Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Pirula

Quote from: SysOP XXLÉn is elkezdtem a Chrno Crusadeet, de eddig schule miatt csak 5-6 részt tudtam megnézni. Ennek ellenére tetszik! Végre valami DAAAARK :__devil:
Ha bejönnek a DAAAARK témák akkor a 7. részen le fogsz hidalni az garantált.
Arra még Lovecraft bácsi is erõsen bólogatna.

sirtomi

Quote from: PirulaHa bejönnek a DAAAARK témák akkor a 7. részen le fogsz hidalni az garantált.
Arra még Lovecraft bácsi is erõsen bólogatna.
Kezd engem is érdekelni. Lehet hogy az NGE után elkezdem leszedni.
Apropó, nem ide tartozik, de megkérdezem. Másnak is kegyetlenül belassult az ftp letöltés?

sirtomi

Quote from: SysOP XXLA lazaság ideiglenes, a vége felé el fog durvulni az egész. Nem akarlak elrettenteni, sõt! Nézd tovább! :__devil:

Én is elkezdtem a Chrno Crusadeet, de eddig schule miatt csak 5-6 részt tudtam megnézni. Ennek ellenére tetszik! Végre valami DAAAARK :__devil:

Nem rettentesz el :)
Sejtettem, hogy nem marad ilyen a hangulat, ez is csak növeli a kiváncsiságomat.

Ramiz

Quote from: Angelhmm.... lehet hogy tényleg irreális, de az a vicces, hogy nekem ez eddig nem tûnt fel, nekem ebbõl az anime-bõl csak az számított amit a 2 fõhõs érez, és az tökéletesen átjött, értékeltem, szívszorító volt....

Az olyan apróságok: miért 14évesek vezetik a robotokat: mert a fiatalok jobban befolyásolhatóak, miért õket hívják be: nagyobb bennük a lelkesedés ha úgy adódik, stb... engem minden háborúban az zavar, ebben is, ha most jobban belegondolok, hogy épp csak arra nem gondolnak ilyenkor hogy tönkreteszik az emberek lelkét...

OK...
1.) Úgy látszik, téged az érzelmek ragadnak meg jobban, engem a gondolatok. De hát ez persze nem baj.
2.) Jó, de ezt a lányt biztos nem befolyásolással hívták be, hiszen mondja, hogy nem érdekli az egész, és nem is szereti...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

DarkstaAaR^.^

sirtomi majd utána nézd meg az End of Evangelion-t is, úgy teljes a történet :cool:

IMHO a Chrno Crusade nem annyira kiemelkedõ anime, átlagon felülinek még talán mondható, de zseniális drámának kevésbé (persze lehet, hogy csak túl sokat vártam a végétõl)

csak, hogy legyen ellenvélemény is

Which character are you test by Naruto - Kun.com

Cobra

Quote from: sirtomiApropó, nem ide tartozik, de megkérdezem. Másnak is kegyetlenül belassult az ftp letöltés?
"enyhén" túlterhelt a szerver, szóval ne csodálkozz
Hide and fear, Cobra Commander is here !

DarkstaAaR^.^

Quote from: Cobra"enyhén" túlterhelt a szerver, szóval ne csodálkozz

jó lenne terjeszteni a Bittorrent igéjét (vagy más p2p-ét), hogy a népszerû animéket ne a szerverrõl töltse mindenki (biztos vagyok benne, hogy sok seedje van az újabb animéknek)

Which character are you test by Naruto - Kun.com

Marox

Quote from: sirtomiKezd engem is érdekelni. Lehet hogy az NGE után elkezdem leszedni.
Apropó, nem ide tartozik, de megkérdezem. Másnak is kegyetlenül belassult az ftp letöltés?

Nálam úgy szépen ingadozik.

roderick

Quote from: PirulaÉn lyukasra kapartam volna a falat az biztos. Fényes pajzsom a türelmetlenség ugyebár.
Blipm és roderick írta még korábban hogy sok benne a töltelékrész. Én speciel nem igazán látok benne, ti melyik(ek)re gondoltatok? Persze lehet hogy még az élmény frissessége és intenzitása miatt lehalt a kritikai áramköröm.

Nos úgy konkrétan filler rész nem is igazán van, habár már nem igazán emlékszem a teljes történetre, hanem egész szereplök és minden ami hozzájuk kapcsolódik klisés fillerek, mint pl a német csaj... de most én vagyok nagyon sznob underground animés :rolleyes:

Meg az egész számomra hihetetlenül unalmas és kiszámítható volt, amikor nem Aion csinált valami csalafintaságot:), mert akkor nagyon ütött a hangulat. És bárki bármit mond, a sok poénkodás, meg "hüha-de-sokat-fejldött-a-jellemem" megöli a sorozatot, szerintem sokkal jobb lett volna ha csinálnak úgy 13 részt, ahol végig megtartják a feszültséget, meg a sötét hangulatot, egy történetívvel.... dehát ez az én hülyeségem, de engem zavar, mert a megvalósításon látszott a hozzáértés és egy nagyon komoly dolog is kisülhetett volna belõle, de valszeg behódoltak a nézettségnek... igaz én se repesnék az örömtöl, ha a mûvemet csak hajnali 3-kor adnák le a tévében.

Amúgymeg lehet, hogy újra megnézem vizsgaidöszak enyhülésekor és akkor más lesz a véleményem, mert elég türelmetlen idöszakomban néztem meg.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Bruce

Quote from: roderickNos úgy konkrétan filler rész nem is igazán van, habár már nem igazán emlékszem a teljes történetre, hanem egész szereplök és minden ami hozzájuk kapcsolódik klisés fillerek, mint pl a német csaj... de most én vagyok nagyon sznob underground animés :rolleyes:

Meg az egész számomra hihetetlenül unalmas és kiszámítható volt, amikor nem Aion csinált valami csalafintaságot:), mert akkor nagyon ütött a hangulat. És bárki bármit mond, a sok poénkodás, meg "hüha-de-sokat-fejldött-a-jellemem" megöli a sorozatot, szerintem sokkal jobb lett volna ha csinálnak úgy 13 részt, ahol végig megtartják a feszültséget, meg a sötét hangulatot, egy történetívvel.... dehát ez az én hülyeségem, de engem zavar, mert a megvalósításon látszott a hozzáértés és egy nagyon komoly dolog is kisülhetett volna belõle, de valszeg behódoltak a nézettségnek... igaz én se repesnék az örömtöl, ha a mûvemet csak hajnali 3-kor adnák le a tévében.

Amúgymeg lehet, hogy újra megnézem vizsgaidöszak enyhülésekor és akkor más lesz a véleményem, mert elég türelmetlen idöszakomban néztem meg.
Köhhöm... Nos, ne vedd személyeskedésnek, de nem lennék méltó se magamhoz, se az avatáromhoz, ha nem védeném meg a sorozat becsületét ;)
Szóval ad egy: a hetedik résztõl fogva a poénkodás szinte teljesen eltûnik (kivétel a... pill és megnézem... Megvan! A 14. rész Mikor Chrno megbetegedik - mondjuk még ez lehet esetleg, amit tölteléknek mondtál..., meg a... pillanat, ezt is kikeresem... meg még a 18. részben van egy kis ökörködés, de lévén egy karneválban játszódik, ez is tökéletesen belefér szvsz.
Ad kettõ: Aion alig pár alkalommal nem csinált valami csalafintaságot, de akkor a múltbeli események derültek ki (hirtelen egy kivételt tudnék mondani: a fent említett 14. rész, bár az is fontos, szerény meglátásom szerint ugyanis ez a sorozat második vízválasztója. Nemtom ez mennyire spoiler, de fõ a biztonság: Az elsõ ugye a hetedik, Aoin tényleges felbukkanása, mely a komolyabb eseményeket indítja be, a másik pedig ez, ahol pedig Chrno és Rosette kapcsolata válik igazán komollyá, a rész komolytalansága ellenére is.
Ad három: ez a "hüha-de-sokat-fejldött-a-jellemem" dolog... nem igazán értem, mire érted...
Na jó, többet nem :_piszka: lódok, csak hát ugye ki nem védi a kedvencét :rolleyes: Egyébiránt elfogadom a te nézeted is, hisz így kerek a világ, ha van kivel vitázni (NEM veszekedni, hanem kulturáltan megbeszélni a véleménykülönbségeket és azok okait, mielõtt bárki rosszra gondolna :zen: ). Fõleg, hogy újra átfutottam a sorozatot, és kiszemezgettem azokat, amelyeket töltelékrészeknek mondhattál... (Bár így is csak hármat találtam: 11 - Gabriel Hound; 12 - Holy Night; 14 - Invocation. A többi hótbiztos hogy nem.) Szóval valahol talán igazad van - de nekem marad a kedvencem ;)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Fazék

Quote from: RamizOK...
1.) Úgy látszik, téged az érzelmek ragadnak meg jobban, engem a gondolatok. De hát ez persze nem baj.
2.) Jó, de ezt a lányt biztos nem befolyásolással hívták be, hiszen mondja, hogy nem érdekli az egész, és nem is szereti...
ezt a 2-at honnan vetted?? miközben a fiúval errõl beszélnek az elején, végig rövid válaszokat ad csak, ezzel is erõsítve, hogy vagy máshol jár az agya, vagy inkább beletörõdõen válaszol, aszerint, ahogy a fiú iránt érez, és amikor a fiú konkréten rákérdez, akkor egy gyors reflex-válasz jön, hogy 'nem', de kis gondolkodás után picit megbánva, azt mondja, hogy 'egy kicsit'... már bocsi, de nekem ebbõl nem teljesen az jön le, hogy ne érdekelné a jelentkezés az ûrutazásra... a kor problémát, pedig még kevésbé értem, egy Eva-ban már láthattunk valamennyire ésszerû magyarázatot, hogy miért csak fiatalok vezethetik a mecha-kat, akkor itt miért nem képzelhetõ el egy ugyanilyen magyarázat, aminek pl teljesen fölösleges lett volna a további fejtegetése, én is inkább a nézõ képzeletére bíztam volna a magyarázatot. továbbra se látom át, hogy az érzelmi részt miben zavarná ez a technikai rész, ami semmivel se megmagyarázhatatlanabb, mint szinte bármelyik másik mecha-s sorozat...

roderick

Jól mondtad, Bruce! Már mikor írtam számítottam valamilyen válaszra, uh. már akkor tudtam, hogy azt fogom írni, hogy izlések és pofonok, de gaz módon megelöztél.

Amúgy mostanában amennyire idöm engedte a Vampire Princess Miyu-t nézegetem, most tartok kb. a felénél, pont ahol nem tucatrész van, de még nem volt idõm befejezni. De eddig nagyon vegyes érzelmeim vannak a sorozattal, mert rendkívül epizódikus... eddig minden rész kb. uo. volt. Egy alap horrortörténetecske a végén egy csatával ami nem sokban különbözik részenként... Viszont Miyu karaktere nagyon el van találva és minden egyes történetben van egy kisebb csavarás, ami mégsem teszi felejthetövé és valami kellemetlen érzést hagy az emberben... kb. mint a Boogiepop Phantom, csak nem olyan durván... szóval remélem javulni fog valami föszál bevonásával a sorozat, de eddig sem kellet nagyon csalódnom, van még pszichológiai horror a világon.

Titkos

Quote from: Blimpén pl most a kevesek által ismert Slayers pár epizódos sorozatot nézem,

"Pár epizódos sorozat"? :confused:  Valamelyik OVA-ra gondolsz?
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Fazék

Quote from: Titkos"Pár epizódos sorozat"? :confused:  Valamelyik OVA-ra gondolsz?
ez egy "finom" vicc akart csak lenni :) - bocsánat ha félreérthetõ voltam, amúgy a post-omban is írtam, hogy éppen a Next vége felé tartok, és bár nekem az alapsorozat csak mérsékelten tetszett, de ez a Next valami fenomenális! :D

Pirula

Quote from: roderickNos úgy konkrétan filler rész nem is igazán van, habár már nem igazán emlékszem a teljes történetre, hanem egész szereplök és minden ami hozzájuk kapcsolódik klisés fillerek, mint pl a német csaj...
A klisék fölött én sokszor el tudok tekinteni, amennyiben valamilyen célt szolgálnak. A német csajt én is egybõl kiszúrtam mint ilyesmit (Asuka egybõl beugrott, meg még vörös is :)), de itt nekem határozottan színesített, pláne mert a 2 VH közötti idõszakról volt szó.
Ezeket is fel lehet használni jól, csak nehéz hogyha sokhelyütt tényleg csak elpuffogtatták õket. Ez kicsit olyan mint a bor. Mindegyik szõlõbõl készül, de van amit még fröccsnek is nehéz meginni és van ugye az 1997-es Debrõi Hárslevelû és társai.  :cool:
Quote from: roderickde most én vagyok nagyon sznob underground animés :rolleyes:
:D Seráfütty.

Manu

A Chrno Crusade-röl én nem vártam semmit, s az elsö részek, ill. a rajzolás alapján azt hittem, könnyed kis lazítós sorozat lesz, aztán meg jól bemosott ennek az elképzelésnek. Ha most kezdeném nézni ezután a pár post után, biztos várnék töle már valamit, kritikusan szemlélném, s tudnék benne hibát találni. Nekem itt bukik ez a sorozat, attól függetlenül, hogy nagyon bejött. Ha most újra megnézném, valószínü egy kicsit kiábrándulnék.... De nem teszem. És szerintem hagyjuk abba, mert lehet akik most kezdik nézni, talán túl sokra számítanak majd.

Moloko

Quote from: roderickAmúgy mostanában amennyire idöm engedte a Vampire Princess Miyu-t nézegetem, most tartok kb. a felénél, pont ahol nem tucatrész van, de még nem volt idõm befejezni. De eddig nagyon vegyes érzelmeim vannak a sorozattal, mert rendkívül epizódikus... eddig minden rész kb. uo. volt. Egy alap horrortörténetecske a végén egy csatával ami nem sokban különbözik részenként... Viszont Miyu karaktere nagyon el van találva és minden egyes történetben van egy kisebb csavarás, ami mégsem teszi felejthetövé és valami kellemetlen érzést hagy az emberben... kb. mint a Boogiepop Phantom, csak nem olyan durván... szóval remélem javulni fog valami föszál bevonásával a sorozat, de eddig sem kellet nagyon csalódnom, van még pszichológiai horror a világon.
már vagy 2 éve hogy megnéztem, de hogy õszinte legyek, ilyen távolságból se epizodikusnak se semmi rossznak nem tûnik, nekem kifejezetten jó élményeim maradtak meg belõle... sõt, kifejezetten úgy emlékszem, hogy minden részben mozdítanak egy kicsit, aztán mindig egyre többet és többet és a vége egy kicsit el is durvul...
majd ha végignézted megbeszéljük kisebb-nagyobb spoilerezéssel, addig megpróbálom megnézni megint :D amennyire az idõm engedi és ha be tudom valahonnan szerezni az elsõ pár részt aviban, mert az ogm-eim hibásak...

Titkos

Quote from: Blimpez egy "finom" vicc akart csak lenni :) - bocsánat ha félreérthetõ voltam, amúgy a post-omban is írtam, hogy éppen a Next vége felé tartok, és bár nekem az alapsorozat csak mérsékelten tetszett, de ez a Next valami fenomenális! :D

OK, most már leesett. :)  Egyébként nekem is a Next a kedvencem, Xellos-al az élen. :D
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Pirula

Ezt nem vagyok hajlandó komolyan venni. Ugye nem is kell? :D
Nem egy nagy durranás amúgy, de ilyen kameraállásokkal nem mindennap találkozik az emberfia.
Az intro zenéje meg jó rokkos. :whoah:

Shadowolf

Quote from: PirulaNem egy nagy durranás amúgy, de ilyen kameraállásokkal nem mindennap találkozik az emberfia.

Az biztos hogy elég érdekes perspektívából közelíti meg a dolgokat. :D

Pirula

Quote from: ShadowolfAz biztos hogy elég érdekes perspektívából közelíti meg a dolgokat. :D
Egy idõ után merõ kíváncsiságból elkezdtem számolni hogy max. hány másodpercig nincs a képernyõn ilyen-olyan fehérnemû, de feladtam mert folyton újra kellett kezdeni.  :)

Moloko

Quote from: PirulaEzt nem vagyok hajlandó komolyan venni. Ugye nem is kell? :D
Nem egy nagy durranás amúgy, de ilyen kameraállásokkal nem mindennap találkozik az emberfia.
Az intro zenéje meg jó rokkos. :whoah:

hát kétség kívül voltak bennek durva jelenetek :D
ha hasonló képbeállítású és stílusú animére vagy kíváncsi ottvan még a ******** hû basszus nem találom sehol hogy mi volt a címe.........  :eeek:
de szerintem már írtam róla ebbe a threadbe, csak ötletem sincs hogy keressem vissza  :eeek:

Edit: jeeeeeeeeeeeee!!!!!!!! megtaláltam :hopp:
Najica Blitz Tactics

Pirula

Quote from: Angelhát kétség kívül voltak bennek durva jelenetek :D
ha hasonló képbeállítású és stílusú animére vagy kíváncsi ottvan még a ******** hû basszus nem találom sehol hogy mi volt a címe.........  :eeek:
de szerintem már írtam róla ebbe a threadbe, csak ötletem sincs hogy keressem vissza  :eeek:

Edit: jeeeeeeeeeeeee!!!!!!!! megtaláltam :hopp:
Najica Blitz Tactics
Pompás! :merci: A .hack// SIGN (ááá, hogyan kell írni?) után meg is nézem!

Fazék

valamelyik nap idejöttem, de elfelejtettem beírni (legalábbis ha jól emlékszem /me idióta... :D) hogy megnéztem a School Rumble 10. részét és már a 9-ben is volt pár nagyon jó rész, de a 10-en egyszerûen fetrengtem  :rotflol: (bár a tipikus levélfelcserélõsdit a végén kihagyhatták volna :rolleyes: ) lehet hogy mégiscsak jó sorozat lesz a végén? :)  mindegy, nálam most tiszta lappal indul :D

Moloko

hát.........
tetszene benne az alapsztori, de epizodikusnak tûnik; nem tetszik benne a sok komolytalan hülyülés meg dühbejövés; nem tetszik a fõszereplõ végtelen önállóságvágya és akaratossága. emellett nem érzem úgy hogy a rajzolás passzolna egy ilyen történethez.
mindössze ennyi.
ha azt mondjátok adjak neki esélyt, megnézek még 1-2 részt.

roderick

Quote from: Angelhát.........
tetszene benne az alapsztori, de epizodikusnak tûnik; nem tetszik benne a sok komolytalan hülyülés meg dühbejövés; nem tetszik a fõszereplõ végtelen önállóságvágya és akaratossága. emellett nem érzem úgy hogy a rajzolás passzolna egy ilyen történethez.
mindössze ennyi.

Habár én agitáltam itt ellene, de azért azt kell mondjam, legalább Aion-t várd meg, asszem 7. rész... uh nem is sok...

Pirula

Quote from: Angelhát.........
mindössze ennyi.
Igaza van rodericknek, legalább a 7.-ig tarts ki. Ha azután se akkor passz. Nekem pont hogy tetszett a rajzolás (ami szvsz gyönyörû) stílusa és a sztori közötti ellentét.

Manu

Quote from: Blimpvalamelyik nap idejöttem, de elfelejtettem beírni (legalábbis ha jól emlékszem /me idióta... :D) hogy megnéztem a School Rumble 10. részét és már a 9-ben is volt pár nagyon jó rész, de a 10-en egyszerûen fetrengtem  :rotflol: (bár a tipikus levélfelcserélõsdit a végén kihagyhatták volna :rolleyes: ) lehet hogy mégiscsak jó sorozat lesz a végén? :)  mindegy, nálam most tiszta lappal indul :D

Ebbõl azt a következtetést kell levonnom, hogy lehet, hangulatfüggõ ez a sorozat. Legutóbb, mikor azt írtad, dögünalmas (pool hokey-s rész környékén), nekem éppen tetszett, most meg nálam ült le egy kicsit. Ez csak megjegyzés, nem kötõdés. :) Mindenesetre én szeretem, fõleg Harimát, bár nem tudom, hogy nem-e lesznek unalmasak az ebbõl a háromszögbõl adodó bonyodalmak rövidesen.
A Bleach meg egyre kevésbé jön be. Bár vannak pillanatai, de a töredékét sem hozza hangulatban, meg rajzolásban a mangának.
A Grenadier 10. ep. meg a szokásos idióta fightolás, jó nagy c*c*kkel, meg kedves kis "cicákkal". :)

Angel, tarts ki és légy hû a nicked-hez, meg a location-ödhöz. Angyalok, menyország, ez a te animed :D

Fazék

Quote from: ManuEbbõl azt a következtetést kell levonnom, hogy lehet, hangulatfüggõ ez a sorozat. Legutóbb, mikor azt írtad, dögünalmas (pool hokey-s rész környékén), nekem éppen tetszett, most meg nálam ült le egy kicsit. Ez csak megjegyzés, nem kötõdés. :) Mindenesetre én szeretem, fõleg Harimát, bár nem tudom, hogy nem-e lesznek unalmasak az ebbõl a háromszögbõl adodó bonyodalmak rövidesen.
igen, nekem is feltûnt, hogy lehet hogy abszolút hangulatfüggõ nálam ennek a sorozatnak a megítélése, de a 10-esben sztem nagyon nagy volt Harima, eleinte nem (igazán) kedveltem (senkit se a sorozatból), de most egyértelmûen Harima lett a kedvenc :D
Quote from: ManuA Grenadier 10. ep. meg a szokásos idióta fightolás, jó nagy c*c*kkel, meg kedves kis "cicákkal". :)
errõl a sorozatról olyanokat olvastam, hogy elment tõle a kedvem. azt írták többen is, hogy nagyon a Trigun-ra hajaz, de tulajdonképpen csak "mellbedobással" akarják eladni a sorozatot. szóval ennek is tipikusan csak a hype-ja nagy, de nem nyújt semmit...  :ejj:

Manu

Quote from: Blimperrõl a sorozatról olyanokat olvastam, hogy elment tõle a kedvem. azt írták többen is, hogy nagyon a Trigun-ra hajaz, de tulajdonképpen csak "mellbedobással" akarják eladni a sorozatot. szóval ennek is tipikusan csak a hype-ja nagy, de nem nyújt semmit...  :ejj:

Ez gyakorlatilag igaz, s korábban írtam is, hogy nem adom hozzá a nevem, nme ajánlom senkinek, de én élvezem... :D