Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

m46u5

Quote from: csacsamost lett a gép "felújjítva" úgyhogy ezzel nem lehet gond, meg elég nagy teljesítményû a gép. szerintem a codec lesz a gond, de nem akarok acemegát felrakni. Megpróbálom majd mplayerrel hátha megy, de múltkor még a filet se indította el.  :bruhuhu:
Tedd fel ezt, akkor BSPlayer-el is fog menni (meg a felirat is):
http://www.doom9.org -> Downloads -> Filters (show all filters) - ide katt -> Vorbis Direct Show filter implementation. (OggDS0995.exe - 475844 Byte)
Megjegyzés a linkhez: bal egérgombbal kattints rá, mert ha jobbal próbálod nem szedi le!
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

sirtomi

Quote from: csacsamost lett a gép "felújjítva" úgyhogy ezzel nem lehet gond, meg elég nagy teljesítményû a gép. szerintem a codec lesz a gond, de nem akarok acemegát felrakni. Megpróbálom majd mplayerrel hátha megy, de múltkor még a filet se indította el.  :bruhuhu:
Mplayer -rel nekem eddig nem volt gondom. 900-as Celeronom van és minden filmet szaggatás nélkül lejátszik.

m46u5

Érdekelne van-e olyan torrent kliens progi, melyben annyi torrentet kezd el letölteni, amennyit tud, így kihasználva a letöltési sebesség maximumát.
Eddig igazándiból még csak az Azureus-t próbáltam, ami kimondottan csak torrentre készült, és bizony nem voltam megelégedve a teljesítményével, még úgy sem, hogy próbáltam átvágni, és nem a valós sebességet, hanem a lehetséges maximumot adtam meg, és így is csak max 4 torrentet kezdett el letölteni, ami szerintem nem éppen forgalomhatékony :rolleyes:
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

sirtomi

Quote from: m46u5Érdekelne van-e olyan torrent kliens progi, melyben annyi torrentet kezd el letölteni, amennyit tud, így kihasználva a letöltési sebesség maximumát.
Eddig igazándiból még csak az Azureus-t próbáltam, ami kimondottan csak torrentre készült, és bizony nem voltam megelégedve a teljesítményével, még úgy sem, hogy próbáltam átvágni, és nem a valós sebességet, hanem a lehetséges maximumot adtam meg, és így is csak max 4 torrentet kezdett el letölteni, ami szerintem nem éppen forgalomhatékony :rolleyes:
Próbáld ki a BitComet -et.
Hasonló za Azureushoz, csak nem java progi, hanem C.

m46u5

Quote from: sirtomiPróbáld ki a BitComet -et.
Hasonló za Azureushoz, csak nem java progi, hanem C.
Az különösebben nem aggaszt, hogy miben készült, hanem mûködés szempontjából érdekelne, ha mondjuk beteszek a letöltési listába mondjuk 20 db cumót, akkor mennyit fog elkezdeni letölteni? Csak mert az Azureus-ban max mindig az elsõ 4-el foglalkozott (a többit persze ellenõrizte, hogy jó-e, van-e tracker, stb., csak nem kezdte el a letöltést, hanem várakoztatta, hogy az elsõ négy befejezõdjön). Ez akkor gáz, ha mondjuk a négy-bõl három mondjuk egy film méretû, és csak 1-2 kb/s-el jön, holott a net kapcsolat azért többet is elbírna (ergó, mehetne a többi file letöltés is simán).
Tehát az érdekelne, hogy egy más torrent kezelõ progiban (pl BitComet), ha beteszek jónéhány cuccot letöltésre, lehetõség szerint mindegyiket tölti, vagy a nagyrésze csak pang?

sirtomi

Quote from: m46u5Az különösebben nem aggaszt, hogy miben készült, hanem mûködés szempontjából érdekelne, ha mondjuk beteszek a letöltési listába mondjuk 20 db cumót, akkor mennyit fog elkezdeni letölteni? Csak mert az Azureus-ban max mindig az elsõ 4-el foglalkozott (a többit persze ellenõrizte, hogy jó-e, van-e tracker, stb., csak nem kezdte el a letöltést, hanem várakoztatta, hogy az elsõ négy befejezõdjön). Ez akkor gáz, ha mondjuk a négy-bõl három mondjuk egy film méretû, és csak 1-2 kb/s-el jön, holott a net kapcsolat azért többet is elbírna (ergó, mehetne a többi file letöltés is simán).
Tehát az érdekelne, hogy egy más torrent kezelõ progiban (pl BitComet), ha beteszek jónéhány cuccot letöltésre, lehetõség szerint mindegyiket tölti, vagy a nagyrésze csak pang?
Csak most kezdtem használni a BitComet-et, eddig sima Bittorrent klienst használta.

Lehet hogy hülye kérdés, de nem lehet olyat beállítani az Azureusban, hogy egyszerre hány fájlt kezdjen el letölteni?

.Attila

Quote from: m46u5Az különösebben nem aggaszt, hogy miben készült, hanem mûködés szempontjából érdekelne, ha mondjuk beteszek a letöltési listába mondjuk 20 db cumót, akkor mennyit fog elkezdeni letölteni? Csak mert az Azureus-ban max mindig az elsõ 4-el foglalkozott (a többit persze ellenõrizte, hogy jó-e, van-e tracker, stb., csak nem kezdte el a letöltést, hanem várakoztatta, hogy az elsõ négy befejezõdjön). Ez akkor gáz, ha mondjuk a négy-bõl három mondjuk egy film méretû, és csak 1-2 kb/s-el jön, holott a net kapcsolat azért többet is elbírna (ergó, mehetne a többi file letöltés is simán).
Meg lehet mondani neki, hogy töltsön többet ;)
Asszem vhol a beállításoknál meg lehet mondani neki, hogy mennyivel foglalkozzon max. De ha ilyen nincs is, kényszerített indítással tölteni fogja azt, amire kényszeríted.

csacsa

Quote from: m46u5Tedd fel ezt, akkor BSPlayer-el is fog menni (meg a felirat is):
http://www.doom9.org -> Downloads -> Filters (show all filters) - ide katt -> Vorbis Direct Show filter implementation. (OggDS0995.exe - 475844 Byte)
Megjegyzés a linkhez: bal egérgombbal kattints rá, mert ha jobbal próbálod nem szedi le!

köszönöm a segítséget. Most már tényleg megy bsplayerrel is , és még a felirat is rajta van.  :jee:
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

noriko

Quote from: katzHiba a mátrixban :)
Probálj berakni egyet a fentlévõ lehetõségek közül, és ha az sikerül, próbálj meg egy costum képet.
fentlévõt engedi, costum képet továbbra sem, url linkkel sem. whatever. majd írok zsozsonak.

edit:már mûködik!
"I wish I could, but I don't want to."

.Attila

Quote from: norikoedit:már mûködik!
Ismét egy fantasztikus Yukino kép :)

Moha

Quote from: BonciDe ha ilyen nincs is, kényszerített indítással tölteni fogja azt, amire kényszeríted.
Na ez az.
Én speciel kimondottan utálom, ha egy progi magától intézkedik. Majd én megmondom neki, mit töltsön, ne önnállóskodjon. ;) Ha túl lassú az egyik torrent, akkor indítok mellé egy másikat is.
Ne legyünk már annyira kényelmesek... :haha:

TurboK

Quote from: CobraMost már nekem is lenne egy kérdésem :)
Ajánljatok egy olyan programot, amivel mp3-at vissza lehet alakítani audio CD -re, illetve lehet állítani az mp3 minõségét. Még sose csináltam ilyet, úgyhogy bocsánat a láma kérdésért  :)
mp3 minõséget nem lehet állitgatni meg szabályozni. Ujrakódolni lehet, de akkor kb a negyedére esik a minõség (akárhogyan kódolod át). Csak úgy lehet állitgatni az mp3 bitrátáját veszteség nélkül hogyha az eredeti forrást (origi CD lemez) tömörited megint, más beállitásokkal.
Egy mp3 fájl ugyanis ugy van összetömöritve hogy ÉPPENHOGY ne lehessen hallani a hiányzó frekvenciákat amit tömöritéskor kiszed. Ha azt mégegyszer összetömörited, akkor egy épphogycsak funkcionáló épitményt redukálsz egy romhalmazzá, ami nagyon is hallható akármilyen ember számára.

Audio CDre vissza tenni a.k.a. Audio CDt írni mp3ból - erre szinte az összes cd író progi képes.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: norikofentlévõt engedi, costum képet továbbra sem, url linkkel sem. whatever. majd írok zsozsonak.

edit:már mûködik!
ez nagyon fura, esküszöm hogy beküldtem ide a kérdést, de mintha szõrén-szálán eltûnt volna :confused:

szóval, megtudhatom honnan van az avatar-od? :)

Cobra

Köszönöm a segítségeket, bár Turbok kicsit elszomorított :)
Igazából azért akarok egy számot jobban osszetömöríteni, mert csengõhangként beraktam, de át akarom rakni a telefon memóriájába az MMC-rõl és csengõhangént nem kell a 192kbit/44kHz.
És biztonságból még egya kérdés: Neronál ha AudioCD-t készítek és áthúzom az mp3-akat, akkor ugye magától átalakítja a fileokat írás elõtt, nem kell mást csinálnom?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Quote from: CobraNeronál ha AudioCD-t készítek és áthúzom az mp3-akat, akkor ugye magától átalakítja a fileokat írás elõtt, nem kell mást csinálnom?
Jaja, feldolgozza és dekódolja, szóval szabályos audio-cd lesz belõle. :) Ha valami gondja van esetleg egy mp3-mal, akkor még írás elõtt szól.

TurboK

Quote from: CobraKöszönöm a segítségeket, bár Turbok kicsit elszomorított :)
Igazából azért akarok egy számot jobban osszetömöríteni, mert csengõhangként beraktam, de át akarom rakni a telefon memóriájába az MMC-rõl és csengõhangént nem kell a 192kbit/44kHz.
És biztonságból még egya kérdés: Neronál ha AudioCD-t készítek és áthúzom az mp3-akat, akkor ugye magától átalakítja a fileokat írás elõtt, nem kell mást csinálnom?
Ja ugye csengõhangnál nem az a lényeg hogy cd minõség legyen. Gondolom 64kbps 22khz mono (vagy mittomén mi a standard) felbontás mellet elhanyagolható hogy 192kbps bõl kódolod át, mert igyis ugyis gyengén fog szólni (persze csak egy rendes cd lejátszóhoz képest, amihez egy mobilt nem lehet hasonlitani hangminõség szempontjából).

és igen, az összes író így csinál audio cdt mp3ból: menet közben dekódolja (lejátsza) az mp3at, csak nyers hangadatot nem a hangkártyára küldi lejátszásra, hanem kiírja a cdre. Teszi ezt egy modern gépen akár minimum 130 szoros sebességgel.

Pont azért tart a mp3 beolvasása amikor hozzáadod a listához írás elõtt mert ellenõrzi amúgy.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Sajnos úgy néz ki a VirtualDubMod-os direct stream copy se vált be 100%-osan... a legutóbbi egyesítésnél a végfile-ban akadozások, torzulások voltak. ez mitõl lehet? sajnos így nem igazán van merszem egyesíteni a cd-ket, mert nem fogom most csak ezért újból végignézni az egyesített fájlt, hogy ellenõrizzem nem keletkezett-e hiba benne... tipp?

m46u5

Quote from: FazékSajnos úgy néz ki a VirtualDubMod-os direct stream copy se vált be 100%-osan... a legutóbbi egyesítésnél a végfile-ban akadozások, torzulások voltak. ez mitõl lehet? sajnos így nem igazán van merszem egyesíteni a cd-ket, mert nem fogom most csak ezért újból végignézni az egyesített fájlt, hogy ellenõrizzem nem keletkezett-e hiba benne... tipp?
Kérdéseim:
1. Csak a legutóbbi egyesítésnél volt bibi?
2. Eme rosszul összeillesztett file milyen típusú volt (avi, mpg, stb... - esetleg mondd meg mit akarsz összetenni /ha publikus/)
3. A hangja vbr-s volt-e (eredetileg és utólag)?
4. VirtualDubMod-ot írtál, ezzel annyi a problémám, hogy baromi sok eltérõ változata van, és némelyikkel nekem is gondom volt. Tipp: a sima VirtualDub-bal kezdd elõször, aztán a módosított változatokat.

Xaga

Tud vki mondani nekem egy jó GameCube emulátort, ami türhetõen emulál is?

katz

Quote from: XagaTud vki mondani nekem egy jó GameCube emulátort, ami türhetõen emulál is?
Google elsõ találata

Necrid^

Quote from: XagaTud vki mondani nekem egy jó GameCube emulátort, ami türhetõen emulál is?
A Dolphin egy elég jó emu.. csak nehéz taláni hozza BIOS-t.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

TurboK

Asszem a Dolphin az egyetlen ami emulál is valamit.

Fazék

Quote from: m46u5Kérdéseim:
1. Csak a legutóbbi egyesítésnél volt bibi?
2. Eme rosszul összeillesztett file milyen típusú volt (avi, mpg, stb... - esetleg mondd meg mit akarsz összetenni /ha publikus/)
3. A hangja vbr-s volt-e (eredetileg és utólag)?
4. VirtualDubMod-ot írtál, ezzel annyi a problémám, hogy baromi sok eltérõ változata van, és némelyikkel nekem is gondom volt. Tipp: a sima VirtualDub-bal kezdd elõször, aztán a módosított változatokat.
1.csak a legutóbbinál, még azóta nem próbáltam másikkal
2. 2db avi file, xvid, ac3
4. kipróbálom akkor a simával mégegyszer
köszi a választ :)

m46u5

Quote from: Fazék1.csak a legutóbbinál, még azóta nem próbáltam másikkal
2. 2db avi file, xvid, ac3
4. kipróbálom akkor a simával mégegyszer
köszi a választ :)
Kipróbáltam, és  gond nélkül összeillesztettem egy ac3-as, xvid-es filmet (Nagy zûr Kis Kínában)
innen le tudod szedni a legutóbbi változatot:
http://virtualdub.sourceforge.net/
1.6.9 (stable)

Xaga

Quote from: TurboKAsszem a Dolphin az egyetlen ami emulál is valamit.

Jah, nagyon úgy néz ki amit eddig próbáltam azok közül csak Dolphin tudod produkálni. Naruto Gekitou Ninja Taisen 3-al szerettem volna játszani, elöször Dolphint néztem csak az alacsony fps-t produkál (menüben 30 amúgy meg 1-6 fps) ezé kérdeutem hátha vki foglalkozott a témával és ismer jó emulátort.

Necrid: miben lesz jobb Dolphin BIOS-szal mint anélkül mert nekem most BIOS nélkül fut.

m46u5

Quote from: XagaNecrid: miben lesz jobb Dolphin BIOS-szal mint anélkül mert nekem most BIOS nélkül fut.
Lehet egyáltalán a Dolphin-ban bios-t betölteni??? Sehol nem látok ilyen opciót (vagy csak rossz helyen keresem?)
Ilyen funkciót csak a ps2 emulátorokban láttam (mondjuk ahhoz van 3 féle biosom)

Necrid^

Quote from: XagaNecrid: miben lesz jobb Dolphin BIOS-szal mint anélkül mert nekem most BIOS nélkül fut.
Asszem kell hoza de nem vok benne biztos..haver is probálta BIOS nékül és futot de BIOS-sal tobb lett az fps.

Xaga

Quote from: NecridAsszem kell hoza de nem vok benne biztos..haver is probálta BIOS nékül és futot de BIOS-sal tobb lett az fps.

Aha, nem tudod véletlenül honnan tudok hozzá BIOS-t szerezni? Me csak Viper modchiphez találtam.

m46u5: El tudnád nekem küldeni emailben azt a 3 PS2 BIOS-t??

Necrid^

Quote from: XagaAha, nem tudod véletlenül honnan tudok hozzá BIOS-t szerezni? Me csak Viper modchiphez találtam.

Tegnap csak a kedvedért tobb mint egy órát kerestem de sajna nem találtam :( , régen volt vhol de nem ugrik be az oldal cime..