Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

Darkstar

Vista 64bit kompatibilis? :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Fazék

Quote from: Darkstar on 2007-03-09, 00:19:37
Vista 64bit kompatibilis? :)
nézd át a lehetőségeket letöltésnél, őszintén szólva fogalmam sincs :)
http://nod32.hu/

Próféta

Darkstar

Akkor letöltöm. :) :merci:

Hm, beállítási javaslatokat kérhetek pl az amon-hoz? Nem igazán akarom pl, hogy már egy átnevezés esetén is nézegesse a file-t meg ilyenek. Mondjuk ha ez nem lassít vagy épp fontos, akkor persze bekapcsolva hagyom.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2007-03-09, 00:28:31
Akkor letöltöm. :) :merci:

Hm, beállítási javaslatokat kérhetek pl az amon-hoz? Nem igazán akarom pl, hogy már egy átnevezés esetén is nézegesse a file-t meg ilyenek. Mondjuk ha ez nem lassít vagy épp fontos, akkor persze bekapcsolva hagyom.
Nálam alapbeállításon van minden és nem fogja meg a gépet észrevehetően. Egyébként jó ha minden használt file-t megvizsgál, az a biztos, így ha be is jut valami fertőzött cucc a gépre (nem fog ;)), nem tud terjedni.

Cobra

Ha meg nem tudod megoldani a frissítését a NOD-nak, akkor ajánlom a Symantec Antivirust ( =/= Norton Antivirus). XP-s verziója elég jó, a Vistásról nem tudok nyilatkozni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kikuchiyo

A NOD32 frissítését én a jó öreg 30 napos módszerrel szoktam megoldani. ;)
Failure is the default option

Selmo

Erre volt régebben egy registry módszer, nem tudom, még jó-e, próbáld ki.
[spoiler]REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Eset\Nod\CurrentVersion\Info]
"View_CLSID"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Eset\Nod\CurrentVersion\Modules\Update\Settings]
"DefaultServer0"="http://u1a.eset.com/nod_eval/"
"DefaultServer1"="http://u3.eset.com/nod_eval/"
"DefaultServer2"="http://u4.eset.com/nod_eval/"
"DefaultServer3"="http://213.215.116.226/nod_eval/"
"DefaultServer4"="http://u7.eset.com/nod_eval/"
"DefaultServerCount"=dword:00000004
"UserServer0"="http://62.168.97.102/~eset/nod_eval/"
"UserServer1"="http://82.165.237.14/nod_eval/"
"UserServer2"="http://82.165.250.33/nod_eval/"
"UserServer3"="http://u5.eset.com/nod_eval/"
"UserServerCount"=dword:00000004
[/spoiler]

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Nekem egy 30 sokezer :D napos próbaverzióm van, és bár
néha kiírja, hogy server connection failure, átrakom másik
szerverre és utána megint ápdétel.

Kvikveg

Nnna.
Koszi mindenkinek a hazas tanacsokat es eszreveteleket! :merci:
Benevezek arra az ASUSra, mert kb egyszer kell osszerakni, aztan amen. Nem sokat fogjuk abajgatni.

Jelentem, ma sem fekszem 1 elott, ok: masodik nekifutasra sikeresen atghostoltam a doglodo 120as winyomrol a vadi uj 250esre a rendszert. Sooksok helyem lett.  :szemuveges:
Kozben kiderult, hogy az en gepemhez 2002.05.10. szent napjan volt utoljara BIOSfrissites kiadva. Ha jol ertettem.
Es kb ha ujitok, akkor mint a kartyavar: uj alaplap, proci, ahhoz uj haz, tap, memoria, VGA kartya... szoval ujit a halal.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Darkstar

Quote from: Darkstar on 2007-03-08, 21:39:49
Ehh, mindjárt beteszek egy érdekes képet.
Ed2.: Nah majd később, a lényeg kb annyi, hogy a japán MUI 1giga és már lassan 10 perce telepíti. o.O
Itt is van. Miért 4* akkora, mint az Xps?

Egyébként nem tudom, ez minek köszönhető, de a programindítások pl sokkal gyorsabbak, FF 1-2s, Wmp 1s, Win Mail detto, Explorer detto. A legdurvább a zoomplayer, ami eddig 5-6sig hegedült 100% prociterheléssel, most szinte instant ugrik fel. Pedig igen csúnyán telepítettem a wint, simán ráhúztam a régire (annak a filejait szépen eltette egy Windows.old mappába, nem törölt semmit o.O). :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2007-03-09, 08:50:04
Quote from: Darkstar on 2007-03-08, 21:39:49
Ehh, mindjárt beteszek egy érdekes képet.
Ed2.: Nah majd később, a lényeg kb annyi, hogy a japán MUI 1giga és már lassan 10 perce telepíti. o.O
Itt is van. Miért 4* akkora, mint az Xps?
Azt hiszem azért mert nem csak a nyelv karakterkészletét meg szövegbeviteli információit tartalmazza, hanem a teljes operációs rendszer adott nyelvű fordítását is.

Darkstar

Quote from: Zsiga on 2007-03-09, 11:58:21
Azt hiszem azért mert nem csak a nyelv karakterkészletét meg szövegbeviteli információit tartalmazza, hanem a teljes operációs rendszer adott nyelvű fordítását is.
Hm, lehet benne valami (viszont az meg csak ennyi lenne?). Majd utánanézek a Technet-en.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Quote from: Darkstar on 2007-03-09, 08:50:04A legdurvább a zoomplayer, ami eddig 5-6sig hegedült 100% prociterheléssel, most szinte instant ugrik fel.
Érdekes, Zoomplayer nálam eléggé instabilan működött, néha fagyott is, és állandóan összeakadt az Aeroval :( Pedig szeretem azt a lejátszót. Milyen verziót raktál föl?

Darkstar

v5.00. Codec-et semmit nem tettem fel, hagytam, hogy az installcentere szedjen le mindent. Egyenlőre működik és ennek már az Aeroval sincs baja.

Ed&repost:
Mi a rákért csinálja azt a gép, hogy néha (rendszertelenül) videólejátszás alatt egy pillanatra -de tényleg max pár tizedmásodpercre- bereccsenti a hangot. Úgy, mintha a gép túl lenne terhelve, pedig ez nem áll fent, a memória 60%a üres, a vinyó sem folyamatosan megy, csak villog és a CPU sem megy 20-30% fölé. minden codec a legfrissebb, a probléma több filenál is előjött, Zoomplayerrel és MPCvel is.
BTW lehet, hogy eddig is csinálta, csak most hallottam meg és azóta mindíg észreveszem. Nem túl nagy gond, de idegesítő...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Darkstar

Az, Ultimate 64bit. A codecek és a lejátszók is kompatibilisek vele (elvileg)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Bereccsenti?
Hirtelen torz, esetleg fel is hangosodik, vagy pontosan milyen?
Valszeg sw-es hiba, de az is lehet, hogy hwes (kh?).

Darkstar

Khra gondoltam én is, de mivel most fülest használok, csak egy dugó van benne, és azt már kétszer ellenőriztem. Mint írtam, olyan, mintha túlterheltségtől beszakdna egy pillanatra, aztán folytatódik. Közben a videó meg sem rezdül, az simán megy tovább.
Egy dologra gyanakszom még: az ac97-nek csak a Vista által telepített drivere van fent. Mindjárt leszedem a sajátját és megpróbálom azzal.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Nekem akkor produkál csak ilyeneket, ha irc-ről lejött egy fájl, és kiszámolja az ellenőrzőösszeget. De az nem a Vista hibája, mióta irc-t használok ez mindig így volt. Ja, meg torrentnél is, de ott csak több gigás pack fölött, és mérettől függően nem csak egy pillanatra :redface:

kikuchiyo

Idézet a korábban az egyéb HW-s topikba belinkelt VIstás cikkből:
Quote from: okos bácsiWill Windows Vista content protection features increase CPU resource consumption?

Yes. However, the use of additional CPU cycles is inevitable, as the PC provides consumers with additional functionality.

Note the careful use of the term "additional functionality" rather than "enhanced functionality". Vista's content protection actually provides reduced functionality (as the main body of the writeup goes into in great detail), so the comment is pretty much confirming what's in the writeup. Vista users have already complained about the excessive CPU usage of a Vista component called "Media Foundation Protected Pipeline" (here's a screenshot of it in action), complaining of it pegging the CPU at 100% load on startup and then staying at 10-20% CPU during playback. One user complained of it consuming 50% of the CPU on his 3GHz Pentium 4 machine under Vista, while there had been no problems under XP. Another user observed that this process also runs for DivX and XviD files, implying that it's always active even if no premium content is present.

The exact nature of this Media Foundation Protected Pipeline is somewhat mysterious, the executable image is mfpmp.exe but there's no file of that name present in Vista which implies it's being generated on the fly by another executable. The process only shows up with Windows Media Player, not with other players like VLC or WinAMP, and even then only when certain content like MP3s or video is played. It doesn't show up for older/simpler content like WAV files, but then again it does show up for non-protected content. Karel Donk has done some further testing with this and reports that:

"While playing an MP3 file in WMP, I ended the "mfpmp.exe" process, and then sound stopped, but WMP still worked. I then pressed stop in WMP and then Play again and the MP3 file started playing, but this time through wmplayer.exe itself. It probably detected something wrong with the "mfpmp.exe" and fell back to another playback path I think. Can't be sure. A few seconds later, "mfpmp.exe" did appear again, but with 0 CPU usage as the file was playing through WMP. I had to restart WMP in order for the MP3 to play again through "mfpmp.exe"".

(Can others confirm this? I don't run Vista yet, but if this is true then it would seem to disconfirm Microsoft's claims that the content protection doesn't interfere with playback and is only active when premium content is present).

A way to put Microsoft's response into perspective is to rephrase the question to "Will viruses increase CPU resource consumption?", to which the answer is also "Yes. However, the use of additional CPU cycles is inevitable, as the PC provides consumers with additional functionality" (like spamming, phishing site hosting, and so on).
Failure is the default option

Darkstar

Egyik sem fut, uh ez is kilőve. Meg közben egy ideig direkt néztem a mutatókat oldalt, soha egyik sem ment még csak a max közelébe sem. Viszont néha mintha egy enyhe fémes zajt is hallanék...

Nah, mászik fel a realtektől leszedett Vista driver, természetesen aláírva nincs...

Ed3.: és megint öli a rundll32-t...
És ezzel nem vagyok egyedül:
QuoteFor the Realtek AC'97, are you using drivers from Realtek website? In that case, remove them because AC'97 works 'correctly' when you're using the drivers provided by Microsoft.
QuoteI installed Vista audio driver from Realtek AC´97, because it has many options that native Vista driver don´t have. But it causes a crash, and error in rundll32, and the explorer restarts.

Akkor driver rollback következik...

Quote from: Zsiga on 2007-03-09, 11:58:21
Ezt edig elfelejtettem ellenőrizni. :D Most megnéztem, és igaz.

Lol, thx Zsiga. XD Unban me pls ^^
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

És akkor külön a karaktertámogatást nem is lehet felrakni? Egyre jobban megy el a kedvem a Vistától.

Darkstar

Úgy látszik az a Belinea monitor beszerezhetetlen... Milyen monitort ajánlotok, ami legalább 20", widescreen és lehetőleg premium MVA paneles. (90k fölé ne nagyon menjen)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

A sima 5:4-es 19"-os SPVA panelesek kerülnek 90k-ba. Most hirtelen a Samsung 215TW-t találtam SPVA panellel, árat keress hozzá te :P
A Samsung 126k, de találtam egy Dell UltraSharp 2007WFP-t 104k-ért, de ez valószínűleg sima PVA/MVA paneles, mert 16ms a válaszideje.
Belinea-ból gondolom a 102035W-t nézted, erre a Depo azt írja, hogy 110-ért van raktárról a VTCompnak.

Darkstar

Hm, azért nem akarok hirtelen rádobni egy huszast, a pcxnél azt mondták, hogy valószínűleg lesz, csak nem tudni, hogy mikor... akkor lehet várok egy kicsit.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Ígérni és is tudok neked 80-ért, csak arra kell még legalább 1 évet várnod  :haha:

smash++

Én jelenleg vinyó vételen gondolkodok.De nem tudok dönteni :D.
Olyan 300-400 as belső vagy 250-300 as külső.Találtam 25ért 300as külsőt is,szóval alapból tudom,hogy a külső drágább...

De most ugyebár szép lassan beindul a blue-ray...szép lassan :D.Most van a számomra megfizethetetlen kategóriában.Jövőre az esetleg talán elgondolkodom azon,hogy megveszem kat és 2év múlva na már én is tuti veszek.Fogalmam sincs,hogyan alakulnak az árak csak egy röpke pl irtam

A kérdés.Nem tudtok vmi arról,hogy esetleg nem terveznek vmi elég durva merevlemez bővítést?PL egy vinyó 2-3T(1500-2500 G) :D .Ugyebár már lehet kapni nem emberi áron 700G(vagy talán már 1T is van) vinyót is.De ha beindul a blue-ray ez a pár száz giga nem sok ahoz lépest amit majd arra lehet irni.

Magyarul érdemes most még vinyót venni adat tárolásra vagy maradjak a jó öreg bevállt 90Ft egy DVD és arra irogatom folyamatosan?Vagy esetleg mikor várható egy új áresés vinyó terén?Az ok amiért venni akarok,hogy jó lenni könyvtárakban látni a sok hentai-t (hogy mi van meg és mi hiánycikk) és a kedvenc anime-ket - egy helyen minden...