Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: DjinnLehet. Én egyszerûen nem is vettem észre, hogy van kérdés. :rolleyes:
Egyszerûen elmondott bizonyos érzéseket/felvetett egy "problémát" egy érdekes szituáción keresztül. Legalábbis nekem. :)
Nekem voltak kérdéseim. Már egyszer asszem fejtegettem ezt itt, úgyhogy csak röviden:
1. Miért gyerekek vezetik a baromi drága ûrrepülõ robotokat?
2. Miért kijelölik azt a kevés pilótát, akire szükség van, miért nem õk jelentkezhetnek?
3. Miért van az ûr közepén, a senki földjén kiépítve a mobiltelefon hálózat?
4. Hogy lehet, hogy ellenõrzés nélkül üzengethet a srácnak? (Hadititkok nincsenek addigra?)
5. Hogy találták ki ezt a hülye "ûrlényektõl elloptuk a technológiájukat"-sztorit? Hova lettek az ûrlények, miért jönnek vissza?
6. Miért kell keresni az ûrlényeket egyáltalán? Pláne pár mechával az ismeretlenben!
7. Miért nem rendes hosszúságú e-maileket küldenek egymásnak, miért csak rövid sms-eket?
8. A lánynak nincs senkije, de a srác miért emlékezik a lányra (és várja õt) éveken át, amikor nem is beszélhetnek, nem is láthatják egymást? Jó, ebbe bele lehet kötni, de ez is eléggé csökkenti a hihetõséget azért. Ilyen mérvû ragaszkodás nincs! Pláne hogy nem is tudjuk biztosan, hogy elõtte nagyon együtt lettek volna. (Ha meg a srácnak van közben nõje, akkor elveszik az a kevés lényege is az egésznek, ami van neki.)

Quote from: DjinnPersze mindenkinek szive joga, hogy tetszen/ne tezsen neki valami!
Hát ezt kettõbõl sem sikerült leírni. Próbálkozz újra! :hehe:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Quote from: RamizNekem voltak kérdéseim. ....
1-7:Na szerintem ezek voltak a lémyegtelen kérdések, amik semmi jelentõséggel nem rendelkeznek az adott esetben.
8.:Elõször is, szerintem a szituáció nagyrészt csak szimbolikus. Azért van, mert sarkítva tud megjeleníten dolgokat. (az én felfogáomban legalábbis)
Másodszor pedig nem érdemes végleges kijelentéseket tenni a szeretettel/szerelemmel kapcsolatban (pl "Ilyen mérvû ragaszkodás nincs").

De mint mondtam, ízlések és pofonok. Nekem bejött, neked nem. Máshogy látjuk a dolgokat. :) (ezt jól írtam?)
Quote from: RamizHát ezt kettõbõl sem sikerült leírni. Próbálkozz újra! :hehe:
Esküdni mertem volna, hogy tetszen. (a második egyértelmûen elírás).
Akkor most hogy kell írni?  :3x3:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

SaiyaGin

Quote from: FazékHmm most vettem csak észre, hogy AniDB szerint ez a FMP 2nd Raid csak 13 részes lesz... Ez biztos? Mondjuk gyanús is volt, mintha egy picit gyorsítottak volna a sorozaton, vagy nemtom... na szóval ilyen érzésem volt. Köv rész csak szept 15-én lesz vetítve, szóval addig is pihi van. :) sajnos :(

Remélem, hogy nem, de sajnos az opening alapján van rá esélye... :beken:

SaiyaGin

Meglehetõsen tetszik, a három fõszereplõt bírom. A csajok a 3. részben már rájöttek, hogy beleestek a lehetséges ikertestvérükbe. :lul: A mellékszereplõk is szimpik, ha annyira nem is, mint a Teacherben Kei barátai és rokonai. Jut eszembe: a régebbrõl ismert Ichigo ugyan teljesen máshogy viselkedik, mint egykor, de így még viccesebb, viszont szerencsétlen Matagu (aki eddig nem volt túl jelentõs személyiség.) egyszerûen szánalmas. :mad:  Arra azért kiváncsi leszek, hogy döntik el, hogy ki az igazi iker...

Ramiz

Quote from: Djinn1-7:Na szerintem ezek voltak a lémyegtelen kérdések, amik semmi jelentõséggel nem rendelkeznek az adott esetben.
A nõk... csodálatos népség. :3x3: De most komolyan! :) Egy mondatban elintézted az összes olyan ésszerûtlen és/vagy megválaszolatlan dolgot, ami engem marhára zavart, azok után, hogy kijelentetted, "Mindenesetre nem racionalitás kérdése a dolog, az biztos!"... Nem tudok mit mondani. Megfogtál. Utolsó kívánságom a víz alatt, mielõtt kiemelsz és kibelezel, mint egy halat, egy cigi: :lazza: . Kész. Vagyok. :D

Quote from: DjinnEsküdni mertem volna, hogy tetszen. (a második egyértelmûen elírás).
Akkor most hogy kell írni?  :3x3:
Tetsszen.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

Quote from: RamizA nõk... csodálatos népség. :3x3: De most komolyan! :) Egy mondatban elintézted az összes olyan ésszerûtlen és/vagy megválaszolatlan dolgot
Demost komolyan, az animék 99%-ánál lehetne ilyen kérdéseket feltenni... csak azért egy 26 részes sorozatban azért valamennyire át tudják nekünk adni a világot amiben játszódik a cselekmény, de 20 perc alatt ilyesmire nincs nagyon idö.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

ArchElf

Quote from: RamizNekem voltak kérdéseim. Már egyszer asszem fejtegettem ezt itt, úgyhogy csak röviden:
Nekem ebbõl a szösszenetbõl (nem a hozzászólásodra gondoltam :p) az jött le, hogy a szerelem is a fény sebességével terjed.

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Djinn

Quote from: RamizA nõk... csodálatos népség. :3x3: De most komolyan! :) Egy mondatban elintézted az összes olyan ésszerûtlen és/vagy megválaszolatlan dolgot, ami engem marhára zavart, azok után, hogy kijelentetted, "Mindenesetre nem racionalitás kérdése a dolog, az biztos!"... Nem tudok mit mondani. Megfogtál. Utolsó kívánságom a víz alatt, mielõtt kiemelsz és kibelezel, mint egy halat, egy cigi: :lazza: . Kész. Vagyok. :D
Hát erre most mit mondjak? Most jól kifiguráztad, amit írtam, de közben nem akarod megérteni az érveimet (nézõpontomat/vélaményemet).
Én csak arra céloztam, hogy a mondanivaló szempontjából az említett dolgok nem  fontosak. Ha mindezt el akarták volna magyarázni, nem maradt volna hely/idõ a lényegre. És egyébként is fölösleges információ, ami csak elterel.  Természetesen csak az én meglátásom szerint. De többször inkább nem ismétlem el. Úgy sem akarod megérteni :hehe:
Azt pedig, hogy "Mindenesetre nem racionalitás kérdése a dolog, az biztos!", azt arra mondtam, hogy XY szerint jó e vagy nem jó a Hoshi no Koe. (mármint ez nem racionalitás kérdése  :rolleyes: )

Quote from: RamizTetsszen.
:3x3: Ez tuti? Üssetek meg de én sosem írnék le ilyet.  Lehet, hogy nem jó, amit írtam, de ez a "Tetsszen"...... Akkor már inkább tessen. Valaki segítsen!!!!!!!!!!

Ramiz

roderick: igazad van, de hát éppen ezért nem kezdek bele egy ilyen nagyívû dologba 20 percben! Egyébként meg nem úgy tûnt, hogy szétfeszítette azt a húsz percet a sok ötlet és sztori.
Djinn: nem akartalak kifigurázni, egyedül csak a halas szöveg volt olyan hülyeség, de tetszett. :lazza: Egyébként tényleg tök jó, hogy a nõk teljesen máshogy gondolkodnak, mint mi, de mégis! Te sem akarod megérteni, hogy engem igenis racionális okokból zavarnak a "fekete foltok"! (A többi anime, amit kedvelek, sem tartalmaz sok ilyet!!!) Szóval én elfogadok mindent, csak indokolják meg, vagy érjék el valahogy, hogy "megszokjam"! (Ld. NGE pl.) De itt még csak nem is próbálkozott!

Quote from: FazékKedvenc képem  a témában :D
Egyedül te tudtál meggyõzni, Zoli, méghozzá azonnal és véglegesen. :D
:( :beken: Bocsássatok meg, ti édes macskalányok! Soha többet nem teszek ilyet!!! :bsd:

Djinn

Quote from: RamizDjinn: nem akartalak kifigurázni, egyedül csak a halas szöveg volt olyan hülyeség, de tetszett. :lazza: Egyébként tényleg tök jó, hogy a nõk teljesen máshogy gondolkodnak, mint mi, de mégis! Te sem akarod megérteni, hogy engem igenis racionális okokból zavarnak a "fekete foltok"! (A többi anime, amit kedvelek, sem tartalmaz sok ilyet!!!) Szóval én elfogadok mindent, csak indokolják meg, vagy érjék el valahogy, hogy "megszokjam"! (Ld. NGE pl.) De itt még csak nem is próbálkozott!
Én nem mondtam, hogy nem értem az érveidet. Nem értek velük egyet, de az más.  :ejnye:
(Szerintem) értem a problémád, de azt nem hiszem, hogy az általad kedvelt mûvek mind teljesen racionálisak lennének. De lehet, hogy tévedek.

Egyébként ettõl függetlenül engem is szoktak zavarni a "fekete foltok". Ebben az esetben nem. Ez van. :)

Prof. William

Shingetsutan Tsukihime: Hát elég érdekes volt. Összességében érdekes a történet, szép a grafika (Opening zenéje nagyon :kiraly: ) Viszont elég szétszort az egész, sokminden nem érthetõ, mégis voltak olyan részek, amik (szerintem) nem vittek semmit elõre a történéseken. Úgy érzem, többet is ki lehetett volna hozni ennyi részbõl. (persze ez csak saját vélemény). Nem tudom, ha valaki ismeri a játékot, amibõl csinálták, annak lehet, hogy teljesebb élményt nyújt.

A játék aligha mert az egy vereedõs game.  :haha:

Nekem tetszett. Ráadásul. Spoiler. Kissé ráment az Ember-Vámpír szerelem témára ami mindig tetszik. Na meg Acrueid vér utáni vágya és vívódása is nagyon tetszett. Ahogy kûzdött a bestiával...

sirtomi

Quote from: White SeeDSaikano OAV:
Végre, lehull a lepel több dologról. Kiderûl kik a támadók: Végül is nekem volt igazam. Legalább is részben. Ugye már akkor mondtam, hogy a lelõtt pilóta angolúl rimánkodott az életéért, és hogy a mangában is van benne több utalás. Most ezek az utalások bekerültek az anime-ba:) Sõt, az egyik osztag dojcsúl kiabál halála elõtt, szal szvsz ott az egész NATO. Sajna nem derült ki viszont hogy ki indította és miért a háborút. De van pár sejtésem. Az egyik jelenetben ugyanis kiderül, hogy az elsõ Chise-k valamelyike leszedte az egyik amcsi katona szülõvárosát, szal meglehet hogy japcsik kezdték. Vagy a háború elsõ idõszakában még futotta az erejükbõl offensivára.
Ezen kívûl választ kaphatunk Chise rejtéjeire.
A drámai hatást sokszor növeli, hogy az egyik nõ hallja Chise belsõ gondolatait, amiket így mi is hallhatunk.
Hiába, még is csak ez a legjobb szenvedõs dráma:)
Jó 5let volt ez az OAV, és várom a second missziót:)

Felcsigáztad az érdeklõdésemet. Ott van a gépemen a Saikano sorozat de még nem néztem meg, asszem a hétvégén elkezdem.
Úgyis rég néztem már animet.

.Attila

Quote from: White SeeDSaikano OAV:
Lehet, hogy így még értelme is lesz számomra a sorozatnak?
Mindazonáltal nem hiszem, hogy azon a (számomra) gyenge dramaturgián tudnának javítani. Hogy mit értek gyenge dramaturgia alatt, azt már korábban leírtam.

roderick

Quote from: Prof. WilliamShingetsutan TsukihimeA játék aligha mert az egy vereedõs game.  :haha:

Csak az egyik játék verekedös, az eredeti Shingetsutan Tsukihime (amit még mindig fordítanak angolra) az ilyen tipikus japán feleletválasztós kaland izé

.Attila

Quote from: roderickCsak az egyik játék verekedös, az eredeti Shingetsutan Tsukihime (amit még mindig fordítanak angolra) az ilyen tipikus japán feleletválasztós kaland izé
És ami megvan nekem japánul :) (kár, hogy semmire sem megyek vele :rolleyes: )

Fazék

Lassan közelítek a sorozat vége felé, és a 18-as résznél hirtelen kedvem támadt abbahagyni. Addig rendben, hogy a kliséket ebben a sorozatban is ezerrel durrogtatják, de ezt még elnézem, nem is számítottam semmi magasröptû anime élményre, csak egy könnyed szórakozásra vágytam, amit eddig hozott is, nagyon jókat nevettem a sorozat alatt. De a 18-as rész annyira vacakra sikerült, tipikusan hatásvadászra, hogy inkább nekiállok olvasni, nincs is kedvem tovább nézni egyelõre.

És most már tényleg a Samurai Champloo és a Gankutsuou lesznek a következõk, mert több zsákbamacskához nincs kedvem. :)

NLZ

Mely oldalak vannak, ahol tudok keresni magyar feliratot? Kéne nekem Lain-hez, Full Metal Panic + Second raid-hez (fumoffuhoz van) és Boogiepop Phantom-hoz. Elõre is köszönök mindennemû segítséget. :)
[reserved]

Dragon

Quote from: roderickCsak az egyik játék verekedös, az eredeti Shingetsutan Tsukihime (amit még mindig fordítanak angolra) az ilyen tipikus japán feleletválasztós kaland izé
Maradjunk annyiban, hogy "amit még mindig nem fordítottak le angolra"
Merhogy ilyen lassan max. egy DN Forevert lehet megcsinálni :D
De ha bárki megszerez egy lefordított verziót azonnal sikítson, mégpedig akkorát, hogy itt a fórumon is halljuk ;)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

kikuchiyo

Ramiz, ha megengeded, szeretém megvédeni a HnK-t.
(Megkérjük Istent, hogy most nézzen félre egy pillantra és ne bántsa a cicalányokat...)

Szóval ez az anime a hosszánál -vagy inkább a rövidségénél- fogva másképpen mûködik, mint egy 2x részes sorozat. Ott van idõ mindent megmagyarázni, kifejteni, (néha még túlzásokba is esnek, lásd pl. Infinite Ryvius), itt viszont, mivel az alkotó 25 percbe akart egy egész történetet belesûríteni, úgy, hogy az egész egy lezárt, kerek egységet alkosson, kénytelen volt feltételezni, hogy te, a nézõ korábban már olvastál elég sok sci-fit, láttál bizonyos alapvetõ animéket, és a filmben csak utalásokat, mintegy hívószavakat helyezett el a megfelelõ helyeken.

Így tehát a kérdéseidre a válaszok:

>1. Miért gyerekek vezetik a baromi drága ûrrepülõ robotokat?
Mert nekik még nincsenek kialakulva a reflexeik, mint a felnõtteknek, könnyebben össze tudnak olvadni a robot kifinomult irányítórendszerével.
Lásd: NGE.
>2. Miért kijelölik azt a kevés pilótát, akire szükség van, miért nem õk >jelentkezhetnek?
Mert csak õk alkalmasak, lásd NGE.
>3. Miért van az ûr közepén, a senki földjén kiépítve a mobiltelefon >hálózat?
Lehet, hogy a cucc úgy néz ki, mint egy mobiltelefon (vagy nem volt a bácsinak fantáziája, vagy úgy vélte, hogy bevált design-on nem érdemes változtatni, bisztoss a jövõben is ilyet használnak majd), de vsz. más technológiát használ az adattovábbításra, pl. a katonai hálózatot.
>4. Hogy lehet, hogy ellenõrzés nélkül üzengethet a srácnak? (Hadititkok >nincsenek addigra?)
Nyilván cenzúrázzák az üzeneteket, de ez a háttérben történik, neked nem mutatják.
>5. Hogy találták ki ezt a hülye "ûrlényektõl elloptuk a technológiájukat"->sztorit? Hova lettek az ûrlények, miért jönnek vissza?
Nem mindegy? Vannak ûrlények és kész, és az emberiség már csak olyan, hogy a szembejövõ ûrlényeket ki kell irtani, és el kell venni tõlük a technológiájukat. Lásd: az össz-sci-fi irodalom kb. 20 %-a.
>6. Miért kell keresni az ûrlényeket egyáltalán? Pláne pár mechával az >ismeretlenben!
Lásd fentebb, vagy pl. Enders Game.
>7. Miért nem rendes hosszúságú e-maileket küldenek egymásnak, miért >csak rövid sms-eket?
-Harc közben nincs idõ esszéket írni :)
-160 karakterben nehezebb hadititkokat kiadni :)
>8. A lánynak nincs senkije, de a srác miért emlékezik a lányra (és várja >õt) éveken át, amikor nem is beszélhetnek, nem is láthatják egymást? Jó, >ebbe bele lehet kötni, de ez is eléggé csökkenti a hihetõséget azért. Ilyen >mérvû ragaszkodás nincs! Pláne hogy nem is tudjuk biztosan, hogy elõtte >nagyon együtt lettek volna. (Ha meg a srácnak van közben nõje, akkor >elveszik az a kevés lényege is az egésznek, ami van neki.)
Hát itt már ingoványosabb alattam a talaj :D, de lásd az össz-romatikus irodalom kb. 70 %-a, vagy "A Romantikus Írók és Fogorvosok világszervezetének ajánlása szerint ilyen mértékû ragaszkodás VAN!" :)

Tehát a Hoshi no koe befogadhatóságát, élvezhetõségét az is befolyásolhatja -azon túl, hogy a fõ-, úgymond romantikus témára rá tudsz-e hangolódni-, hogy ezeket ez utalásokat felismered-e, és kiváltják-e a megfelelõ reakciót az agyadban. Vagy másképpen, ez a rövidfilm sokban támaszkodik bizonyos kulturális alapértelmezésekre, és a tetszés-nem tetszés kérdése azon múlik, hogy ezeket az alapértelmezéseket ismered-e.

Vagy mi.
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyoRamiz, ha megengeded, szeretém megvédeni a HnK-t.
(Megkérjük Istent, hogy most nézzen félre egy pillantra és ne bántsa a cicalányokat...)
Ezért járok erre a fórumra: itt lehet emberi hangnemmel találkozni, nem úgy, mint a családomban vagy a médiában. :thx:

>1. Miért gyerekek vezetik a baromi drága ûrrepülõ robotokat?
Mert nekik még nincsenek kialakulva a reflexeik, mint a felnõtteknek, könnyebben össze tudnak olvadni a robot kifinomult irányítórendszerével.
Lásd: NGE.

Nem fogadom el a választ: az NGE-ben azért gyerekek kellettek, mert szociálisan kevéssé kötõdnek (szülõkhöz már nem, barátokhoz még nem (mondjuk ez szerintem hülyeség), és azok a gyerekek speciálisan elhidegültek voltak a világtól (múltjukból adódóan)), márpedig ez a szociális elhidegültség erõssé teszi az EVA AT-mezejét. A HnK-ben ilyesmi nincs megemlítve, és egyébként sem mûködne, mert a lány szociálisan egyáltalán nem elhidegült, sõt, pont fordítva: iszonyatosan ragaszkodik a fiúhoz. (Ugyan a Földön nem kapálózik az indulás ellen, de mikor kint van, rájön, hogy hiányzik neki stb.stb.), úgyhogy gyenge AT-mezeje lenne.

>2. Miért kijelölik azt a kevés pilótát, akire szükség van, miért nem õk jelentkezhetnek?
Mert csak õk alkalmasak, lásd NGE.

Lásd NGE: oké, akkor nézem az NGE-t, mert ott (ennek) legalább volt értelme. Itt azonban kiderül, hogy a jó tanulmányi eredmény és a testnevelés osztályzat döntött. Na most az elég sok gyereknek sikerül... csak jelentkezik valaki! És ha már kijelölnek, fiúkat kéne, akik jobban bírják az egyedüllétet általában, kevésbé hajlamosak a pánikra és jobban értenek a technikai berendezésekhez.

>3. Miért van az ûr közepén, a senki földjén kiépítve a mobiltelefon hálózat?
Lehet, hogy a cucc úgy néz ki, mint egy mobiltelefon (vagy nem volt a bácsinak fantáziája, vagy úgy vélte, hogy bevált design-on nem érdemes változtatni, bisztoss a jövõben is ilyet használnak majd), de vsz. más technológiát használ az adattovábbításra, pl. a katonai hálózatot.

Ez jogos. De azért ez is egy apróság, ami illúzióromboló és zavaró (számomra). Nem lett volna nagy meló tervezni egy másfajta üzenettovábbító cuccot. Egyébként is logikusabb lett volna, ha az ûrhajót használja ehhez. Ezt a fickót egyszerûen csak nem érdekelte ez az oldala a sztorinak.

>4. Hogy lehet, hogy ellenõrzés nélkül üzengethet a srácnak? (Hadititkok nincsenek addigra?)
Nyilván cenzúrázzák az üzeneteket, de ez a háttérben történik, neked nem mutatják.

Jogos. Bár a mobil rögtön mutatja, hogy "Küldés...".

>5. Hogy találták ki ezt a hülye "ûrlényektõl elloptuk a technológiájukat"->sztorit? Hova lettek az ûrlények, miért jönnek vissza?
Nem mindegy? Vannak ûrlények és kész, és az emberiség már csak olyan, hogy a szembejövõ ûrlényeket ki kell irtani, és el kell venni tõlük a technológiájukat. Lásd: az össz-sci-fi irodalom kb. 20 %-a.

Ezt egyenesen kikérem magamnak! :D Nem mindegy! Ponyva-sci-fit meg amúgy sem szoktam olvasni. Lemnél, Asimovnál, Bradburynél szokott értelme lenni a hasonlóan nagy volumenû dolgoknak.

QuoteTehát a Hoshi no koe befogadhatóságát, élvezhetõségét az is befolyásolhatja - azon túl, hogy a fõ-, úgymond romantikus témára rá tudsz-e hangolódni -, hogy ezeket ez utalásokat felismered-e, és kiváltják-e a megfelelõ reakciót az agyadban.
Szerintem csak a kivastagított rész számít a készítõ szerint. Az utalások szerintem nem utalások, hanem elvarratlan szálak, amin függnie kellene az egész cselekménynek. Még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy lenyúljon egy sztorit vagy magyarázatot valahonnan! Ha a megfelelõ reakció a düh, értetlenség, unalom és idegesség, akkor kiváltották a megfelelõ ingert az agyamban. :D A romantikus szálat pedig, beismerem, nem tudtam befogadni, pedig alapvetõen nem vagyok rá allergiás. De az is olyan elnagyolt, vázlatos és elsietett volt, hogy a legkevésbé sem tudtam beleélni magam (gyakorlatilag nem tudtam elhinni, hogy a lány tényleg szereti a fiút, és nem csak unalmában írogat; a fiú pedig úgy gondolom, rég elfeledkezett a lányról, és csak egy-egy sms miatt jut néha eszébe).

kikuchiyo

Úgy látszik, nem tudtalak meggyõzni. :(

Én semmi ilyet ("düh, értetlenség, unalom és idegesség") nem éreztem, amikor néztem, sõt, kifejezetten jónak találtam a film tudományos-technikai-"racionális" oldalát elsõ közelítésben, talán csak azért, mert "végre egy anime/film/akármi, ahol a fénysebesség véges és erre a tényre értelmesen is építenek" - fi**usként erre kényes vagyok ugyanis...

De azt belátom, hogy az egyik embernek nem feltétlenül tetszik az, ami a másiknak igen, én például a sokak által istenített KGNE-vel és Saikano-val voltam úgy, hogy "STFU&plsdiekthx", a nagy átélés helyett.
Failure is the default option

NRG

Huhh..
Most értem a Berserk végére azthiszem egy darabig felhagyok az anime nézéssel...
Szerintem jobb ha nem szól hozzám senki egy ideig  :eeek:

Hátha segít valamit hogy ezt most leírom itt...
Amúgy van olyan akinek ez tetszett??? Vannak ennél kiégetõbb animék is? Szerencsére eddig még nem láttam de jólenne ha mondanátok párat mert nemszeretnék még egy ilyenbe belefutni.

Rounin

Quote from: NRGHuhh..
Most értem a Berserk végére azthiszem egy darabig felhagyok az anime nézéssel...

Amúgy van olyan akinek ez tetszett??? Vannak ennél kiégetõbb animék is? Szerencsére eddig még nem láttam de jólenne ha mondanátok párat mert nemszeretnék még egy ilyenbe belefutni.

Nézd, a maga nemében bármely romantikus dráma van ilyen kiégetõ. Van akinek a Berserknél sokkalta szörnyûbb a Kimi ga.. (én még nem láttam, hangsúly a mégen ;>)

Másodsorban a mangához képest az anime kutyafüle ;> (Vol.16 rulz!)

roderick

Quote from: NRGHátha segít valamit hogy ezt most leírom itt...

Szerintem van pár kiégetöbb anime (legalábbis számomra pl. a Boogiepop, Tehxnolyze, emg Wolf's Rain is mélyebb nyomott hagyott), de elég obligáét reagálás erre, hogy van ugye a Berserk manga... ami minden téren 100x-osa az animének (jóban és "rosszban" egyaránt)

Ramiz

Szerintem a Boogiepop nem ennyire nyomasztó utólag, csak amíg nézi az ember. Szóval nem annyira "kiégetõ". A Wolf's Rain inkább olyan, bár nekem úgy tûnt, hogy csak olyannak van szánva (nekem pl nem ütött be). A Jin-Roh viszont nagyon "ütõs".

sirtomi

Quote from: NRGHuhh..

Hasonló érzések fogtak el az anime után, most szerzem be a mangát. De ettõl függetlenül szeretem ezt az animet :)

Edit: Kb 2-3 hétig nem néztem animet a Berserk után, pedig idõm lett volna. Közvetlenül az utolsó rész után meg hát elég szar lelki állapotba voltam, meg dühös voltam a vége miatt :) szerintem nagyon gonosz volt.

Rune

Szerintem is érdemes belnézni a Berserk mangába. Én még mindig olvasom :jee:
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

Necrid^

szvsz a manga jóbban sikerült mint az anime..ti hogy gondoljátok?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Ramiz

1000x letárgyalt téma. :D Egyébként a mangában szerintem egyedül a gyerekkori rész túl hosszú, viszont amúgy nagyon jó, egyedi, hangulatos, ami az animében nem igazán sikerült.