Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

NLZ

Egy torentes NAS/router?
[reserved]

Moha

Quote from: NLZ on 2011-06-17, 11:22:53
Egy torentes NAS/router?
Azt nem tudom úgy szétberhelni. :haha:
Pl. a mostanin megy Lighttpd+php+mysql, amin a projektjeimet tesztelem, plusz file/print server is egyben.

Fazék

vmi marha egyszerű program kéne (image file lehetőleg), amit kiírok cd-re, beboot-ol róla, és utána tudok a gépben lévő (FAT32) vinyóról másolni (FAT32) usb-re.
thx.

szerk hirtelen találtam egy ilyet, lehet hogy ez jó lesz
http://www.ubcd4win.com/downloads.htm

eh, hát ez nem a legegyszerűbb, de teszek vele egy próbát

Moha

Hiren's boot-ról tudsz tölteni volkov commandert és ha már indításkor benne van az USB-s eszköz, akkor látnia kell. Kezeli a hosszú fájlneveket és az NTFS se gond, FAT32 meg pláne.

Fazék

Quote from: Moha on 2011-06-17, 17:05:47
Hiren's boot-ról tudsz tölteni volkov commandert és ha már indításkor benne van az USB-s eszköz, akkor látnia kell. Kezeli a hosszú fájlneveket és az NTFS se gond, FAT32 meg pláne.
ez az ubcd is kezeli elvileg az usb-s cuccokat, szintén van benne volkov commander, de az istennek se akarta beadni a pendrive-ot, szóval vannak kétségeim, hogy mennyivel válna be jobban a hiren's boot, mára meg is untam ezt a faszkodást

alternatívaként közben kisfloppy-ra kimásolgattam a színtisztán DOS-os gépről számlázóprogram file-ok egy részét, kihalásztam, hogy melyik rohadt file felelős a számla kinézetéért, hogy mi hova kerül rajta, és ezt a file-t kellene majd átszerkesztenem, hogy működjön is a program, és végre jó helyre rakja azon az egy soron belül a dátumokat...

[spoiler](az a számla leporelló amire eddig nyomtattunk megszűnt, egy újabb formátumút kaptunk helyette, ami 99%-ban egyezik a korábbival, csak abban az egy sorban máshogy vannak fölosztva a rubrikák, és tippre az apeh nem nézi jó szemmel, hogy a fizetés módja rubrikába
"átutalás    20" kerül, a kiállítás dátumához "11.06.17 201" teljesítés dátumhoz "1.06.172011" fizetési határidőhöz "06.17   31" számla sorszámhoz pedig "4/2011.

átutalás, dátum, dátum, dátum, 314/2011 ugyebár a helyes elosztás rubrikánként)[/spoiler]

alternatív megoldások nem jöhetnek szóba, mert nagyon költségesek, ne is térjünk ki rá.

NLZ

Vagy Parted Magic, ha inkább valami kis helyes linuxot szeretnél
.
Jahm, ám az benne van az új Hirenben is. Szal 14-es Hiren Boot, abban Mini XP, vagy Parted Magic. Mindkettő lát USB-t és FAT32-t, jól mennek régi és új gépeken is.
[reserved]

Fazék

ez a hiren mégiscsak korrektnek tűnik, hétfőn teszek vele egy próbát.
jó lesz egy gyors adatmentéshez, aztán fölrakom a közben itthon átszerkesztett szamla.prg file-t (soronkénti 80 karakteres mátrix nyomtatás csodái), és meglátom, hogy mi a csuda lesz a szerkesztés eredménye. ha nagyon csúnya lesz, akkor adatvisszaállítás és szakértő hívása :D

Kvikveg

A hiren-re innen is egy plusz pont, nagyon jol jott rokon gepenek mentesenel (azt hiszem akkor Mohat nyaggattam infoert. XD)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Ez a számlázó izé egy ősi DOS-os program, ami egy szöveges templátban tárolja, hogy mi hova kerüljön a nyomtatásban?
Esetleg keress meg PM-ben, ha nem boldogulsz, bár nem biztos, hogy érdemben hozzá tudok szólni.
Failure is the default option

Moha

Milyen formátumú a file?
Jobb számlázó programokban viszonylag könnyű átszerkeszteni a sablont.

Fazék

köszi a felajánlott segítséget, valószínűleg szükségem rá, csak még elő kell halásznom a file-t, mert persze úgy emlékeztem, hogy megvan itthon egy pénztárgép backup, de most meg az istennek se találom... vszleg ki van írva cd-re, csak még nem igazán rendszereztem a dolgokat költözés óta... ^^"

Kuroi Tenshi

Quote from: White SeeD on 2011-06-16, 11:59:31
Mikor meg majd procit kéne cserélni benne 2-3 év múlva majd kiderül mit tud mutatni az intel.

Arra a foglalatra akkor már semmit, max csak apróban.
S1156 is kihalt alig 1-1.5 év alatt.

A helyedben i5-2x00-t vennék, mert az fizikai 4magos,
míg ez csak 2mag-4szál. Ha már ramból 8GB, akkor
prociból 4 mag.

Quote from: Moha on 2011-06-16, 17:21:31
Hali.

Szerintetek létezik olyan Atomos (vagy hasonló alacsony fogyasztású) alaplap, amin az alábbi kritériumnak megfelelő interface-ek vannak?:

[gibberish]

Más szóval, vagy két LAN port van rajta és egy bővítőhely, amibe wifi kártyát tudok tenni, vagy lan és wifi plusz egy bővítő, amibe még egy lan kártya megy. Tehát 2 LAN és egy WIFI kellene rá, az mindegy, hogy plusz kártya vagy integrált.

miniPCI-X, na olyat se láttam még :p

nálam alaplapi gb lan, egy PCI-e gb lan és egy usbs wifi van.
viszont még azóta se lőttem össze...

sok olyan van, amin 2 lan van, viszont mind IPC lap, olyan
árazással, hogy soha nem fogja az alacsonyabb fogyasztással
behozni az árát.
olyan, amin van egy miniPCIe is egy wifi kártyának, olyan
van néhány, pl. Zotacnak voltak ilyen sorozatai.

Atom helyett Brazos feature-ileg sokkal, teljesítményben
is kicsit jobb.

Próféta

Quote from: Moha on 2011-06-17, 11:53:13
Egy torentes NAS/router?
Pl. a mostanin megy Lighttpd+php+mysql, amin a projektjeimet tesztelem, plusz file/print server is egyben.
Pedig ezeket elvben mind fel lehet berhelni OpenWRT-s routerre is...
A Sambát + OpenVPN + rsnapshot + FTP + stb. még én is megcsináltam (igaz DD-WRT-re, de abba másodszor már inkább nem vágnék bele).

Quote from: Fazék on 2011-06-17, 15:50:37
vmi marha egyszerű program kéne (image file lehetőleg), amit kiírok cd-re, beboot-ol róla, és utána tudok a gépben lévő (FAT32) vinyóról másolni (FAT32) usb-re.
Ha Hiren nem tetszik, akkor akármilyen Live linux?

Flaser

Quote from: Próféta on 2011-06-18, 20:03:52
Quote from: Moha on 2011-06-17, 11:53:13
Egy torentes NAS/router?
Pedig ezeket elvben mind fel lehet berhelni OpenWRT-s routerre is...
A Sambát + OpenVPN + rsnapshot + FTP + stb. még én is megcsináltam (igaz DD-WRT-re, de abba másodszor már inkább nem vágnék bele).

Quote from: Fazék on 2011-06-17, 15:50:37
Ha Hiren nem tetszik, akkor akármilyen Live linux?

Ha adatbázis is kell, akkor felejtsd el! Az ARM procik (épphogy) elegek egy Samba-ra, de egy mysql már agyonvágja őket. Nekem is van itthon egy Open WRT-ített TP link routerem, onnan tudom.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Kvikveg

smplayernek hogy lehet megadni, hogy -vf expand blabla? A nyelv es feliratot at tudtam adni, a fullscreenre meg van sajat command-line parametere. nem minden filenal kell az expand, szoval nem akarom a beallitasok/mplayer ala beirni.

Code (play.bat) Select
@ECHO OFF
for %%x in (*%1*.ogm) do set choice=%%x
smplayer -actions sid 3 aid 2 vf expand=0:-60:0:0 -fullscreen "%choice%"
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

zsozso

Quote from: Kvikveg on 2011-06-19, 06:55:08
smplayernek hogy lehet megadni, hogy -vf expand blabla? A nyelv es feliratot at tudtam adni, a fullscreenre meg van sajat command-line parametere. nem minden filenal kell az expand, szoval nem akarom a beallitasok/mplayer ala beirni.

Code (play.bat) Select
@ECHO OFF

Advanced pont ott pedig options for mplayer ful.
Death is the only redemption

Kvikveg

Quote from: zsozso on 2011-06-19, 07:05:39

Code (play.bat) Select
@ECHO OFF

Advanced pont ott pedig options for mplayer ful.
Nem mindegyik filera ez kell... sorozatfuggo. Az advanced tabot megtalaltam.
Viszont az aid sid nem biztos, hogy igy atment, a masodik sorozatnal szivok. :/
Kikapcsoltam a "jegyezd meg a beallitasok"at, de lehet, hogy megis valahogy menti maganak? Hm.
Nemigazan ertem, hogy a szokasos mplayer kapcsolokat miert nem eszi meg. :/

edit: aid 2 Cowboy Bebopra, aid 1 Fruits Basketre. Csak hogy tiszta legyen a problema. XD

edit2: vagy: az smplayerrel jovo mplayert kene ravenni, hogy komolyan vegye az .ini filejat. Perpill ugyanis tesz ra magasrol, hogy mit irok bele. Es igy nem tudom fektetve nezni, az osszes bat fileomba meg nem fogom beirni, hogy vo=direct3d.

edit3: az .ini filejaba
mplayer_additional_options=-aid 1 -sid 0
sorba irja be ha mplayernek allitok valamit
Ja es ogm-nel hiaba irom be, hogy a preferalt hangsav jp|jap|Japanese (konkretan Japanese volta fileban), nem mukodik. Gondolom annal a fileformatumnal nem eszi meg.

Próféta

Kviki, én nem értem pontosan, mit akarsz :) Miért szenvedsz ilyen batch fájlok konstruálgatásával?

Smplayer esetén nagyon extrém esetekben kell csak .ini fájlokkal bénázni, és a "szokásos mplayer kapcsolók" se kellenek, van rá szép GUI. Ott menet közben ki tudod választani a hangsávot, még váltogatni is tudod, és bónuszként megjegyzi az adott videóra. 

smplayernek hogy lehet megadni, hogy -vf expand blabla?
Beállítások/Általános/Videó/"Fekete szegélyeket hozzáad teljes képernyős módban" nem azt csinálja, amit akarsz?

Kvikveg

A szenvedes csak azert van, mert nem akarom egyenkent megadni.
Altalaban egy sorozathoz van egy play.bat-om es akkor beirom, hogy play 01 es rogton megfeleloen indul a dolog.
Jo hangsavval, expand opcioval ha kell etc.
.ogm-nel nem tudom valtogatni pont ez a problema. XD
Namindegy majd kitalalok valamit...

Kvikveg

Hogy lehet legkenyelmesebben avi->flv konverziot letudni? youtyukra toltenek fel, de nem akarok nagyobb filet feltolteni, mint amit muszaj.

mencoderem van pl.

Szoval a nethasznalatot kene minimalizalni.

edit: kozben meglett. :)
Leszedtem egy mplayert, volt hozza mencoder, talaltam parancsot, kivaloan mukodik. :)

kikuchiyo

Az annak idején drága pénzen vett Razer Deathadder egerem újabban olyat csinál, hogy kettőt-hármat kattint egy helyett. Ez nagyon kellemes, amikor Firefoxban két tabot zár be egy helyett (jellemzően az egyik az épp megnyerés előtt álló Dice Wars), vagy amikor megnyitja a fájlt, amit csak kijelölni akartam.

Mit lehet ezzel csinálni azon kívül, hogy kihajítom az ablakon?
Failure is the default option

TurboK

Ha a balklikk rossz, akkor megtanulod középső klikkel zárni a tabokat. Ha az is rossz, akkor ajánlom a ctrl+f4-et.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2011-06-22, 23:00:42
Az annak idején drága pénzen vett Razer Deathadder egerem újabban olyat csinál, hogy kettőt-hármat kattint egy helyett. Ez nagyon kellemes, amikor Firefoxban két tabot zár be egy helyett (jellemzően az egyik az épp megnyerés előtt álló Dice Wars), vagy amikor megnyitja a fájlt, amit csak kijelölni akartam.

pár évvel ezelőtt a fórumról ezt a link-et adták nekem hasonló probléma esetén: http://www.overclockers.com/mouse-clicking-troubles-diy-repair/

[spoiler]természetesen vettem egy új egeret :D[/spoiler]

Moha

Quote from: kikuchiyo on 2011-06-22, 23:00:42
Szétszeded és megtakarítod, hátha nem elektronika hiba. Egy próbát megér.

Cloud

Puru²

Hogy lehet bekapcsolni az új Core prociknál az energiatakarékos módot (hogy visszavegyék az órajelet) ? Beállítottam win 7 alatt az energiatakarékos profilt de még mindig max. órajelent megy ,közben a venti meg teker ezerrel.

Na most-már jó .

Fazék

na ez mi a franctól lehet?
kb fél-1 percenként a gépem kompletten leblokkol 3-4 mp-re. egér se mozdul, képernyő is megdermed, semmi reakció.
majd hirtelen föléled, és újból ugyanúgy megy tovább minden, ahogy volt... játék se fagy ki közben, semmi probléma nem jelentkezik, csak ez a ledermedés...

szerk: hmm. lehetséges, hogy a hülye java update művelte? mert most reset-eltem a gépem (nem volt hajlandó leállítódni) és egyelőre nem jelentkezik a probléma

smash++

Sziasztok,

Ma kb. fél métert esett a hordozható WD passport vinyóm.
Természetesen a win felismerés sem nagyon megy...

Foglalkozik valaki magánba vinyó helyreállítással? Még, ha a vinyót nem is lehet helyrehozni valahogyan az adatokat nem lehetne kinyerni olcsó módon? Nézegettem az árakat és lehet egy másik vinyó kijönne az adathelyreállításból.

Ha valaki ért hozzá vagy van tapasztalata, esetleg ismerőse vagy ismert cég kérlek írjatok (PM is ok).

Köszönöm!

Moha

Quote from: Fazék on 2011-06-24, 23:53:09
na ez mi a franctól lehet?
kb fél-1 percenként a gépem kompletten leblokkol 3-4 mp-re.
Főnököm gépén ezt Win7 alatt egy Ati Catalyst művelte. Azt megoldottuk úgy, hogy a Control Centert és egyéb dolgokat nem tettünk fel, csak a display drivert.
Ha nem ATI kártya, akkor passz.

Fazék

Quote from: Moha on 2011-06-27, 22:48:35
Főnököm gépén ezt Win7 alatt egy Ati Catalyst művelte. Azt megoldottuk úgy, hogy a Control Centert és egyéb dolgokat nem tettünk fel, csak a display drivert.
Ha nem ATI kártya, akkor passz.
nvidia kártya.
amúgy úgy esett a dolog, hogy éppen Witcher-rel játszottam, ez a hülye java update meg kurvajó pillanatnak érezte, hogy kirántson a desktop-ra és elinduljon. én meg reflexből yes-t nyomtam, mert okos vagyok.
visszamentem a játékba, és amikor már harmadszor akadt meg így, kiléptem és megnéztem, hogy mi a franc van. kiderült, hogy desktop-on is produkálja a fagyást, hard reset viszont megoldotta, azóta nem jelentkezett

@smash++
no igen, sajnos abból az adatvisszanyerési költségből olyan 5-10 vinyó is kijöhetne sztem...