Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Alkyra

Valaki tudna nekem adni egy cracket a Prince of Persia: The Two Thorns c. játékhoz? nincs kedvem kihúzni a kábeleket a cd s dvd romjaimból...
Elõre is köszi.

Xaga

Quote from: White SeeDElvileg van dos emuláció. Maga a winfos produkálja. Csakhát persze hogy nem mûködik:)
De ha tudsz ajánlani külön futó dos emulátort csak rajta! Kéne egy nekem!
Dosbox

TurboK

Quote from: White SeeDElvileg van dos emuláció. Maga a winfos produkálja. Csakhát persze hogy nem mûködik:)
De ha tudsz ajánlani külön futó dos emulátort csak rajta! Kéne egy nekem!
dosbox, xaga linkelte. sztem elég szar (fõleg a hang) dehát nekem van egy középkategóriás 486-osom ugyhogy nekem nem probléma.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Kezdem azt hinni, hogy a fax-készülék gyártók összefogtak ellenem...

elsõ ellenfelem egy Ricoh FAX110 -es készülék

probléma: nem engedi, hogy beállítsam a készülék átkozott telefonszámát! egyszerûen azt a menüopciót átlépi (11 és 13-as menüpontok vannak, de a telefonszám beállításához tartozó 12-es menüpontba nem enged belépni) és hivatkozási szám szerint se lehet belépni abba a menübe... állítólag valami szervízkód kéne hozzá, hogy tudjam módosítani a készülék számát, de ilyet én nem tudok és a leírásában sem találom, szóval nagyon hálás lennék, ha valaki tudna ebben segíteni

második ellenfelem egy Panasonic KX-F230 -as fax-készülék

probléma: nem engedi, hogy beállítsam a készüléken a cégnevet és a telefonszámot. ua. a probléma, mint a Ricoh esetében, vagyis itt is átlépi azokat a menüopciókat, egyszerûen nem lehet kiválasztani a beállításukat... pedig ehhez az átok készülékhez még szervízkódot is sikerült szereznem, de kinyomtatva a szervíz kód segítségével módosítható menüpontokat, azok között nincsen az engem érdeklõ név és telefonszám beállítása, csak mindenféle technikai baromság...

kérdés: most komolyan szervízbe vagyok kénytelen vinni a készülékeket, hogy beállítsák nekem a kért adatokat?! és õk hogy a fenébe állítják be, ha én még a szervíz kóddal se értem el ezt a funkciót?

tudom eléggé esélytelen, hogy itt bárki is segíteni tudjon ezen a problémámom, de fene tudja, egy próbát megér...

Alkyra

Valaki tudna nekem egy torrentet vagy linket az Atlas V12 programhoz?
Az egy mellékprogram a Texthookerhez, ami engedélyezi, hogy a programnak ne kelljen rácsatlakoznia a netre s úgy fordítania a szöveget.
Elõre is köszönöm.

kikuchiyo

Nekünk is ilyen Panasonicunk van, elvileg azért nem állíthatod be te a cégnevet és tel.számot, mert az elküldött fax hiteles dokumentumnak számít, és nem akarják, hogy egyszerûen hamisíthasd.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoNekünk is ilyen Panasonicunk van, elvileg azért nem állíthatod be te a cégnevet és tel.számot, mert az elküldött fax hiteles dokumentumnak számít, és nem akarják, hogy egyszerûen hamisíthasd.
ez jogos, de akkor mégis hogy lehet az, hogy nekem egyszer tök véletlenül sikerült mégis hozzájutnom a Ricoh fax telefonszámbeállításához? csak aztán azért nem sikerült, mert hívtak valami baromsággal és eltûnt a beállítási lehetõség utána :grrr:

Fazék

és valaki lenne olyan kedves hogy elirányítana az ilyen átkozott beállításokat végzõ szervezethez? kihez kell ilyenkor vinni? gyártóhoz? T-COM-hoz? kihez?

Cobra

Szervízt hívd fel, de elõtte próbáld meg, hogy kihúzod egy éjszakára a gépet, ha megoldható, hátha ennyi is segít.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: CobraSzervízt hívd fel, de elõtte próbáld meg, hogy kihúzod egy éjszakára a gépet, ha megoldható, hátha ennyi is segít.
próbáltam, de sajnos ezeknek jó a memóriája :)

majd megpróbálkozom t-com-nál érdeklõdni, majd szervíznél... valahogy csak lesz majd.

Cobra

T-Comnál mibõl gondolod, hogy tudnának segíteni? Rögtön a szervízzel kezd :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Alkyra

Srácok, tudtok nekem ajánlani vlm normális tûzfalat? Mert a Zonealarmból már a t***m tele van.(minden faszságra rákérdezz.behh...)
Amivel nem kéne sokat tökölni, de megbízható lenne.S nem zabálja a gép erejét...Outpostot már próbáltam, de azt rohadt nehéz beállítani rendesen, úgy h mûködjenek is a dolgaim.

Fazék

Quote from: White SeeDA kérdésem:
Milyen routert vegyek?!
ADSL netet kéne szétosztani, de ha ne adj isten még egyszer felvennének a koleszba akkor ott a 10mb-s vonalat:D
A router egy másik dsl router mögé lenne bekötve.
Max 10K-m van rá. Nekem az se számít ha használt.
Valakinek 5lete milyen márkát érdemes venni?!
ne D-Link-et! ne D-Link-et! ne D-Link-et! ne D-Link-et!

Necrid^

Nekem most egy SMC figyel itt...lassan 5 honapja megy, eddig nem volt baj vele.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Xaga

Quote from: Fazékne D-Link-et! ne D-Link-et! ne D-Link-et! ne D-Link-et!
Egyetértek ne D-linket, Egyetértek ne D-linket, Egyetértek ne D-linket!

m46u5

Quote from: XagaEgyetértek ne D-linket, Egyetértek ne D-linket, Egyetértek ne D-linket!
Jah, még SzámgépHáló elõadáson a tanár is mondta, hogy a D-Linket kerüljük :)
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Yakumo

Quote from: AlkyraSrácok, tudtok nekem ajánlani vlm normális tûzfalat? Mert a Zonealarmból már a t***m tele van.(minden faszságra rákérdezz.behh...)
Amivel nem kéne sokat tökölni, de megbízható lenne.S nem zabálja a gép erejét...Outpostot már próbáltam, de azt rohadt nehéz beállítani rendesen, úgy h mûködjenek is a dolgaim.
Kerio Personal Firewall(sztem) azt be lehet állítani Auto módba is és úgy is elég megbízható fõleg Avast!-al ;) Nekem úgy van:) (SpywareBlaster se árt mellé;) az nagyon jó:jee: )
(És ha mégis meggondolnád magad, a Kerio-t akármikor visszaállíthatod "sokatésmindenrerákérdezõsre:D)

Fazék

Quote from: White SeeDRemek, már tudom mit nem vegyek.:)
De akkor még is mit vegyek?

És vezetékes kell nem rádiós:)
hát most ez a döntés lényegében attól függ, mennyi pénzed van? hajlandó vagy-e +5e-t kiadni hogy tényleg valami márkás megbízható router kerüljön az asztalra? Mert ha igen, akkor így tippre, bár még egyik márkával se találkoztam személyesen, de Linksys és U.S. Robotics ha jól tudom elég korrekt termékeknek számítanak. de az olcsók közül én már nem merek ajánlani semmit. bent a cégnél egy Repotec router szolgál immár 1-2 éve és eddig nem volt gondom vele, itthon egy D-Link vacak van, 1-2 éve, de a pokolra kívánom. Más router-ekrõl nincs közvetlen tapasztalatom.

Alkyra

Quote from: YakumoKerio Personal Firewall(sztem) azt be lehet állítani Auto módba is és úgy is elég megbízható fõleg Avast!-al ;) Nekem úgy van:) (SpywareBlaster se árt mellé;) az nagyon jó:jee: )
(És ha mégis meggondolnád magad, a Kerio-t akármikor visszaállíthatod "sokatésmindenrerákérdezõsre:D)

Köszi.Ki fogom próbálni.

m46u5

Quote from: White SeeDRemek, már tudom mit nem vegyek.:)
De akkor még is mit vegyek?

És vezetékes kell nem rádiós:)
Nekem spec LevelOne típusú van, nagyon profi cucc, igaz ez kicsit többet tudó készülék, mert egyben nyomtató(ka)t is tudsz rá kötni (FBR-1415TX = +1 lpt-set, és +1 usb-set). Ezért az ára is 13 ropi körül volt, de nagyon megérte.
Persze sima típusuk is van, esetleg közöttük lehet válogatni (pl. FBR-1418TX)
Árukeresõ
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Alkyra

Köszi Yakumo a tippet. a Keiro nagyon jó tûzfal.(nem cseszeget állandóan mint a Zonealarm) Most ez lesz fenn egy hónapig majd utána meglátjuk, hogy mennyi vírus került fel a gépre. :)

Yakumo

Quote from: AlkyraKöszi Yakumo a tippet. a Keiro nagyon jó tûzfal.(nem cseszeget állandóan mint a Zonealarm) Most ez lesz fenn egy hónapig majd utána meglátjuk, hogy mennyi vírus került fel a gépre. :)
Azé remélem még valamid van mellette:D Mert az a hármas kombó az igazi, amit leírtam:D Ha nincs Avast!-od szerezz:D Mert ugye az is véd a behatolástól meg nézi az e-maileket stb. ;) Milyen virus progid van?

Alkyra

Quote from: YakumoAzé remélem még valamid van mellette:D Mert az a hármas kombó az igazi, amit leírtam:D Ha nincs Avast!-od szerezz:D Mert ugye az is véd a behatolástól meg nézi az e-maileket stb. ;) Milyen virus progid van?

Symatec, Spydoctor megy mellette még. De megnézem mi ez az Avast!.

Yakumo

Quote from: AlkyraSymatec, Spydoctor megy mellette még. De megnézem mi ez az Avast!.
Ez azért nem rossz;)
De azért csak nézd meg, engem már sok szemét :hogyaza: virusos e-mail-tõl védett meg, (eleve leblokkolja) és naponta kétszer is van hogy frissíti a virusbázisát, sõt van, hogy 3-szor;) Szóval törõdnek vele a fiúk;) És persze nem csak ellenõrzéskor tudod irtani a virusokat, hanem ha egy tetûláda elkezd mocorogni, akkor azonnal lefüleli, szóval szerintem tök jó;)  Azzal a 3-as "csapattal", amit leírtam, mióta megvan az új gépem egy virusom se volt és csak pár féreg (keylogger) tudott felmászni, azt meg odavágtam Ad-Aware-rel;) Amúgy a SpywareBlaster-t tudod mi? Az férgek ellen van, de irtani nem tudod õket vele, mert nem arra szolgál. Beépül az Explorer-edbe/Browser-edbe és eleve nem engedi be a férgeket, amik netezés közben ugranának fel a gépedre;) Nagy királyság:D

Alkyra

Ok, meglesz.^^
Avast nem kell. A Symatec végzi a dolgát rendesen.
Vírust még nem láttam a gépen.
E-mail protectionnak Thunderbirdet használok(s természetesen auto védelmet) a férgek ellen meg Firefox.^^
Én meg még soha nem láttam vírust a gépemen.:) Max egy-két spyware-t(az öcsém ügyeskedik néha..pl most is nagy ésszel felrakott két póker gamét amik természetsen fertõzötttek voltak...csak hát õ ugye nem tud angolul ezé "Persze, rakja csak fel" szöveggel szépen beágyazta a vírust...remek szedhetem ki...)

Moha

Tud valaki mondani megoldást az alábbi jelenségre:
Adott egy video file (sima .avi). Rendesen olvasható, a hozzá való MD5 alapján nem sérült. Lejátszás elindul és megy normálisan, viszont nem tudok tekerni benne. Mplayer leáll egy "End of file" jelzéssel, más lejátszókat pedig egyszerûen kifagyasztja. Gondoltam rá, hogy esetleg index problémája van, de azzal mit tudok kezdeni? Pl.: mplayer esetében van "force reindex" opció? Mert ha simán -idx paramétert adok neki, az nem indexel újra, ha nem sérült a file.
Ötletek?

Alkyra

Nekem ilyesmi akkor szokott elõfordulni, ha nincs rendesen letöltve a fájl.
(szal nincs meg teljesen a cucc)
Akkor az mplayer nem engedi tekerni.

Nekem is lenne egy kérdésem:
Az aláírásom(Ice Puppet) egy animébõl van, vagy csak egy egyszerû art? Vagy esetleg valami jelentése van?
Valaki ismeri?
Oh és az avatarom(az a One Pievebõl van ugye), úgy tudom egy képbõl lett kivágva.
Ha esetleg meg lenne valakinek a teljes kép akkor kérem küldje már el pmben.
Elõre is köszönöm.

Moha

Quote from: AlkyraNekem ilyesmi akkor szokott elõfordulni, ha nincs rendesen letöltve a fájl.
(szal nincs meg teljesen a cucc)
Akkor az mplayer nem engedi tekerni.
Igen, de olyankor egyszerûen csak nem tudsz tekerni, viszont nem lép ki a program "end of file-lal" illetve azt egy sima -idx kapcsoló megolja: újraindexel és utána tudsz benne tekerni is.
Nekem viszont az sem oldotta meg a problémát, ha mencoderrel újraépítettem a file-t -idx paraméterrel. VirtualDub mentéskor kifagy tõle, gõzöm sincs, mit lehetne vele kezdeni...

Alkyra

Srácok, csak nekem vagy nektek se tud bejelentkezni az uw-s tárhelyekre?(nekem azt írja, hogy autheticaion failed a kódom pedig tuti, hogy jó...kikapcsoltam a tûzfalat s megpróbáltam úgy, de úgy se ment szal a tûzfal biztos nem leeht..)

kikuchiyo

Failure is the default option