Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kazenokizu

Köszi a segítséget Zsiga!
Próbálkozom a DVD Shrinkkel, de nem nyitja meg az .iso fájlt...  :frown:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Soldier

Quote from: Kazenokizu on 2007-07-30, 14:39:51
Köszi a segítséget Zsiga!
Próbálkozom a DVD Shrinkkel, de nem nyitja meg az .iso fájlt...  :frown:

Elöször hasznald a virtuald drive progit , be mountolod-> majd utana a DvD Shrink es akkor megtud csinalni ha minden igaz , Zsiga is erre gondolt sztem ! ;)

Kazenokizu

Időközben nekem is leesett a tantusz, hogy hogyan kellene csinálni... :redface: :redface:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Manitu

Quote from: Selmo on 2007-07-30, 01:39:13
[spoiler=súgás]AltGr = Alt + Ctrl.[/spoiler]
Használd a másik Alttal, hacsak nincs az is lefoglalva.
Mindig tanul valami újat az ember :redface:
Quote from: Fazék on 2007-07-30, 01:35:12
sajnos notebook-ról van szó és az omega-val művelt pár furcsaságot, akárhányszor adtam neki egy-egy újabb esélyt, szóval inkább maradnék még tetülassúsága ellenére is a hivatalos ati driver mellett... :(
Ha jól emlékszem az Atinak van CCC nélküli drivere is. Én is azt használtam régebben, ha jól emlékszem ugyanezen problémából kifolyólag. Meg mert tetűlassú volt. Mondjuk már vagy fél éve azzal tolom, amit a win telepítéskor felrakott :D

Member

Azért itt kérdezem meg, mert most fordítva kellene: Tud vki olyan progit mondani, amivel tudok avi-t mkv-vá vagy ogm-é konvertálni?
(Tehát amivel a meglévő hang és videósáv mellé még egy egyszerű feliratsávot is be tudok tenni)

Zsiga

Quote from: Member on 2007-08-01, 13:30:27
Azért itt kérdezem meg, mert most fordítva kellene: Tud vki olyan progit mondani, amivel tudok avi-t mkv-vá vagy ogm-é konvertálni?
(Tehát amivel a meglévő hang és videósáv mellé még egy egyszerű feliratsávot is be tudok tenni)
mkvtoolnix programcsomag mkvmerge nevű része. :)
Neked ez kell: http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-2.0.2-1-setup.exe

Member

Kösz szépen, mondjuk kár, hogy nem tudtam lentebb venni az avi minőségét.

EDIT: Mégis van ilyen, bocs, hülye vagyok. :redface:
EDT2: Mégsem megy... :/

Zsiga

Quote from: Member on 2007-08-01, 13:56:29
Kösz szépen, mondjuk kár, hogy nem tudtam lentebb venni az avi minőségét.

EDIT: Mégis van ilyen, bocs, hülye vagyok. :redface:
EDT2: Mégsem megy... :/
Ezzel nem tudod átkódolni a videót, csak berakja az egészet .mkv konténerbe. Próbáld VirtualDub-bal.

Member

Húh, és ott mivel ügyködjek, hogy egy 412 megás videóból lehetten mondjuk 175?

EDIT: Mintha lenne itt vmi Compression, vagy mi...

Zsiga

Quote from: Member on 2007-08-01, 16:06:14
Húh, és ott mivel ügyködjek, hogy egy 412 megás videóból lehetten mondjuk 175?

EDIT: Mintha lenne itt vmi Compression, vagy mi...
Azaz, compression menüpontban át kell tömöríteni kisebb bitrate-re. Ha van fent XviD a gépen akkor pl. azzal. Ha jó minőséget akarsz (és nem zavar hogy továb tart), érdemes 2pass (vagy akár 3-4, bár asszem VirtualDub + XviD nem tud 2pass-nál többet) tömörítést csinálni.

Member

DivX-el próbálom, mert volt vmi megjegyezhetetlen nevű, amivel sokszoros rontás mellett is agyatlan méretet öltött volna, az XVid-ra meg közölte, hogy menjek anyámba.

Selmo

http://www.autogk.me.uk/ szépen megadhatod neki, hogy mekkora végeredményt akarsz.

A tökéletesség unalmas.

Member

VirtualDubnál akármit is állítsak be, vagy szaggal a hang és úgy csúszik, vagy csak simán csúszik. :/
Most megnézem a másikat, hátha.

Gregory

Nemrég találtam egy cd-t tele régi játékokkal[pl. lion king, aladin, hasonlók]... "Nosztalgikus érzésem" támadt, ezért gondoltam, h a régi idők emlékére újra játszom velük kicsit[vagy sokat], viszont egyik se nagyon fut le[mondjuk erre számítottam], hanem kidob egy ilyen hibaüzenetet. Van rá valami mód, hogy XP alatt is sikerüljön rávenni őket a működésre?

Selmo

Ha dos játékok, akkor dosbox, ha nem, akkor egy virtual win98 mondjuk. Kompatibilitást állítgattad velük?

A tökéletesség unalmas.

Gregory

Quote from: Selmo on 2007-08-01, 21:48:50
Ha dos játékok, akkor dosbox, ha nem, akkor egy virtual win98 mondjuk. Kompatibilitást állítgattad velük?
Próbáltam, de nem működött. Kösz a két programnevet, mindjárt megnézem, h azzal mennek-e

Selmo

Az első egy dosemulátor: http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1
A másik megoldás egy virtualpc, amire felteszel egy win98-at, ha ezt nem tudod megoldani, ne is problémázz vele.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=04D26402-3199-48A3-AFA2-2DC0B40A73B6&displaylang=en

A tökéletesség unalmas.

Baggio

tudnátok olyan cuccot mondani amivel videókból lehet képeket lementeni és utánna kis méretre konvertálni? csinálni akarok egy két új avatart :D

Manitu

Tetszőleges videolejátszó program + MSpaint.

Kuroi Tenshi

:3x3:
Ezt ugye nem mondod komolyan...
Megkeresed a lejátszó progban, hogy melyik a screencap gomb.
A képet meg utána akár painttel is át lehet méretezni.

Baggio

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-01, 23:09:54
:3x3:
Ezt ugye nem mondod komolyan...
Megkeresed a lejátszó progban, hogy melyik a screencap gomb.
A képet meg utána akár painttel is át lehet méretezni.
de komolyan mondtam. egyszerűen nem tudtam. de szerintem ez nem akkora bűn...

edit:valóban tök egyszerű volt, nem is kellett átméretezni. ezt talán tényleg tudhattam volna...

Kuroi Tenshi

Off:
Nem bűn, csak már sokszor leírtuk, és ennél kicsit több rafinériát
néztem ki belőled :)

ha már offolok: スタンドアローンコンプレクス sutandoarōnkonpurekusu
ha jól tévedek (esetleg komupurekusu?)
:)
/off

SaiyaGin

Az mp3-lejátszóm (Telstar márkájú) érdekes tüneteket produkál: elkezdtem zenéket tenni rá, működött is, de egy idő után megszakadt a fájlok áthelyezése, és nem engedi, hogy bármit is rátegyek. Hibaüzenetnek kiírja, hogy Nem írható: G:\ fájlnév, és hogy szüntessem meg az írásvédettséget. (A G: az usb-meghajtó). A Sajátgép-jobbklikk-Tulajdonságok szerint viszont egyik fájl sem írásvédett. Még bőven van rajta hely. Ilyenkor mi lehet a baj, és mit tehetek?

Baggio

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-02, 00:27:02
ha már offolok: スタンドアローンコンプレクス sutandoarōnkonpurekusu
ha jól tévedek (esetleg komupurekusu?)
:)
/off
akár jó akár nem nekem tetszik úgyhogy beillesztem.  :merci:

Kuroi Tenshi

Quote from: SaiyaGin on 2007-08-02, 10:03:19
Ilyenkor mi lehet a baj, és mit tehetek?
Quote from: SaiyaGin on 2007-08-02, 10:03:19
(Telstar márkájú)

Hát ez itt ;D Az ilyen gagyikat messze kerülni kell. Olcsóbbnak tűnik, de gyorsabban
megy tönkre, rosszabbak az alkatrészei, rosszabb a hangja, kevesebb a funkciója,
rosszabb a szoftvere, amit esetleg nem is javítanak tovább..

Van rajta Reset gomb? Próbáld meg azt.
Van hozzá újabb, működő firmware (előbb olvass utána véleményeknek, hogy tényleg
működik-e!)? Akkor avval flasheld, és kezdd előlről.

(Baggio: de a "sztándóalónkompilex" még mindig hibás :o )

Solid Snake

Végre eljött az idő, hogy vehessek egy új gépet. Már kiválogattam a konfigurációt, azonban felkérlek titeket egy kis konzultációra. Érdekel a véleményetek. ;)

Alaplap: ASUS P5B S775 (25192 Ft)
Processzor: Intel Pentium Core2Duo E4400 2,0/800 BOX/2M (29346 Ft)
Memória: 2x KINGMAX RAM DDR2 1 GB 800 MHz (2x 11266 Ft)
Videókártya: Inno3D GeForce 8600 GTS 256 MB DDR3 TV PCX (43800 Ft)
Merevlemez: Samsung 500GB 7200RPM SATA II 16 MB (26130 Ft)

Jelenlegi keretem 175000 Ft. Ezen eszközök ára összesen 147000 Ft. A megmaradó összeget (28000 Ft) gépházra, tápra, hálózati kártyára, DVD íróra fogom elkölteni. Billentyűzet, egér, hangfal, fejhallgató már van. Monitort majd csak nyár végén tudok venni, akkor kapom meg a nyári melóból szerzett fizetésemet (a meló végéig még 2 és fél hét).

Selmo

P5B, de melyik? Minek hálókártya, már jó ideje integrálva van az alaplapokra, vagy másik is kell? Normál ház 8k normális táp 10-12k, szóval nem tudom, futja-e a maradékból normális sata dvd-re.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Depos árak:
Gigabyte GA-965P-S3 20268
Abit IB9 20820

vagy inkább P35, kicsivel jobb a teljesítménye, 1333 és 45nm-kompatibilis:
Abit IP35-E 24288
Gigabyte GA-P35-DS3 27320
ASUS P5K (×16+×4!) 28200

Intel E2160 (Allendale 1.8G 1MB) 19056
Intel E4300 (Allendale 1.8G 2MB) 24350
Intel E4400 (Allendale 2.0G 2MB) 25776

Mem okés.

Vidkari: 8600GTS = pénzkidobás. 32 streamproc és 128 bit! ::)
7900GS, 1950Pro, húzott 8600GT mind megközelíti vagy megveri teljesítményben,
alacsonyabb áron! Vagy ha ennyit kiadnál érte, akkor már inkább egy 8800GTS-t
vegyél, sokkal erősebb, mint ezek a kiherélt 8600-asok.

Vinyó: a samu fejlődik, de még mindig inkább seagate/wd/hitachi vinyót vennék.
Hitachi E7K500 500GB 8MB 22680
Seagate 7200.10 500GB 16MB 23280
WD 5000KS 500GB, 16MB 23880
stb.

TÁP!!! Vegyél egy rendes tápot, ne sajnáld rá a pénzt, mert egy rossz táp az
egész géped padlóra küldheti!
Min 450W-os; Chieftec, FSP, Seasonic, Corsair, (Tagan, Zalman, CM iGreen,
Akasa, stb)
Hálózati kártya minek? Az alaplapon van gigabit ethernet

Kazenokizu

Tudtok ajánlani vmi jó, könnyen kezelhető progit, amivel rögzíteni lehet a képernyőn történő eseményeket? (Konkrétan azért kellene, hogy húgom szeretne csinálni pár Corel Draw-s tutorialt.) Mert amit én találtam az nem vmi jó. Thx!

Soldier

Quote from: Kazenokizu on 2007-08-02, 17:31:48
Tudtok ajánlani vmi jó, könnyen kezelhető progit, amivel rögzíteni lehet a képernyőn történő eseményeket? (Konkrétan azért kellene, hogy húgom szeretne csinálni pár Corel Draw-s tutorialt.) Mert amit én találtam az nem vmi jó. Thx!

HyperCam asszem igy hivják,

edit: igen igy, link itt (ez meg magyar is vagy micsoda)