Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Baggio

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-02, 14:03:13
(Baggio: de a "sztándóalónkompilex" még mindig hibás :o )
csak egy szó szerinti idézet a Major-től :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Baggio on 2007-08-02, 20:18:58
csak egy szó szerinti idézet a subber-től :D
fix'd

/off

Solid Snake

Köszi a tippeket, Kuroi Tenshi!  :tezsvir:

Alaplapot váltok, ASUS P5K-ra. Videókártyán még gondolkozom (8800 GTS azért már nagyon durva ár szempontjából  :eek:). Merevlemez marad Samsung, most is az van, semmi bajom vele, jó márka.

Quote from: Selmo on 2007-08-02, 16:59:39
Normál ház 8k normális táp 10-12k, szóval nem tudom, futja-e a maradékból normális sata dvd-re.

Fogja futni szerintem. Egy DVD író 10k-ért már kapható.

Kuroi Tenshi

Sajnos ez van most, vagy erős kártya drágán (ld 8800GTS 65k), vagy közepes,
elavulófélben lévő kártya közepes áron (7900GS, 1950Pro 28-32k), most vhogy
a felső-középkategória kimaradt... illetve árban ott van a 8600GTS, viszont
teljesítményben messze nem...

Én azt ajánlom: szerezz egy olcsóbb kártyát, és avval húzd ki még egy ideig;
először úgyis vidkarit fogsz lecserélni a gépben, és azok vesztik az értéküket
a leggyorsabban. Novemberben kijön az nv új kártyája, akkor esni fog a 8800
széria ára; hasonlóképp kijön az R600 javított, 65nm-es változata is, és lesz
2900Pro(/XL/GTO?).
Sztem egy 8600GT ~25k körül még elfogadható árú, vagy egy 7900GS ~27k
körül elég sokáig ki fog tartani, és mindkettő jól húzható.

Solid Snake

Rendben. Még egyszer köszi.  :smile:

Baggio

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-02, 20:38:17
Quote from: Baggio on 2007-08-02, 20:18:58
csak egy szó szerinti idézet a subber-től :D
fix'd

/off
csak egy utolsó off: nem a subbertől. az öszes szereplő kb így mondja ki, amikor a sorozat végén beszélgetnek. de a legjobban a Major mondja. hallgasd meg, a remek szövegem a japán szinkronszínész kiváló angol kiejtése alapján született :D

Kazenokizu

Na ilyet sem láttam még. :eek: Van egy anime, amit fejjel lefelé játszik le az összes lejátszóm... Mit kezdjek vele?

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

motifator

Fordítsd meg a monitort :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kazenokizu

Quote from: motifator on 2007-08-03, 18:09:29
Kézenfekvő megoldás.  :jee:  Hogy én erre nem gondoltam!  :D
De most komolyan, mi a nyavaját lehet vele kezdeni? Esetleg vmi kodekhiba lenne? Mert amúgy minden megy szépen, van hang és kép is, csak fejjel lefelé...

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Soldier

Quote from: Kazenokizu on 2007-08-03, 18:26:43
Quote from: motifator on 2007-08-03, 18:09:29
Kézenfekvő megoldás.  :jee:  Hogy én erre nem gondoltam!  :D
De most komolyan, mi a nyavaját lehet vele kezdeni? Esetleg vmi kodekhiba lenne? Mert amúgy minden megy szépen, van hang és kép is, csak fejjel lefelé...
codec lesz ;) esetleg probald meg a VLC playerel, ha nem joh akkor codec-et(packet) cseréld rá vmi másra

Manitu

Quote from: Kazenokizu on 2007-08-03, 18:26:43Esetleg vmi kodekhiba lenne? Mert amúgy minden megy szépen, van hang és kép is, csak fejjel lefelé...
Esetleg. A divx/xvid kodekek csináltak ilyet, amikor régi kodekkel akartál lejátszani egy újabb kódolású fájlt. Évek óta nem találoztam ilyennel. Az FFdshowban van egy olyan menüpont, hogy "Flip" Jobbklikk az ikonján a tálcán, ott lesz legalul. Az visszafordítja, ha nem akarsz bajlódni a kodekek telepítésével.

Kazenokizu

Quote from: Manitu on 2007-08-03, 22:28:24
Quote from: Kazenokizu on 2007-08-03, 18:26:43Esetleg vmi kodekhiba lenne? Mert amúgy minden megy szépen, van hang és kép is, csak fejjel lefelé...
Esetleg. A divx/xvid kodekek csináltak ilyet, amikor régi kodekkel akartál lejátszani egy újabb kódolású fájlt. Évek óta nem találoztam ilyennel. Az FFdshowban van egy olyan menüpont, hogy "Flip" Jobbklikk az ikonján a tálcán, ott lesz legalul. Az visszafordítja, ha nem akarsz bajlódni a kodekek telepítésével.
sajna nem találok olyat, hogy "flip", bajlódni meg nem akarok a kodekekkel, mert ezen az egyen kívül végre mindent visz a gépem, és mivel nem értek hozzá, inkább nem piszkálom. Így jártam. :D Mindenesetre kösz a segítséget neked is, meg Soldier-nek is. :smile:

Manitu

Esetleg durva megoldásként szórakozhatsz a videokártya driverével is, ha jól emlékszem az Ati meg az Nvidia driverekben is lehetett forgatni a képet tetszőleges oldalára :D

Kazenokizu

Quote from: Manitu on 2007-08-04, 00:33:37
Esetleg durva megoldásként szórakozhatsz a videokártya driverével is, ha jól emlékszem az Ati meg az Nvidia driverekben is lehetett forgatni a képet tetszőleges oldalára :D
Ezekhez én olyan hülye vagyok, mint tyúk az abc-hez, úgyhogy inkább nem nyúlkálok. (Mellesleg azt se tudom, hogy azt hol kellene... ::) )

Member

Nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni ffdshow-ban az Xvid-et és feltenni mellé egy frissebb Xvid-et, az talán segítene.
Nekem ffdshow anyázik a h264-re, azóta CCCP-t használok, ajánlom neked is, eddig nem találtam olyat, amivel problémázna (bár azóta MPClassic nem viszi az OGM-et/MKV-t, azokra maradt a ZoomPlayer).

Manitu

CCCP-ben is az FFDshow felelős a h264 dekódolásáért, hacsak nem teszel fel egy másik kodeket mellé ;)
Xvid nyugodtan mehet CCCP-re, nem kell semmit állítani hozzá, szépen magasabb prioritásúra rakja magát mit az FFDshow divx és xvid lejátszáshoz. Ha szeret videot szerkesztgetni az ember, akkor érdemes így csinálni, mert jópár xvides videot nem eszik meg a vdub ffdshowal.
Kaze problémáját viszont ez nem biztos, hogy megoldaná, lévén még semmit nem tudunk a videoról. Én csak annyit mondtam, hogy 3-4 éve xvides videoknál láttam ilyet. Lehet, hogy itt tök más van.

Kazenokizu

a videóról csak annyit tudok, hogy vmi x264-es avi. de volt már más ugyanilyen x264-es film, amit simán le tudtam játszani..
mellesleg az én gépemen minden sz.r kodek fenn van, egy elméletileg hozzáértő emberke pakolta fel őket, én meg nem nagyon piszkáltam hozzá... van itt kérem minden: K-lite kodek-pack, CCCP, FFdshow, Matroska Pack, Xvid, Mpeg4 video kodek, meg ez a bizonyos x264 is.  Lehet válogatni. :D

Member

Nem lehet, hogy ütköznek a szerencsétlenek? :)
CCCP vagy K-lite elvileg elég kellene, hogy legyen, ha nem 6 éves kiadások.

Manitu

Kicsit sok, de ha működik, akkor inkább ne piszkálj bele.
x264+avi :eek: Ezt jól kifogtad, végülis lehet ilyet csinálni, de a legnagyobb jóindulattal sem lehet ráfogni, hogy szabványos. 90% hogy a fájlban tolt el valamit az, aki összerakta.

Kazenokizu

Na most már tényleg dühös vagyok!!!!!!!!!  :comp: Megint fejjel lefelé játszik le egy filmet, ami elvileg sima avi... Most vagy én vagyok ennnnnnyire szerencsétlen, hogy kétszer is kifogtam egymás után vmi hibás filmet, vagy tényleg a gépemmel történt valami...

Cobra

Távolíts el minden codecet és csak a (legújabb) ffdshow-t és a VSFiltert rakd fel. Lejátszónak meg ajánlom a Media Player Classicot.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Szedj le mindent, tegyél fel egy CCCP-t és ha úgy is hibás, akkor filmprobléma, ez esetben lejátszásnál az FFDShow video decoderre - szép piros FFv ikon - jobb gomb és a flip bekapcsolása. Csak ne felejtsd el kikapcsolni. :P

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Sztem meg egy gui-s mplayer a kodekjeivel.
Nem kell a kodekek keresgélésével szenvedni, azon idegeskedni,
hogy melyik mivel akad; a gui+ skineken megvan a legtöbb fontos
dolog, tehát parancssorral se kell annyit szenvedni (sőt, én pl
nagyon ritkán használom). Nálam eddig mindent lejátszott.

Kazenokizu

Kösz a segítséget mindenkinek!

Quote from: Cobra on 2007-08-04, 18:52:40Lejátszónak meg ajánlom a Media Player Classicot.
Azt használom én is. ;)

Quote from: Selmo on 2007-08-04, 18:58:24
Szedj le mindent, tegyél fel egy CCCP-t és ha úgy is hibás, akkor filmprobléma, ez esetben lejátszásnál az FFDShow video decoderre - szép piros FFv ikon - jobb gomb és a flip bekapcsolása. Csak ne felejtsd el kikapcsolni. :P
Mielőtt nekiesnék, egy kérdés: ha leszedem a Matroskát, nem lesz problémám az mkv-lejátszással? (Csak mert ez anno azt hiszem azért lett feltéve, hogy tudjak mkv-ből avit csinálni az asztali dvd-lejátszóhoz.)

Member

CCCP-t amikor felteszed, lesz benne alapból egy opció (restore all?), ami minden kodeket alapállapotra rak, menni fog.

Selmo

Quote from: Kazenokizu on 2007-08-04, 19:05:00
Mielőtt nekiesnék, egy kérdés: ha leszedem a Matroskát, nem lesz problémám az mkv-lejátszással? (Csak mert ez anno azt hiszem azért lett feltéve, hogy tudjak mkv-ből avit csinálni az asztali dvd-lejátszóhoz.)
A Haali splitter elintézi neked az OGM és MKV sávokat. Szép kék-fehér ikon azon jobb gombbal tudod kiválasztani a sávokat lejátszásnál.

A tökéletesség unalmas.

Kazenokizu

Na jó, nekilátok, kívánjatok szerencsét!  :haha:

Cobra

MPC tartalmaz mkv splittert, szóval amellé nem kell a Haali vagy Gabest splitter.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kazenokizu

Na ügyködtem egy kicsit a gépen, és -mint mindig ::) - igazatok volt, valóban kodek-gond volt a lúdas, ugyanis már nem fejjel lefelé megy a film. :whoah: Viszont mkv-t még nem volt időm konvertálgatni, hát remélem, hogy nem lesz vele gond.
:merci:

Solid Snake

Kicsit  :lame: kérdés lehet, de azért felteszem: a Windows Vista képes partícionálni a merevlemezt?

Jövő hétfőn jön meg ugyanis az új gépem, szeretnék átállni Vista-ra, az 500 Gb-os vinyót pedig 3 partícióra osztani:

• ~100GB a rendszernek
  • ~200GB a filmeknek, játékoknak
  • ~200GB az animéknek, programoknak

Ha esetleg nem oldható meg Vista-val, akkor tudtok ajánlani valamiféle partícionáló programot? Teljesen újoncnak számítok ezen a téren.