedni a képet, hangot, aztán VirtualDub-al összeilleszteni, majd vissza pakolni a konténerbe.
/De persze lehet hogy van jobb megoldás is - bár nem tudom, ha mondjuk egy mkv file-ban van felirat, azokkal hogyan boldogulna/

Edit:
Mkv-nál én így csinálnám (talán):
1. MKVEtract GUI-val kiszedném a képet és a hango(ka)t. /leírás: http://animeaddicts.pozor.hu/content.php?content.77/
2. VirtualDubMod, vagy Nandub progival összeraknám a képet és a hangot (külön-külön az egyes darabokat), így gyakorlatilag elértem, hogy a VirtualDub-nál leírt módszert tudjam alkalmazni. - Nandubot akkor tudtam jól használni, ha több hangfile-t kellett az aviba beletennem!
3. Alkalmazom a fentebb leírt összeillesztési procedúrát
4. Visszapakolom egy mkv file-ba.

Edit2:
Fontos: Ha vbr-es a hang, nem biztos, hogy megy az összeillesztés, mert nem azonos a bitráta (videónál tök mindegy, csak azonos legyen a képméret) - ebben az esetben érdemes az audio menüpontnál "Full processing mode"-ra váltani, beállítani valami értelmes audio codecet a Compression... menüpont alatt.
/Javaslom a következõk közül választani: Lame MP3 Codec, OGG Vorbis Audio Codec, Radium MP3 Codec/
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

katz

Quote from: m46u5Edit2:
Fontos: Ha vbr-es a hang, nem biztos, hogy megy az összeillesztés, mert nem azonos a bitráta (videónál tök mindegy, csak azonos legyen a képméret)
Általában nem szokott menni. Elõtte külön el kell Wav-ba menteni a hangot cbr-el és ugy beemelni, csak annyi, h a kész videonál, vmi audio compressort célszerû alkalmazni, h ne 1Gb legyen a filmnek csak a hangja.

m46u5

Quote from: katzÁltalában nem szokott menni. Elõtte külön el kell Wav-ba menteni a hangot cbr-el és ugy beemelni, csak annyi, h a kész videonál, vmi audio compressort célszerû alkalmazni, h ne 1Gb legyen a filmnek csak a hangja.
Ha mondjuk nekem lenne két db vbr-es avi file-om, betölteném az elsõt, a képet direct stream módra, a hangot full processing módra tenném, kiválasztanék mondjuk egy Radium MP3 Codec pl 160 Kbit/s-es változatot, elmenteném egy másik néven, majd megcsinálnám ez a másik darabbal is.
Egy db filét (processzortól, és filmhossztól függõen) kb 2-4 perc alatt újrakódolja, így gyakorlatilag 10 percen belül kész az összeillesztendõ 2 db avi file-om
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Fazék

Köszi a segítséget, ma már fáradt vagyok hozzá, de holnap kipróbálom majd. :)

edit: Gyorsan fellépõ jövõbeni helyhiány miatt még most gyorsan összeillesztettem a két avi file-t és 100%-osan mûkszik minden. :) Belenéztem/hallgattam/feliratot ellenõriztem és minden rendben levõnek tûnt. Köszi mégegyszer a segítséget.

edit2: kérdés: AC3 hang is lehet VBR, vagy nagy hülyeséget kérdezek? :)

edit3: GSpot-tal megnéztem és azt mondja a hangra hogy AC3 és CBR-es. Szóval ha így az általad leírt módon összeillesztem, akkor elméletileg frankón mindenféle "veszteség" nélkül történik meg az illesztés, ugye? :)

m46u5

Quote from: FazékKöszi a segítséget, ma már fáradt vagyok hozzá, de holnap kipróbálom majd. :)

edit: Gyorsan fellépõ jövõbeni helyhiány miatt még most gyorsan összeillesztettem a két avi file-t és 100%-osan mûkszik minden. :) Belenéztem/hallgattam/feliratot ellenõriztem és minden rendben levõnek tûnt. Köszi mégegyszer a segítséget.

edit2: kérdés: AC3 hang is lehet VBR, vagy nagy hülyeséget kérdezek? :)

edit3: GSpot-tal megnéztem és azt mondja a hangra hogy AC3 és CBR-es. Szóval ha így az általad leírt módon összeillesztem, akkor elméletileg frankón mindenféle "veszteség" nélkül történik meg az illesztés, ugye? :)
Kipróbáltam, és gond nélkül összeillesztettem egy ac3-as hangú filmet (Nagy zûr Kis Kínában)
Amúgy szerintem az ac3-nak álandó, elõre meghatározott értéke lehet, mert mikor egy ac3 buheráló progival (HeadAC3he v0.23a - oda vissza kódol ac3, mp3, mp2, wav, vorbis formátumokat) és kiválasztottam az ac3 célformátumot egyszerûen letiltotta az egyéb beállítási lehetõségeket.

Damnatus

A chobits recap 1-2 feliratot keresem, akinek megvan, el tudná nekem küldeni emailben?
(A 26 részes (avi) felbontásban a 9 és a 18. rész, akinek így van meg az is jó, hozzá tudom igazítani a filmhez.)
Köszönöm elõre is. ;)

animoni

Nem tudná valaki elmondani,hogy hogyan lehet a legegyszerûbben eljutni Budapesten a Népligetbõl a Stadion autóbusz állomásra?
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

katz

Quote from: animoniNem tudná valaki elmondani,hogy hogyan lehet a legegyszerûbben eljutni Budapesten a Népligetbõl a Stadion autóbusz állomásra?
1-es villamossal pár megálló

EDIT: a bkv szerint pontosan 5 megálló

animoni

Quote from: katz1-es villamossal pár megálló

EDIT: a bkv szerint pontosan 5 megálló
Köszi szépen! :jee: A lehetõ legegyszerûbb út :haha: ! Nem vagyok budapesti és nem is nagyon járok arra, nem igazán ismerem a közlekedést ott :lame: .
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

Necrid^

Tud vki segiteni hogy mit lehet kezdeni a gcm fórmátumos filelal?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

katz

Quote from: NecridTud vki segiteni hogy mit lehet kezdeni a gcm fórmátumos filelal?
Tessék

GameCube Image File This image file requires an emulator to run on a PC.

Necrid^

Quote from: katzTessék

GameCube Image File This image file requires an emulator to run on a PC.
Kösz..
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Cobra

Most már nekem is lenne egy kérdésem :)
Ajánljatok egy olyan programot, amivel mp3-at vissza lehet alakítani audio CD -re, illetve lehet állítani az mp3 minõségét. Még sose csináltam ilyet, úgyhogy bocsánat a láma kérdésért  :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: CobraMost már nekem is lenne egy kérdésem :)
Ajánljatok egy olyan programot, amivel mp3-at vissza lehet alakítani audio CD -re, illetve lehet állítani az mp3 minõségét. Még sose csináltam ilyet, úgyhogy bocsánat a láma kérdésért  :)
Musicmatch Jukebox segítségével pontosan be lehet állítani, milyen mp3 filet akarsz csinálni, mekkora kbps-sel, és mindezt batch conversion-nel. Gondolom fordítva is sok opciót enged. Én ezt használtam arra, hogy a Mai HiME hangját vbr-bõl cbr-re nyomjam.

csacsa

sziasztok!
lenne egy nagy kérdésem. az ogm file-t mivel lehet úgy lejátzani, hogy ne szaggasson be, és a felirat is látszódjon? Mert a bsplayer elsem indítja, a jetaudio pedig nem teszi rá a feliratot.
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

Darkstar

Quote from: csacsasziasztok!
lenne egy nagy kérdésem. az ogm file-t mivel lehet úgy lejátzani, hogy ne szaggasson be, és a felirat is látszódjon? Mert a bsplayer elsem indítja, a jetaudio pedig nem teszi rá a feliratot.

Milyen teljesítményû géped van? Lehet, hogy azért szaggat.  Mplayerrrel próbáltad lejátszani?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

csacsa

Quote from: DarkstarMilyen teljesítményû géped van? Lehet, hogy azért szaggat.  Mplayerrrel próbáltad lejátszani?

most lett a gép "felújjítva" úgyhogy ezzel nem lehet gond, meg elég nagy teljesítményû a gép. szerintem a codec lesz a gond, de nem akarok acemegát felrakni. Megpróbálom majd mplayerrel hátha megy, de múltkor még a filet se indította el.  :bruhuhu:
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

noriko

gaaah! nem tudom megváltoztatni az avatarom...:/
pedig már nem is vagyok olyan letört mint a képen...
ha közben felfogja a változtatást, akkor persze nem aktuális, de addigis HELP!
"I wish I could, but I don't want to."

katz

Quote from: norikogaaah! nem tudom megváltoztatni az avatarom...:/
pedig már nem is vagyok olyan letört mint a képen...
ha közben felfogja a változtatást, akkor persze nem aktuális, de addigis HELP!
User CP > Edit Avatar > oldal alján fel tudsz tölteni képet

noriko

Quote from: katzUser CP > Edit Avatar > oldal alján fel tudsz tölteni képet
i know that. de nem hagyja. marad a régi valamiért...

katz

Quote from: norikoi know that. de nem hagyja. marad a régi valamiért...
pill, megnézem

katz

Ez stimmel az uj képnél?
The maximum size of your custom image is 128 by 128 pixels or 100.0 KB

Darkstar

Ezt nálam is csinálta, csak az aláírásnál. Töröl a régit vagy ami most megvan, aztán töltsd fel az újat.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

noriko

a feltételek stimmelnek, már többször cseréltem, eddig mindig sikerült...
törölni bezzeg törli  :rolleyes:

...pedig most olyat próbáltam feltenni, ami már volt korábban egyszer..
(aláírásváltoztatást felfogta.)

katz

Quote from: norikoa feltételek stimmelnek, már többször cseréltem, eddig mindig sikerült...
törölni bezzeg törli  :rolleyes:

...pedig most olyat próbáltam feltenni, ami már volt korábban egyszer..
(aláírásváltoztatást felfogta.)
Hiba a mátrixban :)
Probálj berakni egyet a fentlévõ lehetõségek közül, és ha az sikerül, próbálj meg egy costum képet.

.Attila

Quote from: katzHiba a mátrixban :)
Probálj berakni egyet a fentlévõ lehetõségek közül, és ha az sikerül, próbálj meg egy costum képet.
Egy kosztümös képet? :p