Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

del *.*

Egy mp3-at nem nagyon fogsz tudni jobban összetömöríteni.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: Liquid Snake on 2008-09-14, 23:24:33
Valaki nem tud egy normális tömörítő programot nem hiszem el, hogy a ***va Winrar mindössze 283mb-ra tömöríti be a 285mbos mappát amiben zenék vannak  :uzi: :uzi: :uzi: :grrr: :grrr: :grrr:
ahogy kiku mondja nem igazán lesz ez ennél kisebb, hisz már eleve tömörített formátum az mp3. de ha nagyon sok fölös időd van, akkor ott a 7-zip. egy próbát megérhet

Liquid Snake

Azzal sem megy, de tuti igazatok van akkor, sztem sem lehet tovább tömöríteni egy MP3at sajna...

izriot

Quote from: Liquid Snake on 2008-09-14, 23:48:19
Azzal sem megy, de tuti igazatok van akkor, sztem sem lehet tovább tömöríteni egy MP3at sajna...
WinRK, WinUHA vagy paq-8jd. Ezek tömörítésben élve felfalják a winrart, viszont cserébe napokat várhatsz míg végez : )

Moha

Kíváncsi vagyok, találkozott-e már más ilyen problémával és tudtok-e mondani valamit...

Adott egy gép win xp-vel. Induláskor 10 alkalomból 7x kidob egy svchost hibát és nincs hang. Ami érdekes az az, hogy a windows hangok mennek, klikk, indítás, leállítás, stb, viszont hangeszközök közt már nem látja a gép a hangkártyát, így pl. a médialejátszók nem játszanak hangot.
Frissítettem a hangkártya drivert, de nem oldotta meg. A windows néha elszáll kékhalállal, emiatt memória hibára gyanaxom, de nem tudtam eddig ellenőrízni, mert nem volt nálam épp memtest.
A problémát nehezíti, hogy kínai windows így aztán fogalmam sincs, mi is a hibaüzenet ill. pár dolgot nem igazán tudok beállítani...
Ha egy mód van rá, a win reinstallt el akarom kerülni.
Ötletek?

RedPriest

Quote from: Moha on 2008-09-16, 11:22:07
Kíváncsi vagyok, találkozott-e már más ilyen problémával és tudtok-e mondani valamit...

Adott egy gép win xp-vel. Induláskor 10 alkalomból 7x kidob egy svchost hibát és nincs hang. Ami érdekes az az, hogy a windows hangok mennek, klikk, indítás, leállítás, stb, viszont hangeszközök közt már nem látja a gép a hangkártyát, így pl. a médialejátszók nem játszanak hangot.
Frissítettem a hangkártya drivert, de nem oldotta meg. A windows néha elszáll kékhalállal, emiatt memória hibára gyanaxom, de nem tudtam eddig ellenőrízni, mert nem volt nálam épp memtest.
A problémát nehezíti, hogy kínai windows így aztán fogalmam sincs, mi is a hibaüzenet ill. pár dolgot nem igazán tudok beállítani...
Ha egy mód van rá, a win reinstallt el akarom kerülni.
Ötletek?

Talán egy live cd...? :3x3: Akkor legalább kiderül, ha hardware hiba van. Amúgy a windows hangok alaplapisak, nem? Mert akkor így lehetséges, hogy csak azokat a hangokat játsza le. Szerintem nehezen kerülöd el a reinstallt, a hétvégén én is rákényszerülök, bármennyire is nem akarom. :comp:
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」

Selmo

Svchost+hang ez a windows update, tiltsd le és nézd meg úgy.

A tökéletesség unalmas.

Moha

Quote from: Selmo on 2008-09-16, 17:55:34
Svchost+hang ez a windows update, tiltsd le és nézd meg úgy.
Jó ötlet, ezt majd kipróbálom.
Ma is voltam náluk, és a következőkre jutottam:

• A memória rendben van, memtest86 nem talált semmit.
  • A hardver működik, tehát valami szoftveres hiba lesz.
  • Indukáskor még OK minden, aztán töltenek be a programok, majd jön az svchost hiba és onantól van gáz.
Azt sikerült kideritenem, hogy az svchost hiba azért jön elő, mert leáll a windows audio szolgáltatás (ami egyébként automatára van téve, ahogy kell). A vicc az, hogy ha manuálisan elinditom a windows audio szolgáltatást vagy törlöm és újratelepitem az eszközkezelőben a hangkártyát, akkor utána minden ok. Tippem szerint valamivel összeakad, csak még nem tudom, mivel. Everestben néztem, hogy a hangkártya és a hálókártya ugyanazt az IRQ-t használja és mivel úgyis wifin csatlakoznak, a hálókártyát biosban lelőttem, de nem segitett. Próbáltam pár dolgot autorunban kikapcsolni, meg néhány fölösleges szolgáltatást leállitani, de semmi.
Legközelebb csütörtökön megyek, akkor belökök egy hangkártyát, és ha azzal megy, akkor inkább letiltom az alaplapit és el van intézve. Ha nem megy, akkor viszont bajban vagyok... nem hiszem, hogy megvan nekik az eredeti kinai windows telepitő...

Dreamcleaver

n00b kérdés megint veterán 4chanosokhoz:

rapidsearch, megaupload, mediafire etc site-okhoz mi a legjobb search engine/site? Mostanában nem találok semmit. Szal mivel lehet jól keresni rajtuk, hogy ne csak a 4chan reply threadekben szereplő linkekről tudjak utánanézni dolgoknak?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fatal

Bár én így magába nem szoktam (vagy /rs), de asszem úgy megy, ha google speciális keresésben beírod domainnek az adott oldalt. Most rapidshittel kipróbáltam, és ment.
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

Dreamcleaver

Quote from: Fatal on 2008-09-16, 21:25:48
Bár én így magába nem szoktam (vagy /rs), de asszem úgy megy, ha google speciális keresésben beírod domainnek az adott oldalt. Most rapidshittel kipróbáltam, és ment.

Kösz, megauploadra is müxik.  :merci:

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

motifator

Ha nem akarsz a speciális kereséssel bajlódni, ugyanazt eléred, ha a keresendő szöveg végére odaírod, hogy site:<domainnév>
Pl.: tentacle raep site:megaupload.com
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Dreamcleaver

Quote from: motifator on 2008-09-17, 16:42:25
Ha nem akarsz a speciális kereséssel bajlódni, ugyanazt eléred, ha a keresendő szöveg végére odaírod, hogy site:<domainnév>
Pl.: tentacle raep site:megaupload.com

Igen már vágom, mert mikor megcsinálta a spec keresést, láttam hogy ilyen forma szerepelt a kereső sávban a resultoknál. Most is újat tanultam. ^^"

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Zsiga

Kéne nekem egy ilyen, normális árban, és lehetőleg nem egy méter hosszú kiadásban, valakinek van ötlete hol lehet ilyesmit beszerezni?

Cloud

Ha adsz cserébe egy sima mini usb-t akkor odaadom enyémet. Egy ilyet használok a mobil netemhez.

chilip

hamachival lenne problémám, Star Wars Empire at War kiegészítőjében (meg az alapjátékban is) nem látom a többieket, de ők látják egymást. nekem van csak egyedül routerem, tehát a hiba forrása nagy valószínűséggel megvan, port forwarding-oltam... mit lehetne még beállítani hogy menjen esetleg?

Cobra

Milyen router? UPnP be van kapcsolva?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

Zsiga

Quote from: Cloud on 2008-09-18, 21:52:49
Ha adsz cserébe egy sima mini usb-t akkor odaadom enyémet. Egy ilyet használok a mobil netemhez.
Milyen kell, rövid, hosszú? :)

Cobra

Chilip, első nekifutásra próbáld ki, hogy kikapcsolod a router tűzfalát. Ha így megy, akkor a Special applications és az ALG alatt kell állítgatnod dolgokat. Mondjuk a Special app-hoz kellenek a használt portok.
Ja és persze nézd meg, hogy a legutolsó firmware van-e a routeren. (3.29-es, 2007.04.16)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

firmware-nek utánanézek, router tűzfala meg nincs bekapcsolva :)

Cloud

Quote from: Zsiga on 2008-09-21, 12:51:04
Quote from: Cloud on 2008-09-18, 21:52:49
Milyen kell, rövid, hosszú? :)
Total mindegy. :D

chilip

firmware egyáltalán nem volt frissítve :D minden gyorsabb lett, még ha nem is megy a játékban a LAN, már megérte megkérdezni :D

Kvikveg

Jo Windowsos IRC kliens kene. Ti mit hasznaltok? mIRC jo?
Esetleg Xchat? (http://ircbar.hu/kliens)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rounin

Én mIRC-et használok ősidők óta erre a célra és teljesen elégedett vagyok vele.

minuszmiki

Flaser

Én erre is (és minden más IM célra) Pidgin-t használok.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Kvikveg

Koszonom. mIRCet belottem.
Lehet, hogy pidginre valtok, mert bent azt hasznalom - linux alol. Meglepodtem, hogy van win verzioja. Valahogy nem szamitottam ra. XD
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Dirk

szasztok
lenne 1 problémám
a gép saját magától kikapcsol hirtelen, van ugy hogy hogy még szenvedne hogy visszakapcsoljon de nem tud
multhéten vettem 1 uj tápot, 1 hétig  jó volt de már megint csinálja
és fogalmam nincs mi lehet a baja
elvileg a hőmérséglet nem lehet gond mivel se a proci se a videokártya nincs sztem tul melegedve

Selmo

Memóriát ellenőrizted? Logban van valami?

A tökéletesség unalmas.