Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

kezdésnek mondjuk írd be a pontos konfigodat, hogy legyen miből kiindulnia, annak ki segíteni akar néked :)

White SeeD

gigabyte ga-ma69g-s3h alaplap, amd64 x2 4800+ (alapértékeken mennek)
gigabyte radeon 3850 videokártya (ati toolsal miden maxra húzva), 2*1gb ddr2 800as ram, 3 hdd, 2 dvd

rc-vel a gép stabil volt, néha volt 1-2 kiakadása, viszont már akkor is szivatott a folyamatos aktíválási mániájával. Volt, hogy még úgy is kérte az aktíválást, hogy nem történt semmi, még egy pendrive rárakása sem, nem volt program telepítés, egyszerűen napi használat.

amit még elfelejtettem, hogy a win update első indításánál egy kékhalálos újraindítás volt, de ez már a rendes rendszer telepítése után.

éppen a win suportot olvasgatom, de nemigen láttam hasonló problémával küzdőket.

Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Fazék

még egy kérdés: hogyan telepítetted a win7-et? egy teljesen csupasz partícióra, vagy rányomtad az RC-re?

White SeeD

telepítésnél leszedtem az rc partíciót, majd újat hoztam létre és arra.
Rárakni nem tudtam volna, mert az 32-es volt.

De itt valami nagyon nem stimmel. ha hibás is lenne a gépem, akkor is 10szer aktíválhattam volna online, telefon nélkül. De ha meg mondjuk kalóz kézen lenne ez a product key-em, akkor meg kiírta volna, hogy már aktíválva van másik gépen.

Még olyan van, hogy egy xp van egy másik, bootsorrendben hátrarakott hdd-n, de kétlem hogy az okozhatná.

warchief

Üdv

Nem tudom ez a jó hely, de Gasarakival van problémám.
Szépen le tudom játszani a részeket, kivéve 10est, egyik lejátszó azzal jön, hogy korrumpált a fájl.
Esetleg valakinek megvan épségben?

chilip

Quote from: warchief on 2010-02-12, 21:56:09
Üdv

Nem tudom ez a jó hely, de Gasarakival van problémám.
Szépen le tudom játszani a részeket, kivéve 10est, egyik lejátszó azzal jön, hogy korrupt a fájl.
Esetleg valakinek megvan épségben?

VLC Media Player se játsza le? az meg szokott bírkózni a hibás videókkal is ha nagyrészt azért jó. Ha meg próbáltad vele netalántán, a legújabb verzióval próbáltad?

warchief

Most leszedtem egyet, de az se tudott vele mit kezdeni. :(

chilip

Quote from: warchief on 2010-02-12, 22:56:52
Most leszedtem egyet, de az se tudott vele mit kezdeni. :(

kicsit off-olok akkor most :D tessék itt egy torrent: << nesze >> szedd le belőle a 10es részt

White SeeD

Nekem spec megvan épségben.
De le kéne venni a polcról, megkeresni melyiken van a10-es rész, ripelni, tömöríteni, feliratot égetni, feltenni miegymás... használd a torrentet :angyali:

warchief

Próbálkozok, de isohunton csak behalt torrenteket találtam, nem sikerült olyat találnom, ahol jön is a letöltés. :(
Nem olyan sürgős, de ha egyszer fel tudnád tölteni valahova, nagyon megköszönném.

chilip

Quote from: warchief on 2010-02-12, 23:08:56
Próbálkozok, de isohunton csak behalt torrenteket találtam, nem sikerült olyat találnom, ahol jön is a letöltés. :(
Nem olyan sürgős, de ha egyszer fel tudnád tölteni valahova, nagyon megköszönném.

linkeltem jó torrentet az előbb...

Quote from: chilip on 2010-02-12, 23:01:41
kicsit off-olok akkor most :D tessék itt egy torrent: << nesze >> szedd le belőle a 10es részt

warchief

Kösz, megpróbálom, bár szerintem ezt a torrentet már próbáltam.

chilip

Quote from: warchief on 2010-02-12, 23:39:56
Kösz, megpróbálom, bár szerintem ezt a torrentet már próbáltam.

nekem elkezdte tölteni 100 kb/sec körüli sebességgel

warchief

Jó neked...
Nekem a bitlord egy piros Xet rak ki és nem jön. :(
Ide nem tudnád feltölteni a jó fájlt?

chilip

Quote from: warchief on 2010-02-13, 20:28:50
Jó neked...
Nekem a bitlord egy piros Xet rak ki és nem jön. :(
Ide nem tudnád feltölteni a jó fájlt?

nincs feltöltési jogom, amúgy van otthon routered? leggyakoribb probléma ha a torrent-program nincs forwardolva rendesen és passzívként nem tudsz rendesen tölteni.

Selmo

Elkezdtem leszedni, majd feldobom, ha leér. Jelenleg 3-4 órát ír ki rá.

A tökéletesség unalmas.

warchief

Oh köszönöm szépen.

Igen, wifi routerem van, de eddig torrent rendesen ment nekem.

chilip

Quote from: warchief on 2010-02-13, 22:39:57
Oh köszönöm szépen.

tölteni tudsz, csak épp nem tudsz mindenkiről tölteni ha nincs rendesen beállítva és ez akkor cinkes ha csak pár seed van csak és pont tőlük nem tudsz. meg úgy általánosságba véve is gyorsabban tudsz tölteni ha aktív vagy

Moha

Tud valaki ajánlani olyan programot vagy webes rendszert, amiben egy saját költségvetést tudnék vezetni? Úgy értem, hogy kategorizálni, hogy mire mennyit költök (pl kocsi, kaja, szórakozás, stb) és összegezni / grafikonozni tudnám.

Vagy fogjam magam és írjak egyet magamnak php-ben? :haha:

Zsiga

Moha

warchief

Quote from: chilip on 2010-02-13, 23:27:06
Oh köszönöm szépen.

tölteni tudsz, csak épp nem tudsz mindenkiről tölteni ha nincs rendesen beállítva és ez akkor cinkes ha csak pár seed van csak és pont tőlük nem tudsz. meg úgy általánosságba véve is gyorsabban tudsz tölteni ha aktív vagy

Értem. Sajnos ezen nem tudok segíteni, hogy wifit kell használnom.
Újra leszedtem 10es részt, de még mindig rossz. :(

chilip

Quote from: warchief on 2010-02-21, 14:48:47
Quote from: chilip on 2010-02-13, 23:27:06
Oh köszönöm szépen.

Értem. Sajnos ezen nem tudok segíteni, hogy wifit kell használnom.
Újra leszedtem 10es részt, de még mindig rossz. :(

nem a wifi-vel van a gond... hanem hogy nincs beállítva rendesen....

Kuroi Tenshi

Quote from: chilip on 2010-02-21, 15:38:59

gratula, csak a lényeget hagytad ki a mondatból:
a t*****t kliens nincs beállítva rendesen.

chilip

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-02-21, 15:49:10
Quote from: chilip on 2010-02-21, 15:38:59

gratula, csak a lényeget hagytad ki a mondatból:
a t*****t kliens nincs beállítva rendesen.

ez van, kövezzetek meg :P

Tierce

Sziasztok!

Van egy kis gondom.
Vírus miatt le kellett formatálni a C-t majd újrarakni a Windowas-t. Fel is telepítettem  a WinXp-t (beépített SP3-al), majd a különféle drivereket: alaplap, SoundBlaster, DirectX, majd a videó drivert.

A Windows különböző időközönként lefagy. Először hallani egy egyszeri pittyegő hangot a házból, azt már nem is lehet mozdítani az egeret. Azt hittem, hogy a Videókari driver, így feltettem a legújabbat is, majd megint egy régebbit, de nem segített. Sőt még azt hiszem akkor is lefagyott egyszer amikor nem volt fent VGA driver.
Volt, hogy mindig lefagyott, amikor az ATI Catalyst Contoll-ra rákattintottam, vagy  TuneUp Utilitis-re.
Volt, hogy a Windows logo-s képernyőkímélő közben fagyott le.....

Ezután leszedtem az összes ATI szoftvert és újraraktam csak az ATI drivert, a Catalyst Controll nélkül.
Érdekes, hogy ezután nem produkált hibát....legalábbis nem rögtön. Azt hittem megjavult minden.
Elkezdtem telepíteni a Company of Heroest és a telepítés elején megint egy pityegő hang majd megint megmerevedett a kép.
Nem értem mi lehet. Eddig nem csinált ilyet a gépem. Valamit nem telepítettem volna fel?
A ventilátorokat is megnéztem, azt mondták nézzem meg hátha túlmelegedés. Megnéztem, azok elvileg jók.

Van ötletetek?
Előre is köszi.

Makos

Ventillátorhoz nem ér hozzá semmilyen kábel?

kikuchiyo

A hőmérsékleteket és a feszültségeket, valamint a HDD-k SMART adatait nézd meg valamelyik erre való programmal. Kapásból a Speedfan jut így eszembe, mások biztos mondanak újabbat/jobbat.

Aztán futtass memtestet, hogy a memória nem hibás-e.
Failure is the default option

Moha

Nekem ez inkább hardverhibának tűnik, mint szoftveresnek. Legelőször memtest, aztán ha az rendben, fokozatosan ki kell szűrni, hogy mi okozza. Videókártya, alaplap, HDD (windows tipikusan le szokott merevedni, ha leáll a rendszer hdd).

warchief

Akkor esetleg tudnátok segíteni abban, mit is kéne BitTorrenten beállítani?

Bár szerintem legegyszerűbb továbbra is az lenne, valaki feltöltené jól a 10es részt, talán nem én vagyok az egyetlen aki innen leszedné.