Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Szóval a helyzet rossz, de reménytelen.

Azért valahol dühítő, hogy az ember megvesz egy laptopot 200+ kforintért, majd rövid idő múlva lesz egy halom ócskavasa.

Még Fazékot megkérdezem, hogy a kijelző nem érdekli-e őket az írásvetítős projektjükhöz...
Failure is the default option

Nakedape

Quote from: kikuchiyo on 2008-11-13, 23:21:51
Szóval a helyzet rossz, de reménytelen.

Azért valahol dühítő, hogy az ember megvesz egy laptopot 200+ kforintért, majd rövid idő múlva lesz egy halom ócskavasa.

Még Fazékot megkérdezem, hogy a kijelző nem érdekli-e őket az írásvetítős projektjükhöz...
hmmm.. mi is a baja pontosan? :D
mert ugye ha jól gondolom a kijelzőt integráltan irányítja, tehát ha az alaplap rossza akkor.. vagy nem?
ha lehet vele kijelezni akkor érdekel:)
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-11-13, 20:49:44
Kviki, a floppynak ősidők óta 40-pines csatlakozója van, az
IDE pedig 44-pines, és nem lehet a kettőt egymásba dugni
(illetve de, csak sok erő kell hozzá...)
A kettő közül a Hitachi a jobb, az az újabb, energia-
takarékosabb verziójuk.
...
Tarzan lenni ugyes, eros!  :muhahah: (Najo, elbujdosok.)
Akkor megszivtam, mert a masik van az asztalomon.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Annyival nem rosszabb, hogy gond legyen. Ha egy Maxtort vettél volna, na akkor szídtunk volna :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

TurboK

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-11-12, 23:13:50
Au... ha pata cd/dvd mellé, ugyanarra a csatornára kötsz hdd-t,
akkor az a sebessége negyedével (U-ATA133 helyett 33) fog
menni.
Ez egy urban legend. (gyk. nagy baromságot mondtál)

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Ha nem is negyedével, de valóban lassabb lesz. CD/DVD írásnál meg méginkább problémás, ha egy csatornán van a 2 eszköz.

Zsiga

Úgy döntöttem hogy gépet fejlesztek, de nem igazán tudom hogy mit is kéne venni konkrétan. K_T, segíts, lusta vagyok teszteket bújni. :D
Az igények:

Lap: microATX 5 SATA 1 eSATA, egy PCI-E x16 port, mellette hely duplaslotos VGA-hűtőnek és ezen kívül +1 használható PCI port hangkártyának. Lehetőleg passzív hűtés, vagy nagyon halk aktív. Gigabit lan kell, legalább 4 hátlapi USB szintén. Minél olcsóbb annál jobb, lehetőleg támogasson négymagos procikat is. Ha AMD akkor 780G chipsettel, ha intel akkor passz, ahhoz nem értek. Ő pl. egy ideális jelölt, valami ilyesmi elrendezés kéne intelben.

Proci: Kici óccó relatíve kis fogyasztású; akár alapból akár tuninggal de gond nélkül menjen rajta akármilyen 1080p videó, akár L5.1-es, ez kb. 2,2-2,4Ghz körül van C2D esetén. Ja nem árt ha van hozzá valami normális gyári hűtés mert 1-2 hónapig tuti nem lesz időm még azzal is szórakozni hogy hűtést vadásszak.

RAM: 2GB elég, akármilyen legolcsóbb, minimáltuning van csak tervezve.

VGA: Egyen keveset, legyen halk, legyen rövid (kicsi a ház) menjen rajta minden egy erős közepes beállítással (4670 vagy valami hasonló).

TurboK

Quote from: Cobra on 2008-11-14, 14:21:56
Ha nem is negyedével, de valóban lassabb lesz. CD/DVD írásnál meg méginkább problémás, ha egy csatornán van a 2 eszköz.
Ha lassabb is lesz, akkor érezhetetlen a különbség (feltéve hogy nem Pentium 1 korabeli ata vezérlőről van szó, és hogy nem két 10k rpm driveot akarsz raid 0 blokkba kötni ugyanazon a csatornán).

cd/dvd írás igazán csak akkor okoz problémát hogyha arról a vinyóról írsz cuccot amin a windows+pagefile van. De ennek abszolute semmi köze ahhoz hogy hány device van egy IDE kábelen, sata ugyanugy belassul, talán csak a scsi nem (de ha eléggé leterheled, akkor talán még az is).

(feltételezem hogy te az atapi-ra gondoltál mint lassitó tényező, de azért előbb számold már ki, hogy mennyi kihasználatlan sávszélesség van az udma133-on)

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cloud

Miért  van az hogy  ha laptoppal  akarok  wifin  keresztül  csatlakozni routerhez  kiirja hogy a  windows  nem  tud csatlakozni  a  hálózathoz? A  listán  max erősségű a jel,  kábelt ha  bedugom  gépbe akkor  simán  hozzáférek  routerhez  és megy net is.  De nekem most a  wifi kellene.   
Valaki  help  pls.

Kuroi Tenshi

Quote from: TurboK on 2008-11-14, 12:23:21
(gyk. nagy baromságot mondtál)

Köszönjük a nagyon segítőkész hozzászólást.
Hadd emlékeztesselek rá, hogy ez már veled is előfordult,
csak én nem szoktam külön kiemelni.

(Igen, ma nincs jó kedvem.)

Quote from: Zsiga on 2008-11-14, 18:32:50
Úgy döntöttem hogy gépet fejlesztek, de nem igazán tudom hogy mit is kéne venni konkrétan.

JFGI :hehe:

780G-s lapok közül nem mindegyik bír el négymagosat
akármilyen négymagost (csak azok, amiken legalább
4fázisú fesszab van), arra inkább a 790G való (ami
drágább is). viszont ha a videó/-lejátszó ki tudja
használni a hw-es dekódolást, akkor kevesebb proci
is elég hozzá.

Intelnél G31, G33, G41, G43 azok, amik mATX és
bírják a négymagosokat.
6 sata port viszont csak G33 és G43 drágább változatain
van - úgyhogy vagy olcsó, vagy 6 sata, kettő együtt
nincs.

Intelből kis fogyasztású, relatív olcsó a 45nm-es E5200;
viszont egy E2xx0-szériás is valszeg elég lesz egy kis
tuninggal, és sokkal olcsóbb nála.
AMD-nél 4xx0e az energiatakarékosabb széria.

VGA-ból a 4670 valami jobb hűtővel sztem jó ötlet.

Quote from: Cloud on 2008-11-14, 19:51:28
Miért  van az hogy  ha laptoppal  akarok  wifin  keresztül  csatlakozni routerhez  kiirja hogy a  windows  nem  tud csatlakozni  a  hálózathoz? A  listán  max erősségű a jel,  kábelt ha  bedugom  gépbe akkor  simán  hozzáférek  routerhez  és megy net is.  De nekem most a  wifi kellene.  
Valaki  help  pls.

IP-cím ütközés? vagy mást ír ki? A "nem tud csatlakozni
a hálózathoz"-nál biztosan több van a hibaüzenetben.

Zsiga

Cloud

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-11-14, 20:30:12
IP-cím ütközés? vagy mást ír ki? A "nem tud csatlakozni
a hálózathoz"-nál biztosan több van a hibaüzenetben.
A  windows nem  tud a kijelölt  hálózathoz csatlakozni.  Lehetséges hogy  kívül került a  megfelelő hatókörön.   Frissítse   a  rendelkezésre álló  hálózatok  listáját ismét.

Ezt  irja ki.

Cobra

Kuroi Tenshi

F5, csatlakozz megint; nézd meg vezetékkel a router hálózati
beállításait, és állítsd vissza a gyáriakat, indítsd újra a gépet,
nem tudom.

Cloud

Quote from: Cobra on 2008-11-14, 21:15:38
Fujitsu-Siemens laptop?

Ööö.  Igen.   Ezt   vajon honnan   is tudtad?

Kvikveg

Quote from: Cloud on 2008-11-14, 21:26:46
Fujitsu-Siemens laptop?

Hehe.

Igen, volt, hogy ugy irtam DVD-t , hogy a kabelen levo winchester masik particiojarol ment fel ra. Sot, mindig igy irtam. (A masik opcio az lett volna, hogy az USB-s rackben levorol irom.  :haha:)

KT: akkor elloptam a jo napodat, mert nekem az volt. Legkozelebb majd te jossz. XD

Ghostolashoz mit ajanlotok? Adott kicsin C:, data, ubuntu, masolnam nagyobbra data particiot bovitve.

edit: Hah. Iron Man DVD, angol felirat, gepen megy powerDVDvel. Amikor felirat van, szin nincs es forditva. Marmint mihelyst megjelenik a felirat, a film fekete-feher lesz. Ilyet se lattam meg. :lol:
Eees beleneztem a biztonsagi masolatba, hogy osszehasonlitsam a kettot, de ugy latszik a PowerDVD hajba kapott az mplayerrel, mert ujraindult a gepem.  :eek:

edit2: Na most meg siman fekete kepernyo, semmi reakcio a gep reszerol. Igy jar az ember, ha eredeti DVDt vesz, ami annyira...  :comp:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Quote from: Cloud on 2008-11-14, 21:26:46
Fujitsu-Siemens laptop?

:D

Komolyra fordítva a szót: FS-eknél sajnos előfordul, megoldást még nem olvastam rá (egy ismerős FS laptopját pl elsőre simán csatlakoztattam a routerhez, újraindítás után visoznt már képtelen voltam összehozni vele).
Amit érdemes próbálgatni: routeren minden titkosítást kikapcsolni, IP-t fixre rakni, esetleg másik csatornát keresni. Ha így megy, akkor lehet tesztelni melyik titkosítás működik.

kikuchiyo

Most, ahogy a testvérem Fusijának halála kapcsán utánaolvastam, a wifi driver újrarakása bizonyos esetekben segíthet. A gond az, hogy pont a hivatalos oldalon fent lévő driver a szar, a helyeset már nem emlékszem, honnan vadászták össze.

De ennek is volt hasonló baja: volt, hogy nem volt hajlandó csatlakozni a routerhez, még ha mellette volt, akkor se. Újraindítás, semmi se segített. Aztán ha az én gépemet bekapcsoltam, és az is felcsatlakozott, akkor a laptopon is ment.

Kuroi Tenshi

Csak tudnám, milyen imbecilis barmok programozzák a uTorr algoritmusait.
A peerek 80%-a vagy nem tölt, vagy 0.x kBps-mal. Amelyik tud akár
200+ kBps-mal is tölteni, attól nem kér, és idővel kidobja a listáról. Így
szép lassan 30kBps-mal döcögnek lefelé a dolgok, soha nem kell az
upload-arány miatt aggódnom, mert gyorsabb a downnál ::)

NLZ

És más torrent progival meg lobog a hajad?
[reserved]

zsozso

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-11-15, 10:30:36
Csak tudnám, milyen imbecilis barmok programozzák a uTorr algoritmusait.
A peerek 80%-a vagy nem tölt, vagy 0.x kBps-mal. Amelyik tud akár
200+ kBps-mal is tölteni, attól nem kér, és idővel kidobja a listáról. Így
szép lassan 30kBps-mal döcögnek lefelé a dolgok, soha nem kell az
upload-arány miatt aggódnom, mert gyorsabb a downnál ::)

UPC?
Death is the only redemption

Én

Nekem nem UPC-m van, de ugyanez jelentkezik. Bár nem tudom hogy utorrent hibája e, rég nem használtam mást. Azt hittem azért szarakodik, mert külföldi tracker/peerek (belföldiről gyorsan szokott jönni) (Már ha az általam belföldinek gondoltak tényleg belföldiek :haha: ).

kikuchiyo

Nálam is csinálja néha, de a konkrét torrenttől függően.

Az 1 gigás HD sorozatepizódok mindig így viselkednek, a tokyotoshos animék pedig mindig lejönnek >200 kb/s-mal.

Kuroi Tenshi

Quote from: NLZ on 2008-11-15, 12:30:01
És más torrent progival meg lobog a hajad?

más klienst már rég nem próbáltam. azureus ugyanilyen szar volt,
azelőtt (az már jó 3-4-5? éve volt) pedig valami ősrégi, minimál-
guist használtam, már nem emlékszem, mit.

Quote from: zsozso on 2008-11-15, 14:51:21
UPC?

T

TurboK

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-11-14, 20:30:12
VGA-ból a 4670 valami jobb hűtővel sztem jó ötlet.
Mint 4670 tulaj mondom, nagyon erős kártya de a legtöbb modell hűtője horribilis. Talán csak a HIS verzió az ami jó.

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2008-11-13, 10:57:11
...
Kvikveg, Floppynak tök más csatlakozói vannak, mint a merevlememeznek/optikai meghajtónak.
...
Eees jol emlekeztem, ugyanolyan csatlakozoja van a floppymnak, mint a winchester/DVD-nek. Megneztem.
Amugy ezert: http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_HiFD :D Vagy valami ilyesmi, azt tudom, hogy volt hozza olyan floppy, amire tobbet lehetett irni, mint a szokasosra.
Es most senki se jojjon azzal, hogy de hat az nem is... hadd elvezzem ki, hogy nem voltam szenilis. :D

Cobra

Kviki nem ér, ilyen egzotikus darabokból Magyarországon jó, ha pár száz darab van :)
KT: én úgy tapasztaltam, hogy nem a kliens, hanem a tracker hibája, ha nem jön rendesen az adat.

Kuroi Tenshi

Pedig velem most folyamatosan ezt játszogatja:
végre jön egy peer, aki rendesen tolja (150-200k+)
kér tőle pár csomagot, de nem kér tőle több újat,
amint azok elfogynak. Pár mp alatt letölt tőle pár
megát, utána semmit. A jó peertől nem kér utána
több csomagot, a 200k-ra felugrott sebesség
visszaesik 15-30k-ra. Aztán a gyors peert kiejti a
listáról.
szóval van itt egy, amit reggel kezdtem el tölteni,
10 körül +3 óra eta-t írt, erre most 10k körül jön,
és itt 19h-kor is még csak ott tart, hogy +3 óra...
pedig ma még játszani akartam vele!  :bruhuhu:

Cobra

Nekem is van ilyen sokszor játékszoftvernél, de animénél szinte soha. Ezért gondolom, hogy trackergond.

NLZ

Tracker az csak arra való, hogy peereket közvetítsen, nem? Vagyis ha már megvan a kapcsolat a másik torrentezővel, akkor akár a tracker el is tűnhet. Így lehet kikerülni az arányrontást, hogy törlöd a trackert, ha már van peer lista. Meg egyes torrentprogikkal lehet manuálisan peert hozzáadni, amihez szintén nem kell tracker.
[reserved]