Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

.Attila

QuoteOriginally posted by zsozso
omfg -_-
Bemesz az mplayer konyvtaraba ott talalsz 1 config filet
megnyitod notepaddal vagy mit2domain mivel es atirod.

Mi az az omfg? Oh My ****ing God?

Titkos®

QuoteOriginally posted by zsozso
omfg -_-
Bemesz az mplayer konyvtaraba ott talalsz 1 config filet
megnyitod notepaddal vagy mit2domain mivel es atirod.

Csak annyit kell kitörölni, hogy "dr yes"? Mert azt megcsináltam (és igen, elmentettem a változásokat), de a hiba még megvan.
Titkos®, Rumiko Takahashi-fan. ^_^

Titkos®

QuoteOriginally posted by Trivi
Mi az az omfg? Oh My ****ing God?

Gondolom valami olyasmi.;)

Titkos®

QuoteOriginally posted by Titkos®
Csak annyit kell kitörölni, hogy "dr yes"? Mert azt megcsináltam (és igen, elmentettem a változásokat), de a hiba még megvan.

Helyesbítek: hibaüzenet nincs, de továbbra is akadozik.

AngelHunter

-framedrop vagy -hardframedrop

Titkos®

QuoteOriginally posted by AngelHunter
-framedrop vagy -hardframedrop

:confused:  Ezt légyszi fejtsd ki egy kissé bővebben!

AngelHunter

nekem is akadozni szokott a gepemen nehany dolog, jo nem a proci miatt, hanem a video kartya miatt, es akkor irja a promtban h probaljak meg nehany dolgot es ez segiteni szokott
szal: mplayer -hardframedrop amitleakarszjaccani.avi
kicsit levesz a minosegbol, de rogton lehet nezni :)

Titkos®

nekem is akadozni szokott a gepemen nehany dolog, jo nem a proci miatt, hanem a video kartya miatt, es akkor irja a promtban h probaljak meg nehany dolgot es ez segiteni szokott
szal: mplayer -hardframedrop amitleakarszjaccani.avi
kicsit levesz a minosegbol, de rogton lehet nezni :)

Ezt a -hardframedrop-ot nekem is írta , csak az a baj, hogy nem tudom, hogy ezeket a parancsokat hová lehet beírni, mert a promtban, csak a program tud írni, nekem nem engedte.:(

deyo

Ezt a -hardframedrop-ot nekem is írta , csak az a baj, hogy nem tudom, hogy ezeket a parancsokat hová lehet beírni, mert a promtban, csak a program tud írni, nekem nem engedte.:(
Minden sértő szándék nélkül kérdezném... nem használtál eddig egy olyan programot se ami parancssoros lett volna??
Vmint a már említett man_page.html fájl... ott leírja hogy kell az mplayer-t használni:-)))
mplayer -hardframedrop fájlnév.avi
Miután már elindult a lejátszás korlátozottak a lehetőségek, hogy mit lehet csinálni:-)))

AngelHunter

akar a windows commanderbe is beirhatod.....
vagy futtatsz 1 olyan progit, h cmd.exe es oda is beirhatod....

Titkos®

QuoteOriginally posted by deyo
Minden sértő szándék nélkül kérdezném... nem használtál eddig egy olyan programot se ami parancssoros lett volna??

Ha csak a jó öreg Norton Commandert nem számítjuk, akkor nem igen.;)  De ugye, az nem a Windowsban volt... Magyarul a DOS-al még el tudtam szórakozni, de ettől az "MS-DOS programok Windows alatt" dologtól mindig is borsódzott a hátam.;)  Minden esetre, mostmár tényleg megnézem ezt az útmutatót...

Titkos®

akar a windows commanderbe is beirhatod.....
vagy futtatsz 1 olyan progit, h cmd.exe es oda is beirhatod....

A Windows kommander jó ötlet, azt legalább tudom használni.;)

Titkos®

Nah, beírtam Total Commander-be meg DOS parancssorba, amit mondtatok, de azt mondja, hogy ezt a file-t nem tudja lejátszani, az cmd.exe nevű file-t pedig nem találja a gép (sőt, én sem, beírtam a keresőbe, ami végignézte a Sajátgépet, de így sem találja).

Spectre

Nah, beírtam Total Commander-be meg DOS parancssorba, amit mondtatok, de azt mondja, hogy ezt a file-t nem tudja lejátszani, az cmd.exe nevű file-t pedig nem találja a gép (sőt, én sem, beírtam a keresőbe, ami végignézte a Sajátgépet, de így sem találja).

A kellélkekben van egy olyan, hogy parancssor. Szerintem a kettő egy és ugyanaz.
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."

deyo

Nemtom, de nekem van egy olyan gyanúm, hogy nem nt-s alapú rendszert használsz... ez alatt értem 95/98/me...
csak mert ott asszem nincs cmd.exe... helyette van a jó öreg command.com (bár most lehet, hogy nagy hülyeséget írtam)... már évek óta nem is láttam 98-at:-))
Igen a start menüben van vmi parancssor... de asszem az ugyanaz, mintha a total_commander-be írnád, hogy command:-))))

Az mplayer-t meg ne keverjük a dos-os programokkal... ez messze nem dos-os... egyszerűen nincs alapból hozzá GUI... parancssorors... ezt ugyebár a jó öreg linux-tól kapta..:-))
Alapelv... csináljon az ember egy jó konzolos programot... majd ha az megvan akkor ráérünk csinálni hozzá GUI-t...:-)) Nem pedig fordítva:-))

A lényeg-a-lényeg:
Csinálj egy bat-fájlt... abba írd be, hogy:
mplayer [opciók] %1 %2 %3 %4
Feltéve, hogy az mplayer könyvtára benne van a PATH környezeti változóban... és ezt a bat fájlt tedd be mondjuk az mplayer könyvtárába... ezután elég lessz beírnod a Total Commander-ben, hogy mp.bat fájlnáv.avi
És voilá... nem kell az opciókat állandóan begépelni:-)))

Zelgadis

Linuxos alá írták? Na azza még el is hiszem hogy sikerülhet :D

Köszönöm, megpróbálom akkor és reménykedek :)

Titkos®

Nemtom, de nekem van egy olyan gyanúm, hogy nem nt-s alapú rendszert használsz... ez alatt értem 95/98/me...
csak mert ott asszem nincs cmd.exe... helyette van a jó öreg command.com (bár most lehet, hogy nagy hülyeséget írtam)... már évek óta nem is láttam 98-at:-))
Igen a start menüben van vmi parancssor... de asszem az ugyanaz, mintha a total_commander-be írnád, hogy command:-))))

Az mplayer-t meg ne keverjük a dos-os programokkal... ez messze nem dos-os... egyszerűen nincs alapból hozzá GUI... parancssorors... ezt ugyebár a jó öreg linux-tól kapta..:-))
Alapelv... csináljon az ember egy jó konzolos programot... majd ha az megvan akkor ráérünk csinálni hozzá GUI-t...:-)) Nem pedig fordítva:-))

A lényeg-a-lényeg:
Csinálj egy bat-fájlt... abba írd be, hogy:
mplayer [opciók] %1 %2 %3 %4
Feltéve, hogy az mplayer könyvtára benne van a PATH környezeti változóban... és ezt a bat fájlt tedd be mondjuk az mplayer könyvtárába... ezután elég lessz beírnod a Total Commander-ben, hogy mp.bat fájlnáv.avi
És voilá... nem kell az opciókat állandóan begépelni:-)))

Hogy kell bat-fájlt csinálni?

Titkos®

Abban egyébként igazad lehet, hogy nem nt-s alapú a rendszerem, mert a command-ra már behozta a parancssort. (Ja és ez nem .avi, hanem .mkv file. Nem tudom, hogy ez változtat -e a dolgon...)

Chronos

Hogy kell bat-fájlt csinálni?
OMFG...-_____-
Kb. 7 éves koromban csináltam először batch fájlokat...:rolleyes:

Egyébként használj valami szerkesztőt, írd bele a parancsokat és mentsd el az mplayer könyvtárba mplayer.bat néven...:)
Ennyi...;)

CHRONOS

Chronos

Nem tudom, hogy ez változtat -e a dolgon...)
Nem.

CHRONOS

Titkos®

QuoteOriginally posted by Chronos
OMFG...-_____-
Kb. 7 éves koromban csináltam először batch fájlokat...:rolleyes:

Egyébként használj valami szerkesztőt, írd bele a parancsokat és mentsd el az mplayer könyvtárba mplayer.bat néven...:)
Ennyi...;)

CHRONOS

Pontosan milyen szerkesztőre és milyen parancsokra gondolsz?;)  (Jól van, tudom, hogy láma vagyok!;) )

deyo

Pontosan milyen szerkesztőre és milyen parancsokra gondolsz?;)  (Jól van, tudom, hogy láma vagyok!;) )
Na akkor megpróbálom úgy leírni, hogy ne lehessen elrontani...:-))
Feltételezem, hogy a TotalCommander-t (továbbá TC) már többé-kevésbbé ismered:-))
(1) Szal... a TC-vel menj be az mplayer könyvtárába
(2) A parancssorában írd be command (NT-s rendszer esetén cmd)
(3) Ott gépeld be a következőt:
echo "mplayer.exe [opciók] %1 %2 %3 %4 %5" > mplayer.bat
Az [opciók] helyére helyettesítsd be a man_page.html-ből kilesett argumentumokat... a megadott szintaxisban...

És ennyi... ezek után elvileg elég lesz azt beírni, a parancssorban, hogy: mplayer fájlnév.kiterjesztés:-)))
Remélem nem írtam el semmit... és végre menni fog minden:-)))

Titkos®

Na akkor megpróbálom úgy leírni, hogy ne lehessen elrontani...:-))
Feltételezem, hogy a TotalCommander-t (továbbá TC) már többé-kevésbbé ismered:-))
(1) Szal... a TC-vel menj be az mplayer könyvtárába
(2) A parancssorában írd be command (NT-s rendszer esetén cmd)
(3) Ott gépeld be a következőt:
echo "mplayer.exe [opciók] %1 %2 %3 %4 %5" > mplayer.bat
Az [opciók] helyére helyettesítsd be a man_page.html-ből kilesett argumentumokat... a megadott szintaxisban...

És ennyi... ezek után elvileg elég lesz azt beírni, a parancssorban, hogy: mplayer fájlnév.kiterjesztés:-)))
Remélem nem írtam el semmit... és végre menni fog minden:-)))

A magyarázat elsőosztályú (kb. ilyen szinten kell nekem elmagyarázni a dolgot, hogy meg is értsem) csak azt szeretném még tudni, hogy mi az az argumentum és szintaxis.;)

deyo

A magyarázat elsőosztályú (kb. ilyen szinten kell nekem elmagyarázni a dolgot, hogy meg is értsem) csak azt szeretném még tudni, hogy mi az az argumentum és szintaxis.;)
Az argumentum-al lehet különböző dolgokat megadni az mplayer-nek... ilyen pl:
(1) Egyszerű: -hardframedrop
(2) Opciós: -sub felirat.sub
A szintaxis alatt csak annyit értettem, hogy ahogy le van írva... - jellel kezdődik, az opció (pl: a -sub után) helykihagyással jön, stb:-)))

Titkos®

Az argumentum-al lehet különböző dolgokat megadni az mplayer-nek... ilyen pl:
(1) Egyszerű: -hardframedrop
(2) Opciós: -sub felirat.sub
A szintaxis alatt csak annyit értettem, hogy ahogy le van írva... - jellel kezdődik, az opció (pl: a -sub után) helykihagyással jön, stb:-)))

OK, asszem értem.:)  Pl. Megadom neki, hogy mindig alapból -hardframedrop-al meg "japán szinron-angol felirat" módban fusson, ezután ezeket mentem egy bat file-ba és ha mindig erre a file-ra kattintok akkor alapból így fog mindent lejátszani, igaz? Ez jól hangzik, a kipróbálás örömeit viszont asszem inkább holnapra hagyom.;)  (Kommentátor: "Vajon Titkos sikerrel veszi -e ezt a "roppant nehéz" akadályt? Nézzétek meg a következő részt, hogy megtudjátok!" Bocs, tényleg későre jár...;) :muhahah: :comp:  )

.Attila

Ismer valaki egy progit, ami animált gif képeket úgy tud átméretezni, hogy azok animáltak maradjanak?

Cobra

ACDSee-t próbáltad ? Esetleg Paint Shop Pro ?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

QuoteOriginally posted by Cobra
ACDSee-t próbáltad ? Esetleg Paint Shop Pro ?

ACDSee-vel próbáltam, de csak annyit csinált, hogy szétbontotta a gif animáció részeit külön képekre. Ezek után van olyan opció vagy progi, amivel több gif képet egybe lehetne rakni ainmációként?

Xaga

Ulead GIF animator
Coffeecup GIF Animator
Advanced GIF animator
Babarosa GIF animator
Easy GIF animator

A download.com -ról letöltheted, sajnos csak shareware verziok

.Attila

QuoteOriginally posted by Xaga
Ulead GIF animator
Coffeecup GIF Animator
Advanced GIF animator