Legjobb anime drámák

Started by Feldin, 2004-04-07, 13:57:56

Previous topic - Next topic

via_mala

"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Necrid^

Quote from: via_malaMinden drámakedvelõnek:
Human Crossing - Ningen Kousaten
Érdekesnek hangzik...akkor kezdjuk a letöltés.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Ready2

Air-hez mitszoltok? Nekem nagyon bejott.

fajan

Quote from: Bonci:jee:
Habár a Noir drámai, azért nem a megrázkódtató félékhez tartozik, szóval nem tudom, mennyire illik ide ebbe a topicba, de hogy jó, az biztos :cool:

sztem kicsit idegtépõen lassú, de maga a sztori az elgondolkodtató, nem a hangulata.

Darkstar

Most tûnt fel ez a topik. :)
Kimi Ga Nozomu Eien! :jee:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: fajansztem kicsit idegtépõen lassú, de maga a sztori az elgondolkodtató, nem a hangulata.
Nem is láttam eddig ezt a postot, na mind1 :3x3:
Hangulat nem is lehet elgondolkodtató szerintem ;)
De a piszkálódást félretéve, a hangulat olyan, hogy vkit vagy megfog, vagy nem. Engem megfogott, téged nem.
Azt meg még mindig készséggel elismerem, hogy a 2-10. rész lassú és kicsit unalmasnak tûnhet, ezen túl kell esni, és meghálálja a sorozat (arról nem is beszélve, hogy utólag kiderül, mi a szerepe azoknak a részeknek).
(megj.: az intervallum amit megadtam azt nem kell szigorúan venni, csak saccoltam egy nagyot)

Moha

Quote from: Ready2Air-hez mitszoltok? Nekem nagyon bejott.
Errõl tudnál kicsit bõvebben írni? A múltkor éppen valami jó drámát kerestem, érdekelne a véleményed.

Ready2

Quote from: MohaErrõl tudnál kicsit bõvebben írni? A múltkor éppen valami jó drámát kerestem, érdekelne a véleményed.

igazabol nemnagyon tudom mashoz hasonlitani, mert akkora tapasztalatom nincs anime dramak teren, de abbol a fajtabol valo amelyik szep lassan bontja ki a tortenetet ( ereszkedik fel a köd  :)  ) es meg a vegen is tudunk meg informaciokat arrol hogy korabban mi miert tortent. (pl korabbi tortenest mutat meg mas szemszogbol)
szerintem jolkitalalt kellemes story eroteljes befejezessel.

edit: ja es a grafja szamomra az egyik legszebb amit lattam :)

Manu

Én is belenéztem, jól indult, de azt olvastam róla több helyen is, hogy a végét nagyon elbarmolták. Mindenesetre sokan kultizálják....

Ready2

nemtom nekem a vege pont tetszett. persze izlesek es pofonok... :)

via_mala

Quote from: NecridÉrdekesnek hangzik...akkor kezdjuk a letöltés.
Én a 4. rész után megakadtam benne, létezik a többi rész valahol elérhetõ? Az AHQ-n csak idáig volt fenn.

És egy újabb ajánlás: Kino no tabi - Kino's Travels - the Beautiful World - (TV; 13 rész; Adventure, Drama, Psychological, Shounen)
Lásd: #6331-es hozzászólás.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Necrid^

Quote from: via_malaÉn a 4. rész után megakadtam benne, létezik a többi rész valahol elérhetõ? Az AHQ-n csak idáig volt fenn.

És egy újabb ajánlás: Kino no tabi - Kino's Travels - the Beautiful World - (TV; 13 rész; Adventure, Drama, Psychological, Shounen)
Lásd: #6331-es hozzászólás.
elvileg a Exiled-Destiny funsub most fejezte be dec 12-én volt az uccso rész. menj fel mircen és kérdezd meg ott hátha tudnak segiteni.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Nevl

Quote from: ManuHa már  :bruhuhu: -ás meg dráma, akkor a legutóbbi a Chrno Crusade. Alattomos kis sunyi dög az a sorozat.

Mennyire egyet kell értsek :) Nem vagyok egy nagyon érzelgõs ember de még én is teljesen kész voltam ezen a sorozaton ( jó, hogy felhoztam a témát mi?! :D)
Nagyon szépen megcsinált anime, az eleje kis humoros, de kb a 2. résztõl lehet érezni, hogy nagyon szomorú vége lesz. De a 2 fõhõs kapcsolata gyönyörûen ki van dolgozva...
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Próféta

Quote from: NevlMennyire egyet kell értsek :) Nem vagyok egy nagyon érzelgõs ember de még én is teljesen kész voltam ezen a sorozaton ( jó, hogy felhoztam a témát mi?! :D)
Nagyon szépen megcsinált anime, az eleje kis humoros, de kb a 2. résztõl lehet érezni, hogy nagyon szomorú vége lesz. De a 2 fõhõs kapcsolata gyönyörûen ki van dolgozva...
Az a baj azzal a sorozattal is, hogy ha csak az utsó 5-6 részt csinálják meg, akkor egy remek sorozat lett volna belõle. De van még elõtte 19 rész, ami eleinte idegesítõen gyenge és idétlen vicceskedést tartalmaz, utána meg monster of the week következik néhány rész erejéig, és az egész rémes unalomba torkollik. Aztán egyszer csak hipp-hopp elõpattan a finálé, és bevonul a filmtörténelembe. Na az ilyesmi nem tetszik nekem. NGE-fíling.

Erre emlékeztet a Fullmetal Alchemist idõtartománybeli analízise is. Bár az eleje se annyira rossz, illetve már a sorozat közepén elkezdõdik a komoly, magasabb szintû mûsor, de kicsit hasonló görbét ír le. Szóval ez nem egyedül a Chrono jellegzetessége. De míg a Chrono egy jó fináléval büszkélkedhet, a Fullmetal Alchemist egy jó második féllel, és egy zseniális fináléval. Plusz nekem amúgy is szimpatikusabb az erkölcsi dráma, mint hit- és szeretetközpontú, és az FMA néhány kísérõzenéje is nagyon jó (ld. Brothers), ezenkívül kevesebb plot hole-t vettem észre benne, úgyhogy részemrõl a rangsor eldöntve :)

Ugyanakkor egyikrõl sem hiszem, hogy a legjobb anime dráma lenne. Ebben a témában a Jin-Roh vagy a GOTF jogosult a voksomra, nem tudom megállapítani melyik. De ne bántsátok egyiket sem! Biztos van még egy csomó persze, amit nem láttam és jobb náluk, szóval mondjátok, melyik az.

Member

Propheta:
Nekem speciel az kifejezetten tetszik, ha egy anime úgy indul, mint egy vígjáték, majd úgy a felénél átvág az ellenkezõjébe, drámába. Tulajdonképpen átverjük a nézõket.

Nevl

Egyetértek Memberrel, szerintem is azt akarták, hogy megtévesszék a nézõket, hogy ez egy aranyos, lightos kis anime stb, aztán szépen átmegy drámaiba. (mondjuk, így, hogy jópár anime-t megnéztem rögtön éreztem, hogy dráma lesz a végén, de a 4. résztõl tuti voltam benne, ott dumálja meg Rosette Azmariaval, hogy Chrno az Õ lelkébõl tartja fenn magát a földön, innentõl egyértelmû volt, hogy mi lesz a vége).
Nem hasonlítanám össze a Jin-Roh-al (egyik kedvenc animem), teljesen más a témájuk és bár mindkettõ a drámák közé sorolható, valahogy mégse egy mûfaj.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Member

Quote from: NevlEgyetértek Memberrel, szerintem is azt akarták, hogy megtévesszék a nézõket, hogy ez egy aranyos, lightos kis anime stb, aztán szépen átmegy drámaiba.

Mondjuk én az FMA-ból indultam ki, de amúgy kösz. :tezsvir:

Nevl

Amit írtál FMA-ra és Chrno-ra egyaránt igaz, mindkettõ elég humoros kezdést kapott... csak az FMA kicsit talán a végéig megõrzi ezt a részét, a mellett, hogy komorrá válik.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Member

Quote from: NevlAmit írtál FMA-ra és Chrno-ra egyaránt igaz, mindkettõ elég humoros kezdést kapott... csak az FMA kicsit talán a végéig megõrzi ezt a részét, a mellett, hogy komorrá válik.
Mondjuk ja... Ez a legjobb megoldás, amit anime tudatos szerkesztésénél elkövethetünk. Szerintem.

Cobra

Lightos kezdés-utána durva drámai dolgok - errõl nekem a Mai-Hime elõbb jut eszembe, mint a Chrno Crusade :)  Persze a Chrno Crusade inkább dráma, fõleg a vége miatt, de itt nem volt olyan meglepõ semmilyen részlet, Hime-nél meg kétszer is kapunk akkora fordulatot, hogy majd' leestem a székrõl.
Jin-Roh meg tényleg teljesen más téma.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Nevl

Én a Mai-Himével nem vagyok kibékülve...jópofa, humoros, de valahogy annyira nem fogott meg, ráadásul ezzel a NAGYON happy-end beütéssel kicsit el is rontották... ráadásul ez után nagyjából ki lehet találni, hogy mi lesz a Mai-Otome-bõl.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Rin

Quote from: NevlÉn a Mai-Himével nem vagyok kibékülve...jópofa, humoros, de valahogy annyira nem fogott meg, ráadásul ezzel a NAGYON happy-end beütéssel kicsit el is rontották... ráadásul ez után nagyjából ki lehet találni, hogy mi lesz a Mai-Otome-bõl.
Egyetértek, nekem is nagyon tetszett volna a sorozat, csak nem bírom a happy endeket. Ez meg majdnem kifolyt a képernyõrõl:)

Nevl

Végülis a boldog befejezésekkel semmi gondom, de ez túlzottan az lett, ahogy írtad majd csöpögött a képernyõ :D
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Member

A Happy End megöl egy TÖRTÉNETTEL bíró animét. Mindenki tudja, hogy a rideg igazság sohasem a jók gyõzelmén alapszik (ezt csak a jenkik súlykolják belénk). Mondjuk egy hihi-hehe mese tényleg ne a fõhõs halálával érjen véget, maradjon meg kellemes vígjátéknak, hiszen két dráma és horror között felüdülést jelentenek...

Alkyra

Quote from: MemberA Happy End megöl egy TÖRTÉNETTEL bíró animét. Mindenki tudja, hogy a rideg igazság sohasem a jók gyõzelmén alapszik (ezt csak a jenkik súlykolják belénk). Mondjuk egy hihi-hehe mese tényleg ne a fõhõs halálával érjen véget, maradjon meg kellemes vígjátéknak, hiszen két dráma és horror között felüdülést jelentenek...

A Hime az félig ilyen "hihi-hehe" mese volt, ha jól emlékszel.
Késõbb kezdett el bedurvulni. Nekem is csak annyi gondom volt a végével, hogy
túl csöpögõs volt.(de azért örültem.^^ happy end pártí vok.:ejnye: )

Member

Quote from: AlkyraA Hime az félig ilyen "hihi-hehe" mese volt, ha jól emlékszel.
Késõbb kezdett el bedurvulni. Nekem is csak annyi gondom volt a végével, hogy
túl csöpögõs volt.(de azért örültem.^^ happy end pártí vok.:ejnye: )

Hmm... Ha már ilyen nagy téma, köv. hónapban letöltök belõle pár epizódot. (3 GB az ADSL korlát és most kell Hellsing mangára ;))

happy end pártí vok: Majd elmúlik.:ejnye:

Nevl

Végzõdés szempontjából talán az FMA van eltalálva, mármint a sorozaté... a filmnek ritka sz@r lett a befejezése :) (bár már jópár post óta offolunk mert valójában egyik alkotás se dráma  :) )
Wolfs Rain-t senki se nézte meg csak én?! :)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: NevlWolfs Rain-t senki se nézte meg csak én?! :)
én végignéztem. drámának dráma, ami a végén van, de utána az egész "áh apokalipszis" hangulatom hazavágták a zárás elõtti képsorok. nekem személy szerint a Wolf's Rain mint dráma nem ütött be.

[COLOR="White"]az avatárom és a signem viszont direct way a szerintem legjobb drámai animék egyikéhez :rolleyes:[/COLOR]
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Nevl

Quote from: blarkeén végignéztem. drámának dráma, ami a végén van, de utána az egész "áh apokalipszis" hangulatom hazavágták a zárás elõtti képsorok. nekem személy szerint a Wolf's Rain mint dráma nem ütött be.

[COLOR="White"]az avatárom és a signem viszont direct way a szerintem legjobb drámai animék egyikéhez :rolleyes:[/COLOR]

Hogy õszinte legyek nem is teljesen értem a végét... Spoiler: [COLOR="White"]az ok, hogy a farkasok teremtik újra a világot, azaz 1 kiválasztott farkas az álmai szerint, de a körítés az érthetetlen :)[/COLOR] Szerintem fõleg az utolsó 7-8 epizód az, ami kifejezetten dráma... de az nagyon :)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: NevlHogy õszinte legyek nem is teljesen értem a végét... az ok, hogy a farkasok teremtik újra a világot, azaz 1 kiválasztott farkas az álmai szerint, de a körítés az érthetetlen :) Szerintem fõleg az utolsó 7-8 epizód az, ami kifejezetten dráma... de az nagyon :)
ez igaz. de bennem nem volt meg az a 'katarzis', ami a görög bölcsek szerint a drámák velejárója kéne legyen. mondjuk a vénember picit megmozgatott belül :) (aztán persze mégis meghal, mer mindenki meghal :D)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster