Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Manu

Mellesleg a Kimi Ga ... az AnimeNfo Top 100-nak az elsõ két helye között vándorol mióta az eszemet tudom

.Attila

Quote from: SetikeTrivi-sama, te már végig láttad? :eek:
Vagy 3-4 hónapja már ;)
Zodd: te meg pont ott hagynád abba, ahol igazából kezdõdik? :)

Exo

Quote from: MohaErre csak helyeselni tudok! :tezsvir:
Setike, nézd végig mihamarabb! Nagyon elgondolkodtató anime!

Vigyázat, ez már kicsit spoiler:
Edit: Ja, amúgy a 2. rész után én is megijedtem, hogy "csak nem halt meg Haruka?" - de pont ezért nem tudtam abbahagyni, meg akartam tudni, hogy mi lett vele. Ez a sorozat engem is nagyon lekötött!

Quote from: TriviAkkor vedd rá Zodd-sama-t, mert ez a legjobb dráma, ami életemben láttam.

Totálisan 1000%-os egyetértés!!! :D :tezsvir:
Számomra még mindig verhetetlen sorozat, ÜBER!!! :cool:

Moha

Tegnap este fejeztem be.
Kellemes kis sorozat, nekem nagyon tetszett. Könnyed kis történet, néhol kicsit abszurd, de jó humorral.
Pár jelenettõl lefordultam a székrõl, máskor meg az asztalba vertem a fejem egy-egy fárasztó poéntól. Szóval összességében  :kiraly:!
A szereplõk jól össze lettek hozva, mindnek megvan a saját egyénisége, és bár az egyes részek nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz, azért a történet mégis egy kerek egész.

Szóval aki egy kicsit vidámabb, könnyedebb sorozatot akar, annak tudom ajánlani. Rekeszizmokkal azért fel kell készülni! :D:D

Venom

Hát, én mostanában csak a sorozatok friss részeit nézem, bár erõsen gondolkodom a Flames of Recca-n, mert leírás illetve Animenfo értékelés alapján jó sorozat.

Ami viszont böki a csõrömet (kíváncsiság szinten), hogy miért csak drámákat vagy vígjátékokat látott mindenki mostanság? Az utolsó 10 postban csak drámáról vagy vígjátékról van szó. :) Senki nem néz mostanság ütlegelõs vagy sci-fi animét? :)

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Moha

Quote from: VenomSenki nem néz mostanság ütlegelõs vagy sci-fi animét? :)
Én speciel nem túlzottan kedvelem az ütlegelõs fajtát. Sem animébõl, sem rendes filmbõl (Bud Spencer & Terence Hill mondjuk jöhet :) )

A sci-fi az oké. Most pl. a Chobits-t kezdtem el nézni, abban is van némi sci-fi...

Marfy

Én most néztem meg a Chobits-ot és  :cool: .
Na de még nem írok semmit kiváncsi leszek a véleményedre de biztos tecceni fog :).

Damnatus

Hali!

Úgy is azt fogja mondani, hogy baromira nagyon extra hûdeszuper

Manu

Quote from: VenomSenki nem néz mostanság ütlegelõs vagy sci-fi animét? :)
Én meg a Narutot nézem már jó ideje, de csak nem akar vége lenni, úgyhogy ide nem is írok róla. A Samurai Champloo-t meg most kezdtem el, de még csak a 10. ep. jött ki, úgyhogy az is eltart egy darabig. Hogy topicban maradjak, ez utóbbi szerintem az eddig megtekintett részek alapján zseniális, valami hihetetlen jó grafika, a szereplõ elképesztõen  :cool: -ak, és nagyon dögös a zene. Nagyon klappol benne minden, úgyhogy Venom: ess neki!

Moloko

már errõl írtam talán, de nem baj, most néztem végig az elsõ 11 részt (first stage).
jobb dolog több részletben nézni, együtt kicsit fárasztó. nagyon töketlen karakterek vannak benne.
a lényeget leírtam a fent linkelt postban. várom a second stage-t :) :D

Moloko

Tokyoban megjelenik egy gyilkos. (illetve elõször még nem gyilkol de késõbb már azt is): egy kölyök baseball sapkában aranyszinû baseballütõvel és görkorival. A 13 részes sztori a korántsem egyértelmûen emreri lény (shounen bat - így hívja magát a gyilkos) felkutatásáról és tevékenységének megszüntetése érdekében tett lépésekrõl szól. a vége természetesen egy kétes happy-end. van benne sok sok paranoiás ember, természet feletti jelenségek; megzakkannak benne az emberek meg hasonlók. szerintem tök jó. nekem tetszett. bár mostanában válogatós vagyok úgyhogy csak olyan animéket nézek meg amik tetszenek. csak néha nincs szerencsém.

Naruto
Tegnap mutogattam pár képet Narutóból kedvesemnek, mondta, nézzük meg az elsõ részt. ezután még 6szor elmondta hogy "jöhet a következõ" ugyanis az elsõ pár részen szétröhögte magát, a többi meg elkezdte érdekelni.
szal részemrõl kötelezõvé tenném a Narutót ha lehetne :) sztem ritka az olyan ember akinek nem tetszik :)
elsõ pillantásra egy kicsit hosszúnak tûnhet, de gond nélkül le lehet nyomni belõle napi 8 órát akár, és úgy hamar elfogy :) sajna még nem befejezett sorozat, és egy ideig még nem is lesz az, úgyhogy nem tudok róla még teljes képet adni, de éppen ezért írok most :) hogy ne kelljen addig várni amig vége lesz, pláne mert nem szeretném h vége legyen :D
szal tessék megnézni az 1. részt :)

Manu

Maradj csak válogatós! Paranoia agent+NAruto R.O.C.K.S  :cool:

.Attila

Quote from: VenomAmi viszont böki a csõrömet (kíváncsiság szinten), hogy miért csak drámákat vagy vígjátékokat látott mindenki mostanság? Az utolsó 10 postban csak drámáról vagy vígjátékról van szó. :) Senki nem néz mostanság ütlegelõs vagy sci-fi animét? :)
Én szeretem az ütlegelõseket is, de sokkal-sokkal jobban szeretem a drámákat és a vígjátékokat ;)

Komplikato

Quote from: AngelTokyoban megjelenik egy gyilkos. (illetve elõször még nem gyilkol de késõbb már azt is): egy kölyök baseball sapkában aranyszinû baseballütõvel és görkorival.
Akkor most már tudom, hogy honnan nyúlták a May Payne c. játékban a Captain Baseball karaktert  :jee:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Venom

Nah, hát a Narutonak még nincs vége, de eddig az összes részt láttam, úgyhogy írok róla egy kicsit néktek.

Alaptörténet: Naruto, a 12 éves átlagos ninja tanonc nem csinál egész nap semmi mást, csak keveri a bajt. Emellett keményen pályázik a Hokage névre, ami végül is a Titkos Falu vezetõjének járó név. Merthát a ninják Titkos Falukban élnek, mindegyik más névre hallgat (Víz, Hang, Homok, stb, és persze Naruto faluja, Levél). A történet ott kezdõdik, hogy Naruto szokásához híven bajtkever, majd egy laza mozdulattal elbukja a Ninja Érettségit, úgyhogy nagy bajban vagy. Hogy lesz minden idõk legnagyobb ninjája belõle, ha még az alapérettségit se tudja letenni? Nah, itt kezdõdnek a bonyodalmak. Egy kis extra: Naruto azért különleges, mert a testébe zárták a Nine-Tails nevezetû róka démont, ami anno majdnem porig rombolta a Levél Titkos Faluját. Mindez persze kiderül az elsõ 5 percben. :)

Karakterek: Naruto karaktere aranyos, akaratos, és sötét mint az éjszaka. Az egész sorozatban mindenki baszogatja, mert egyszerûen nem tud ninjaként viselkedni (pl szembõl támad és nagy haccaccáré közepette bejelenti, hogy megjött). Érdekes figyelni ahogy fejlõdik, de hát ez minden sorozatban látható. Viszont a Nine-Tails add neki egy kimondott elõnyt, amitõl az embert elfogja a borzongás. Naruto nagy szerelem Sakura, akivel egy osztályba járt. A leány inkább leány, mint ninja, és csak nézi ahogy két társa bõszen elhúz a legerõsebb ninja kategóriába, míg õ még mindig a kis kését szorongatja. Naruto nagy riválisa pedig Sasuke, aki egy kiirtott klán utolsó (vagy nem?) leszármazottja, így képességei teljesen egyediek, ráadásul kitûnõ tanuló és ninja. Szóval Sasuke és Naruto folyton rivalizálnak, persze csöndben elismerik egymás tehetségét. (Amit érdemes tudni, minden ninja csapat 3 újoncból és 1 mesterbõl áll.) Narutoék mestere Kakashi, aki az egyik legjópofább karakter az egész sorozatban, modorával és humorával együtt.

A gonoszok: Mint minden más sorozatban, itt is vannak rövid és hosszútávú gonoszok, és sokszor a gonoszok meglátják rossz tetteik következményét, és jó útra térnek (pl egy öngyilkos kamikaze akció keretében). Azonban mindegyik ellenfélnek van személyisége és ez sokat dob rajtuk, ráadásul tényleg tudnak olyan dolgokat, ami mindenki mást halálba rémiszt. Amit nem szabad elfelejteni, hogy van olyan gonosz is a történetben, aki tisztán ördögi és egyszerûen öröm nézni minden gonosz mozdulatát.

Grafika: Az elsõ részek során aranyosan komikus, de ahogy kezd elõjönni az akció, úgy lesz egyre szebb, jobban kidolgozott, és megtámogatva számítógépes színezéssel és némi CGIvel. Úgyhogy senki ne riadjon vissza az elsõ rész apróságaitól. :)

Hangok, zenék: Remekül el van találva, egyszerûen fennséges. Zeneileg nekem eddig a Cowboy Bebop és a Trigun volt az etalon (jó, többiek is jók, de õk az ûber), azonban a Naruto egy laza mozdulattal melléjük csapta magát. Nagyon el vannak találva a hangulat aláfestõ zenék és az ember egyszerûen megborzong amikor tudja, hogy most bizony egetrengetõ akció jön!

Összhatás: Perfekt. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem riad vissza a csihi-puhis, szupererõs sorozatoktól. :)

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Moloko

Quote from: VenomÖsszhatás: Perfekt. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem riad vissza a csihi-puhis, szupererõs sorozatoktól. :)
és nem veszi el a kedvét hogy a kb 90. rész utántól majd csak ritkábban nézhet Narutót :(
én spec úgy szoktam h nem egyesével nézem a részeket hanem várok 4-5 hetet és akkor megnézek egyszerre több részt.

Venom

Nem rossz taktika, de én nem bírok annyit várni. A mostani részt kb 5ször néztem meg eddig, annyira jó. :) (ep93 rulez)

Chronos

Quote from: Venomnémi CGIvel.
Javítsunk: CG-vel...:)
CGI az más cucc, aki rendszergazda, az tudja mi az...:)

CHRONOS

gabs

Quote from: ManuKét sorozatot sikerült befejeznem egyszerre, s mindkettõ várakozásaimon felül teljesített:

no 1. Paranoia agent

no.2. Chrno Crusade

gabs

Quote from: gabs
Quote from: ManuKét sorozatot sikerült befejeznem egyszerre, s mindkettõ várakozásaimon felül teljesített:

no 1. Paranoia agent

no.2. Chrno Crusade

bocs elb..tam, az elõzõ postot.
mennyi idõ?! bár tudnék így haladni!

Itt senki nem dolgozik nyáron?

Moha

Quote from: gabsItt senki nem dolgozik nyáron?
Dehogynem. Én pl télen-nyáron, full-time. Pont ezért nincs túl sok idõm. Gyorsabban tudok letölteni, mint nézni... :rolleyes:

Manu

Quote from: gabsmennyi idõ?! bár tudnék így haladni!

A Chrno Crusade gyorsan ment. Meglepõen gyorsan. Eteti magát. A Paranoia Agenttel egy kicsit akadoztam.

Jah, és én is dolgozm, csak "csökkentett" üzemmódban, mint ez a server.  :beeee:

edit: El is felejtettem, megnéztem a Vampire Hunter D: Bloodlustot. Nagyon jó kis movie, az önálló mozik közül nálam bekerült a no.5.-ba. NAgyon szép grafika, gyönyörû akciók, bár a sztori nem túl mélyen szántó, de több nem is kell. Teljesen leköti az embert, ami nagyon sok mozira sajna nem igaz. Elég fáradt voltam, a részletek elkerülték a figyelmem, ígyhát nem írok többet, majd csak ha megnézetm mégegyszer, mert meg lehet. Milyen a '85-ös verzió?

Meske

Quote from: gabsItt senki nem dolgozik nyáron?
Én nem! :hehe:

De még így sem tudom olyan gyorsasággal nézni az animéket, fõleg azért mert rengeteg kötelezõ olvasmányom van, s tesókám nem szolna, ha nézi a Chobitsot, nehogy véletlenül már együtt nézhetnénk... Nem, még kell keresnem egy másik idõpontot, amikor nincs a gépnél, s én sem olvasok. Ami mostanában elég ritka... :(

A Chobits az elsõ 5 rész után, bizony nagyon  :kiraly: !

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Venom

Elkezdtem nézni a Samurai 7-et, és meg kell hagyni, nagyon hangulatos és élvezetes sorozatnak igérkezik. Eddig az elsõ négy részen vagyok túl, nem tudom így hirtelen, hogy ez az összes, vagy van-e fenn még több a szerveren, de az tudom, hogy 26 epizódos sorozatról van szó, szóval erre is várhatok. :)

Karma XXL

Én is elkezdtem nézni, bár az elsõ rész engem nem annyira fogott meg, de még bízok a javulásban :D (ott tartok jelenleg)

Azonkívül Samurai Champloo 1-7-ig, nekem eddig nagyon bejön  :jee: ,  és már láttam, hogy az AF megcsinálta a 8. subot is, csak be kell cserkészni :uzi: . A l33t-raws meg 10-ig hozott ki valamit, bár a paraszti logikám szerint az nyers japán még...

Mindegy, várakozok  :haha:

Moloko

Quote from: VenomElkezdtem nézni a Samurai 7-et, és meg kell hagyni, nagyon hangulatos és élvezetes sorozatnak igérkezik. Eddig az elsõ négy részen vagyok túl, nem tudom így hirtelen, hogy ez az összes, vagy van-e fenn még több a szerveren, de az tudom, hogy 26 epizódos sorozatról van szó, szóval erre is várhatok. :)
ep 6ig fentvan. már napok óta leszedtem.

Moloko

Quote from: ManuMilyen a '85-ös verzió?
hát elég fura :) olyan -- régi :rolleyes: :)
amúgy a sztorival szerintem nincs gond, de akkor is elég különös volt a rajzstílus...

Manu

Quote from: SysOP XXLAzonkívül Samurai Champloo 1-7-ig, nekem eddig nagyon bejön  :jee: ,  és már láttam, hogy az AF megcsinálta a 8. subot is, csak be kell cserkészni :uzi: . A l33t-raws meg 10-ig hozott ki valamit, bár a paraszti logikám szerint az nyers japán még...

Mindegy, várakozok  :haha:

Hát én is ezt vonyítom itt már napok óta, mármint, hogy a Samurai Champloo besz...ás jó! Kifejezetten Venomnak is ajánlottam, de hát így figyelnek itt az emberre.   :ejj:  :bruhuhu:  :haha:  A t133-asat megnézetem és nincs rajta sub, de a Nelae hamarabb fordítja franciára, és abból az Ind meg angolra, mint az AF-F. Tehát ha  türelmetlen vagy, akkor annak nézz utána itt

Venom

Manu ne aggódj, hallottam, csak a Samurai 7 jobban izgatta a fantáziám. :)
Angel, hol van a 5-6 rész, mert nem találtam õket. :) (Mongyuk mind1, tolok újra szörcsöt és majd csak meglesz.)

Edit: Toltam egy szörcsöt, de csak az elsõ 4 részt találtam meg. Pontos directoryt kérnék, ha lehet. Kösz. :)

Moloko

Quote from: VenomManu ne aggódj, hallottam, csak a Samurai 7 jobban izgatta a fantáziám. :)
Angel, hol van a 5-6 rész, mert nem találtam õket. :) (Mongyuk mind1, tolok újra szörcsöt és majd csak meglesz.)

Edit: Toltam egy szörcsöt, de csak az elsõ 4 részt találtam meg. Pontos directoryt kérnék, ha lehet. Kösz. :)
mit nem lehet ezen megtalálni.... :confused:
animehq / anime1 / samurai7