Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Selmo

Mondhatni létfontosságú. :haha:

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Nem létfontosságú, mert ha kikapcsolja, akkor kézzel be kell állítani a gépeknek az IP-t a routeren, illetve a gépen is be kell fixre állítani. Igazából csak wirelessnél van minimális értelme a kézi beállításnak, illetve ha olyan helyen van ,ahol idegen is hozzáférhet, hogy ne lehessen olyan könnyen betörni a hálózatba.
És WS, mindenképpen írd át legalább a router password-jét valami egyedire, különben érhetnek meglepetések, ha nincs szerencséd.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2007-02-14, 00:29:24...Igazából csak wirelessnél van minimális értelme a kézi beállításnak...
nem értem... csak én tapasztaltam, hogy dhcp esetén sokkal hajlamosabbak a hálózatban lévő gépek nem korrektül észlelni egymást?  :confused:
én szinte azonnal lemondtam erről a dhcp mókáról...

Cobra

Elméletielg ha kiosztotta az IP-ket a router, akkor nem nagyon lenne szabad bezavarnia, főleg kevés gépnél.
ES van külőn szoftveres tűzfal a routerben, vagy hogy érted? A legtöbb routerben alapból megy a hardveres blokkolás és a DMZ-vel tudod kiiktatni. UPnP-t kapcsold be, illetve ha filecserélő nem megy rendesen, akkor kézzel nyisd meg a szükséges portokat.

Fazék

Quote from: Cobra on 2007-02-14, 00:37:34
Elméletielg ha kiosztotta az IP-ket a router, akkor nem nagyon lenne szabad bezavarnia, főleg kevés gépnél.
ES van külőn szoftveres tűzfal a routerben, vagy hogy érted? A legtöbb routerben alapból megy a hardveres blokkolás és a DMZ-vel tudod kiiktatni. UPnP-t kapcsold be, illetve ha filecserélő nem megy rendesen, akkor kézzel nyisd meg a szükséges portokat.
nekem anno upnp eléggé bekavart játékoknál, rendszeres router fagyást okozva, vagyis inkább kikapcsoltam és kézzel állítottam be a szükséges port-okat

kikuchiyo

Ha már a security-nál tartunk: ne csak a router admin passwordját, hanem minden más jelszót és beállítást célszerű megváltoztatni.
Wirelessnél az SSID-t is, továbbá WPA-t bekapcsolni stb.
Failure is the default option

Fazék

ja igen, ssid broadcast-ot mindenképpen tessék kikapcsolni!

Cobra

WS nem írta, hogy használná a wireless részét (mér ha egyáltalán van benne).

Selmo

Wireless = vezeték nélküli.:)

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Mai kérdésünk:

Hogyan lehet a rendszerpartícót átköltöztetni egy másik vinyóra úgy, hogy ebből a rendszer semmit se vegyen észre?

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2007-02-14, 12:19:53
Mai kérdésünk:

Hogyan lehet a rendszerpartícót átköltöztetni egy másik vinyóra úgy, hogy ebből a rendszer semmit se vegyen észre?

Elvileg a Norton Ghost tud ilyet. Nálam működött, de olvastam már többektől hogy nekik nem ment.

sirtomi

Quote from: Zsiga on 2007-02-14, 12:46:14
Quote from: kikuchiyo on 2007-02-14, 12:19:53
Mai kérdésünk:

Elvileg a Norton Ghost tud ilyet. Nálam működött, de olvastam már többektől hogy nekik nem ment.
Nekem is a ghostolás jutott eszembe. Itt melóhelyen is így telepítik a gépeket, hogy mindegyiken ugyanaz az alap legyen fent.

sirtomi

Keresek valami progit, amivel képekből tudok pdf -et generálni!

Csupa olyat találok, amit meg kell venni, különben minden oldalra berak valami feliratot, vagy csak 250 oldalt lehet vele generálni, meg ilyesmik.

Tud valaki olyat ami ingyenesen használható?

Zsiga

Quote from: sirtomi on 2007-02-14, 16:19:38

Csupa olyat találok, amit meg kell venni, különben minden oldalra berak valami feliratot, vagy csak 250 oldalt lehet vele generálni, meg ilyesmik.

:D

sirtomi

Quote from: Zsiga on 2007-02-14, 16:22:36
Quote from: sirtomi on 2007-02-14, 16:19:38

:D
Ha nincs más, akkor ez is jó lesz, csak legális szoftvereket kellene használni melóhelyen :D

Szerk:
OmniFormat tök jól megcsinálja csak minden egyes képet külön konvertál, nem fűzi egybe és nincs is ilyen beállítási lehetőség benne. Ki találta ki ezt az ökörséget nem tudom.

Próféta

A pdfcreator ingyenes, és nekem hibátlanul műxik. Nem egészen azt csinálja, amit kérsz, hanem feltelepít egy nyomtatót, és amit azon nyomtatsz, azt pdf-fé varázsolja. Ezek után rajtad áll, hogy a képeket hogyan szeded össze (Word?), és hogyan állítasz belőlük össze egy pdf formába konvertálandó dokumentumot.

Próféta

Az normális, hogy a HD Sentinel köpni-nyelni nem tud a SATA-s vinyóra, csak a PATÁsokra? (OS: Vista)

EDIT: köpni nyelni nem tud == látja, de minden adat "?", a SMART fül üres.

Zsiga

Quote from: Próféta on 2007-02-14, 18:53:12
Az normális, hogy a HD Sentinel köpni-nyelni nem tud a SATA-s vinyóra, csak a PATÁsokra? (OS: Vista)

EDIT: köpni nyelni nem tud == látja, de minden adat "?", a SMART fül üres.
Milyen SATA-vezérlőn van a vinyó? (Illetve milyen vinyó pontosan?)
Ha a vezérlő+driver kombináció nem ad SMART adatokat akkor normális, előfordul.

Próféta

Quote from: Zsiga on 2007-02-14, 19:04:03
A kedvenc márkád (Western Digital), és a Gigabyte alaplapi vezérlőn van (\Device\Scsi\JRAID1Port6Path0Target0Lun0).
Az alaplapi RAID-hez kapott preinstall drivert a Vista.

Zsiga

Quote from: Próféta on 2007-02-14, 20:36:23
Quote from: Zsiga on 2007-02-14, 19:04:03
A kedvenc márkád (Western Digital), és a Gigabyte alaplapi vezérlőn van (\Device\Scsi\JRAID1Port6Path0Target0Lun0).
Az alaplapi RAID-hez kapott preinstall drivert a Vista.

Szerintem írj egy emailt a fejlesztőnek. :) info@hdsentinel.hu
Vagy írj a topicjába a PH-n. http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=241426

Darkstar

FFDShowban a videodecodernél milyen postprocessing beállításokat érdemes használni? Illetve van-e egyeltalán értelme?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Anime-nél nem láttam különbséget a képminőségben, szóval én inkább kikapcsoltam. Ami eleve rosszul van letörmörítve, az utána se lesz sokkal szebb, amit meg jól csináltak meg, arra felesleges szerintem.

Fazék

Quote from: White SeeD on 2007-02-14, 18:49:24
Quote from: Fazék on 2007-02-14, 01:19:28
ja igen, ssid broadcast-ot mindenképpen tessék kikapcsolni!
Ezt spec nem találtam meg. Vagy más a neve.
ez csak akkor lett volna érvényes rád, ha wireless router-ed lenne, de Cobra szólt, hogy vszleg csak sima kábelesed van, szóval nálad ez lényegtelen :)

Cobra

Ha nem adja meg a pontos típusát, akkor az életbe nem derül ki mit tud a router. Sajnos SMC oldalán ilyen, hogy Barricade, nincsen.

Fazék

Quote from: Cobra on 2007-02-14, 23:39:51
Ha nem adja meg a pontos típusát, akkor az életbe nem derül ki mit tud a router. Sajnos SMC oldalán ilyen, hogy Barricade, nincsen.
barricade név alatt csak ezt az egy modellt találtam. szóval gyanús, hogy nem wireless a router :)
(+ egy print server-eset, de kétlem, hogy WS olyat vett volna :))

kikuchiyo

A Norton Ghost-ból melyik változatot lop vásároljam meg?
Adware és "Press OK to send report to NSA" nélküli verzió kéne.

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyo on 2007-02-15, 00:14:26
A Norton Ghost-ból melyik változatot lopjam galádul el?
Adware és "Press OK to send report to BSA" nélküli verzió kéne.
fixed. :D
Nemtom. Bump

-EU a tápra vonatkozik, különben ugyanaz.

Cobra

Ghostból én a 9-est próbáltam, bár nem látom gyakorlati hasznát. Image backupot tudok a Nero-val is csinálni és az legalább nem fut állandóan a háttérben, mint a Ghost.

kikuchiyo

Nem image backupra kell, hanem a rendszerpartíció átmásolására.
A háttérben futás engem is idegesít, majd leszedem, ha elvégezte a dolgát.

sirtomi

Quote from: Próféta on 2007-02-14, 18:25:29
A pdfcreator ingyenes, és nekem hibátlanul műxik. Nem egészen azt csinálja, amit kérsz, hanem feltelepít egy nyomtatót, és amit azon nyomtatsz, azt pdf-fé varázsolja. Ezek után rajtad áll, hogy a képeket hogyan szeded össze (Word?), és hogyan állítasz belőlük össze egy pdf formába konvertálandó dokumentumot.
Megtennéd, hogy leírod, akár pm-ben, hogy hogyan kellene ennek működnie? Van 114 db tif/jpg állományom és ebből kellene nekem egy pdf. Próbáltam wordből pdfcreatorra nyomtatni, de nem jelenik meg az eredmény. Mentés és kész. Valószínűleg én vagyok hülye már megint :D

Szerk: Kevesebb fájllal működik. Nem tudom mi a max, de kb száz kép már kiakasztotta :(