Animét abbahagyni

Started by Ramiz, 2004-05-05, 15:57:45

Previous topic - Next topic

L.Mole

Gyakori itt a fórumon, hogyha valaki 6-7 rész alapján nemtetszését fejezi ki egy rajzfilmmel kapcsolatban akkor nagyon hamar megkapja, hogy nézze végig mind a 26-ot és majd akkor beszéljen, mert különben is a sztori csak pont a 8. Rész után indul be, addig meg tényleg xar.
Ez mellesleg lehet akár igaz is, mert ténylegesen van olyan sorozat ami úgy kb. a második harmadában indul be igazán, de... A jelenlévõk közül ki ülne be egy olyan mozifilm vetítésére amibõl 20perc kiváló, 20perc átlagos, a maradék 1óra pedig értékelhetetlen a számára? Létezik a húszperces mûfaj is, rövidfilmnek hívják, de lehet csinálni egy órás TV-filmeket, vagy rövidebb videó sorozatokat. Sajnos akármilyen finom levest el lehet rontani, ha túl sok vízzel hígítjuk, sõt egy idõ után még ehetetlenné is válik. Lehet 50 részes egy sorozat, de akkor az varázsoljon el az elsõ pillanattól, és elmenõben tépjen ki egy darabot a szívembõl, az ötvenedik rész lezárásával (van ilyen sorozat).
Szvsz ha valaki végignéz egy sok részes animeot, mert úgy érzi, hogy ki tud belõle szûrni számára fontos dolgokat az mindenképpen becsülendõ, ám ha nem akar a híg levesben turkálni, mikor elõtte van egy halom alapból ínycsiklandozó finomság, szerintem az is abszolút érthetõ/megérthetõ.

Member

Gondoltál rá, hogy a gasztronómiában helyezkedj el? :rolleyes:
Addig oké, hogy az az igazi, ha az elejétõl kezdve HÛDEMETÁL, de néha egyszerûen nem tudják elkezdeni (ezt a legnehezebb, elárulom), de in medias res-t meg nem akarnak, mert az is ugyanúgy sülne el. (NÖMÉRTÖM! AKKOREZEGYSZARRAJZFILM!) Nehéz a döntés... Nehéz... Én mondjuk híve vagyok a "VERJÜKMÁRÁTASZERENCSÉTLENOLVASÓT" mozgalomnak, tehát lehet, hogy vkinek az eleje tetszik és a vége nem, míg másoknál fordítva.

Moha

Egyetértek L.Mole! Én pl. a Narutaru-t és az Ikkitousen-t hagytam abba, mindkettõt a közepe felé.
A Narutaru túl idióta lett, pedig jól indult, az Ikkitousen pedig a közepe felé már untatott. Úgyhogy inkább néztem helyettük mást.

Apropó, ezt az "Animét abbahagyni" threadben kellene folytatni, szerintem át is pakolgatom oda a postokat"...

Ramiz

L. Mole: az indián hasonlataid teljesen levesznek a lábamról. :) Egyetértek mindenben! :tezsvir:

Quote from: MemberA One Piece-t 10 rész után feladtam a gagyi komolynak szánt jelenletek miatt. A gyengébb poénok miatt meg úgy éreztem, hogy nem éri meg megnézni mind a 164-et (asszem ennyi), pedig nagy jövõt jósoltam neki a kisfilmek alapján [És nem is írtam róla jellemzést :D].
Oké, neked nem jött be, nekem igen, jó ez így. :) Tény, hogy furcsák a One Piece-ben a drámai jelenetek, amik mindig kicsit eltúlzottak és enyhén önironikusak, de nekem nagyon bejöttek, mert viccesek és még meg is hatnak. :kiraly:

Quote from: MohaApropó, ezt az "Animét abbahagyni" threadben kellene folytatni, szerintem át is pakolgatom oda a postokat"...
:merci:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Quote from: RamizOké, neked nem jött be, nekem igen, jó ez így. :) Tény, hogy furcsák a One Piece-ben a drámai jelenetek, amik mindig kicsit eltúlzottak és enyhén önironikusak, de nekem nagyon bejöttek, mert viccesek és még meg is hatnak. :kiraly:
Ha az önirónia egyenlõ a gagyival, akkor egyetértek. :)
Amikor a kutya õrizte a gazdája boltját, meg ahogyan az a faszi elárulta azt a falfehér, beteg szõke csajt (ekkor jelent meg Usopp és Jango), hát összeomlott bennem a világ. Ranmára számítottam, erre Ah my Goddess!-t kaptam (viccek és dráma terén, nem grafikailag. A One Piece-é jobb :D)

Fazék

Quote from: RamizEgyébként meg aki végignéz egy hosszú (13+) anime sorozatot, ami nem tetszik neki, csak hogy elmondhassa, hogy nem tetszett neki, annak vagy (a) sok ideje van, vagy (b) kevés esze --- ez csak a személyes véleményem, ill. reakcióm blarke tüskéjére. :)
tökéletesen egyetértek veled. és ahogy mondtad kb 6 órányi megtekintett epizód után azért hadd mondhasson már véleményt is az ember...

az FMA meg ha nem is annyira populáris mint az EL, de megközelíti, a japán csoportból is sokan nézték a sorozatot és tetszett nekik. én úgy látom, hogy csak egy újabb szétcincálásra váró sorozat lenne részemrõl, ezért a közelébe se megyek. aki élvezte élvezze felõlem.

L.Mole  az indián ismét bölcsen beszélt. igyátok szavait! :D

Member

Quote from: Fazékaki élvezte élvezze felõlem.
Élvezem is... Minden percét... Kivéve a 04-09-10-11-12 epizódokat.

Mate

elfen lied na meg 1 akkora butasagos animet  annyira nevetseges h. az mar fajt
sok butus kutyus isteniti de h. mire?!?

Member

Én két részt láttam, az elsõnél elsírtam magam, de a második óta imádom... Csak nézhetném tovább... Várj, mindjárt jön a "Blarke Siege"...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Mateelfen lied na meg 1 akkora butasagos animet  annyira nevetseges h. az mar fajt
õszintén, mennyit láttál belõle? meg egy 13 részes animét miért akarsz félbehagyni? (ha huszonsok részes lenne, még érteném is...)
hogy mire fel istenítjük? :p van, akit megérint benne az érzelmi dráma, ami lezajlik benne :p mások meg csak röhögnek, hogy az echit meg a vérengzést akarták kiegészítgetni vele - utóbbi csoport imádja a keményfiút játszani, vagy szimplán érzéketlen :3x3:
ha a 3.-4. rész környékén azt mondod, hogy ez nem kell, akkor csak annyit mondhatok, hogy az még full semmit nem mondott el a lényegi részeibõl... :p
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Kazenokizu

Quote from: Mateelfen lied na meg 1 akkora butasagos animet  annyira nevetseges h. az mar fajt

Nehogy abbahagyd!!! Ha nagyon nem tetszik, akkor várj estig, és állj neki egyedül nézni. A sötétség, és az hogy nem zaklatnak 5 percenként vmivel, hidd el, megteszik majd a hatásukat! Lényeg: egyedül nézd!!!! Úgy jobban át tudod élni! Én is így néztem (és nézek ált. minden animét), és nagyon tetszett. Ha meg ezek után sem tetszik, akkor sajnálom... Mindenesetre nézz meg belöle pár rész, mielött végleg abbahagynád....:) :)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Kuroi Tenshi

:3x3:
butasagos?
butus kutyus?
Honnan tetszett jönni, a Marsról? Beszélni rendes madiar? :p

Quote from: L.MoleGyakori itt a fórumon, hogyha valaki 6-7 rész alapján nemtetszését fejezi ki egy rajzfilmmel kapcsolatban akkor nagyon hamar megkapja, hogy nézze végig mind a 26-ot és majd akkor beszéljen, mert különben is a sztori csak pont a 8. Rész után indul be, addig meg tényleg xar.
Inkább az a zavaróbb, amikor valaki nagyon elkezd szapulni egy animét, aztán kiderül, hogy még csak 1-2 részt látott belõle. Ez ám igazán :lame:
Mondja akkor inkább azt, hogy "láttam ezt és ezt, de az elsõ x rész alapján nekem nem tetszett; érdemes ezt még tovább is nézni?" Így szépen elkerülnénk kisebb-nagyobb flémcsatákat is.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: White SeeDCondor Hero
Egy igen érdekes ok miatt hagyom abba. Nincs japán szinkron csak angol meg chinese. Nem is tudom eldönteni, hogy melyik a roszabb:)
tippelem, hogy akkor te még sose néztél animét úgy, hogy lelõtted a hangokat :D (nekem már kellett :D) nehogymár ez visszafogjon... lehet, hogy ennek ellenére értékes anime, és megfosztod magad tõle :ad:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

L.Mole

Hidd el vagyunk egy páran olyanok is akik veled értenek egyet, csak orvosi utasításra igyekszünk elkerülni a fölösleges vitákat. :p

Quote from: blarkeõszintén, mennyit láttál belõle? meg egy 13 részes animét miért akarsz félbehagyni? (ha huszonsok részes lenne, még érteném is...)
hogy mire fel istenítjük?  van, akit megérint benne az érzelmi dráma, ami lezajlik benne  mások meg csak röhögnek, hogy az echit meg a vérengzést akarták kiegészítgetni vele - utóbbi csoport imádja a keményfiút játszani, vagy szimplán érzéketlen
ha a 3.-4. rész környékén azt mondod, hogy ez nem kell, akkor csak annyit mondhatok, hogy az még full semmit nem mondott el a lényegi részeibõl...

A tablettáim... hol vannak a tablettáim...?!

Ramiz

Quote from: L.MoleA tablettáim... hol vannak a tablettáim...?!
Ide már láncfûrész kell... ;) :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Yakumo

Quote from: kazenokizuNehogy abbahagyd!!! Ha nagyon nem tetszik, akkor várj estig, és állj neki egyedül nézni. A sötétség, és az hogy nem zaklatnak 5 percenként vmivel, hidd el, megteszik majd a hatásukat! Lényeg: egyedül nézd!!!! Úgy jobban át tudod élni! Én is így néztem (és nézek ált. minden animét), és nagyon tetszett. Ha meg ezek után sem tetszik, akkor sajnálom... Mindenesetre nézz meg belöle pár rész, mielött végleg abbahagynád....:) :)
Így kell ezt, köszönjük Kaze!

Párosodásnak meg annyit, hogy: Nem illik leszólni ilyen szélsõségesen semmit, mert tudod ez másokat kissé zavarhat. Én is ezért nem szólok le ennyire dolgokat, mert másnak azért még tetszhet:) Miért nem lehetett ezt annyival elintézni, hogy "Nem néztem tovább, mert baromira nem tetszett és kész" Ezt mindenki érti, max. pár megrögzött fan megpróbál rábeszélni, hogy nézd mégis és kész.
De miért kell azokat mindenféle dedós jelzõvel illetni, akiknek esetleg tetszik és nézik? Ez jó neked? Vagy te esetleg okosabb vagy, mert mást nézel? Plz don't, thank You! (No offense plz, just thinking)

Member

Nem bántani Elfen Lied! Már a 3. résznél járok, ahol blarkét még csak sodorta, de szerintem már itt is nagyon yooh! Nana Nyu rulez... Más dolog megnézni, más érteni és más eggyé válni vele... Most én is nyithatnék vitát, hogy mekkora LOL-ság az egész GitS úgy ahogy van, mégsem teszem, más a közönség, nem én...

L.Mole

Na most fog mindenki megutálni, de: blarke minden harmadik EL hozzászólásában igyekszik megszólni azokat akik nem szeretik ezt a szerintem abszolút középszerû sorozatot (bocs de nem tartom magam sem érzéketlennek, sem keménykedõnek). A fenti megjegyzések engem személyesen sértettek, míg egy sorozattal kapcsolatos véleménynyilvánítás maximum az alkotókat minõsíti, egy abszolút szubjektív vélemény során, hiszen minden vélemény abszolút szubjektív.
Jómagam úgy érzem, hogy mindig igyekeztem tiszteletben tartani mások érzéseit/érzelmeit/személyes véleményeit, de innentõl jogosnak ítélem azt az igényemet, hogy visszafelé is ezt kapjam, akkor is ha erõs az ellentét, és ne kelljen bunkónak éreznem magam csak mert negatívan vélekedem, valamirõl, ami másoknak szívügye.

Elnézést a kirohanásért... nem találtam meg a tablettáimat.

Member

Minden sorozat példaértékûnek tekinthetõ a saját közönségének, ha mindenkinek ugyanaz tetszene, csõdbemenne a mûfaj... Nekem speciel bejön Blarke stílusa, mivel volt egy régi ismerõsöm, aki hasonlóan khm... õszinte vala, õt is utálták érte rendesen... Azért Hughes temetését nemtom feledni...

L.Mole

Quote from: MemberMinden sorozat példaértékûnek tekinthetõ a saját közönségének, ha mindenkinek ugyanaz tetszene, csõdbemenne a mûfaj... Nekem speciel bejön Blarke stílusa, mivel volt egy régi ismerõsöm, aki hasonlóan khm... õszinte vala, õt is utálták érte rendesen... Azért Hughes temetését nemtom feledni...

Nekem semmi bajom blarke stílusával, csak Yakumo postjára reagáltam, mert nem értem, hogy ha valaki mondhatja, hogy bárki aki nem szereti az X sorozatot az érzéketlen, gyermeteg, impotens stb., akkor más miért nem szólhatja le a sorozatot, ha ráadásul mindezt nem is teszi különösebben alpári stílusban?

Mégegyszer bocsánat blarke, elnézést Yakumo, lehet hogy én látom rosszul, de ezt most valamiért nem bírtam magamban tartani.

Yakumo

Quote from: L.MoleNekem semmi bajom blarke stílusával, csak Yakumo postjára reagáltam, mert nem értem, hogy ha mondhatja, hogy bárki aki nem szereti az X sorozatot az érzéketlen, gyermeteg, impotens stb., akkor más miért nem szólhatja le a sorozatot, ha ráadásul mindezt nem is teszi különösebben alpári stílusban?

Mégegyszer bocsánat blarke, elnézést Yakumo, lehet hogy én látom rosszul, de ezt most valamiért nem bírtam magamban tartani.
Semmi gáz:jee: Én egyiket sem tartom jónak, amiket felsoroltál. Mate konkrétan azokat minõsítette, akik nézik és tetszik nekik. Ez nem jó. És azzal is egyet kell értenem, hogy bizony blarke is megbánthat így másokat. :ejnye:
A filmet kéne minõsíteni nem egymást, ahogyan te is mondtad, csakhát nehéz megtalálni a "középutat":o Én ezért igyekeztem pártatlan maradni. Lehet nekem sem sikerült, akkor gomen:)

ÉS MOSMÁ KUSS MINDENKI POFA SÚLYBA LOVE ÉS PÍÍÍÍSSSSZZ!!!  :lol: :lol: :hahaha: :hahaha:  

(bocs:D) :tezsvir:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: L.MoleNekem semmi bajom blarke stílusával, csak Yakumo postjára reagáltam, mert nem értem, hogy ha valaki mondhatja, hogy bárki aki nem szereti az X sorozatot az érzéketlen, gyermeteg, impotens stb., akkor más miért nem szólhatja le a sorozatot, ha ráadásul mindezt nem is teszi különösebben alpári stílusban?
én emlékeim szerint senkit nem küldtem el az anyjába az EL kapcsán csak azért, mert nem tetszett neki, ha végignézte... (értem ezalatt a mindenféle színesítõ jelzõk fejéhez vágását, meg körlevelekhez hasonló átkok szórását) max próbáltam meggyõzni, hogy rosszul látja, de ugye ez hamvában holt ötlet az esetek többségében. és amit én csinálok, az nem *megszólás* (bár nem tudom, egész konkrétan mire gondolsz most), mert ha én *megszólnék* valakit, olyan bant kapnék, mint a ház...

Quote from: L.MoleMégegyszer bocsánat blarke, elnézést Yakumo, lehet hogy én látom rosszul, de ezt most valamiért nem bírtam magamban tartani.
nemgáz, nemzavar, megszoktam. de megköszönném, ha tolnál pár quoteot pmben, hogy mit értékelsz megszólásnak, no offense, csak érdekel.

Member: :p azért köszi :tezsvir:

hm. szerintetek abbahagyjak egy olyan sorozatot, ahol az egyik fõhõs egy vámpírjellegû kawaii csajszi, a másik egy Fay Valentine jellegû kártyamágus (á la Magic), a harmadik egy kigyúrt állat számítógépzseni, a negyedik meg egy kölyöktestbe zárt pisztolyhõs (aki mellesleg egyedüliként képes a világ legerõsebb fegyverét használni)? :D inkább tovább nézem, még akár jó is kisülhet belõle :D

Member

Szerintem nézd tovább, egy ekkor sz@rkavarásból már csak jó sülhet ki... A 3. karakterben magadra is találhatsz, ha elkezdesz kondizni, úgyhogy szerintem menjen.

Ramiz

Quote from: MemberMost én is nyithatnék vitát, hogy mekkora LOL-ság az egész GitS úgy ahogy van, mégsem teszem, más a közönség, nem én...
Kösz, hogy nem nyitottál vitát fenti kérdésben, így most nem kell mégsem megkeresnem a ban funkciót... :)

Member

Sokak nagyon nem fognak örülni ennek, de beírom.
10 részt néztem végig anno belőle, most kaptunk Didico-tól +7-et, még 1 van hátra, de szerintem nem lesz nagy változás abban (sem), úgyhogy már most beírom.
Az abbahagyott mű címe Naruto. Az 01-10 után azt mondtam, hogy lehet, hogy lesz ez jobb is, csak hát milyen hosszú és nincs türelmem/keretem rá. De tévedtem. A csaták továbbra is unalmasak, hosszúak és szájbarágósak, sőt, nem is szól másról, mint néhány rész fillerről és nagyon sok részes csatákból. Ráadásul minden epizód 1/4-e az előző epizód utolsó jelenletsora, hátha elfelejtettük a "komoly és szerteágazó" eseményeket. Nameg egyre inkább Dragon Ball fílinget kezd ölteni az egész, a hirtelen felerősödő és vészhelyzetben új skillekhez jutó karakterekkel.
Áááh, hagyjuk, nincs okom tovább ragozni, nekem nagyon nem jön be ez a stílus.

Misu

Nálam:
Texhnolize... Bár ígéretesnek tűnt,de kb az 5. részig sem történt semmi,így hát belekezdtem valami másba..
+a GTO is elakadt nálam,bár az szerintem jól megcsinált sorozat,csak valahogy olyan hosszú -_-

Necrid^

Quote from: Misu on 2006-06-19, 00:59:23
Nálam:
Texhnolize... Bár ígéretesnek tűnt,de kb az 5. részig sem történt semmi,így hát belekezdtem valami másba..
+a GTO is elakadt nálam,bár az szerintem jól megcsinált sorozat,csak valahogy olyan hosszú -_-
:ejj: szerintem adj neki még egy esély.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Lazzaret

Eddig 1 animet hagytam abba véglegesen és az a Soul Link. Nekem nem tetszet. Gyenge rajzok, zenék, karakterek és a hangjaik, na meg persze a story is. Végignéztem 8 részt és ráuntam. Pedig még az első résznél gondoltam csak lesz ebből valami. Na szóval ezt nem akarom ajánlani senkinek de aki végignézi talán talál majd benne valamit amit én nem.

www.arkangyalok.uw.hu

RE@L

Quote from: Misu on 2006-06-19, 00:59:23
Nálam:

Texhnolyze-t semmiképpen sem ajánlom akkor ha meguntad, ad. 1 mert türelem kell hozzá ad.2 ha nemtudta felkelteni az érdeklődésed 5 rész után akkor azután se fogja és legfeljebb összekavar mindent benned.

GTO meg egyáltalán nem hosszú :( inkább rövid  :lazza:

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Yakumo

Na ezt tényleg nem lehetett bírni. Az eredeti sorozatot (ami amúgy jó sztem :jee: ) porig alázó Record of Lodoss War: Legend of Crystania-ról van szó. Ez volt az első anime, amit kikapcsoltam. De ez a rajzolás kiakasztott. A Pumukli ehhez képest bonyolult vonal/vektorrajz volt.  :__devil:
A történetről már nem tudok sokat mondani, mert nem bírtam a látványt. (bár kapott infók alapján semmi köze a Record of Lodoss War-hoz, lehet hogy szerencsére) A Lodoss első sorozatának a grafikája is ezerszer szebb ennél. Az elnagyolt nagyon gyenge kifejezés már erre a "teljesítményre".