Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Quote from: TurboK on 2010-12-01, 01:19:15
Nálam is előjött egy párszor win7x64 alatt a "nincs elég memória" dolog, 4 gigával, amikor letiltottam a swapfilet.

A vicc az, hogy nálam már tényleg közel járt a swapoláshoz, ~3.8GB
volt használatban, de ebből resource monitor szerint is egy elég
tekintélyes részt (kb 400MB) csak a tizeniksz svchost.exe bitorolt,
és még rakás más system service futott sok memmel, tehát nem
szabadította fel a ramot.
Adtam neki 1GB-ot swapnak, azóta nem szólt.

Quote from: TurboK on 2010-12-01, 01:19:15
esetleges bsod esetén swapfile nélkül nem tudja kiírni a memóriaképet a vinyóra (ellehetítlenítve a jövőbeli debuggolást).

home usernél nem tartom túl nagy igénynek

TurboK

Home usernél nem igény, de ha egyszer az életben keresned kell hogy melyik köcsög driver fagyasztotta ki a gépet, hidd el, nagyot fogsz szopni memória képfájl nélkül. Apróság, de nagyon kellemes dolog - és nem úgy kellemes mint amikor a titkárnő zöld tangát visel mert tudja hogy fradista vagy, hanem úgy kellemes hogy 5 perc alatt kiírja a gép azt a hibaforrást amit egyébként 1 napig gúglizhatnál. (sokszor a BSOD ki se irja hogy melyik fájl okozott galibát, csak dob egy 0x000000abc hibát, amit le se tudsz írni mert alapértelmezésben automatán ujraindul BSOD esetén.)

Nálam is sokszor megütötte a gép a 4 gigát, és panaszkodott, de 4gb + 256mb swappel még soha nem panaszkodott. Szerintem úgy van megírva az egész memóriahasználat, hogy swap nélkül akkor is rinyál ha lenne elég fizikai memória. Lehet, pár program direkt a swapot nézi. Akkor meg már csak azért is érdemes bekapcsolni. Egyébként még egyszer sem láttam swapolni a gépemet, attól függetlenül hogy néha vészesen közel jártam a 4 gigához.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cloud

Ha videólejátszásnál csak zöld képet kapok, akkor mi a franc van?(hd filmeknél meg youtube-nál)  :__devil: Semmit nem csináltam, nem raktam fel új programot, egyedül a procimat húztam feljebb(fsb-t)  (kodek nincsenek fenn, vlc-t vagy mplayer classic homecinema-t használok)

De most meg minden filmlejátszásnál, meg youtube videónál zöld képet kapok.

NLZ

[reserved]

Cloud

Quote from: NLZ on 2010-12-02, 22:24:49
Vedd vissza fsb-t? :D

Orthos teszt megy, így nem akarom most még, de nemá hogy ez legyen a baja. :D

NLZ

Hát le kell szűkíteni vhogy a problémát. Azt mondod csak az változott, szal meg van rá az esély. :)
Jah, és orthos helyett ménem prime95? :)
[reserved]

Cloud

Quote from: NLZ on 2010-12-02, 22:27:58
Hát le kell szűkíteni vhogy a problémát. Azt mondod csak az változott, szal meg van rá az esély. :)
Jah, és orthos helyett ménem prime95? :)

Vazze ezt nem hiszem el. Restart megvolt, vissza gyári fsb, és mennek a youtube, meg hd videók is. Bazzz. Ezt én nem értem. Lehet hogy az volt a gondja hogy a gyári 333 helyett kapásból 400-ra tettem? De orthos ment egy órát és semmi gond nem volt.Most sem hogy lekapcsoltam.

Prime-ot nem ismerem. Jobb mint orthos?

TurboK

Orthost nem ismerem, de a prime95 egy fos az IntelBurnTesthez képest (IntelBurnTest 5 perc alatt lekapott olyan hibát amit a Prime95 10 óra alatt nem).

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cloud

Vazze. Megvan a hiba.  :Eztneked:  Feltoltam procit, de nem fixáltam 100mhz-en a pci-e frekvenciáját. Most megy minden.

TurboK:

IntelBurnTest-el ha megy egy órát gép hiba nélkül akkor már mondható stabilnak?

TurboK

Quote from: Cloud on 2010-12-02, 23:09:19
Vazze. Megvan a hiba.  :Eztneked:  Feltoltam procit, de nem fixáltam 100mhz-en a pci-e frekvenciáját. Most megy minden.

Végülis logikus, videokártyát használja az összes (directshow alapú) médialejátszó, még ha csak olyasmira is hogy yuv -> rgb konverzió.

QuoteTurboK:

IntelBurnTest-el ha megy egy órát gép hiba nélkül akkor már mondható stabilnak?
Stabilnak akkor mondható ha hónapokig nem fagy.

De nálam az IntelBurnTest elég hiphopp megtalált bármilyen hibát, olyat amit a Prime95 nem volt képes órák alatt sem. Ugyhogy nálam ez a mérce. És ne órákig mérjed, nálam eddig mindíg elég volt a standard teszt is. (perpill 3.2ghzen tolom a 2.3-as e6550 procit, feszültség és memória timing emeléssel minimum 3.5ghzig stabil, de ott már túl hangosan pörög a proci hűtőventi, én meg a csendes gépet szeretem)

Alkyra

A 24 COLOS monitorom néha villog, mintha fényerőt váltani. LCD full HD Asus VH242H. Azt ne mondjátok, hogy kezd meghalni, most lesz két éves szegénykém...(gari term lejárt már..)

Cloud

Quote from: Alkyra on 2010-12-10, 17:35:51
A 24 COLOS monitorom néha villog, mintha fényerőt váltani. LCD full HD Asus VH242H. Azt ne mondjátok, hogy kezd meghalni, most lesz két éves szegénykém...(gari term lejárt már..)

Ha van dinamikus kontraszt akkor kapcsold ki.

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Xzone

Találós kérdés: mi okoz ilyet?

[spoiler][/spoiler]

Egy bridge módban lévő router produkálja. Gyakorlatilag használhatatlan az internetelérés ezekkel a 3 másodpercenként bekövetkező szakadásokkal. Egyszerűen csak gyenge/régi a router?

Raggie

Driver/firmware frissítést próbáltál már?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Xzone

Megcsináltam. Statikus IP-t kellett beállítani a routernek (és az összes egyéb gateway-t, DNS szervert stb.). Csak azt nem értem, hogy enélkül hogyan működött egyáltalán.

Member

Tegnap este óta így néz ki nálam usteam Operá-ban.
[spoiler][/spoiler]
Már töröltem a cookie-kat, de nem változott semmi. Minden más honlap teljesen helyén van.

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2010-12-19, 09:45:42
Már töröltem a cookie-kat

irreleváns, inkább nyomj teljes refresh-et (ctrl+f5)
akkor szokott pl. előjönni, amikor gyenge a kapcsolat,
és az oldal egyes részei time-outolnak.

Member

Random helyreállt, de köszi. :)
Tapasztaltam hasonlót gyenge kapcsolatnál, de most kizárólag usteamre ment rá, semmi másra.

Flaser

Quote from: Member on 2010-12-19, 12:48:51
Random helyreállt, de köszi. :)
Tapasztaltam hasonlót gyenge kapcsolatnál, de most kizárólag usteamre ment rá, semmi másra.

...mert most csak annak a css file-ja volt roncsolt formában cache-lve.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Kvikveg

Szokasos:
fate stay night - unlimited blade works .mkv kockasodik... Mintha neha egy kep beallna es a valtozast csak nehany random teruletre eszlelne. :(
Remelem buvolessel elviszi a gep. :(
Ezen kivul deja vue-m van, mintha ezt mar lattam volna...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Flaser

Quote from: Kvikveg on 2010-12-20, 08:44:20
Szokasos:
fate stay night - unlimited blade works .mkv kockasodik... Mintha neha egy kep beallna es a valtozast csak nehany random teruletre eszlelne. :(

Milyen lejátszóval, codec (ill. manapság "filter"-packel), milyen OS-en?
Amit defaultból (Windows) megpróbálhatsz, az az, hogy felrakod a legújabb CCCP-t.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Kvikveg

Quote from: Flaser on 2010-12-20, 10:23:01
Szokasos:

Milyen lejátszóval, codec (ill. manapság "filter"-packel), milyen OS-en?
Amit defaultból (Windows) megpróbálhatsz, az az, hogy felrakod a legújabb CCCP-t.
Win XP
mplayer
codec: gozom sincs, mar minden fentvan keresztbe-kasul, ha otthon leszek megnezem, koszi a tippet.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kvikveg

JA es ilyeneket kapok
Error while decoding frame!
[h264 @ 00D00CD0]pic->data[0]!=NULL in avcodec_default_get_buffer
[h264 @ 00D00CD0]get_buffer() failed (-1 1347233824 196612 46315657)
[h264 @ 00D00CD0]decode_slice_header error
[h264 @ 00D00CD0]no frame!

legelol meg
[h264 @ 00D00CD0]abs_diff_pic_num overflow
[h264 @ 00D00CD0]concealing 3600 DC, 3600 AC, 3600 MV errors

edit: ok, CCCP viszi \o/

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

201010 a CCCP
Az mplayerem meg 1000 eves.
De most maradi voltam: feltoltam egy smplayert, es a benne levo mplayer konyvtarat betoltam a regi mplayer konyvtaram helyere.
Es minden megy ahogy eddig, csak meg ez is megy.
Jo a feliratmeret kicsit nagy, de hat Istenem, nem lehet minden tokeletes. :)
edit: eeees azt is sikerult valahogy megoldani.
A mai nap az eszetlen barmolase. Nincs kedvem gondolkodni.

Kuroi Tenshi

kockasodik... Mintha neha egy kep beallna es a valtozast csak nehany random teruletre eszlelne. :(
Quote from: Kvikveg on 2010-12-20, 23:26:21

10 forint lesz.
Amúgy meg a helyedben nem kérkednék a korommal :p

codec (ill. manapság "filter"-packel)
CCCP-t.

Ki használ még ma, az smplayer és mpc-hc korában ilyen
vackokat rajtad kívül? És fogadjunk, te is csak a neve
miatt  :angyali:

Flaser

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-12-21, 01:11:19
kockasodik... Mintha neha egy kep beallna es a valtozast csak nehany random teruletre eszlelne. :(
Quote from: Kvikveg on 2010-12-20, 23:26:21

10 forint lesz.
Amúgy meg a helyedben nem kérkednék a korommal :p

codec (ill. manapság "filter"-packel)
CCCP-t.

Az MPC-HC-nak mióta része a különféle directshow filter-ek?  :confused:

Egyébként csak azért mert a VLC szar (1000 éve nem sikerült a feliratkezelést rendbe rakni), az Mplayer 10^6+1 kapcsolójával nincs időm tökölni és a CCCP alámtolja a már felkonfigurált/tesztelt MPC-HC-át. T'om ez így egyszerű és  :lame: .

Member

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-12-21, 01:11:19
Gondolom akik kevésbé gépfag-ek. ::) Persze nem annyira, hogy BSPlayer-ezzenek.