Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Selmo

Ha megmondod, hogy leesett, akkor ugrott a garancia, lehet, hogy így is kiderül, de megpróbálhatod. Én is azt tudom javasolni, hogy teljes felületi teszt chkdsk-kel és ha nagy mákod van, nem romlik tovább -  valószínűleg nem lesz.
A fizikai sérülésre meg azt tudom mondani, hogy a fej nanométerekre mozog a lemez felületétől, egy porszem is tönkreteheti, ha az eséstől akármi levált belül, akkor az a winyó halott.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Remek tanácsok.

Minél többször, minél többféle programmal próbáld cseszetetni a felületsérült vinyódat, hátha végleg olvashatatlanná válik!
Failure is the default option

Flaser

Quote from: kikuchiyo on 2010-03-22, 23:45:11
Remek tanácsok.

Minél többször, minél többféle programmal próbáld cseszetetni a felületsérült vinyódat, hátha végleg olvashatatlanná válik!

Ha felületsérült akkor keresztet vethet rá azt temetni.
...használni már úgy se érdemes. Az első tanács így-is úgy-is az volt, hogy mentse amit kell.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

NLZ

Quote from: kikuchiyo on 2010-03-22, 23:45:11
Remek tanácsok.

Raggie keményen torrentezik rajta, az elég intenzív csesztetés a vinyójának.  ::)
[reserved]

Próféta

Quote from: Darkstar on 2010-03-22, 21:32:14
Csináltam egy lorenz görbét Excelben. Mindenféle matematikai mutatványozás nélkül rá lehet bírni valahogy az Excelt (2010) arra, hogy kiszámítson egy területarányt egy grafikonon?
Öööö én ezt ismertem Lorenz görbe néven, és ha ilyet tudtál csinálni Excellel akkor max respect. A területet meg nem világos, hogy érted, de biztos nem tudja az Excel :)

Amúgy ha a grafikon adatpontokból van, akkor szummázással megvan a terület közelítőösszege, nemdebár? A területarány meg két terület hányadosa? Annak is mennie kéne...

kikuchiyo

A barátnőd ezt mondja rá:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lorenz_curve

Nekem meg elsősorban ez ismerős ilyen néven, bár ez Lorentz-profil.
Failure is the default option

Cloud

Na szóval megjött a coca-cola-s nyereményem a WD Passport 250gb-os külső usb-s vinyóm.

A kérdésem csak annyi lenne hogy ezek a  külső vincsikre oda kell figyelni azon kívül hogy ne essenek le? Vagy ezek is mehetnek egyfolytában 10-12 órát. Külön hűtés nincs rajta, 4-5 óra után is enyhén langyos csak a borítása... Sorry lehet gáz kérdés de még sose volt külső vinyóm.

A másik meg az hogy két partíció van a lemezen. Legalábbis amikor rádugom gépre látok egy olyan meghajtót hogy WD Passport(ez az üres rész) illetve látok egy olyat hogy külön lemezmeghajtó aminek az a neve hogy WD Smartware. Na ez utóbbin valami programok vannak de hogy mik azt nem tudom mert akármit akarok elindítani kidob egy hibaüzenetet...
A kérdése még az lenne hogy most ezt a partíciót most törölhetem? Mert nekem igazából nincs szükségem backup programra(gondolom az lehet) és örülnék ha csak egy partíció lenne a vinyón. Viszont ha törlöm ezt attól még működik majd rendesen a vincsi?

Köszi válaszokat előre is. :D

Moha

Valószínűleg azokkal a programokkal titkosítani lehetne az adat partíciót. Ha neked ez a szolgáltatás nem kell, akkor csinálj egy egybefüggő partíciót. A hdd-nek attól a programtól függetlenül működnie kell.

Kuroi Tenshi

Quote from: Moha on 2010-03-31, 21:19:36

Valószínűbb, hogy back-up szoftverek vannak rajta,
mint az ilyeneken általában szoktak lenni... minek
ledózerolni ezt a partíciót, amikor ált. csak pár mega.

Quote from: Cloud on 2010-03-31, 20:37:39
A kérdésem csak annyi lenne hogy ezek a  külső vincsikre oda kell figyelni azon kívül hogy ne essenek le? Vagy ezek is mehetnek egyfolytában 10-12 órát. Külön hűtés nincs rajta, 4-5 óra után is enyhén langyos csak a borítása...

Vízbe se dobd...
Ha notiwinyó van benne, akkor ált. elvan úgy, ahogy;
ha normál 3.5"-es, akkor ha 5400, akkor avval se lesz
sok gond (nálam kb 1.5-2 éve megy 24/7); de ha 7200,
RPM-es, akkor gondok lesznek a hűtésével.

Cloud

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-03-31, 21:54:20
Quote from: Moha on 2010-03-31, 21:19:36

Valószínűbb, hogy back-up szoftverek vannak rajta,
mint az ilyeneken általában szoktak lenni... minek
ledózerolni ezt a partíciót, amikor ált. csak pár mega.

Quote from: Cloud on 2010-03-31, 20:37:39
A kérdésem csak annyi lenne hogy ezek a  külső vincsikre oda kell figyelni azon kívül hogy ne essenek le? Vagy ezek is mehetnek egyfolytában 10-12 órát. Külön hűtés nincs rajta, 4-5 óra után is enyhén langyos csak a borítása...

Vízbe se dobd...
Ha notiwinyó van benne, akkor ált. elvan úgy, ahogy;
ha normál 3.5"-es, akkor ha 5400, akkor avval se lesz
sok gond (nálam kb 1.5-2 éve megy 24/7); de ha 7200,
RPM-es, akkor gondok lesznek a hűtésével.

Ránézésre normál noti vinyó van benne. De ok megnyugodtam akkor. Ha nem is fog menni 24/7, 10-12 órát tuti. De akkor így nem parázok. Köszi segítséget.

chilip

alaphelyzet:

C: - windows XP
D: - data
G: - data

erre akartam rárakni windows7-et külön partícióra
megfeleztem a C:-t (50 - 50 giga), majd elrejtettem az XP-t és feldobtam az üres részre a win7-et, majd paragon partition magic 9-el aktiválni akartam azt a részt is => kifagyott, nem indult el a win7 => win7 reinstall, megy rendesen de nem tudom boot-olni az XP-t többé :P mit lehet tenni ilyenkor? látom a partíciót hidden-ként, windows XP label-el csak nem akarja bootolni mikor elején kiválasztom melyik induljon el.

ja meg win7-ben 1024x768-as felbontásnál alulra felülre egy fekete sáv kerül mintha az arány is változna  :zomg:

Kuroi Tenshi

Quote from: chilip on 2010-04-03, 01:23:11

MBR-felülírás miatti hiba; és csináld rendesen a bootloadert,
mert amiatt van ez az egész.

chilip

és pontosan mit? :) (newfag here) hogy tudnám rendbehozni?

Darkstar

Na ezt fejtse meg valaki, hogy mitől lehet:
Régebben már írtam, hogy a 4chanon ha betöltök egy boardot, nem jönnek be a thumbnailek. Egy sem. Ha rákattintok, a rendes kép már bejön. Ezt az összes itthoni gépen csinálja, a laptop meg az asztali is (azóta mind2 újra lett telepítve, routerrel és közvetlen kábelmodemen is). Postolni tudok.
DE ha itthonról belépek az egyetemi vpnre, akkor működik rendesen. Wat.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

A tökéletesség unalmas.

chilip

Quote from: Selmo on 2010-04-03, 08:57:16
Chilip: http://7win.honlapepito.hu/?modul=oldal&tartalom=680092

hát én nem így csináltam :P amikor a win7-et tettem fel, akkor az XP-s partíció már rejtve volt előle itt meg elvileg a win7 maga rejtette el

amúgy easyBDC-vel próbáltam helyrehozni de nem csinál rá semmit  :frown: választható az XP de mikor elindítom azt a részt elkezd tölteni az XP (én a töltőrészén a képet átírtam már de itt sima xp-s betöltés van) és a windosw helyett egy hibaüzenet jön ki és újraindul a gép :P

Próféta

Quote from: chilip on 2010-04-03, 10:39:39
hát én nem így csináltam :P amikor a win7-et tettem fel, akkor az XP-s partíció már rejtve volt előle itt meg elvileg a win7 maga rejtette el
És miért rejtetted el az XP partícióját? Ha nem tetted volna, akkor a W7 be tudta volna állítani a dual bootot.
Ha leszeded a hiddent a partícióról, akkor mi van? Nem pont ez az XP baja?

Be tudnál másolni ide egy bootloader konfigurációt?

windosw helyett egy hibaüzenet jön ki
::)
Mi mind távgyógyászok vagyunk a Gyurcsók iskolából, és a hiba természetének ismerete nélkül is azonnal meg tudjuk oldani a problémát, teljesen fölösleges is lenne ide bemásolnod a hibaüzenet szövegét. Mitöbb, Google-ön se érdemes emiatt rákeresni a hibaüzenetre.

chilip

Quote from: Próféta on 2010-04-03, 11:14:08
És miért rejtetted el az XP partícióját? Ha nem tetted volna, akkor a W7 be tudta volna állítani a dual bootot.
Ha leszeded a hiddent a partícióról, akkor mi van? Nem pont ez az XP baja?

Be tudnál másolni ide egy bootloader konfigurációt?

windosw helyett egy hibaüzenet jön ki
::)
Mi mind távgyógyászok vagyunk a Gyurcsók iskolából, és a hiba természetének ismerete nélkül is azonnal meg tudjuk oldani a problémát, teljesen fölösleges is lenne ide bemásolnod a hibaüzenet szövegét. Mitöbb, Google-ön se érdemes emiatt rákeresni a hibaüzenetre.

"epic fail, that is me"  :bruhuhu: így már megy hogy unhide-oltam DE mindenhol látok minden partíciót, nem fog bezavarni a win7 és a winXP egymásnak? egyenlőre megy rendesen minden, de én eddig azt hittem muszáj elrejteni egymás elől hogy ne legyenek komplikációk...

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Chilip, ha nem nyúltál volna bele az XP-be, akkor ment volna első pillanattól hibátlanul mindkét oprendszer, nekem is így volt fent. A visszaállítás már bajosabb, már nem emlékszem mit kellett csinálni, hogy eltűnjön a választóképernyő, miután leszedtem a W7-et.

DS: ugyanaz a tűzfal/vírusirtó van az összes otthoni gépen? Illetve böngésző?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Próféta

Quote from: Darkstar on 2010-04-03, 04:55:27
Régebben már írtam, hogy a 4chanon ha betöltök egy boardot, nem jönnek be a thumbnailek. Egy sem. Ha rákattintok, a rendes kép már bejön. Ezt az összes itthoni gépen csinálja, a laptop meg az asztali is (azóta mind2 újra lett telepítve, routerrel és közvetlen kábelmodemen is). Postolni tudok.
Wiresharkkal hallgasd le a forgalmat a gépedről (és ha tudod, akkor a routerről). Hátha látszik valami.

TurboK

Quote from: Darkstar on 2010-04-03, 04:55:27

Csak tipp, de nem adblock fogja meg véletlenül?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Darkstar

Az fogná vpnen is (+teszteltem annélkül is, mindenféle addin nélkül, és úgy is jelentkezett). De most vidéken vagyok és épp találtam leechelhető wlant. hihetetlen, hogy erre 10 hálózatból 9en nincs jelszó, viszont ki/be kapcsolják a routereket állandóan...
Quote from: Próféta on 2010-04-03, 13:38:48
Wiresharkkal hallgasd le a forgalmat a gépedről (és ha tudod, akkor a routerről). Hátha látszik valami.
Ok, majd megnézem, habár az újdonság erejével fog hatni. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Ramiz

Valakinek van Lightscribe írója? Ez a technológia tűnik optimálisnak az első (maxi) cédénk printeléséhez, mert az Artusjus-nak én biztosan nem fogok cédénként 200(!!!) forintot fizetni (http://www.artisjus.hu/opencms/export/download/felhasznaloknak/aktualis_jogdijkozlemeny_M.pdf), márpedig a színesben printelő boltok elvárják az Artisjus-igazolást, a matricázásban pedig nem igazán bízok (van valakinek pozitív tapasztalata erről amúgy?).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

motifator

Lehet kapni olyan CD-t, amire lehet nyomtatni, és hozzá olyan nyomtatót, ami tud CD-re nyomtatni. Szerintem profibb megoldás, mint a lightscribe, és nem vagyok benne biztos, hogy egy olyan nyomtató sokkal drágább, mint egy lightscribe író. Persze valszeg drágább azért, de lehet, hogy megéri.

De amúgy lehet, hogy tudok valami kontaktot, aki megcsinálja a cd-ket fű alatt, óccsóé. Ha érdekel a dolog, dobj PM-et és körbekérdezek.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Moha

Quote from: Ramiz on 2010-04-06, 19:35:30
az Artusjus-nak én biztosan nem fogok cédénként 200(!!!) forintot fizetni
Már elnézést, de ha te, mint szerző a saját művedet kis példányszámban sokszorosítod és arra printeltetsz cimkét, ahhoz mégis mi a fészkes fene köze van a köcsög Artisjusnak?  :confused:

Selmo

Nekem van, de az nem nyomtat, hanem éget a speciálisan arra alkalmas lemezre. Nem próbáltam, de azt mondták elég sokáig tart, szóval én is a printelhető mellett vagyok inkább.

A tökéletesség unalmas.

Moha

LightScribe amúgy nem színes. Maga a lemez teteje kb arany színű a rajzolat meg rajta szürke lesz. Egyszerű feliratok, stb. készítésére jó, de ha egy rendes cimkét akar az ember, arra tényleg gyorsabb és jobb a printelhető lemez.

Nakedape

Quote from: Moha on 2010-04-06, 22:25:25
Már elnézést, de ha te, mint szerző a saját művedet kis példányszámban sokszorosítod és arra printeltetsz cimkét, ahhoz mégis mi a fészkes fene köze van a köcsög Artisjusnak?  :confused:
gondolom az, hogy maga az üres lemez jogdíjas ugye, és erre figyeltek azok akikb belefutott, nem? még így is gáz másképp meg...
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Ramiz

Quote from: Nakedape on 2010-04-07, 08:10:42
Quote from: Moha on 2010-04-06, 22:25:25
gondolom az, hogy maga az üres lemez jogdíjas ugye, és erre figyeltek azok akikb belefutott, nem? még így is gáz másképp meg...

Olvassátok el a belinkelt pdf-et fentebb, nem értem a jogi nyelvet túlságosan jól, de úgy értelmeztem, hogy bizony nekem is kéne fizetnem az Artisjus-nak... (Persze az üres CD lemez árában is benne van nekik valami díj...)

Quote from: Moha on 2010-04-06, 23:34:58
LightScribe amúgy nem színes. Maga a lemez teteje kb arany színű a rajzolat meg rajta szürke lesz. Egyszerű feliratok, stb. készítésére jó, de ha egy rendes cimkét akar az ember, arra tényleg gyorsabb és jobb a printelhető lemez.

Nem tudom, nem vagyok túl profi grafikus, hogy igazán menő címkét csináljak, én igazából csak ennyit tennék rá a lemezre (meg a számcímeket):

Quote from: Selmo on 2010-04-06, 23:24:55
Nekem van, de az nem nyomtat, hanem éget a speciálisan arra alkalmas lemezre. Nem próbáltam, de azt mondták elég sokáig tart, szóval én is a printelhető mellett vagyok inkább.

De ez az égetés fekete-fehér? Szóval ez a Lightscribe technológia?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!