Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

NLZ

Nem lehet, hogy 720p és nem bírja a géped? :D  A proci gyenge ilyenkor.
[reserved]

Cloud

FSC laptopom amiben egy giga ram van és egy integrált vidi vezérlő meg 1.7-es prockója(celeron m), simán viszi 720p-t. Mplayerrel.(legalábbis amiket eddig szedtem le azok mentek.)
Szal nálad szerintem codec bibi van.

Zsiga

Adtam neki L5.1-ben kódolt 11Mbit/s 1080p-t, elég sokmindent meg tud fektetni... Az említett 1,7-es Dothan Celeronból akár kettőt is. :D

Cloud

1080p?

Még mit nem. Szegény gép, még mielőtt elindítanám cuccot, akkor behalna már.  :rotfl:

NLZ

Meghal a gép a lejátszás gondolatától? :D
[reserved]

Cloud

Az én gépem?
Képes rá.  :lul:

NLZ

Az enyém egy sima mkv megnyitásakor 12 másodpercet gondolkodik. :D
De másodjára, miután már gyorsítótárazta az MCP filejait, már csak 3 másodperc. :D
[reserved]

Ramiz

Zsiga, te rohadék... :D

Frissen feltett CCCP van, és se MPC, se VLC Media Player, se mplayer nem boldoguk velük.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Cloud

Mit szedtél le?  :eek:
Milyen géped van?
Csak egynél van bibi, vagy az összesnél?

Zsiga

Quote from: Cloud on 2008-12-17, 22:10:03
Mit szedtél le?  :eek:
Milyen géped van?
Csak egynél van bibi, vagy az összesnél?
Ha jól sejtem erről van szó: Taken.2008.1080p.BluRay.x264-REFiNED
Egyébként maga a videó tuti hogy jó mert én gond nélkül megnéztem, egyszerűen csak gyenge hozzá Ramiz gépe. :D

Cobra

Hát ha az a gépe van még, mint lanpartin, akkor nem csodálom :D
1080p-hez kell legalább 2db 2Ghz-es mag.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2008-12-17, 22:28:46
Egyébként maga a videó tuti hogy jó mert én gond nélkül megnéztem, egyszerűen csak gyenge hozzá Ramiz gépe. :D

Hogy örül neki a kis rohadék geci... :__devil: :uzi:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2008-12-17, 23:01:32
Hát tehetek én róla hogy hülye vagy? Ott volt a listában egyértelműen hogy csak 1080p verzióm van belőle... :D

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2008-12-18, 00:24:30
Quote from: Ramiz on 2008-12-17, 23:01:32
Hát tehetek én róla hogy hülye vagy? Ott volt a listában egyértelműen hogy csak 1080p verzióm van belőle... :D

Hát tehetek én róla, hogy gyenge a gépem, mint a nyáron a tavaszi szántásba vetett őszi légy télen?

Egyébként a videólejátszáshoz mi kő? Ahhoz is erősebb videókártya?

NLZ

Pusztán proci. Videókártyás gyorsítással is szórakozhatsz, de sok vele a szopás, mert limitált. Pontosabban csak MPC-HC kezeli és csak WMR9 rendereléssel, és semmi szűrő nem lehet benn (pl vsfilter vagy ffdshow).
[reserved]

Zsiga

Erős kétmagos proci kell hozzá. Ha a mostani alaplapodba lehet kétmagos procit venni akkor arra érdemes lehet beruházni, ha nem, és csak filmnézés miatt kéne erősebb gép, akkor egy komolyabb gépbővítés helyett inkább egy Popcorn Hour-t vennék a helyedben.

Gewin

Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnám kijavítani, hogy egy feliratban az ékezetes betűk helyén több, más karakter jelenik meg?(mkv a videó, és ass a felirat- egyedül a wmpclassic vitte ékezetes betűkkel, de ott meg nem tudom állítani a felirat pozícióját és az mkv videóba alapból bele van égetve egy angol felirat, és a magyar a wmpc-al pont az angolo nvan rajta és így olvashatatlan)
:eek:

NLZ

Nem lehet, hogy a az adott felirat olyan kacifántos betűtípust használ, amiben nincsenek ékezetek? Bár akkor ez másnak is feltűnt volna... :F
[reserved]

Zsiga

Quote from: Gewin on 2008-12-18, 02:33:07
Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnám kijavítani, hogy egy feliratban az ékezetes betűk helyén több, más karakter jelenik meg?(mkv a videó, és ass a felirat- egyedül a wmpclassic vitte ékezetes betűkkel, de ott meg nem tudom állítani a felirat pozícióját és az mkv videóba alapból bele van égetve egy angol felirat, és a magyar a wmpc-al pont az angolo nvan rajta és így olvashatatlan)
:eek:
Ezzel ki tudod szedni belőle a feliratot, azt utána akár text editorral akár valami feliratszerkesztő programmal ki tudod javítani (már ha tényleg az a hibás, de ha az mpc lejátszotta akkor nem hiszem), utána pedig az mkvmerge tudja visszarakni a videóba.

Gewin

Üdv!

A napokban próbáltam avi-t csináni mkv-ból, sikertelenül, de legalább ezzel a programmal, amit ajánlotok, megismerkedtem. Viszont a mostani mkv-ból nem tudom kiszedni a feliratot, csak audio, video, chapter-t tudok  :frown: . A feliratokhoz volt pluszba betűtípus, melyeket telepítettem, de úgy is más karakterek voltak az ékezetes betűk helyett. Esetleg még valami ötlet?
(lehet, hogy ez nem nagy segítség, sőt hülyeség, de belenéztem a feliratokba, és ott normálisan megjelenik(ass-t társítottam szövegszerkesztőhöz). Viszont a subtitleworkshop-al szintén nincsenek ékezetes betűk, csak karakterek, ha megnyitom a progival a feliratot :S)

motifator

Ahogy írtad is, a felirat égetve van, azt nem szeded ki sehogy. Hiába mkv, attól még lehet, hogy nem külön feliratsáv van, hanem benne van a videóban.
Ha csak az ékezetes karakterek nem jelennek meg, akkor ilyesmit keress a lejátszódban, hogy encoding (magyarul talán karakterkódolás, vagy valami ilyesmi).
Ezekkel variálj, próbáld meg a következőkre beállítani, hátha valamelyik jó lesz: UTF-8, ISO 8859-1, Windows 1250, esetleg ISO 8859-2.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

NLZ

És melyik lejátszókkal próbáltad még?
De jah, a karakterkódolás lesz a hiba.
[reserved]

Gewin

Köszi a válaszokat!
Próbáltam:
-bsplayer
-windows media player classic
-vlc media player
-gom player

Szerk.:Sajnos nem találok encodingot, se karakterkódolást  :frown:

motifator

En Windows alatt mindig mplayert használtam mplayer frontenddel. Innen le tudod szedni az egészet egyben. Nem kell hozzá külön kodek, benne van minden, és gyengébb gépeken is meglepően jól teljesít, cserébe nem annyira csilli-villi és talán nem annyira felhasználóbarát, mint a többi.
De annál a Beállítások (Settings) gombra kattintva a Font fülön be tudod állítani a karakterkódolást.
Az egyetlen trükk, amit érdemes még tudni, hogy ha ass formátumú feliratot akarsz nézni, akkor írd be a Mplayer extra parameters részbe, hogy -ass . A többi rész szerintem egészen magától érthetődő és kis megszokás után könnyen kezelhető.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Gewin

Úgy néz ki, ez az mplayer, ez már megjeleníti magától is az ékezetes betűket, a kódolást nem állítottam, alapból sikerült neki.
Viszont nem találom, hogy hol tudok mondjuk hangerőt állítani, vagy beletekerni a filmbe  :wtf:

NLZ

Windows Media Player Classic-ban a belső feliratozót használtad, vagy DirectVobSub-ot?
[reserved]

motifator

Beletekerni jobbra/balra (10s) és fel/le (30s) gombokkal tudsz. Hangerőt a frontenden is tudsz beállítani, de arra is vannak gombok: / és * vagy 0 és 9.
Az összes lejátszás közben használható gombról és a hozzájuk tartozó funkcióról itt találsz leírást.

Selmo

Ez UTF-8 kódolási hiba, a lejátszód vagy nem volt beállítva, vagy nem ismerte fel a kódolást. ASS ugyanis alapértelmezetten ebbe kódol. Szerintem szedd le a sok lejátszót, meg minden codecet és vagy tegyél fel CCCP-t vagy használj MPCHC-t. Bővebben olvasgathatsz itt: http://usteam.hu/forum/index.php?topic=1103.0

A tökéletesség unalmas.

Cobra

VSFilter (VobSub) egyébként tud feliratpozicionálást, mellé lejátszónak meg a MPC egy CCCP codeck packkal (ez felrakja a VSFiltert is).
Hide and fear, Cobra Commander is here !