Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2011-10-21, 21:53:24
ACSA

Ez eltartott egy pár pillanatig.
Az egyik volt iskoltársam úgy rövidítette ugyanezt, hogy csakkor, szerintem jobb.

Quote from: Moha on 2011-10-19, 09:29:07
Amúgy eredetileg az adatbázisból akartam lehúzni, de szegény (Firebird) beleroppant a selectbe.
Ez itten vastagon PEBKAC lesz. Olyan nincs, hogy ez tíz másodpercnél tovább tartson, ha ésszel csinálod.
Indexek fel voltak építve, hogy ordó N x K helyett N x log(K) meló (avagy N+K merge-join esetén) legyen?

Akartam is kommentálni, hogy még a legszarabb adatbáziskezelőnek sem szabadna egy pár 10 ezer soros joinba belepusztulnia.

Quote from: kikuchiyo on 2011-10-18, 22:11:50
(Nem teszteltem, csak bizonyítottam, hogy helyes)
Knuth rajongó?

Csak gizdítottam egy kicsit, valójában lehet, hogy nem is helyes.
Failure is the default option

Dirk

Már használom a gépet 1 hete. Intel i3-2100, 4gb ram ,hd6670, h61-es lap,1tera seagate.
ez volt 95. f1 11, battlefield 2, megy maxon. Szal jó vásárt csináltam, köszönöm nektek :D
2 negatívum :)
A vinyó lehetne halkabb, vsync-et kikapcsolom a játékokban mert olyan mintha feleslegesen lassítana.

Am ez a 2 magos meg 4 magos dolgot én se teljesen vágom, hogy most az amd-s 12ghz lassabb mint az inteles 6 :D
De látszik hogy itt a számok hatalma nem érvényesülnek.
De az i3-2100-as procit nagyon sok helyen ajánlják, és már én is csak azt tehetem.

NLZ

vSync az a DirectX hibája. MS kitalálta, hogy DX10-től a vSync kezelés ne a driver gondja legyen, hanem majd a játékfejlesztők szépen megoldják maguknak, mert hogy ők jobban testre tudják szabni. Elméletileg ez jó is lett volna, gyakorlatban viszont sokan szarul csinálják meg.
[reserved]

Xzone

Quote from: Dirk on 2011-10-22, 12:08:35
Am ez a 2 magos meg 4 magos dolgot én se teljesen vágom, hogy most az amd-s 12ghz lassabb mint az inteles 6 :D
De látszik hogy itt a számok hatalma nem érvényesülnek.

:3x3:

Moha

Jaj, de szeretem a "rokonnak szívességből csináld már meg" dolgokat...
Jelenlegi kérés: az itthoni "kacatokból" csináljak már egy gépet, amin kisgyerek, gagyi játékokkal el tud játszani.

Probléma: egy 466-os Celeron + 128MB Sdram + 8GB HDD combót tudtam csak működőképes állapotba hozni az itthoni régi cuccokból. Milyen rendszert tegyek rá? Linuxot ugye nem akarnak, mert "nem értenek hozzá" - nem mintha kisgyereknek nagy lenne 2-3 ikonra kattintani. Innentől meg vagyok lőve, mert XP-nek édeskevés a 128MB, Win2k nem kezeli jól a játékokat (anno direkt ezért volt win98 is dual bootban a gépemen), win98-hoz meg keressen drivereket az, akinek két anyja van.
Ötletek?

Cloud

Szépen eléjük állsz, és megmondod hogy ne kérjenek lehetetlent?

NLZ

Linux, majd szépen megtanulják, hogy ennyi pénzért ezt kapják.
[reserved]

Selmo

Tegyél rá ME-t, ha más nem is, a driverellátottsága normális volt neki. Mondjuk azt nemtom mennyi idős játékot akarnak feltenni, de kemény pofáraesés érheti őket, ha pár éves gagyira céloztak. Egy mai telefonon jobb játékot találnak majd mint azon a gépen. Mondjuk, ha a helyedben lennék én ezzel el is intézném, hogy miért nem kapnak gépet. Ezeket a kacatokat meg miért nem adod le? "Még egyszer jól jöhet valamire?"

A tökéletesség unalmas.

Moha

Quote from: Selmo on 2011-10-22, 19:44:25
Ezeket a kacatokat meg miért nem adod le? "Még egyszer jól jöhet valamire?"
Érnek még egyáltalán valamit? :)
Mellesleg évek során gyűltek össze. Egy alaplap innen, egy HDD onnan, stb. Kapásból sose tudtam őket eladni, utána meg kikerültek a garázsba és el is felejtkeztem róluk.

Darkstar

QuoteÉrnek még egyáltalán valamit?

Nem el, le.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Bocs, nem elírás, tényleg leadásra gondoltam, mivel veszélyes hulladéknak minősülnek, megfelelő helyen lehet megszabadulni tőlük. Értékük meg úgysincs, mint a fenti példa is mutatja, később semmire se jók igazából. Persze ha nincs a közelben olyan hely, ahová elvihetnéd, akkor ki kell dobálni a kuka mellé, majd elviszik a csövesek vagy a lomizók. Legalábbis mikor én kitettem a P1-es házat a kuka mellé, 4 óra múlva már nem volt ott.

A tökéletesség unalmas.

Cloud

Hardveraprón van olyan aki kilóra veszi az ilyeneket. :D

Moha

Ja, bocs, félreolvastam tényleg. :)
Ja, jó múltkorában lomtalanításkor leadtam egy csomó hasonló cuccot, de azóta gyűltek.

A régi rossz HDD-ket mondjuk szét szoktam szedni a jó erős mágnes miatt. :)

Cloud

Csinálj egy ilyet a vinyókból, aztán eladod őket. :D

http://www.youtube.com/watch?v=XK9en2H7rBA

Draconire

Win 7-ből mennyire stabilak a kalóz verziók? Megéri kiadni pénzt rá, hogy eredeti legyen?

chilip

nekem probléma nélkül update-el ez és minden működik  :haha:

bár Win7 SP1en túl nem mertem még menni hátha kitaláltak valami cuccot ellene

Cobra

Megéri megvenni, de a tört is hibátlanul működik :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2011-10-23, 14:54:13
Megéri megvenni, de a tört is hibátlanul működik :)
+1

Persze következetesen office-ból már én se teljesen legálisat használok, az már kurva drága lenne nekem jelenleg :redface:
(hazahozott munkához kell nagyritkán, amúgy semmire se használom.)

kikuchiyo

"rokonnak szívességből csináld már meg" rovatba:

testvér barátnőjének a laptopja. állítólag lassú. $rovatcím.

Mi a manapság elfogadott eljárás (melyek a manapság elfogadott programok) a szokásos lépésekre: registry-tisztítás, *ware-irtás, vírusirtó-telepítés stb.?

Selmo

Vegyen ramot. De ha véletlenül mégis szoftveres probléma lenne, akkor próbálkozhatsz CCleanerrel, keresésre SpybotS&D vagy Anti-Malware, víruskergetésre meg talán mindegy mit használsz Avira, Avast, NOD stb. De lehet elég egy automatikusan induló szarságok 75%-át törölni és egy defragot estére ráereszteni kombó is.

A tökéletesség unalmas.

chilip

TuneUp és kikapcsolsz minden oprendszeres animációt, árnyékokat stb :P

kikuchiyo

Már bánom egyébként, hogy elvállaltam.

Mutatja a csaj, hogy így lassú meg úgy lassú, felugrik egy csomó ablak stb.
Mondom, hogy azt a dinoszauruszos kurzort ki kéne kapcsolni, mert többek között az ilyenektől lesz használhatatlan a gép, de nem, neki az kell.  :falba:

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2011-10-23, 18:03:07

Mondom, hogy azt a dinoszauruszos kurzort ki kéne kapcsolni, mert többek között az ilyenektől lesz használhatatlan a gép, de nem, neki az kell.  :falba:
:lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

Azt is próbálhatod, hogy új usert létrehozol, sokszor csak userhez kötött az startuphoz kötött, gépet hazavágó turpisságok és egyéb registry elállítások. Csak akkor doksikat, böngészőből könyvjelzőket és egyéb userhez kötött adatokat kell átemelni a régiből. Ám az újrahúzás híve vagyok, ha van megfelelő hely mentéshez, akkor néha még gyorsabb is.

A vicces kurzor még magában nem gond, az már inkább, hogy milyen badware szarok rakják fel a gépedre, mert a villogó reklám azt ajánlotta. :)
[reserved]

Cloud

Quote from: kikuchiyo on 2011-10-23, 18:03:07

Na nem mintha egy dínós kurzor annyira visszafogná a gépet.

NLZ

Minden apró fasszágot megcsinálunk magunknak, de ha másnak kell ilyet csinálni, ráadásul úgy, hogy nem is értjük, hogy miért, na az nehéz. :)
[reserved]

Liquid Snake

Valaki meg tudná mondani nekem, hogy lehetséges-e külső USB-s vinyóról Windows XP-t telepíteni normális, IDE kábellel bekötött belső winyóra, de ezt úgy kéne megoldani, hogy a külsőről bootoljon is telepítés előtt, tehát szinte ugyanaz mint egy CD csak minden a külsőről menjen telepítés közben. ( és mellesleg a külső winyó nem üres, és nem törölhető a rajta lévő cucc ) Van megoldás, vagy adjam fel most? :)

Selmo

Felteszem nincs benne optikai/lemez meghajtó. Ha sikerül a külső winyóról bootolni - nemtom egy XP mennyire díjaz egy másik hardverkörnyezetet akár csökkentett módban is -, akkor parancssorból már tudsz telepíteni.

A tökéletesség unalmas.

minuszmiki

Szevasztok. Úgy döntöttem, veszek egy asztali gépet, A gép elsősorban játékra kéne, kb 160-180k-t szánok rá (monitorral, egérrel, billentyűzettel, mindennel). Nem nagyon vagyok képben a jelenlegi hardverkínálattal kapcsolatban, de lelestem egy szimpatikus konfigot a prohardverről és van egy-két kérdésem.

Quote from: http://prohardver.hu/tema/milyen_asztali_gepet_vegyek_olvasd_el_az_elso_hsz/hsz_45099-45099.htmlLAP: ASROCK s1155 H61M-U3S3-B3 HDMI USB3 ~ 17k
CPU: Intel s1155 Core i3-2100 3,10GHz/3MB BOX ~ 29k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz 4GB ~ 6k
HDD: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ ~ 26k
VGA: VTX3D VX6850 1GBD5-DH PCIE ~ 40k
ODD: SONY SATA AD-7280S-0B OEM Fekete ~ 5k
TÁP: CHICONY Hipro 430W HP-D4802RWR2 ~ 7k
HÁZ: Bitfenix Merc Alpha ~ 10k
CLR: Arctic Cooling F12 házventi, 1k/db ~ 2 k
Összesen: ~ 142k

1. A vinyó a leírás szerint 26k, árgép szerint meg 14k. Valamit benézek, vagy tényleg 14k a jó ár?

2. Mennyire időtálló egy ilyen konfig?

3. A monitorokhoz valószínűleg teljesen segg vagyok (legutóbb még crt-t vettem...). Melyik márkákkal érdemes foglalkozni, melyikek felejtősek? Milyen paramétereknek van értelme, melyik kamu? Találok-e egyáltalán 30-40k-ért használhatót?

Egyelőre asszem ennyi, előre is kösz a válaszokat. :)