Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Darkstar

Quote from: Kuroi Tenshi on 2013-05-17, 22:59:48
Ez leginkább a pasztától függ. Van, ami nagyon erősen rágyógyul
(olyan is van, amit pont ilyenre terveznek), van, ami még évek
múlva is enyhébb csavargatás után elenged. Próbáld meg egy
kicsit jobbra-balra csavargatni egyszerű húzás vagy döntés
helyett.
Próbáltam, tíz perc után kijött a procival együtt.  :Kiraly:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Kiszakítottad a foglalatból??? :zomg:

Cobra

Nekem is jött már ki úgy, nem nagy szám, ha egyenesen húzod, akkor nem lesz baja a lábaknak. Ha meg már kint van, akkor neki lehet esni féktisztítóval. Egyébként a melegítés is segít sokszor.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

N-es wifinek kb mi az átlagos átviteli sebessége egy irányba? Olyan csatornára van belőve, aminek a környékén nincs más, a router kb 4 méterre van, közben egy gázbeton fal/tömör fa ajtó. A htpc most kábelen van ráakasztva, így olyan 4.2MB/s (33Mbps) tudok rá másolni a nagy gépről ami kicsit lassúnak érződik.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

10-et szerintem kellene tudnia, de nagyban függ a vevőegységtől is, mert a beton fal azért eléggé leárnyékol.

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2013-05-20, 12:18:44
N-es wifinek kb mi az átlagos átviteli sebessége egy irányba?

Mennyi egy töketlen afrikai fecske repülési sebessége? :hehe:
Rengeteg dologtól függhet, köztük más (nem wifi) eszközöktől is,
pl. mikrohullámú sütő gyönyörűen fújja le a wifit. Adó és vevő
típusa, beállított teljesítménye, antenna érzékenysége, kialakítása,
antenna tájolása, csak 5GHz vagy 2.4 is (utóbbi jobban átmegy
akadályokon), stb.
De csak egy falon (s feltételezem nem az a vastagabb fajta)
keresztül az tényleg nem tűnik túl acélosnak.

Fazék

kicsit bekrepált az egyik irodai monitor, kéne venni egy "újabb" használtat.
aztán elgondolkodtam, hogy végülis egész sokat panaszkodok mostanában a 22"-os kb 6-7 éves Dell monitoromra, lehet hogy kiváló alkalom ez arra, hogy behozzam azt ide, és vegyek magamnak egy jelenleg kapható normális monitort otthonra.

igények:
- FPS közben ne legyen ghosting. jelenlegi monitoromon konkrétan játszhatatlan kb az összes multiplayer FPS
- színek nem a legfontosabbak, úgyis kb majdnem vörös színvak vagyok
- filmnézésre inkább a tv-t használom, főleg játékra lesz a monitor.
- minimum 22", de az elég is lehet

árlimit: kb 70 bruttót tudnék rászánni

előre is köszi a tippeket

.Attila

Utóbbi évek menő monitorszériája a Dell U2212HM, U2312HM vagy U2412M, attól függően, melyikre vagy érzékenyebb: a képátlóra vagy az árra.

Cobra

A színtévesztést és a gyors reakcióidőt figyelembe véve én mondanék egy Samsung vagy LG TN paneles monitort. És ezek árban is elég jók. Mondjuk TN-ből 24-eset ne nézzél, max 23-asat.

Fazék

Quote from: Cobra on 2013-05-22, 11:41:26
A színtévesztést és a gyors reakcióidőt figyelembe véve én mondanék egy Samsung vagy LG TN paneles monitort. És ezek árban is elég jók. Mondjuk TN-ből 24-eset ne nézzél, max 23-asat.
ezen utóbbi tanácsnak mi az oka? Olyan méretben már megbízhatatlan?

Cobra

Olyan méretben a széleken már te is látni fogod a kép és szín torzulást.

Raggie

Quote from: Darkstar on 2013-05-16, 21:06:31
Scythe Shuriken Rev. B (vagy hasonló) coolert ismeri valaki? Kéne valami low-profile és csendes hűtő a htpcbe, a gyári amd hűtő az én ízlésemnek túl hangos. Más ajánlat is jöhet, de a ház eléggé alacsony, így ezek a baromi magas ventik nem jöhetnek szóba.
Zalman CNPS8700 nekem szimpatikus :) . Jobb a teljesítménye a Scythe-nál.

Paszta: vegyél egy normális pasztát (MX-2 vagy MX-4) és nem fog megkötni! ;) .
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

.Attila

Pasztát akár kérhetsz is valakitől, mert egy tubusban van annyi, amit egy ember 10 év alatt sem használ el.
Nekem pl. van MX valami, már el is felejtettem, melyik.

Fazék

DELL E228 WFP egy huszast még így használtan is megérhet, nem?

hacsak nem erősíti meg valaki, hogy a slágerválasztás DELL U említett típusoknál ő bizony hibátlan folyamatos képet tapasztal FPS-ekben, akkor úgy néz ki kénytelen vagyok minimum átfutni az elmúlt fél év ph-s monitor tesztjeit :)

.Attila

Nem emlékszem, hogy bármi gond lett volna a monitorommal.
Bár ez még a korábbi széria: Dell U2311H.

Fazék

most nézem, hogy ezeknél az említett DELL IPS monitoroknál már 22"-nál is a FullHD felbontás van érvényben...
ha még a videókártyámnak nem is jelentene komolyabb gondot, azért a procimnak ez erősen fájni fog már néhány programban...
innentől értelmetlen a kisebb IPS-es monitort választani, felbontásilag ugyanúgy meg lesz terhelve a gép

.Attila

Azt nem mondtad, hogy ne legyen fullHD :)

Fazék

Quote from: .Attila on 2013-05-23, 14:01:03
Azt nem mondtad, hogy ne legyen fullHD :)
nincs különösebb bajom a FullHD-vel, egyszerűen csak bennem volt még régről, hogy 22" az még csak 1680x1050 körül van, és fölötte jön csak az 1920x1080 vagy ilyesmi.
szóval emiatt gondoltam, hogy esetleg maradni a 22"-nál, jó nekem a kisebb felbontás is, de innentől nincs sok értelme ezen szempont alapján választani :)

Fazék

rohadt dolog ez a monitorvétel.

hajlok az átkozott TN panel felé, abból is a 24"-os felé, mert kisebbet nem igazán találok jót.

játékokhoz pl ezt találtam a Dell u2412m-ről:
http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/dell-u2412m-p11538/test.html
QuoteWe strongly recommend you don't use this screen for gaming, or indeed any other application which features fast-moving objects onscreen.

na most persze embere válogatja, hogy mit lát, mi zavarja.
én azt hiszem színtévesztéstől és rövidlátástól eltekintve (:D) jobb szemmel vagyok megáldva(?), mert tv-ből is követelem a 100Hz-et, kb azonnal kiszúrom a különbséget, stb. mostani TN paneles Dell E228WFP monitorom is elméletileg 8ms-es, de vmi gyalázatos a ghosting, response time. nem akarok még egyszer ilyen hibába futni.

most éppen ASUS TN monitorokkal szemezgetek, persze abból is csak 24"-os van kb friss...

azt hiszem be kéne néznem vmi mediamarkt-szerű helyre, hátha élőben megszemlélhetőek ezek, és talán segít a döntésben...

.Attila

Oázis Computer-nél ki vannak rakva rendes monitorok is. Nyugati közelében vannak, úh. közlekedés sem rossz.

Fazék

Quote from: .Attila on 2013-05-24, 10:54:34
Oázis Computer-nél ki vannak rakva rendes monitorok is. Nyugati közelében vannak, úh. közlekedés sem rossz.
kösz a tippet :)

.Attila

Nm.
Azért nyilván nem egy MM mennyiség, egy kis boltról van szó, viszont ott rendesen beállított, kalibrált monitorok vannak kirakva.

NLZ

Meg a TN és az IPS monitorok válasz ideje nem teljesen ugyanolyan. Szal legjobb, ha meg tudod őket nézni élőben.
[reserved]

Cobra

Quote from: Fazék on 2013-05-24, 09:51:10
azt hiszem be kéne néznem vmi mediamarkt-szerű helyre, hátha élőben megszemlélhetőek ezek, és talán segít a döntésben...
Muhaha
A tesztképből és a maxra állított szaturációból nem fogod látni melyiknek milyen a képe.

Fazék

Quote from: Cobra on 2013-05-24, 14:22:40
Quote from: Fazék on 2013-05-24, 09:51:10
Muhaha
A tesztképből és a maxra állított szaturációból nem fogod látni melyiknek milyen a képe.
ne aggódj, erre maximálisan számítok én is, nem is input lag / response time / színek miatt megyek megnézni őket élőben, hanem a külső, de leginkább a képernyő kinézete miatt, hogy mennyire matt/fényes/stb., mert már ez is segíthet pár típus kizárásában.

és amúgy ezért köszöntem meg .Attila javaslatát, mert Oázisról már én is hallottam, hogy tisztességesen be tudják állítani a monitorokat, csak épp most nem igazán ugrottak be magamtól. :)

Cobra

Oázis, meg Ph-n hirdet még egy cég (nem tudom most a nevüket) akiknél van értelme nézelődni, máshol értékelhető információt nem nagyon fogsz kapni.

.Attila

Fazék

Quote from: .Attila on 2013-05-24, 15:47:40
Quote from: Cobra on 2013-05-24, 15:44:35
hirdet még egy cég (nem tudom most a nevüket)

http://monitorguru.hu/
thx ezt is.

közben olvasgattam még egy pár tesztet, és volt amiben 9ms körülre rakták a Dell U2412M input lag-ját, és hogy max 20ms.

nézegettem a TN paneles teszteket, ott meg nagyon úgy néz ki, hogy a 120Hz-esek lennének a nyerőek, de ugye annak megint csak akkor van értelme, ha stabilan tud a játékokban 90+ FPS-t produkálni a gépem, ami 3 évnél frissebb AAA játéknál kb kizárt, szóval nem lenne előnyösebb használat közben.
viszont beáldoznék egy csomó kényelmet, úgy mint állítható magasság, forgatás, usb port, és nem mellesleg a remek színvisszaadást.

szóval jövő héten meglátom hogy jön össze a pénz, aztán lehet, hogy a fenti helyen megveszem pixelgarancia+kalibrálással 75-ért

szerk: most olvasom, hogy a U2312HM-esnek meg valami képtelen 0.6ms-es átlag input lag-ja van, max 10ms-es
kár, hogy ez 16:9-es arányú, szeretem az extra helyet a 16:10-es monitornál
előnyére szól még, hogy ez csak 55k bruttó lenne kalibrálással együtt :D

szerksok: a német tesztek összevetéséből viszont a 24"-os jön ki győztesen, hogy input lag-ja tényleg alacsony a 23-asnak, de az átlag response time-ja kicsit eltér a hirdetett 8ms-től

áááá, na mindegy, tudja a franc, hogy mi a jó döntés, odamegyek holnap, oszt meglátom :)

Raggie

Én jövő hónap elején veszek egy 23"-os ultrasharp-ot. Ha addig tudsz várni, akkor azt megnézheted majd élőben is, vagy megosztom a saját tapasztalataimat róla. Monitorguru-ból lesz, tehát kalibrálva is lesz.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Darkstar

Na látjátok, ezért is jó egy all-in-one gép, nem kell ilyeneken agyalni. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん