Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Mkv-t szét kell szedned, utána bármivel tudod szerkeszteni a video meg audio részt. MKV szétszedésére jó pl a MediaCoder (direct stream copy a videora és kiszedi neked a konténerből).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Groven

Quote from: Cobra on 2007-07-20, 16:44:24
Mkv-t szét kell szedned, utána bármivel tudod szerkeszteni a video meg audio részt. MKV szétszedésére jó pl a MediaCoder (direct stream copy a videora és kiszedi neked a konténerből).

Na ez a szétszedés nemigen világos. Megköszönném, ha Pm-ben elmagyaráznád.

Cobra

Vedd úgy, hogy nem szóltam, mkv-t még mindíg nem lehet ezzel szétszedni sajnos. Múltkor valószínűleg sima avi-t szedtem szét vele. Az Mplayer topicbna nézz körül, mintha ott írtak volna valamit, hogy lehet valahogy vele (bár a MediaCoder is Mplayer alapú, szóval nem tudom GUI-ból miért nem lehet megcsinálni).
Virtualdubmoddal sajnos szintén nem tudod szerkeszteni az mkv-t, max a hangot tudod kiszedni vele.

Soldier

Quote from: Groven on 2007-07-20, 16:01:26
Tudnátok olyan prg-t mondani, ami amv szerkesztésre felhasználóbarát + elbír az mkv-s fájlokkal is?

-amugy a VirtualDubMod lekezeli a mkv-t bar nem mind1-ket , egyprobat megér ,arra talan joh hogy kivágd ami kell es lemensd aviba.. bar en nem igen szertem se ezt se az alapot ^^
-lehet jobbanjarnal mkvtoavi-val , lehet nem erdemes bajlodni a mkv-val illetve nem éri meg,

Selmo

A FAQ-ban írtam, mivel lehet szétszedni MKV-t, az új simpleblock opcióval összerakott MKV-kat a VDM nem kezeli. Ez biztosan kezeli, de arra nem vállalok garanciát, hogy minden kódolást lekezel. A szerkesztéshez, meg nem értek, ahhoz más program kell.

A tökéletesség unalmas.

Manitu

A vdm az mkv-t kezeli, csak azokat a kódolásokat nem, amiket az mkv-ba tesznek, szóval nem az a legmegfelelőbb tool hozzá. mkvtoolnix-al tökéletesen lehet kezelni. A MediaCoder is boldogul vele (btw, az a progi nem más mint egy mencoder gui), a nagyobb probléma megint a kódolás, ugyanis rengeteg egyéb előnye mellett azért szokták mkv vagy mp4 konténerbe rakni a filmeket, mert az alkalmazott videokódolást nem lehet belegyömöszölni egy avi konténerbe. (h264 elsősorban) Illetve lehet, csak nem triviális a probléma, és nincs semmi értelme :D Szóval valószínűleg a MediaCoder is szépen kiszedte a videostreamet, csak éppen a kívánt avi konténerbe nem tudta beletenni.

Groven

Köszi szépen. Őszintén a témához egyáltalán nem konyítok csak megfordult a fejemben 1 amv készítés és pont mkv-ban van meg a cucc. Amit írtatok elég kínai nekem, de akkor szerzek 1 szótárt, hátha felfogom :smile:, meg utánanézek azoknak, amiket mondtatok.

Selmo

Akkor egyszerűen; az új kódolásokat nem lehet avi formátumban használni, mert egyszerűen nem kezeli őket, ergó ha mindenképpen avit akarsz csinálni, kénytelen vagy a h264-et átkódolni divx-é pl. Vagy beszerzel egy olyan szerkesztőt, ami elboldogul ezekkel és a végeredmény is marad mkv-ban. Ja, az előbb hülyeséget írtam, úgy van ahogy Manitu írta, a kódolás a baj, nem az mkv formátum, biztos nem voltam itt agyilag. :redface:

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Hmm, lehet ezért lett 0 byteos az avi, mert h.264+ AAC+ -t akartam belerakni :)

Selmo

Igen. Szokj át MKV formátumra.

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Csak tesztelésként akartam egy mkv-t átalakítani avi-ra, higy tudjak segíteni Grovennek.

Member

Tudtok mondani olyan progit, amivel egyszerűen nyerhető ki a felirat egy OGMből?

Eddig nem is vettem észre, hogy az alltoavi_Batcher mennyivel egyszerűbb és használhatóbb, mint a alltoavi_GUI. :redface:

Cobra

VirtualDubMod elvileg jól kezeli az .ogm-et, azon belül meg a Stream List alatt a feliratfile-ra nyomsz egy demux-ot és kiszedi neked a feliratfile-t.

Member

Vmiért nem volt hajlandó olvasni az OGM-jeimet (Stainless Night), ezért inkább elkezdtem avivá konvertálva ráégetett módban nyomni, arra vhogy ráidőzítem majd.

Soldier

Quote from: Black on 2007-07-25, 18:50:57
Hello!Új vagyok a fórumon/weben  ezért nem tudom:Alap kérdésem ,hogy mi az Ftp címe?Mert nekem meg adták ezt a címet:usteam.hu:31337 De azt írja ,hogy nincs itt semmi.
ennek pedig jonnak kénne lennie ha minden mas jolvan bealitva. vki min mond valmi okosat remeljük :) mivel probalod ? tc-veL?

Selmo

Természetes, hogy rossz a cím, hiányzik a protokoll az elejéről, innen meg szegény program döntse már el magától, hogy a kedves felhasználó éppen mit is akar... :ejj:

A tökéletesség unalmas.

Member

Ugye nem IE-ben próbáltad? :D

Soldier

Selmo

Nem értem a vígadás okát. IE alól ugyanúgy elérhető az FTP és a winuser még jobban el is igazodik rajta, számára kényelmesebb, ha nem történik szálbug éppen. Az más kérdés, hogy egy normális kliens funkcióival nem ér fel és akkor már inkább FF-ot használjon. :P

A tökéletesség unalmas.

Member

Ha csak annyit írok be IE-be, amit ő leírt (usteam.hu:31337), akkor nálam is üresség az eredmény.

noriko

Ismét bajom van. Ugrál a kurzor, és nagyon idegesítő. Amikor rákerestem a problémára, csak olyanok jöttek ki, hogy szöveg gépelése közben ugrál nekik, de a gépelés nálam rendben megy.

Van amikor egy ideig simán marad, ahol hagyom, de néha elkezd össze vissza ugrálni, úgy, hogy hozzá sem nyúltam. Pl. a képernyő közepéről a tetejére, vagy kicsit feljebb, vagy oldalra...stb. :/

Spyware és vírus keresőket lefuttattam, de még mindig csinálja.

Majd kerítek másik egeret és megnézem azzal is, de gondoltam addigis megkérdezem, hátha ti tudtok valami megoldást, vagy oldalt ahol van megoldás!
( :comp:)
"I wish I could, but I don't want to."

Darkstar

Quote from: Member on 2007-07-25, 21:54:11
Ha csak annyit írok be IE-be, amit ő leírt (usteam.hu:31337), akkor nálam is üresség az eredmény.
See this
Quote from: Selmo on 2007-07-25, 19:18:05
Természetes, hogy rossz a cím, hiányzik a protokoll az elejéről, innen meg szegény program döntse már el magától, hogy a kedves felhasználó éppen mit is akar... :ejj:

Quote from: noriko on 2007-07-25, 21:55:01
Ismét bajom van. Ugrál a kurzor, és nagyon idegesítő. Amikor rákerestem a problémára, csak olyanok jöttek ki, hogy szöveg gépelése közben ugrál nekik, de a gépelés nálam rendben megy.
Ps2-es egér nálam is csinálja, az usb-s nem.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Quote from: Darkstar on 2007-07-25, 21:55:17
Quote from: Member on 2007-07-25, 21:54:11
See this
Quote from: Selmo on 2007-07-25, 19:18:05
Elolvastam már, tudom, de így összképben nem értem a "Nem értem a vígadás okát." mondat megjelenésének okát.

Nálam csak remegni szokott a kurzor, de csak filmeknél veszem észre, amikor ok nélkül megjelenik. PS2 ugyancsak.

Darkstar

Szvsz annyi, hogy ti nem a protokoll hiányán röhögtetek, hanem azon, hogy valaki IEvel akar kapcsolódni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

noriko

enyém is Ps2-es. és neked is egyik napról a másikra kezdett el így viselkedni?
"I wish I could, but I don't want to."

Darkstar

Nemigazán emlékszem már, de úgy tudom, hogy ez a ps2 egerek egyik problémája. A kiváltó okról még nem hallottam de állítólag driverfrissítés segít rajta.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Soldier

Quote from: noriko on 2007-07-25, 22:11:33
enyém is Ps2-es. és neked is egyik napról a másikra kezdett el így viselkedni?

ha optikai elöfodulhat hogy koszos .. nekem volt ilyen, lehet csak ennyi a baj nem? vagy nezted mar ? btw nekem meg olyan az egerem ha USB dugom 2 percenkent lefagy a gép  :lul:

Zsiga

Quote from: Drake on 2007-07-25, 21:58:30
Amúgy netről lehet rendelni verbatim és tdk dl lemezt 450-ért (linket pm-be küldöm <nem szeretnék egy animés forumon reklámozni nem ideillő cuccot>) goolge-al rák ell keresni egy nero recode pluginre és valamelyikének ez a leírás azt idéztem (csak magyarul). Író program szerint meg egy dvd mérete 4500 mb ami írható (túl írás nélkül :D).
Az árakat már írtam a priviben, 700 a sima 2,4x Verba. :) (Én 650-ért veszem egyébként.)
Az egy dolog hogy a Nero mit állít magáról, ezt bizonyos szempontból marketingnek, az én szempontomból hazugságnak hívják. ;) Egy jó programmal egy jó encoder tényleg tud olyan DVD5-öt csinálni a DVD9-ből hogy az átlagember nem veszi észre a különbséget, de egy átlagember PC-jén egy ilyen kódolás napokig tartana... :) (Futtass le mondjuk csak egy 6-pass CCE kódolást egy két órás videóanyagon, még egy erős kétmagos procival is jó eséllyel otthagyhatod éjszakára...)
Egy üres DVD+R mérete 4482MB, egy DVD-R pedig 4487-4489MB szabad hellyel rendelkezik.

Selmo

Az az egérmutató és nem a kurzor, a kurzor az, ami a sor végén villog. :P
Amúgy tipikus optikai-egér probléma, ha megtisztítás és a dugó megmozgatása se mulasztja el, próbáld ki egy másik gépen, hogy az egér vagy a port rendetlenkedik-e.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Felmerült benenm egy kérdés, amit leginkább a share használók tudnak megválaszolni: a dbt nem lehet valahogy "karbantartani", pl hogy automatikusan törölje belőle az 1-2 hónapnál régebbi  bejegyzéseket?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん