Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

via_mala

Quote from: Blimpamúgy jelenleg Slayers-t nézek még mindig, és azt kell mondjam, hogy a Next nagyon jól sikerült, az alapsorozatban sokkal kevesebb volt sztem átlagban(!) a poén (persze azért volt jópár, amitõl megfeküdtem :D), a komolykodó részek pedig nem jönnek be ennél a stílusnál, de még mindig jobb volt sztem mint az elsõ film ill. az elsõ OVA... engem jobban idegesít, mint szórakoztat az a vihogó nõszemély, amilyen viccesnek szánják, annyira lapos... na nem úgy, hanem poén ügyileg
Hát nekem meg pont az alap The Slayers tetszett és a Next már nem annyira, szerintem pont abban volt több komolykodás, ebbõl kifolyólag nem néztem még meg a Try-t. Egyébként az összes movie-t és OVA-t is láttam már, és tényleg nem kiemelkedõek, maximum az animáció jobb bennük, amolyan átlagos részek, de Naga (the Serpent) állati. Az a vihogás olyan idétlen, hogy az már jó. Pláne hogy állandóan cikizi Linát apró testi fogyatékosága miatt.  :hopp:
És akkor egy ajánlás neked dedikálva: You're under arrest Series 1 44. rész (Bokuto Ghost Story). Ha semmi mást nem nézel meg belõle, ez akkor is mindenképp kötelezõ. Idáig ez volt a sorozat csúcspontja. Én legalábbis fetrengtem tõle.  :rotflol:
A Kenshin-ben a 75. részig jutottam tegnap, és némileg beletörõdtem az animáció és a karakterdesign minõségromlásába, valamint az utóbbi részek eseményei már egy kicsit jobbak is voltak, és nem utolsó sorban történelmi alapokra épültek (keresztényirtás Japánban), ami nagyon tanulságos volt. Lehet, hogy rá fogok hajtani a historical besorolású animékre, tudtok jókat ajánlani? "Benkyou, benkyou, benkyou!" - ahogy Oe Kintarou mondaná.  :merci:

BTW: Valaki itt Lovecraft-ot emlegette a Chobits kapcsán. PM-be kaphatnék rá pontosabb utalást, hogy mire gondolt? Hátha felveszem a listámra azt is.  :merci:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Ramiz

Az nem a Chrno Chross volt?

EDIT: Az nem a C. C. volt?  ;) :hehe:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizAz nem a Chrno Chross volt?
?
Chrno Crusade és Chrono Cross.

roderick

De... Chobitsnak annyi köze van Lovecrafthoz, mint a Dallasnak a.... bármelyik animéhez.... Amúgy szvsz. kicsit túlzás még a Chrno Crusadre is azt mondani, hogy Lovercraftos, nekem épp az volt a bajom, hogy nem volt olyan:)

Narutoból, a mostani szál tényleg jó... nagy fightok vannak... igaz azért eltörném az író kezét pár dologért, de nem spoilerkedem...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Venom

Quote from: Angelén most naruto pár részét néztem meg a 112-ig.
örülök hogy azután a lapos futkosásos fejezet után , most végre megint felélénkül a sorozat, bár sajnálom, hogy az egész orochimaruról fog szólni. remélem egyszer végetér az a fazon és kerül új gonosz is.

Szerény véleményem szerint Orochimaru ritka jó fõgonosz, úgy én azért remélem még kitart egy kis ideig. De aggodalomra semmi ok, mint tudjuk, az Uchiha család tragédiája még messze nincs vége, arról nem is beszélve, hogy a szervezet, amelynek tagjai, 8 tagot számlál. Szóval van még elég rosszarcú akit el lehet verni. :)

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Ramiz

Grave of the Fireflies

Kénytelen voltam félbehagyni, nagyon kiborított... különösebben sose volta oda a kisgyerekért (sõt), de a legtöbb Ghlibliben elmentek (pl Totoro). De ez a kislány rettenetesen kiborító. Szinte minden egyéb elveszik, nem tudok koncentrálni, annyira bosszant... kínos... zeer pejnlihh...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Marfy

Quote from: RamizGrave of the Fireflies

Kénytelen voltam félbehagyni, nagyon kiborított... különösebben sose volta oda a kisgyerekért (sõt), de a legtöbb Ghlibliben elmentek (pl Totoro). De ez a kislány rettenetesen kiborító. Szinte minden egyéb elveszik, nem tudok koncentrálni, annyira bosszant... kínos... zeer pejnlihh...
Szerintem pedig semmi baj nincs vele csak olyan mint a többi kisgyerek.
Az a baj viszont ha így álsz hozzá lehet hogy nálad nem azt a hatást éri el mint pl nálam.
Szerintem azért fejezd be ;).

Moloko

Quote from: VenomSzóval van még elég rosszarcú akit el lehet verni. :)
Hál'istennek :D
 :angyali:

Moloko

Quote from: roderickHabár én agitáltam itt ellene, de azért azt kell mondjam, legalább Aion-t várd meg, asszem 7. rész... uh nem is sok...
hmm... ep 2... kezd érdekessé válni :rolleyes:

Moloko

LOL!!!
bájos kis történet :D
jó sok befejezése van, de aztán egyszer végre véget is ért :hopp: a 49. részben az utolsó percekben.
gyerekes egyébként az egész, tiszta "tinilány-szappanopera"
ez most felvetette bennem azt a kérdést hogy esetleg áttérhetnék komolyabb jellegû mûalkotások megtekintésére, kicsit megkomolyodhatnék és felnõhetnék vagy valami ilyesmi  :rotflol:

nem ajánlom senkinek amúgy, pocsék a kivitelezés. a történet... hááááááááááááát..............
azért kétségkívül nagy elégtétel volt amikor betetõzött a "Kill Mio-chan" vágyam és az illetõ hölgyemény végre kipurcant. Nem elég hogy gonosz is volt, még bûn ronda is volt mellé... :grrr:

Venom

Huhh, még csak az elsõ négy részt néztem meg, de eddig nagyon tetszik a sorozat. Eléggé sötét hangulata van, és csak most kezd igazán beindulni a történet. Nem tudom, hogy "csak" pszicho-thriller vagy lesz benne valami természetfölötti is (utóbbiban reménykedem), de hangulata, az van!

Szóval, aki egy kis borzongásra vágyik, annak ajánlom, hogy nézze meg. Dráma included. :)

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Marfy

Még csak az elsõ két részt láttam de érdekesnek tûnik, mondjuk nem igazán vagyok oda a véres szaggatós jelenetekért de majd valahogy kibírom :). Abbahagyni semmiképp nem fogom már kiváncsi vagyok miféle teremtmény lehet Nyu-chan.
Kicsit visszaolvastam és eléggé megoszlottak a vélemények, még így két rész után nem ítélem ami 100% hogy elég véres, na de majd meglátjuk remélem megéri végignézni . Kicsit Chobits-os, de csak egy induri pindurit :).

Damnatus

Hali!

Quote from: NokiKicsit Chobits-os, de csak egy induri pindurit :).

Az Elfen Lied Chobits-os?  :wtf:

lynx655

Damnatus: Határozottan, fõleg ha a mangát olvastad. Sztem a kivitelezésben van kis különbség, mondjuk _kevesebb_ vér... :rotflol: De asszem, ha látod mindkettõt, megérted az asszociációt.

Nna, nem írtam ide, pedig a téli szünet nem volt anime-mentes idõszak. Elõszöris megnéztem az összes olyan Ghibli/Miyazaki filmet, amit érdemesnek tartottam (ez kb. a 90%-a), aztán Kimi ga Nozomu Eien, Fruits Basket, Ayashi no Ceres, Wolf's Rain, GTO, és most fejeztem be az Azumanga Daioh-t... :hopp: Összejött egy pár óra. :hehe:

Röviden:
Spirited Away, igazi Miyazaki feelingje van, nem csalódtam, nagyon jó. 10/9
Mononoke Hime alapmû, nagyon tetszett. Bár kicsit feltûnõ, hogy Miyazaki szinte minden animéjében valamilyen környezetvédelmi propaganda van, meg hogy az ember aki elpusztítja a természetet stb... (pl.: a foylam isten a Chihiroban, a Nausicaa-t kapásból a WWF ajálnja...) 10/8,9
Whisper of the Heart Tetszett, mit is mondjak... 10/8,1
Neko no Ongaeshi A Whisper of the Heart 'indirekt' folytatása :rotflol:, bár nem olyan jó. 10/7,6
Pom Poko és Porco Rosso csak említés szintjén... Láttam rosszabbat. 10/6,7 és 10/6,3
Kimi ga Nozomu Eien Hát. Az elsõ rész után úgy gondolod valami átlagos, könnyû Onegai vagy Ai Yori Aoshi szintû sorozat lesz, ami nem is lenne gond. De. Azt hiszem sikerült rejtett félelmeim elõhozni, a második rész végén csak ültem, és magam elé bámultam... :eeek: 10/9,8
Fruits Basket RULEZ! Hatalmas nagy, rögtön a kedvencem lett, a szereplõk mind egyéniségek... (Kyo, Hana-chan, Shigure, Ayame, Haru és Yuki a kedvencem) 10/9,5
Ayashi no Ceres: Nem nagyon tetszett, ahogy indult, aztán fokozatosan jobb lett kicsit, olyan 10/7,4-re tenném...
A Wolf's Rain végig nagyon tetszett, szerintem érdemes megnézni, csak a közepén bevágnak jó pár recap részt... 10/9,4
Great Teacher Onizuka nagyon jóó. :rotflol: Fõleg a vége... 10/9,4
Azumanga Daioh... Azt hiszem elröhögtem az agyam... 10/9,2 (Sakaki-san wa kakkui desu!)

Baldy

Quote from: lynx655Damnatus: Határozottan, fõleg ha a mangát olvastad. Sztem a kivitelezésben van kis különbség, mondjuk _kevesebb_ vér... :rotflol: De asszem, ha látod mindkettõt, megérted az asszociációt.

Nna, nem írtam ide, pedig a téli szünet nem volt anime-mentes idõszak. Elõszöris megnéztem az összes olyan Ghibli/Miyazaki filmet, amit érdemesnek tartottam (ez kb. a 90%-a), aztán Kimi ga Nozomu Eien, Fruits Basket, Ayashi no Ceres, Wolf's Rain, GTO, és most fejeztem be az Azumanga Daioh-t... :hopp: Összejött egy pár óra. :hehe:

Röviden:
Spirited Away, igazi Miyazaki feelingje van, nem csalódtam, nagyon jó. 10/9
Mononoke Hime alapmû, nagyon tetszett. Bár kicsit feltûnõ, hogy Miyazaki szinte minden animéjében valamilyen környezetvédelmi propaganda van, meg hogy az ember aki elpusztítja a természetet stb... (pl.: a foylam isten a Chihiroban, a Nausicaa-t kapásból a WWF ajálnja...) 10/8,9
Whisper of the Heart Tetszett, mit is mondjak... 10/8,1
Neko no Ongaeshi A Whisper of the Heart 'indirekt' folytatása :rotflol:, bár nem olyan jó. 10/7,6
Pom Poko és Porco Rosso csak említés szintjén... Láttam rosszabbat. 10/6,7 és 10/6,3
Kimi ga Nozomu Eien Hát. Az elsõ rész után úgy gondolod valami átlagos, könnyû Onegai vagy Ai Yori Aoshi szintû sorozat lesz, ami nem is lenne gond. De. Azt hiszem sikerült rejtett félelmeim elõhozni, a második rész végén csak ültem, és magam elé bámultam... :eeek: 10/9,8
Fruits Basket RULEZ! Hatalmas nagy, rögtön a kedvencem lett, a szereplõk mind egyéniségek... (Kyo, Hana-chan, Shigure, Ayame, Haru és Yuki a kedvencem) 10/9,5
Ayashi no Ceres: Nem nagyon tetszett, ahogy indult, aztán fokozatosan jobb lett kicsit, olyan 10/7,4-re tenném...
A Wolf's Rain végig nagyon tetszett, szerintem érdemes megnézni, csak a közepén bevágnak jó pár recap részt... 10/9,4
Great Teacher Onizuka nagyon jóó. :rotflol: Fõleg a vége... 10/9,4
Azumanga Daioh... Azt hiszem elröhögtem az agyam... 10/9,2 (Sakaki-san wa kakkui desu!)

Na röviden és tömören: Köcce a tippeket, egy-két kivételével egyiket se láttam (Chihiro, Mononoke, Pom Poko), bár vannak olyanok, amikbõl részleteket láttam. Valszeg én most a tippek alapján Azumangával fogom kezdeni, majd GTO és Fruits Basket lesz. Nemrég öcsémnél láttam hosszabb részletet Angelic Layerbõl, ugyhogy most az is be van tervezve, és mellette a Chrno Crusade és a Full Metal Panic :)
Véleményt az összesrõl kb. 1 hét mulva adok :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

.Attila

Quote from: lynx655Kimi ga Nozomu Eien Hát. Az elsõ rész után úgy gondolod valami átlagos, könnyû Onegai vagy Ai Yori Aoshi szintû sorozat lesz, ami nem is lenne gond. De. Azt hiszem sikerült rejtett félelmeim elõhozni, a második rész végén csak ültem, és magam elé bámultam... :eeek: 10/9,8
Csak ennyit: :jee::cool::zen:

Marfy

Quote from: DamnatusHali!
Az Elfen Lied Chobits-os?  :wtf:
Mondom de csak egy nagyon kicsit :).
Pl: talált lány, hiányos öltözet, furcsa fülek, nem tud beszélni csak egy szót hajtogat. Na szóval enyi :D.

Moha

Quote from: lynx655Kimi ga Nozomu Eien Hát. Az elsõ rész után úgy gondolod valami átlagos, könnyû Onegai vagy Ai Yori Aoshi szintû sorozat lesz, ami nem is lenne gond. De. Azt hiszem sikerült rejtett félelmeim elõhozni, a második rész végén csak ültem, és magam elé bámultam... :eeek: 10/9,8
Ehhez nincs sok hozzáfûzni valóm. Nekem is pontosan ugyanígy volt ezzel a sorozattal. És azóta is a legjobb dráma, amit láttam (és nem csak animék közül)

Moloko

ep 22 vége..........
még nem tértem magamhoz
le van esve az állam
szó szerint
úristen!

Moloko

Quote from: lynx655Nausicaa-t kapásból a WWF ajálnja...)
imááádooooooomm!!!!!!!!!!!!!!!!!
QuoteWhisper of the Heart Tetszett, mit is mondjak... 10/8,1
eeztiiiis!!! :D:D:D:D
QuoteKimi ga Nozomu Eien Hát. Az elsõ rész után úgy gondolod valami átlagos, könnyû Onegai vagy Ai Yori Aoshi szintû sorozat lesz, ami nem is lenne gond. De. Azt hiszem sikerült rejtett félelmeim elõhozni, a második rész végén csak ültem, és magam elé bámultam... :eeek: 10/9,8
ezzel én is pontosan ugyanígy voltam :)
QuoteFruits Basket RULEZ! Hatalmas nagy, rögtön a kedvencem lett, a szereplõk mind egyéniségek... (Kyo, Hana-chan, Shigure, Ayame, Haru és Yuki a kedvencem) 10/9,5
detto. nagyon nagyon nagyon kedvenc anime. ha valamelyik animenek a világába beköltözhetnék ez lenne az.

katz

Quote from: BaldyFull Metal Panic :)
A második FMP sorozatot különösen ajánlom, abban már szerencsére nincsenek ostoba mechás részek, csak fergeteges poénok :) Az elsõ sorozat elég vegyesre sikerült: vígjáték (Sousuke Chidori jelenlétében mindig produkálja magát :rotflol: ), akció, mecha, dráma, sci-fi, kaland együtt :wtf:

Fazék

Quote from: katzA második FMP sorozatot különösen ajánlom, abban már szerencsére nincsenek ostoba mechás részek, csak fergeteges poénok :) Az elsõ sorozat elég vegyesre sikerült: vígjáték (Sousuke Chidori jelenlétében mindig produkálja magát :rotflol: ), akció, mecha, dráma, sci-fi, kaland együtt :wtf:
én pl az elsõ sorozaton sokkal többet nevettem és minden stílus-elemével együtt nagyon élveztem, a másodikat inkább "idétlen"-nek titulálnám, tehát ízlések és pofonok, nézze meg mindenki mindkettõt, és döntse el magának, hogy melyik tetszett jobban :)

katz

Quote from: Blimpén pl az elsõ sorozaton sokkal többet nevettem és minden stílus-elemével együtt nagyon élveztem, a másodikat inkább "idétlen"-nek titulálnám, tehát ízlések és pofonok, nézze meg mindenki mindkettõt, és döntse el magának, hogy melyik tetszett jobban :)
Én utálom a mechás cuccokat és csak azért kezdtem neki a második résznek, mert olvastam vhol h abban már nincsenek mechák. Nem tartozik a kedvenceim közé a sorozat, de egyszer érdemes megnézni.

Venom

Én Blimp-el értek egyet a témában. :) FMP elsõ sorozat jó kis akciódús dolog volt, míg a második totál értelmetlen. Miért? Mert az elsõ sorozat keretet adott a dolognak, hogy miért is jött létre ez a szitu és hamár létrejött, legyen is vele valami. :) Nah mind1, ízlések és pofonok. :)

roderick

Quote from: Angelep 22 vége..........
még nem tértem magamhoz
le van esve az állam
szó szerint
úristen!

Ugyegyue... (bár az animét még nem láttam eddig, de sejtem miröl van szó)... habár msot a mangában is egy eléggé :wtf: esemény volt, de inkább csak a sztori ívét alakítja... szvsz. egyik legcsavarosabb történet manapság, nem kezel semmit szentként... (najó a föhöst kivéve) kár, hogy az anime kicsit el van nyújtva... nem olyan dinamikus mint a manga... dehátugye ciki lenne ha beérnék egymást

Amúgy már régóta meg akarom említeni, hogy attól függetlenül mien szép és jó és remek sorozat a One Piece, ha mégegy másodpercnyi filler lesz benne én elégetek minden vele kapcsolatos dolgot a földön... már kb 40 része megy a jelenlegi szál és miután az ember vár 1 hetet egy új részig, azt kell néznie, hogy már megint ugyanúgy szenved Vivi, mint az elõzõ 39 részben.... közben Luffy nagy harca részenként halad elöre kb. 2 mp-et... vruááá :grrr:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

Quote from: roderickUgyegyue... (bár az animét még nem láttam eddig, de sejtem miröl van szó)... habár msot a mangában is egy eléggé :wtf: esemény volt, de inkább csak a sztori ívét alakítja... szvsz. egyik legcsavarosabb történet manapság, nem kezel semmit szentként... (najó a föhöst kivéve) kár, hogy az anime kicsit el van nyújtva... nem olyan dinamikus mint a manga... dehátugye ciki lenne ha beérnék egymást
anime hol tart manga-ban "kifejezve"? mert ahogy néztem az elsõ szériát a 7. részig bírtam, de nagyon lassan haladtak a manga-hoz képest (ami most a 186. chapter-nél tart), csak kíváncsi lennék, hogy mi történik benne, mert míg a manga talán kijelenthetjük, hogy tetszik, addig anno az anime-tõl frászt kaptam, hogy mi ez a borzalom... :wtf:

via_mala

A Kenshin 78. részén mulattam legutóbb, melynek a The Artist's Crush: A Romantic Spree at the Hakone Hot Spring címet adták az alkotók. Ha valaki nem ismeri a Kenshin-t és csak ezt az egy részt látná belõle, az egészen másnak hinné a sorozatot ez alapján (pl. ilyen fan-service villanás idáig semelyik részben nem volt). Yahiko beszólásai olyan szinten szarkasztikusak, hogy az már szinte fáj, ahogy állandóan 'sztatja Kaoru-t. :rotflol:
A zárójelenten pedig simán megfeküdtem.  :hopp:  :rotflol:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Rounin

Quote from: roderickAmúgy már régóta meg akarom említeni, hogy attól függetlenül mien szép és jó és remek sorozat a One Piece, ha mégegy másodpercnyi filler lesz benne én elégetek minden vele kapcsolatos dolgot a földön... már kb 40 része megy a jelenlegi szál és miután az ember vár 1 hetet egy új részig, azt kell néznie, hogy már megint ugyanúgy szenved Vivi, mint az elõzõ 39 részben.... közben Luffy nagy harca részenként halad elöre kb. 2 mp-et... vruááá :grrr:

Hát igen. Aki anno nem gyúrt rá a dragonballal, annak bizony nehézkes ez a tempó :p

Djinn

Berserk
Nagyon-nagyon tetszett az egész sorozat!!!  Hasonló stílusút még nem láttam, de nem tudom találok-e jobbat!! A hangulata teljesen magával ragadott.  :)  
A vége(eleje) kicsis zavaros volt nekem (lehet, hogy csak túl késõ (vagy korán) volt már mikor néztem :rolleyes: ).  Ha a mangát elolvasom, akkor megokosodom???
Tudnátok ajánlani hasonló stílusban mûveket?
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Rounin

Quote from: DjinnBerserk
Nagyon-nagyon tetszett az egész sorozat!!!  Hasonló stílusút még nem láttam, de nem tudom találok-e jobbat!! A hangulata teljesen magával ragadott.  :)  
A vége(eleje) kicsis zavaros volt nekem (lehet, hogy csak túl késõ (vagy korán) volt már mikor néztem :rolleyes: ).  Ha a mangát elolvasom, akkor megokosodom???
Tudnátok ajánlani hasonló stílusban mûveket?

Manga nélkül nme csoda, hogy zavaros pöttyet. Szóval igen, ha elolvasod, okosabb leszel és meglátod a legszebb, legjobb mangat kerek e világon (bár a legszebb csak cirka a 8. kötettõl lesz :) )