Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Grrhrrr, leultem megnezni a Sword of the Strangert, erre nem birja a gepem, hrrGRRRR.  :bruhuhu:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: Cloud on 2009-01-14, 21:29:17
Az mennyire gáz hogy a ram amit vettem notiba 667mhz-en megy, a régi meg 333-on? Lassabb lesz tőle gép? Gyors visszafogja lassút?(2db 1 gigás modul)
Nem fog benne menni, a 333 ugyanis DDR1, a 667 meg DDR2. :zomg:
Vagy ha már megy akkor valamit elnéztél.

Cloud

Quote from: Zsiga on 2009-01-14, 21:35:24
Quote from: Cloud on 2009-01-14, 21:29:17
Az mennyire gáz hogy a ram amit vettem notiba 667mhz-en megy, a régi meg 333-on? Lassabb lesz tőle gép? Gyors visszafogja lassút?(2db 1 gigás modul)
Nem fog benne menni, a 333 ugyanis DDR1, a 667 meg DDR2. :zomg:
Vagy ha már megy akkor valamit elnéztél.
Vmit akkor elnéztem. ^^"

Kuroi Tenshi

DDR = double data rate, az effektív órajel az alapórajel duplája
cpu-z pl csak az alapfrekvenciát írja ki: 333mhz --> *2 = 667mhz

Cloud

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-14, 21:45:16
DDR = double data rate, az effektív órajel az alapórajel duplája
cpu-z pl csak az alapfrekvenciát írja ki: 333mhz --> *2 = 667mhz
Kösz. Így akkor minden rendben. :D

TurboK

Quote from: Fazék on 2009-01-13, 22:44:12
Quote from: TurboK on 2009-01-13, 22:31:41
Quote from: NLZ on 2009-01-12, 13:47:36
Mások készítenek jó driver buherálásokat?
Igen, Ati és Nvidia.
igen. annyira jót, hogy ...

thatisthejoke.jpg

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Kinek van némi tapasztalata a VirtualBox-szal?
Én most olyan hibába futottam, hogy valamiért nem működik a net.
A kapcsolatot simán NAT-ra állítottam, azzal elvileg minden további dolog nélkül mennie kellene.

Host rendszer: WinXP SP2, VirtualBox 2.1.0, router mögött, statikusan beállított belső IP-vel.
Vendég rendszer: Ubuntu Hardy Heron és Fedora 10 (egyelőre ez a kettő van, a probléma ugyanaz mindkettőnél).

A vendég rendszerek feltelepültek, működnek, viszont a hálózat nem akar normálisan menni. A vendég rendszer látja a hálókártyát és fel is veszi az IP-t (10.0.2.15), amit a VirtualBox ad, de a net nem megy. A host rendszer tűzfalán szabad utat adtam a VirtualBox-nak, tehát az nem blokkolhat. A vendég rendszerben működik a DNS feloldás, és jön válasz a pingre távoli host-ról is, ennek ellenére bármit akarok elérni a neten (akár http akár ftp) megszakad a kapcsolat. Wget esetében pl.: "Connected. Sending http request... no data received". A VirtualBox-ban simán NAT-ra van állítva a hálózat és próbáltam az összes kártyával, amit felkínál.
Neten keresgélve eddig nem találtam hasonló problémát másnál, szóval kissé tanácstalan vagyok.

Ötletek?  :confused:

sirtomi

Kollégámék hasonló gondok miatt tértek vissza VMWare -re VirtualBoxról. Ugyan Win alatt, de nekik is a nettel volt gondjuk. Mindenféle bridge-eléseket próbáltak, de ha véletlenül működött is a kapcsolat akkor meg állandóan megszakadt.

Rákérdezek hogy lett-e valami megoldás azóta, hátha tudnak valami használható ötletet.

Makos

Izé esetleg valaki nem tudja milyen parancsokkal lehet beállítani linux alatt ip-t, alhálózati maszkot, átjárót, elsődleges és másodlagos DNS kiszolgálót?
konzolosan gondoltam.

(lusta vagyok rákeresni gugliba :) )

kikuchiyo

Failure is the default option

chilip

Quote from: Makos on 2009-01-16, 17:29:35
(inkább vártál majd fél órát a válaszra :))

Makos

Quote from: chilip on 2009-01-16, 18:06:09
Quote from: Makos on 2009-01-16, 17:29:35
(inkább vártál majd fél órát a válaszra :))
meg közben eltekertem a sebészetre....

addig énis eljutottam hogy ifconfig....de ott hogy?

Kvikveg

Valaki mondja meg nekem, hogy ebben a f*sz gyoker Openoffice-ban hogy megy a szamozas?
Egyszeruen keptelen normalisan kezelni a Header1/2/3 szamozasat. Van 1 2 3 hoppa megint 1 alatta viszont 3.1  :grrr: :falba: :comp: :comp: :comp:
Es ha a rossz 1esnek mas stilust adok, aztan megint Header1-et, akkor megint 1 lesz, veletlenul sem 4.

edit:Nincs ennel a gyokernel valami refresh all opcio? Most azt vettem eszre, hogy ha a legelso nem jot azon a szinten valami nem szamozottra allitom, aztan vissza Header1-re vagy valami hasonlo buveszkedest csinalok, akkor rendbeteszi, nade nehogy mar vegig kelljen mennem az egesz doksin egyenkent!

edit2: valahogy sikerult rendbeszedni. Ne kerdezzetek hogyan.

Hi Jefferson,

Hmm, it's usually so reliable. I would doublecheck the outline setup under Tools > Outline Numbering, and make sure that the right styles are being applied.

Outline numbering and regular list numbering don't play well together; if you turn off numbering with list numbering when you're on a style that's used in outline numbering, it'll turn it off, often, for outline numbering under tools > outline numbering.

Solveig
Ez azert...  :gyagya:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Quote from: Makos on 2009-01-16, 18:35:27
man ifconfig
[spoiler]Na jó, ennyire nem leszek szenya.
A manpage-en fel-le gombokkal lépdelhetsz, / gombbal kereshetsz, q-val kiléphetsz. Bővebben man man.

Amúgy először irasd ki a meglévő interfészeket, és nézd ki, hogy mondjuk eth0 vagy melyik kell neked. Utána arra az interfészre beállíthatod a dolgokat (netmask, stb.), ahogy a manpage írja.
De amúgy az ifconfig hatása természetesen csak a következő újraindításig él, ha valamit véglegesen be akarsz állítani, akkor azt a megfelelő konfigurációs fájlban tedd. Ami disztribúciónként változó, de mondjuk /etc/network/interfaces vagy hasonló helyen van.
[/spoiler]

@Moha: nem valami MTU beállítási gond lesz? Gyanús, hogy a kis IP csomagok kimennek, a nagyobbak behalnak.

Moha

Quote from: Próféta on 2009-01-16, 22:16:29
@Moha: nem valami MTU beállítási gond lesz? Gyanús, hogy a kis IP csomagok kimennek, a nagyobbak behalnak.
Guest rendszerben 1500-on van az MTU, jumbo frames kikapcsolva.

Próféta

Quote from: Moha on 2009-01-17, 01:03:55
Guest rendszerben 1500-on van az MTU, jumbo frames kikapcsolva.
És a hostnál? Az a lényeg....
Ha kívül szűkebb a keresztmetszet, akkor eldobódhatnak a csomagok.

Persze nem biztos, hogy ez áll mögötte, csak egy vak tipp, nálam hasonló gondot ez okozott, csak valódi gépekkel.

Moha

Hostnál a VirtualBox-ban nincs ilyen beállítási lehetőség, winxp-ben meg azt sem tudom, hogy lehet egyáltalán lekérdezni (tippem szerint 1492-t vagy 1500-at használ az is), de a jumbo frames itt is ki van kapcsolva. A host rendszeren rendesen megy a net és ha a guestben 1492-re állítottam az MTU-t, akkor sem ment.

Próféta

Quote from: Moha on 2009-01-17, 01:20:31
winxp-ben meg azt sem tudom, hogy lehet egyáltalán lekérdezni
Asszem a registryből  ^^"... de TCPOptimizer megmondja, az kb. erre készült.
Wiresharkkal vagy valami egyéb hallgatózó programmal megpróbálhatod kívül vagy belül megnézni, hol és mitől halnak el, amik elhalnak.

edit:
tippem szerint 1492-t vagy 1500-at használ az is
Vagy 576-ot, mint nálam volt  :__devil:

Makos

Quote from: Makos on 2009-01-16, 18:35:27
man ifconfig
[spoiler]Na jó, ennyire nem leszek szenya.
A manpage-en fel-le gombokkal lépdelhetsz, / gombbal kereshetsz, q-val kiléphetsz. Bővebben man man.

Amúgy először irasd ki a meglévő interfészeket, és nézd ki, hogy mondjuk eth0 vagy melyik kell neked. Utána arra az interfészre beállíthatod a dolgokat (netmask, stb.), ahogy a manpage írja.
De amúgy az ifconfig hatása természetesen csak a következő újraindításig él, ha valamit véglegesen be akarsz állítani, akkor azt a megfelelő konfigurációs fájlban tedd. Ami disztribúciónként változó, de mondjuk /etc/network/interfaces vagy hasonló helyen van.
[/spoiler]
A man használatát akartam elkerülni :ejnye:
De a konfigurációs fájlos tippért köszi :D

Moha

Quote from: Próféta on 2009-01-17, 01:42:42
tippem szerint 1492-t vagy 1500-at használ az is
Vagy 576-ot, mint nálam volt  :__devil:
Megpróbáltam: ha 576-ra állítom, akkor sem megy. :frown:

Selmo

Na valami guru segítsen kiigazodni. Lenne nékem egy ASUS P4V8X-X lapom. Ebben elvileg lenne egy P4X533 északi híd. Csakhogy a programok szerint egy PT800-as van benne. Azt viszont csak P4V800-X-es lapba raktak. Namost a két lapot elnézve az égadta világon semmi különbség nincs közöttük. Szóval nekem most egy V800-asom van rossz modelnévvel, vagy egy V8-asom lebutított északi híddal? Vagyis megy bele 800-as CPU vagy csak 533-as?

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

1.) Milyen programok? Ők is tévedhetnek.
2.) Asusból kinézem, hogy átnevezget dolgokat, de nem tartom
valószínűnek, hogy egy drágább chipet tenne csak úgy egy olcsóbb
lapba; legfeljebb akkor, ha az a chip hibás és csak az olcsóbb lapba
eredetileg kerülő chip teljesítményét tudja hozni. Nem tartom
kizártnak azt se, hogy a két lap azonos, fizikailag csak a matrica
más, viszont a bios a hivatalosan 533-asnál nem futtatja a 800-ast.
3.) 533 vagy 800, nem mindegy? P4 ígyis-úgyis gyenge; S478-asban
800-as csak a 3+GHz frekvenciások, amik pedig zabálnak, mint a
fene.
(Én a helyedben nem hogy nem vennék bele procit, hanem még el is
adnám, s helyette vennék egy olcsó használt 945gc-t vagy g31-es
matx alaplapot (már újonnan is 10k alatt vannak), és valamilyen core-
alapú procit, akár 1-vagy-2-magos cerkát, akár e2xx0 szériát, valamint
ramot. Tippre legalább 20W fogyasztás-különbség van a kettő között
még ha csak egy kisebb (~2-2.4GHz-es 533) P4-et is vennél, így 1-2 év
alatt behozza az árkülönbséget...

Selmo

CPU-Z és Everest, más nincs kéznél most. Egy 2.4-es C1 Northwood van benne, egyelőre nem szándékozom cserélni, h264-et viszi 720p-t ritkán nézek, új játékokkal nem játszom, másra meg tökéletesen megfelel. És nézegettem, hogy a 2.8-as proci 10W-tal eszik többet, annyit meg még megérne, így jó lenne tudni, hogy nézzem-e a procit, ha találok egyet occón.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Szerintem teljesen felesleges 15%-kal magasabb órajelért
másikat venni, főleg amilyen sokáig lehetett a netburstöket
tuningolni. Kicsit feljebb tornászod az FSB-t és már meg is
előzted. Ennek ellenére előrébb nem leszel sokkal...

Selmo

Nyílván majd teljes gépcsere lesz, de azt megvárom amíg befut az új Intel család. Bontóban meg nem kerül sokba a CPU. :P

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Melyik új intel család befutását várod még? ;)
(Nehalem már tavaly novemberben megjelent; a következő
architektúra-váltás kb 2011-2012-re várható)

NLZ

A Lynnfield magos Core i5 szeptember környékén jön majd, de lehet számítani további késésre.
[reserved]

Kuroi Tenshi

i5 == i7 - 3. memória-csatorna + integrált pci-e vezérlő.
Az i5 is a Nehalem család tagja, a Westmere a 32nm-es
verzió lesz, a következő mikroarchitektúra, a Sandy Bridge
pedig csak 2011-2012-ben jön. Kössél még bele ::)

kikuchiyo

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-17, 18:36:13
Melyik új intel család befutását várod még? ;)
(Nehalem már tavaly novemberben megjelent; a következő
architektúra-váltás kb 2011-2012-re várható)

Nyilván úgy érti, hogy megvárja, amíg az ára nem-maffiózók számára is megfizethetővé válik.
Failure is the default option

NLZ

Pedig az árak nem mozdulnak, míg az AMD elő nem rukkol valamivel. És úgy néz ki, hogy az AMD 2011re tervez váltást a Fusionnal, addig csak Phenom II lesz. Reméljük ez utóbbi azért jótékony hatással lesz az árversenyre.
[reserved]