Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Chronos

QuoteOriginally posted by Zelgadis
Heelp ^^!

A szerveren levő  love hina again 2. és 3. része: tényleg szétcsúszik a hang és a kép (így van fent), vagy csak nálam nem megy rendesen? :\
Mert ez így élvezhetetlen ...
Csak nálad nem megy rendesen...

CHRONOS

Zelgadis

de akkor mégis mi a fenével próbáljam lejátszani??

Ez a gépem eddig még mindent tökéletesen lejátszott!
Ráadásul a kép is szét-szét esik, mintha sz*r lenne a kódolás teljesen! Nem olyan megajó minőségű, hogy azzal legyen a baj, hogy lassú a proci vagy ilyesmi...

zsozso

Ráadásul a kép is szét-szét esik, mintha sz*r lenne a kódolás teljesen! Nem olyan megajó minőségű, hogy azzal legyen a baj, hogy lassú a proci vagy ilyesmi...

Use MPlayer dude.
Death is the only redemption

Chronos

Imádom ezt a "namosténsértődökmeg" stílust...:rolleyes:

CHRONOS

Titkos®

QuoteOriginally posted by Chronos
innét a legújabb dátumút

Ezt láttam, de a dátumukat, hogy lehet megnézni? (Tudom, hogy értetlen vagyok...)
Titkos®, Rumiko Takahashi-fan. ^_^

zsozso

QuoteOriginally posted by Titkos®
Ezt láttam, de a dátumukat, hogy lehet megnézni? (Tudom, hogy értetlen vagyok...)

http://usteam.uw.hu/stuff/mplayer-mingw32-dev-CVS-031013.zip

Zelgadis

Imádom ezt a "namosténsértődökmeg" stílust...:rolleyes:

CHRONOS

hééló !
sértődött a franc :)
Csak abból van elegem hogy mindig szívok a filmekkel...
Milyen kódolás amugy? lehet hogy ujra kéne raknom azt a codecet, bár már a franc se tudja mi gyógyítaná meg ezt az egészet, talán egy windows reinstallon kívül :\

Titkos®

QuoteOriginally posted by zsozso
http://usteam.uw.hu/stuff/mplayer-mingw32-dev-CVS-031013.zip

Kösz, bár még most sem működik, mert hiába kattintok mindkét indítófájl-ra, az eredmény ugyanaz: egy szöveg egy kis ablakban végigfut a képernyőn, majd az ablak bezárul. Nem tudjátok, hogy ez mitől lehet?

Chronos

Kösz, bár még most sem működik, mert hiába kattintok mindkét indítófájl-ra, az eredmény ugyanaz: egy szöveg egy kis ablakban végigfut a képernyőn, majd az ablak bezárul. Nem tudjátok, hogy ez mitől lehet?
Társítsad a videó fájlokhoz...;)

CHRONOS

Xaga

Titkos®

Társítsad a videó fájlokhoz...;)

CHRONOS

Jujj, azt hogy kell?:(

Spectre

Jujj, azt hogy kell?:(

Hmm. Jobb gomb, társítás (asszem minden vindózban így van, de lehet, hogy a régebbieknél picit keresgélni kell)
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."

Zelgadis

QuoteOriginally posted by jómagam

...Milyen kódolás amugy? lehet hogy ujra kéne raknom azt a codecet...

Noh, hát senki sem tudja, hogy milyen avi az anime3on lévő Love Hina Again 2. és 3. része? Próbálgattam codecinstallokat, de nem gyógyult meg a hang csúszása :\ (bár lehet hogy csak az én szokásos -10es luckom a hiba:))

zsozso

Noh, hát senki sem tudja, hogy milyen avi az anime3on lévő Love Hina Again 2. és 3. része? Próbálgattam codecinstallokat, de nem gyógyult meg a hang csúszása :\ (bár lehet hogy csak az én szokásos -10es luckom a hiba:))

Baze nelegyel mar lama...
MPlayerrel menni fog -_-

Shadowolf

Üdv.
Én éppen az .mkv filet próbálom lejátszásra bírni (avagy a rohadt életbe, már megint egy ismeretlen fomátum). Eddig ott tartok, hogy leszedtem és felraktam a Matroska Player Pack 0.5-ös verzióját, de akármilyen lejátszóval próbálom, mind azt írja ki, hogy a "program szabálytalan műveletet hajtott végre" (és persze nem játsza le). Tud valaki segíteni, hogy mit tehetnék az ügy érdekében?

Esetleg próbáld ki a BSplayer-t, mert abban be lehet állítani, hogy felismerje az .mkv kiterjesztésű fájlokat is. A //www.letoltes.com oldalról tudod leszedni. Amikor megvan, elindítod majd nyomsz egy Ctrl+p-t. Abban az ablakban ami megjelenik lesz egy rész ahol beállíthatod, hogy milyen típusú fájlokat tásítson hozzá. (az mkv asszem pont az utolsó)

Remélem tudtam segíteni.

AngelHunter

koszi koszi koszi!!!!!
ravettem ezt a franya mplayert h legyen felirat :):)

Fazék

amikor az mplayer rendesen elindul vagyis semmi hibát nem ír ki, és még azt is mondja, hogy "starting playback" és utána hibajelentés nélkül kilép (anélkül hogy a filmből akárcsak egy kockát is megjelenítene), akkor az codec-hiba, vagy valami más okot keressek rá? jópár filmmel csinálja ezt, de gspot-tal se sikerült rájönnöm, hogy mi a közös bennük, ami zavarná... (bsplayer lejátssza őket, szóval nincs gond, de hátha létezik hozzá egy egyszerű megoldás)

AngelHunter

a gits masodik sorozat 2 fent levo reszehez tud vki feliratot????

Zelgadis

Baze nelegyel mar lama...
MPlayerrel menni fog -_-

Media player?
Windows media player 6.4 ? Mer én azzal próbálom, Zsozso.
Vagy másra gondolsz? Biztosan csak én vagyok a láma, de már vagy 3 lejátszóval próbálkoztam (mplayer6.4 bsplayer playa vagy mi, ami a divx hez jön alapból)

Cobra

Zel ezt a postot töröld mielőtt zsozso meglátja, mert az Mplayer az egy már elég sokszor emlegetett linux alá készített, de win-es verzióban is létező lejátszó. Egyébként nekem a Win Media Player 9 az alap codecekkel (DivX,ffdshow,ac3,ogg,mkv,+vobsub)idáig mindent lejátszott.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

QuoteOriginally posted by Cobra
Zel ezt a postot töröld mielőtt zsozso meglátja, B]

...mert különben vérszemet (:morci: ) kap :p

Titkos®

QuoteOriginally posted by Spectre
Hmm. Jobb gomb, társítás (asszem minden vindózban így van, de lehet, hogy a régebbieknél picit keresgélni kell)

Köszi, így már sikerült az Mplayerrel társítani, bár most meg az a baj, hogy nem tudok nyelvet meg feliratot választani, mert nem jelenik meg alul a szokásos zöld nyíl. (Az már csak egy adalék, hogy akadozik a video, meg + még kiírta, hogy nekem a gépem már lassú ennek a lejátszásához.) Egyébként nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de az Mplayer tényleg ennyire gagyi? Nincsen rajta a szokásos kezelőpult, mint más lejátszóknál, nincs hangerőszabályzás, nincsen pause, meg tekerni sem lehet film közben, csak elindul a film, aztán megy a végéig egyhuzamban. (Bár nem kizárt, hogy valahol mindent be lehet rajta állítani, csak megint én nem értek hozzá...)

Titkos®

QuoteOriginally posted by Shadowolf
Esetleg próbáld ki a BSplayer-t, mert abban be lehet állítani, hogy felismerje az .mkv kiterjesztésű fájlokat is. A //www.letoltes.com oldalról tudod leszedni. Amikor megvan, elindítod majd nyomsz egy Ctrl+p-t. Abban az ablakban ami megjelenik lesz egy rész ahol beállíthatod, hogy milyen típusú fájlokat tásítson hozzá. (az mkv asszem pont az utolsó)

Remélem tudtam segíteni.

Köszi a segítséget, megpróbáltam így is, kipipáltam az ablakban az mkv fájlt, de sajnos az eredmény ugyanaz volt: így sem játszotta le.

deyo

Egyébként nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de az Mplayer tényleg ennyire gagyi?
Egyáltalán nem gagyi, csak hát nem éppen olyan mint a legtöbb windows-os progi... hiszen eredetileg linuxra írták:-)))
Amúgy az mplayer könyvtárában (ahova kitömörítetted) van egy man_page.html... azt tessék olvasgatni... ott minden le van írva ami kell.... ha esetleg mégse akkor meg ott a hivatalos oldal:-)))

Hangerőszabályozás meg van... asszem * és / billentyűk... csak mivel alapból nincs hozzá GUI ezért csak billentyűkkel lehet a dolgokat állítani...én nem próbálzam a GUI-s változatot (mert az is van), mert sztem felesleges:-)))

Azt meg furcsállom, hogy lassú a géped... miért milyen? Mert az mplayer az egyik legjobb lejátszó... s szobatársamnak 450-es pentium-ja van és az mplayer simán lejátszik olyan film-eket/anime-okat amik más lejátszóval nézhetetlenül szaggatnak:-)))

Titkos®

QuoteOriginally posted by deyo
Egyáltalán nem gagyi, csak hát nem éppen olyan mint a legtöbb windows-os progi... hiszen eredetileg linuxra írták:-)))
Amúgy az mplayer könyvtárában (ahova kitömörítetted) van egy man_page.html... azt tessék olvasgatni... ott minden le van írva ami kell.... ha esetleg mégse akkor meg ott a hivatalos oldal:-)))

Hangerőszabályozás meg van... asszem * és / billentyűk... csak mivel alapból nincs hozzá GUI ezért csak billentyűkkel lehet a dolgokat állítani...én nem próbálzam a GUI-s változatot (mert az is van), mert sztem felesleges:-)))

Azt meg furcsállom, hogy lassú a géped... miért milyen? Mert az mplayer az egyik legjobb lejátszó... s szobatársamnak 450-es pentium-ja van és az mplayer simán lejátszik olyan film-eket/anime-okat amik más lejátszóval nézhetetlenül szaggatnak:-)))

Köszi, ez már mindjárt jobban hangzik, bele is vetem magam a kezelés rejtelmeibe.:)  A gépem Pentium 4-es és a lassúságát azért mondtam, mert egyrészt akadozik a lejátszás (bár nem vészes, tehát azért le tudja játszani, de kb félperceként megakad a kép és a hang is) másrészt pedig abban az ablakban amelyik a lejátszó ablak mellett megjelenik, kiírta, hogy "your system is too slow to play this!". A GUI-s változat egyébként milyen? Ugyanolyan a kezelőfelülete, mint a "megszokott" videolejátszóknak?

Shadowolf

Köszi a segítséget, megpróbáltam így is, kipipáltam az ablakban az mkv fájlt, de sajnos az eredmény ugyanaz volt: így sem játszotta le.

El is mentetted? (kiterjesztéses ablak alatti gomb) Ha nem akkor nem is fogja lejátszani. :)

Titkos®

QuoteOriginally posted by Shadowolf
El is mentetted? (kiterjesztéses ablak alatti gomb) Ha nem akkor nem is fogja lejátszani. :)

Igen, most úgy is megpróbáltam. Kipipáltam, kattintottam a "register extensions now" feliratú gombra, de sajna így sem játsza le.:(

zsozso

A config fileban a dr=yes sort torold ki...

Titkos®

A config fileban a dr=yes sort torold ki...

Az Mplayernél vagy a BSplayernél? (És milyen programmal lehet a config file-ba belemászni?)

zsozso

Az Mplayernél vagy a BSplayernél? (És milyen programmal lehet a config file-ba belemászni?)

omfg -_-
Bemesz az mplayer konyvtaraba ott talalsz 1 config filet
megnyitod notepaddal vagy mit2domain mivel es atirod.