Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Darkstar

Véleményeket kérnék a Belinea 102035W monitoráról. ^^ Kb 1,5 hónapja néztem ki, kíváncsi vagyok, azóta van-e másik, amit érdemesebb lenne megvenni. Elsősorban filnézésre (épp ezért ragaszkodok a szélesvásznú változatokhoz :)) meg böngészésre, másodsorban játékra kellene.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Képminőségre ennél jobb panellel szereltet nem fogsz kapni (az mondjuk már más kérdés, hogy milyen a vezérlése).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Liquid Snake

Hi mindenkinek. Csak azt szeretném megtudni h DVD Decrypter-ben hogy tudom átállítani a könyvtípust??? DVD-ROM-ra kéne átállítani...

Zsiga

Quote from: Liquid Snake on 2007-02-12, 20:52:59
Hi mindenkinek. Csak azt szeretném megtudni h DVD Decrypter-ben hogy tudom átállítani a könyvtípust??? DVD-ROM-ra kéne átállítani...
Booktype-ra gondolsz? :)
Tools/Drive/Change booktype...
De nem fog menni, bitsettinges firmware kell az íróba hozzá. Itt keresgélj ezügyben.
Egyébként ne a Decrypterrel írj, használd az ImgBurn-t, ugyanaz csak a Decryptert már rég nem fejleszti a srác.

Liquid Snake

Quote from: Zsiga on 2007-02-12, 21:10:35
De nem fog menni, bitsettinges firmware kell az íróba hozzá. Itt keresgélj ezügyben.
Egyébként ne a Decrypterrel írj, használd az ImgBurn-t, ugyanaz csak a Decryptert már rég nem fejleszti a srác.

Mindenképp azzal kell mert meg kell változtatnom a booktype-ot. Rogue Galaxy PS2-es játék...ezzel szenvedek már egy éve... Mert kell valami Toxic Dual Layer patch aztán booktype DVD-ROM-ra és csak úgy lehet kiírni DL DVD-re mert csak úgy lesz jó...

Zsiga

Quote from: Liquid Snake on 2007-02-12, 21:12:52
Quote from: Zsiga on 2007-02-12, 21:10:35

Mindenképp azzal kell mert meg kell változtatnom a booktype-ot. Rogue Galaxy PS2-es játék...ezzel szenvedek már egy éve... Mert kell valami Toxic Dual Layer patch aztán booktype DVD-ROM-ra és csak úgy lehet kiírni DL DVD-re mert csak úgy lesz jó...
Asszem nem fogalmaztam elég egyértelműen, ImgBurn=Decrypter. :) Amikor "jogi okokból" abbahagyták a Decrypter fejlesztését, az író-részét vitték tovább ImgBurn néven.
Milyen íród van?

Liquid Snake

LG. Dual Layer DVD-t is ír meg minden. De megvan, meg tudtam változtatni a booktype-ot.

Zsiga

Quote from: Liquid Snake on 2007-02-12, 21:26:08
LG. Dual Layer DVD-t is ír meg minden. De megvan, meg tudtam változtatni a booktype-ot.
OK. :) Ha esetleg gond van akkor a pontos típusszámmal kezdd majd a postod. :)

Liquid Snake

Quote from: Zsiga on 2007-02-12, 21:28:27

OK. Bár remélem nem lesz gond. Nincs pénzem még egy DL DVD-re  :bruhuhu:

Kuroi Tenshi

Quote from: Alkyra on 2007-02-12, 12:07:55
kell még más adat?
Ha már ott vagy a cpu-z alaplapos oldalán, akkor lent lesz pár sor a grafikai
csatolóról. Jó esetben AGP és 8×-nek kell ott lennie. Ha csak 1× van, akkor
az magyarázni tudja a gyenge teljesítményt, és akkor egyszerűen csak a Via
chipset drivereit kell telepíteni (asszem hyperion 4 in 1 a neve, vagymi), és a
BIOSban is 8×-re állítani az AGP capabilityt (ha ez a neve... de csak
megtalálod...).

Selmo

Max 4×-es lehet, mert mást nem támogat az az alaplap. :)  Drivereket meg a VIA honlapjáról is lehet letölteni, de én inkább az alaplap honlapját javaslom.

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Selmo valamit elnéztél, mert az S754-es chip.
A Via saját drivere meg tökéletes lesz hozzá, itt a direkt link: http://drivers.viaarena.com/via_hyperionpro_v511a(20070131140503).zip

Darkstar

Kérdés: ha úgy hoztam létre egy torrentet, hogy az Azu beépített trackerét használja, majd ezt a torrentet feltöltöttem egy ext trackerre (jelen esetben miniova) onnantól kezdve ha én lekapcsolom a gépet (aminek az esélye 1% körül van :D), akkor a miniova rendesen viszi tovább a dolgokat vagy aki nem Azureust  használ (dct miatt), az addig nem tud tovább tölteni? Más seeder már van.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Selmo on 2007-02-13, 00:23:43
Max 4×-es lehet, mert mást nem támogat az az alaplap. :) 
Ebben miért vagy olyan biztos, amikor azt se írta le, hogy milyen alaplapja
van, csak azt, hogy milyen chipsetke? :hehe:
K8T800 pedig 8×-es. Már a KT400-os is az volt, pedig az jópár generációval
korábbi chipset. A chipsethez meg érdemesebb a gyártójánál drivert keresni -
amikor a gépem újrarakásánál drivert raktam vissza, az asusnál nem is találtam
meg a chipset driver frissebb verzióját, csak néhány elég régit.

Selmo

Oké, elégtelenül fejeztem ki magam. Úgy értettem, hogy nem lehet visszavenni 1×-esre az AGP sebességet, mert az az alaplap, csak 4×/8× sebességet támogat.
Ez fura, én eddig mindig friss drivereket találtam. Mondjuk sosem volt ASUS laphoz szerencsém, túl drágák, öcsémnek meg amit vettem az jó régi így fennvolt a "legfrissebb" cucc. :)

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Pedig igen. Amíg a drivert nem tettem fel, addig AGP 1× mód volt csak.
A 4×/8× az eltérő generációk specifikációi miatt van hangsúlyozva
(más a ... "keying" - lyukkiosztás? valamint a feszültség, meg persze
a frekvencia). Attól a lap még tud 1×-et is, azaz sima pci-sebességen
kezeli az agp-t.

TurboK

Quote from: Liquid Snake on 2007-02-12, 21:33:05
Quote from: Zsiga on 2007-02-12, 21:28:27

OK. Bár remélem nem lesz gond. Nincs pénzem még egy DL DVD-re  :bruhuhu:
Akkor rossz helyen veszed a lemezt, már 500ft körül lehet venni +os DL verbát.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Alkyra

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-02-12, 23:52:02
Quote from: Alkyra on 2007-02-12, 12:07:55
kell még más adat?
Ha már ott vagy a cpu-z alaplapos oldalán, akkor lent lesz pár sor a grafikai
csatolóról. Jó esetben AGP és 8×-nek kell ott lennie. Ha csak 1× van, akkor
az magyarázni tudja a gyenge teljesítményt, és akkor egyszerűen csak a Via
chipset drivereit kell telepíteni (asszem hyperion 4 in 1 a neve, vagymi), és a
BIOSban is 8×-re állítani az AGP capabilityt (ha ez a neve... de csak
megtalálod...).

8x  van beállítva mindenhol.Oo De azért megnézem mégegyszer...

Cobra

Nagy hévvel megígértem, hogy felveszek egy magyar Naruto részt, csak azt nem tudom hogy csinálam :)
Van egy vivo-s Ati kártyám, azt össze tudom kötni a tv-vel, de utána mivel vegyem fel a videót meg a hangot?

Manitu

Quote from: Darkstar on 2007-02-13, 00:32:13
Kérdés: ha úgy hoztam létre egy torrentet, hogy az Azu beépített trackerét használja, majd ezt a torrentet feltöltöttem egy ext trackerre (jelen esetben miniova) onnantól kezdve ha én lekapcsolom a gépet (aminek az esélye 1% körül van :D), akkor a miniova rendesen viszi tovább a dolgokat vagy aki nem Azureust  használ (dct miatt), az addig nem tud tovább tölteni? Más seeder már van.
Mininova nem tracker, szóval amíg áll a géped, addig max a DHT marad.

Selmo

Van valami olyan program windows alá, amivel meg lehet osztani egy gépet? Tehát 2 monitor, bill és egér segítségével 2 ember dolgozhat ugyanazon a gépen.

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Hülye a CD-s beállító, állítsd be kézzel az adatokat a router menüjében. Connection type legyen PPPoE, alá kell a jelszó meg a password és már megy is. Ha lehet állítani, akkor állítsd még be, hogy kérésre kapcsolódjon, ne legyen mindíg aktív. Windowsban a hálókártyádon legyen az IP meg egyebek auto-n. Az most nem rémlik, hogy kell-e a hálózat varázslóval is állítgatni valamit a Windowsban, de szerintem nem.

Darkstar

Valahol a leírásában ott kell lennie, hogy milyen IPn éred el. 192.168.x.x szokott lenni általában. Ezt simán beírod a böngészőbe.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Benne van a leírásban, de általában a 192.168.0.0 (vagy 1) címen szokott lenni.
A moderátor beelőzött. :D

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Nagy valószínűséggel a router alján lesz egy matrica az IP-vel és a gyári jelszóval. :)

kikuchiyo

Az IP: 192.168.123.254

A jelszót meg kikeresheted innen.
Failure is the default option

Darkstar

Quote from: Manitu on 2007-02-13, 17:08:52
Mininova nem tracker, szóval amíg áll a géped, addig max a DHT marad.
Köszi. Azt hittem működik trackerként is.  :lame: Akkor hova kéne feltöltenem?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Darkstar: Deadfrog?
Az a /*/tardok default trackere, nem?

WS: Persze, kívülről egy IP látszik, az, amit a szolgáltató (t-online jelen esetben) hozzád rendel.
Kívülről max. annyi látszik, hogy megváltozott a hálózati eszköz MAC-címe (eddig a géped hálókártyájáé látszott, most a routeré). De elvileg azt is be lehet állítani, hogy a régi MAC-címet hazudja a routered a szolgáltató felé. (Akkor kéne, ha figyelnék, de szerintem nem érdekli őket).

Quote(iszonyatsokmindent be lehet rajta állítani. pl van rajta kézi ki be kapcsoló, és bármikot letilthatok egy vagy több portot ha úgy adódna)

Nem úgy van, hogy alapból minden port le van tiltva és neked kell kiengedni egyenként a programokat?

QuoteA DHCP Server mit jelentene?

Milyen összefüggésben? A kapcsolódási típusnál akkor kéne ezt megadni, ha a szolgáltató DHCP-vel osztaná ki neked az IP-címet, de nem teszi.
A belső hálózaton viszont a router DHCP-t használ a rácsatlakoztatott gépek címzéséhez. A te gépednek is 192.168.x.y most a belső IP-címe.
Failure is the default option

Darkstar

Nem rossz ötlet, most úgyis megint kell nekik valami, kipróbálom mindjárt. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

DHCP. Ez osztja ki az IP címeket is többek között.

A tökéletesség unalmas.