Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Marfy

Quote from: DamnatusEgyébként szerintem amit akart, azt elérte ez az anime, szóval nekem nagyon bejött.
Chobits 4ever! :cool:!

Fazék

Quote from: ManuAmi idegesített: az emberformájú PC-k ötletét már nagyon régen elvetették, mivel nem funkcionálisak; nekem abszulút nem vonzó a sok habos, csipkés ruha, mély dekoltással, aminek mind az emberi, mind a PC szereplök annyira örültek, holott azok egyértelmüen szexuális játékszert csináltak belölük; a vége, a sorozathoz képes kicsit felgyorsult, nem éreztem át teljesen a drámát benne, ill. jobban kifejthettek volna pár dolgot; kicsit átlátszó volt, hogy kinek szánják, ki a célközönség: szerencsétlen, bengás gyerek - antropomorfizált, dögös, de kislányos, elesett számítógép; kicsit unom már ezt a Todai-ra bejutni akaró, töketlen gyerek sztereotípiát; a házvezetönöböl kibertecnikussá avanzsálodás meg egy kicsit vicces volt, nehezen vettem be.
amúgy én pont ezek miatt amiket te is leírtál negatívumként, nem vagyok hajlandó belekezdeni ebbe a sorozatba... annyira elegem van ezekbõl a szende kinézetû életképtelennek látszó szinte tisztán "rabszolga" szerepre kitalált nõi anime szereplõkbõl, hogy tartok tõle a továbbiakban is kifogom hagyni a Chobits-ot. természetesen ez még mindig sokkal jobb, mint egy Dears, ahol a beszámolók alapján ezen elemeken kívül, semmit se tud nyújtani, míg ez a Chobits, azért vélhetõen nem véletlenül örvend ekkora rajongói tábornak, szóval biztos jó, de én kihagyom pl - my bad :)

Damnatus

Pirula

Ejj. Ez bizony csak egy alsó-középkategóriás akciómozi. Eladnak egy nulla történetet már ismerõs és megszeretett szereplõkkel, sok felesleges magasztos szövegelés. Spoiler: Halálból visszatérõ fõszereplõk, Ed lealázása egy Jar-Jar szintû szereplõvé, Spike a halál laza amcsi cowboy, Jet a filozofikus exzsaruszerepben, Faye felsõjének szétvágása.
Tiszta Hollywood.
Fekete pont.

Fazék

Quote from: PirulaEjj. Ez bizony csak egy alsó-középkategóriás akciómozi. Eladnak egy nulla történetet már ismerõs és megszeretett szereplõkkel, sok felesleges magasztos szövegelés. Spoiler: Halálból visszatérõ fõszereplõk, Ed lealázása egy Jar-Jar szintû szereplõvé, Spike a halál laza amcsi cowboy, Jet a filozofikus exzsaruszerepben, Faye felsõjének szétvágása.
Tiszta Hollywood.
Fekete pont.
hát igen, a film tényleg nem lett egy nagy szám... nemrég megnézettem egy haverommal, mert mégiscsak CB és úgy emlékeztem, hogy egész jó, de csalódtunk, még szerencse hogy közben megjött a pizza és az egy kicsit elterelte a figyelmünket a filmrõl :D

Damnatus

Hali!

Én egyébként úgy vagyok vele, hogy ha megszeretek mondjuk egy szereplõt/filmet, akkor minél többet akarok látni belõle, és ilyenkor a minõségcsökkenést nemigen veszem észre.

Pirula

Quote from: DamnatusÉn egyébként úgy vagyok vele, hogy ha megszeretek mondjuk egy szereplõt/filmet, akkor minél többet akarok látni belõle, és ilyenkor a minõségcsökkenést nemigen veszem észre.
Én is hasonlóképp, ha befejezek egy filmet vagy sorozatot és tetszik akkor nekiállok kutakondi folytatás, filmzene, wallpaper meg minden egyéb után.
A minõségkülönbség itt könnyen majd kiszúrta a szemem, mert a sorozat zseniális, a film meg ld. lejjebb.

.Attila

Quote from: PirulaEjj. Ez bizony csak egy alsó-középkategóriás akciómozi. Eladnak egy nulla történetet már ismerõs és megszeretett szereplõkkel, sok felesleges magasztos szövegelés. Spoiler: Halálból visszatérõ fõszereplõk, Ed lealázása egy Jar-Jar szintû szereplõvé, Spike a halál laza amcsi cowboy, Jet a filozofikus exzsaruszerepben, Faye felsõjének szétvágása.
Tiszta Hollywood.
Fekete pont.
Halálból visszatérõ? :wtf: A film a 22. és a 23. epizód között játszódik kb., akkor még mindenki a csapatban van és él.

Titkos

Quote from: TriviNe sértegesd az anime mûfaját ilyen tré rajzolmánnyal ;)

Igazad van, de nem tehetek róla, hogy a készítõknek volt képük ezt "anime/manga" cimszó alatt eladni. ;)

Edit: Ha még csak a rajzolmánya lenne tré...
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

roderick

CB Film JÓÓÓ! Nincs VITA! :)
igaz olyan mint egy nagyranött epizód és ezért van benne felesjárat, de nekem tetszett. Körbe is jártam a várost a DVDért... igaz sztem a CB-nél a feliratozás a film értékének a felét elveszi, kb. 1etlen olyan anime amit hajlandó vagyok angol szinkronosan is megnézni, mert pl. Ed zseniális stílusban beszél angolul. Japánul meg nem értek így nem jön át a fele sem annak a feelingnek ami árad belölük. Szóval tipikusan az a felirat ahol csak a lényeg jön át.Magyar felirat meg még annál is roszabb, de legalább van. (Vicces, mert az angol szinkron alapján csinálták, így ahol az eltér a japántól az angol, ott a magyar is... gratulálok)

Meg azért is érdemes megnézni, mert Spike mond a vége felé egy két dolgot, amit a filmben történtek dolgok segíthetnek megérteni.

na és persze az öregek: Spoiler: "Pont olyan érzés, mint amikor elsüllyesztettük a Bismarcot"  :rotflol:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Venom

Nekem special nagyon tetszett a CB film. Nekem bejött minden belõle. Persze, ízlések és pofonok. Amúgy CB egyik totális kedvenc minden szempontból. :)

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Ramiz

Csatlakozok az elõttem szólókhoz. Nem tudom, miért lettél hirtelen ilyen nagyon kukacos, miért olyan amerikaias neked a film. Igenis hozzátesz a szereplõkhöz! Spike itt is majdnem meghal, de folytatja az ügyet, Jet berzenkedése ellenére, hogy megint találkozzon a férfival, aki valahogy saját magára emlékezteti. Nulla történet:  :wtf: .Sok magasztos szövegelés: mivel háromszor olyan hosszú, mint egy epizód, néhol "töltsük ki"-jellegû, de azért nincs túldumálva szerintem. Ed nem sokat szerepel, de miért Jar-Jar?  :eeek: Jet pedig, igenis egy exzsaru, és a sorozatban is szokott filozofálgatni! ... A Faye-es rész az fanservice. De furcsa, hogy így leszóltad a filmet. Téged illet a fekete pont!  :hehe: Persze csak átvitt értelemben. Egyszer nézd meg még egyszer, lehetõleg olyankor, amikor jobb lábbal keltél. ;)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Quote from: Blimponnan durvulnak csak be igazán a dolgok a manga-ban :D
amúgy sztem azt várják, hogy végre jussanak valahova a manga-val legyen egy olyan sztori, amit átfogóan, akár néhány részt kihagyva, de vmi hasonló színvonalú befejezéssel meg lehessen csinálni, ne csak egy újabb vacak folytatásos sorozat legyen
Közben utána néztem, tényleg a manga tovább folytatódik. Lehet hogy el is kezdem olvasni.

Raggie

Quote from: roderickCB Film JÓÓÓ! Nincs VITA!
Tényleg felesleges vitatkozni, mivel aki teljesen BeBop fanatikus(jómagam is közéjük tartozom) annak úgyis tetszik, akinek meg nem annak vagy megjön az esze :)  vagy nem nézegeti többet!
Quote from: roderickMeg azért is érdemes megnézni, mert Spike mond a vége felé egy két dolgot, amit a filmben történtek dolgok segíthetnek megérteni.
Ez meg tényleg igaz, ha nem másért akkor ezért érdemes megnézni.
(meg a Marokkói utcás doki miatt, aki a kedvenc mellékszereplõm a filmbõl)

Ja! És ha valaki szereti a cyberpunk-ot, vagy a shadowrun-t, annak ajánlom figyelmébe(nem csak a filmet, a sorozatot is), mivel a háttere és a világa kicsit olyasmi(fõleg a mindent uraló óriáscégek, akik a kormánynál erõsebb katonasággal rendelkeznek).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Mattanja

Szerintem a legutóbbi postok mehetnének inkább ide . Itt aztán lehetne írni, hogy miért érdemes megnézni. És ha valakit érdekel, hogy másoknak miért tetszett, ami neki nem, akkor úgyis beleovas majd ebbe .
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Raggie

Quote from: ShiroiSzerintem a legutóbbi postok mehetnének inkább ide . Itt aztán lehetne írni, hogy miért érdemes megnézni. És ha valakit érdekel, hogy másoknak miért tetszett, ami neki nem, akkor úgyis beleovas majd ebbe .
Jól van megyünk már. Nem offolunk többet(bár ezek nem voltak teljesen azok)!
Csak még ezt az egyet utoljára! :hehe:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Mattanja

:jee: Még egy anime, amit újra meg kell majd néznem! Már az elsõ rész nagyon megtetszett, és ez utána sem változott meg! Nagyon szép romantikus hangulatú vígjáték-dráma! A poénok nagyon jók, akárcsak a karakterek, a történet és a mondanivaló pedig egyszerûen csak :beken: gyönyörû! Még nem tudom, hogy mit szorított ki a helyérõl, de az szinte biztos, hogy felkerült a top10 listámra!  :hail:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Pirula

Még csak a felénél tartok kábé, de mekkora pihent egy sorozat ez...
Nagyon király az alapötlet, a kivitelezés mondjuk lehetne jobb is mind rajz mind sztori tekintetében, de egy egyszeri kikapcsolódásnak nagyon jó.

Kilteh

Quote from: PirulaMég csak a felénél tartok kábé, de mekkora pihent egy sorozat ez...
Nagyon király az alapötlet, a kivitelezés mondjuk lehetne jobb is mind rajz mind sztori tekintetében, de egy egyszeri kikapcsolódásnak nagyon jó.
Ámen. De akik szeretik az extrém pihentséget, azonknak nagyon ajánlom :D
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Meske

Most a gépemen nézem a Shingetsutan Tsukihime-t és teganp (vagyis még tegnap elõtt, mert akkor még fenn voltam) éjfél után néztem a 2. részt, s ott Yumizika montda, hogy "Nekem ma van a szülinapom!" Ekkor ránéztem az órára: hiszen nekem is! :D

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Dragon

Quote from: MeskeMost a gépemen nézem a Shingetsutan Tsukihime-t és teganp (vagyis még tegnap elõtt, mert akkor még fenn voltam) éjfél után néztem a 2. részt, s ott Yumizika montda, hogy "Nekem ma van a szülinapom!" Ekkor ránéztem az órára: hiszen nekem is! :D
Az egész jó kis anime.
Van belõle komoly verekedõs játék is... amolyan Mortal Kombat stílusban
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

.Attila

Quote from: bpka000Az egész jó kis anime.
Van belõle komoly verekedõs játék is... amolyan Mortal Kombat stílusban
Sõt, a játék volt elõbb ;)
És nem is egy részes, de errõl Itachi többet tud mondani, mivel neki megvan és játszott vele, legalábbis a Melty Blood-dal biztos, az pedig a Tsukihime verekedõs játék 2. része asszem.

roderick

Quote from: TriviSõt, a játék volt elõbb ;)

Amúgy igazából feleletválasztós kalandjáték volt, aminek van asszem több folytatása is, aztán csináltak belöle fighting game-t is (az a Melty Blood). Igazán lefordíthantá már angolra egy fanatikus, mert a sorozatban az eredeti történet töredéke sem került bele, viszont ennek ellenére tele van filller-el... meg fölösleges történetmódosításokkal. Amúgy viszont még így is egész jó... szép a zenéje de nagyon.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Dragon

Quote from: roderickAmúgy igazából feleletválasztós kalandjáték volt, aminek van asszem több folytatása is, aztán csináltak belöle fighting game-t is (az a Melty Blood). Igazán lefordíthantá már angolra egy fanatikus, mert a sorozatban az eredeti történet töredéke sem került bele, viszont ennek ellenére tele van filller-el... meg fölösleges történetmódosításokkal. Amúgy viszont még így is egész jó... szép a zenéje de nagyon.
Én csak a Melty Blood-dal játszottam.
De a másikat is kipróbálnám, ha angolul lenne.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Pirula

Még csak az elsõ részen vagyok túl a sztoriról sokat nem tudok, de amin ledöbbentem az a látvány. Hihetetlenül stílusosan és hogy is mondják... gyönyörûen van megrajzolva. Talán a Lain az ami hasonló ilyen tekintetben.
Államat visszaemelem a helyére aztán folytatom is.

Manu

Quote from: PirulaMég csak az elsõ részen vagyok túl a sztoriról sokat nem tudok, de amin ledöbbentem az a látvány. Hihetetlenül stílusosan és hogy is mondják... gyönyörûen van megrajzolva. Talán a Lain az ami hasonló ilyen tekintetben.

Ezt a sorozatot mindenképp nézd végig...
(Egyébként Chrno :))

Pirula

Quote from: ManuEzt a sorozatot mindenképp nézd végig...
(Egyébként Chrno :))
Nem szándékozom félbehagyni, nagyon elkapott a hangulata.

Shadowolf

Quote from: PirulaMég csak az elsõ részen vagyok túl a sztoriról sokat nem tudok, de amin ledöbbentem az a látvány. Hihetetlenül stílusosan és hogy is mondják... gyönyörûen van megrajzolva. Talán a Lain az ami hasonló ilyen tekintetben.

És az intro zenéje vmi iszonyú jó. :) (amúgy én is pont most kezdtem bele :D)

DarkstaAaR^.^

Lehet, hogy ez SPOILER-nek számít... nem tudom... minden esetre az olvassa el aki már látta
szal... SPOILER!![/u]

Sokan ajnározták  Chrno-t de anno nekem nem tetszett a vége  :(   nem is tudom talán túl pozõr antihepiendnek tartottam

Which character are you test by Naruto - Kun.com

Bruce

Quote from: ShadowolfÉs az intro zenéje vmi iszonyú jó. :) (amúgy én is pont most kezdtem bele :D)
/Me bõszen bólogat :)
Meg az ending nagyon tetszik! (és nem csak a zene, hanem ahogy külsõleg is megcsinálták)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!