Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Én on 2008-10-07, 14:53:46
Hát figy bocs, nem érthet mindenki hozzá, én azt hittem ez okés ár, mostmár tudom ezt is. Így persze olcsóbban adom, ha érdekel még, legalább visszajönne a pénz egy része... :P Márka SanDisk, és van hozzá rendes SD átalakító meg 5 év garancia. Azért 2k-nál kevesebbért így se adom, akkor inkább megtartom fényképezőbe.
abszolút megértelek, nem is lenne pofám 2k-ért se elhozni tőled, nem akarnálak lenyúlni :)

ellenben nekem sajnos számla is kell róla cégnévre, hogy az áfát visszakapjam, szóval sztem inkább használjátok a fényképezőgépbe :redface:

noriko

van arra valami free tool a neten, amivel meg lehet nézni, hogy egy oldalra honnan linkelnek, ha nem az enyém a linkelt oldal?

edit: :G speciális keresés. duh.  :facepalm:
"I wish I could, but I don't want to."

zsozso

Quote from: Én on 2008-10-06, 23:21:27
Quote from: Fazék on 2008-10-06, 19:55:51
Quote from: Én on 2008-10-06, 18:26:51
Megpróbálom, de ennyire szétbarmolt csomagolással nem hiszem, hogy esélyes + M2 magába nem is biztos hogy van.
Egyedül azon RAGE-elek, hogy ez a szar elméletileg direkt mobilokba való.
éppenséggel pont egy ilyen microsd 2gb-osat vadászok, mert nekem meg ez kell a nokia e51-es telómba :D
szóval hogyér adod és mennyit engedsz a feliből? :D

(most jártam egy órája a Campona-ban, bejártam az összes boltot, ahol ilyet árulnak, de olyan nevetséges áron adják, hogy még képenröhögéssel sem jutalmaztam meg őket, égett a bőr a pofámon helyettük is... megpróbálok a héten eljutni egy normális számtech boltba és veszek fél-harmadáron ugyanazt...)
Én 3990-ért vettem árkádban, vételáron a tiéd. De ha mondjuk szereznél egy M2 memory stick-et (elég 1GB-s is, mert nem egy árban van a 2 típus szerintem), akkor igazán szárnyalnék. :angyali:
Szal vagy 4k-ért vagy minimum 1GB-s M2-ért a tied (remélem a darabokra vágott csomagolás nem izgat)
ED: blokk is megvan, garanciához.

Az arkulonbseg az artisjus matricaban van. A legtobb kisbolt nem teszi ra emiatt kerul joval kevesebbe.
Death is the only redemption

Fazék

Quote from: zsozso on 2008-10-07, 16:36:27Az arkulonbseg az artisjus matricaban van. A legtobb kisbolt nem teszi ra emiatt kerul joval kevesebbe.
csak arra lennék kíváncsi, hogy ezt pontosan hogyan tehetik meg?
ma veszek egy ilyet és megnézem, hogy rajta van-e a matrica :)

zsozso

Quote from: Fazék on 2008-10-07, 16:41:44
Quote from: zsozso on 2008-10-07, 16:36:27Az arkulonbseg az artisjus matricaban van. A legtobb kisbolt nem teszi ra emiatt kerul joval kevesebbe.

http://www.artisjus.hu/felhasznaloknak/ures_hang_es_kephordozok_dija.html

Nem szabad elfelejteni, hogy melyik orszagban is elsz...
Death is the only redemption

Fazék

Quote from: zsozso on 2008-10-07, 16:49:10

oké, ahogy nézem 2GB-os esetében megdobja egy ezressel a beszerzési árat, de ez akkor se indokolja a 4-6e Ft-os árakat, amik alá egyik boltban se mentek a Camponában. tehát az alap hasznon felül minimum +40%-ot ráraknak az árra.
ha mi ennyit raknánk rá az eladott lámpáinkra, felkopna az állunk, mert senkinek se kellenének...
úgy látszik sajnos a számtech piac nem eléggé árérzékeny, túl sok az egyszeri buta vevő, akinek gőze sincs az árakról és megveszi az első helyen, amit adnak neki. (no offense egyszeri buta vevők :D)

Selmo

Nekem fogalmam sincs mennyi egy lámpa és lámpaboltból se ismerek 2-nél többet, szóval nemtom felétek mi a helyzet, de itt kb. azt fizetem amit kérnek, ha lámpát akarok.

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Ha egymáshoz közeli üzletekben nagyjából egyforma áron van, akkor vagy megveszed annyiért, vagy keresgélsz tovább. Azt meg ne felejtsd el, hogy a bolt nélküli csomagküldő üzleteknek nem kell fizetniük 4-500e Ft bérleti díjat meg a hosszú nyitvatartás miatt több alkalmazottat. De ettől függetlenül én tavaly rendes üzletben vettem 2k-ért 1Gb-os SD kártyát, amikor a lgtöbb hírdetésben ugyanaz a márka 3k volt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2008-10-07, 20:56:02
Ha egymáshoz közeli üzletekben nagyjából egyforma áron van, akkor vagy megveszed annyiért, vagy keresgélsz tovább. Azt meg ne felejtsd el, hogy a bolt nélküli csomagküldő üzleteknek nem kell fizetniük 4-500e Ft bérleti díjat meg a hosszú nyitvatartás miatt több alkalmazottat. De ettől függetlenül én tavaly rendes üzletben vettem 2k-ért 1Gb-os SD kártyát, amikor a lgtöbb hírdetésben ugyanaz a márka 3k volt.
ezért is nem szeretem a csomagküldős boltokat. legyen egy tisztességes bolt, ahol van lehetősége reklamálnia az embernek, ne kelljen postafordultával kommunikálnom velük.
én speciel 3/4 éve kb 2GB-os Kingston Ultra2-es SD kártyát vettem 2,5k-ért :) (volt rajta artisjus matrica, az A4Team-nél vettem)

amit ma vettem 2GB-os microSD Kingston kártyát 2k-ért (Red Tower-ből), ezen is volt hibátlanul artisjus matrica. innentől kezdve viszont megint nem értem a dolgokat. van egy adag lopott matricahalmuk? vagy vettek cd-hez és rápakolták az SD kártyákra? kíváncsi lennék hogyan működik ez :)

Lythis

Quote from: zsozso on 2008-10-07, 16:49:10

kíváncsi lennék, hogy az előadóművészek vajon tényleg kapnak e BÁRMIT az artisjus-hoz befolyó összegekből...

Fazék

Quote from: Lythis on 2008-10-07, 21:57:40 kíváncsi lennék, hogy az előadóművészek vajon tényleg kapnak e BÁRMIT az artisjus-hoz befolyó összegekből...
lehet hogy át kéne térnünk a hardver/szoftver vegyesbe, mert itt már kicsit off a beszélgetés.

ha jól emlékszem eladott lemezszám alapján osztják a pénzt. de az az igazán vicces ebben, hogy az első 10 legtöbb lemezt eladó magyar előadó közül egyet sem ismer egy normális ember, mert kb dáridó szintűek vagy csak szimplán vmi nyálember, akikre masztizik a sok tinilány

Damnatus

Szünetmentes tápot keresnék. Legfőképp arra kéne, hogy ha egy pillanatra elmegy az áram (ami viszonylag sűrűn előfordul) vagy ha ingadozik, ne kapcsolja ki a gépem, hanem biztosítsa az energiaforrást.

Cobra

Kis fogyasztású géphez elég egy kevésbé ismert típus (UPS-ek között), mint pl a Belkin vagy Trust, jobb géphez inkább APC vagy MGE (bár MGE-t szerintem már nem nagyon lehet kapni, mert egyesült az APC-vel). Gyengébb géphez bőven elég egy 500VA körüli táp.

Dreamcleaver

A FireFox-ban elmentett jelszavakat el lehet menteni valami külön fájlban, mint a könyvjelzőket? Vagy valahogy máshogy átmenteni egy új rendszerre?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Dreamcleaver on 2008-10-08, 19:01:15
A FireFox-ban elmentett jelszavakat el lehet menteni valami külön fájlban, mint a könyvjelzőket? Vagy valahogy máshogy átmenteni egy új rendszerre?
Lemented az összes Firefox-könyvtárat, az új rendszeren meg felülírod vele a frissen telepítettet? :) (Én legalábbis így szoktam költöztetni a Maxthonomat meg a Thunderbirdömet.)

Dreamcleaver

Quote from: Zsiga on 2008-10-08, 19:07:48
Quote from: Dreamcleaver on 2008-10-08, 19:01:15
Lemented az összes Firefox-könyvtárat, az új rendszeren meg felülírod vele a frissen telepítettet? :) (Én legalábbis így szoktam költöztetni a Maxthonomat meg a Thunderbirdömet.)

Az összes alatt mit kell érteni? Mert ez mindenhova pakolgat dolgokat, szal gondolom a Program Files-on belüli Mozilla FireFox könyvtár nem elég.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

minuszmiki

A Documents and Settings\[User]\Application Data\Mozilla mappádban tárolja a beállításaidat a Firefox, arra is szükséged lesz.

Selmo

\Documents and Settings\user\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\ kell.

A tökéletesség unalmas.

Draconire

Quote from: Selmo on 2008-10-08, 21:25:36
\Documents and Settings\user\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\ kell.

Nem, mert akkor át kell kézzel írni a profiles.ini-t.

És leírom én is, csak hogy DC biztos tudja:
Documents and Settings\<User>\Application Data\Mozilla

Dreamcleaver

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Quote from: Dreamcleaver on 2008-10-06, 19:27:02
LOL FUKK! És mégis ez volt az. Elegem van ebből a fos Gigabyte P-35-ös alaplapból. Folyton random faszságokat produkál. Senkinek sem ajánlom.

:ejnye:
Használtál már hasonló árkategóriás Asus lapot?
Akkor tudnád, hogy mi az igazi fos. Ennél sajnos csak
rosszabbak vannak (Asrock=Asus, MSI, Foxconn olcsó
lapok nem csak rosszabb alkatrészekből készülnek, de
még a biosaik is sokkal korlátozottabbak, meg az
elrendezéseik is néha csapnivalóak.)

Quote from: Én on 2008-10-07, 14:53:46
Hát figy bocs, nem érthet mindenki hozzá, én azt hittem ez okés ár, mostmár tudom ezt is.

Pedig már énnemtudomhányszor leírtam, hogy depo.hu
és argep.hu...

Quote from: zsozso on 2008-10-07, 16:36:27
Az arkulonbseg az artisjus matricaban van. A legtobb kisbolt nem teszi ra emiatt kerul joval kevesebbe.

Nyehe, múltkor is erről beszéltünk :D

DC: biztos ami sicher alapon írd le papírra is a jelszavaidat
előtte: amennyit avval a lappal bénázol, ki tudja, mi
történhet még :angyali:

Member

Egy egyszerűbb kérdésem volna:
Melyik winfost érdemes feltenni, ami nem Vista és nem XP? A W2000-re gondoltam, de hátha tudtok jobbat.

Cobra

Ha játszani is akarsz, akkor XP (SP2 legalább). Nem értem mi bajod van vele. Win2000 is jó, csak nincs DirectX (illetve talán a 7 vagy 8 volt a max), ezért a játékok 99%-a alapból kiesik.

Member

Most nézem, hogy jól emlékeztem, van Win2K3is, szerintem vele teszek egy próbát. A játék része annyira nem izgat, fusson az SC, a W3, meg tudjak animét nézni, ennyi.

Zsiga

Quote from: Cobra on 2008-10-09, 10:41:40
Ha játszani is akarsz, akkor XP (SP2 legalább). Nem értem mi bajod van vele. Win2000 is jó, csak nincs DirectX (illetve talán a 7 vagy 8 volt a max), ezért a játékok 99%-a alapból kiesik.
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_2000#Games
Van rá 9.0c.

Member: A 2k3 az XP szerver-verziója...

Fazék

Openoffice-ban hogyan tudom egyszerűen megadni, hogy egy dokumentum mely részeinél milyen nyelvű helyesírásellenőrzést alkalmazzon? Mert én hirtelen csak a globális nyelvbeállítási opciót találom... thx.
(a beírás közbeni érdekel, franc fogja ténylegesen a helyesírásellenőrzőt futtatni, azon belül állítgatni és végigmenni vele szavanként)

Member

Köszönöm a segítséget. :)
(Meglepett volna, ha nincs 9.0c, mert WinME alatt is van)

Próféta

Quote from: Fazék on 2008-10-09, 18:20:37
Openoffice-ban hogyan tudom egyszerűen megadni, hogy egy dokumentum mely részeinél milyen nyelvű helyesírásellenőrzést alkalmazzon? Mert én hirtelen csak a globális nyelvbeállítási opciót találom... thx.
(a beírás közbeni érdekel, franc fogja ténylegesen a helyesírásellenőrzőt futtatni, azon belül állítgatni és végigmenni vele szavanként)
Tools -> Language -> For Selection / For Paragraph / For all text

Quote from: Zsiga on 2008-10-09, 13:40:11
Member: A 2k3 az XP szerver-verziója...
Ja, kb. Csak kicsit kevésbé az otthoni használatra van kitalálva, ellenben nagyon könnyen üzemelhetsz be DNS kiszolgálót, stb. :D
De most tényleg, a felsorolt célokra miért nem XP? Csak hogy jó egyedi legyen? :) Akkor mit szólnál inkább valami DragonflyBSD vagy HURD vagy egyéb exotikus operációs rendszerhez? :D
Van amúgy Windows 2008 Server is, és bár személyesen nem próbáltam, de tudtommal itt nagyobb a különség a Vistához képest, mint XP vs. 2k3 esetén.

Member

Az a cél, hogy konti legyen a mai kodekekkel és miegyebekkel (szóval ne 9x), de ne nyaljon fel pár giga helyet meg ne nyomjon szét mindent biztonsági sz*rokkal/bővítményekkel.
Szép oprendszereket soroltál fel, ha nagyobb lesz a rendszervinyóm, egyszer kipróbálom. :) Anno talán a SkyOS tetszett meg talán?

Moha

Win2000 nem igazán alkalmas játékra. Video lejátszásra és netezésre igen, bár én 6 éve használtam utoljára a régi P2 400-as gépemen. Ha nem túl gyenge a gép, akkor szerintem nyugodtan tegyél fel XP-t. Ha kigyomlálod belőle a fölösleges dolgokat, akkor nem foglal olyan sok helyet, ill. a memóriafogyasztást is lehet redukálni.
Nekem volt, hogy egy 800 Mhz-es P3-ra kellett XP-t raknom, amiben mindössze 256MB ram volt. Alapból 130 MB volt a memória foglalás, a fölösleges szolgáltatások és egyebek lelövése után viszont csak 85.