Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Necrid^

Quote from: DreamcleaverAzt leszámítva, hogy nagyon rövid és az utolsó rész össze lett csapva nagyon jó kis folytatás. A karakter design nekem nagyon bejött, az akció jelenetek meg igen látványosak. Kellõ mennyiságû poén adagolva, mi kell még? :)

Ja, aki nem szereti a hidegvérû szexi kínai bérgyilkoscsajszikat, az ne nézze meg. :D
Az tény hogy jól lett befejezve de engem naon idegesitett hogy olyan könnyen [COLOR="White"]halt meg a 2 kinai csaj (már nem is emlékszem a nevükre)[/COLOR]
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Dreamcleaver

Quote from: NecridAz tény hogy jól lett befejezve de engem naon idegesitett hogy olyan könnyen [COLOR="White"]halt meg a 2 kinai csaj (már nem is emlékszem a nevükre)[/COLOR]

Igen én is ezt mondom. Az uccsó részbe nagyon sok minden belesûrítettek, a végsõ csata meg nevetséges volt: Sagara hirtelen megtanulta használni a Lambda Drive-ot és simán lenyomot 5 Lambdás Wraithet. Simán csinálhatták volna 24-26 részesre. A Chidori száll is mehetett volna jobban, több romantika meg minden. Nem értem, kétlem, hogy pénz ne lett volna rá, meg gondolom rengeteg fan is van Japánban, szóval üzletileg is megérte volna.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Alkyra

Quote from: GrovenElértem a Shuffle végére, és..... :whoah:
A tipikus alaphelyzetek egyikének 1 remek variációját láthattam. Azt azért nem mondanám , h variáció 1 témára, mert önmagában egyedi megoldásokkal szolgált. Többször kerestem az állam, h a tetõpontjához érkezett helyzetet, h a fenébe voltak képesek még továbbfokozni. Bizonyos karakterek annyira finoman lettek kidolgozva, h nem csodálkoznék, ha létezne 1 valós személy, akirõl mintázták 1iket másikat. A képet  az teszi teljessé,h az adott részek hangulatához hozzáillõ zenéket tettek.
Osztályozni sose szoktam az animeket. De 1 tuti. Bekerült a top kedvenceim közé.

:tezsvir:

Moha

Nos, a véleményem eléggé vegyes. A történet és a karakterek nem voltak rosszak, de az animáció minõsége lehetne jobb. Néhány helyen pl elég gyenge lett a szájmozgás. A zene olyan átlagos.
Hmmm... összességében erõs közepes. Aki szereti a romantikus történeteket, az egyszer megnézheti.

Többet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki. :)

Manu

Quote from: kikuchiyoEdit: remélem, a februárban induló Ergo Proxy nem ilyen lesz...

Te már ilyenekt tudsz, és csak most szólsz???!!!:eek: :ejnye:

Paradise Kiss: Hát sajátos, érdekes, így az elsõ pár epizód után még nem sokat mutat, mindenestre nem tettem félre egybõl, és ez már jelent valamit...

Eureka Seven ep. 1.: Klaszikus mechás cuccnak tûnik, lehet belõle még NGE klón, de valami jó is, a rajzolás elsõrangú !!!

Kvikveg

FF VII - Advent Children
Elore bocsatom, hogy ebbol a temabol eddig meg csak a masik, regi filmet lattam moziban, es annak a torteneti debilsege sikitasra kesztetett, kinezetre/technikara viszont igeretes volt. Nos erre a megjegyzeseim: nem sokat ertettem, mert nem ismerem a hattertortenetet. A szereplok szaja kicsit furcsa volt... Es ignoring the laws of physics, de erosen. De azert kivancsi lettem.
Paran irtatok, hogy elozetes elokeszuletek nelkul is elvezheto, de szerintem nem. Foleg akkor lepodtem meg, amikor egyszercsak 10 karakter jelent meg, akiket a "regi jo ismerosok" szindromaval kellett volna neznem, de hat... ize... szoval csak neztem ki a fejembol. Meg Cloud tiprodasat sem tudja az ertekelni, akinek goze nincs arrol, hogy mi is tortent.

Kinezetre: a szemeik teljesen valoszinutlen szinekben pompaztak, az alakok kicsit furcsan neztek ki - karok-labak valahogy gumiszeruek voltak (foleg 1-2 gyereknel bukott ki), illetve gyonyoru egyenfogsora volt mindegyiknek. Azert egy protezist legalabb megnezhettek volna. :lul:
A harci jelenetek /szerintem/ otletesek voltak, fizika torvenyeinek semmibeveteletol eltekintve. :lul:
A tortenetre mar tobb penzt aldoztak, mint az elozo esetben, de meg van javitanivalo rajta. Bar akik ismerik ezt a vilagot biztos jobban vettek a kanyarokat. :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Dreamcleaver

Na én is belekezdtem. Jó kis romantikus-iskolás sztorinak tûnik elsõre. Szerintme pont most jön majd a mindenki által emlegetett fordulat...
De azért nem százas a sorozat.
1. Ezen tényleg nagyon látszik, hogy hentai játék alapján készült. Egyrészt utalások is vannak rá. Másrészt normális körülmények között miért szeretne bele minden csaj egy olyan közönséges, jellemtelen, döntésképtelen csávóba, mint Rin-kun. Ez nagyon idegesító, minden csaj egyetlen gondolata Rin-kun, és én rohadtul nem tudom megérteni miért. Pl mikor Rin elmegy a démonvilágba, hogy lássa Rim-et (amire amúgy rá kellet beszélni, mert egyedül nem jött volna rá, hogy látni akrja)..mindenki vele megy, de nem azért, mert õk akarják látni Rim-et, hanem mert Rin alarja és ezzel boldog lesz, és azáltal, hogy Rin bolgog õk is azok...jesszusom. Másik ilyen helyzet, mikor Rin-t rébeszélik, hogy ugyan vigye már el randizni Asa-sempait (ezt se tette volna meg magától), aki amúgy a legszimpibb karakter az egész animban, erre elmennek, de úgy viselkedik, mint ha nem lenne ki a négy kereke, felviszi Asa-t a kerékre, hogy vallomást tegyen, de ott nyomizik. Asa pedig még nem is nehéz eset, nyíltan kimutatja érzéseit Rin felé. Erre a végén meg tök parasztul viselkedik (mellesleg Asa ezek után sem bolondul ki belõle). Rin tényleg hivatalosan megdöntötte a legidiótább shoujo anime férfi fõszereplõ rekordot nálam.
2. Kaede-chan karakteren valami iszonyat eltúlzott. Azért él, hogy Rin-kunt szolgálja. Napi 24 órából kb 20-ban arról gondolkozik, hogy mit fõzzön Rin-kunnak. Kb minden második mondata valami ilyesmi: "Kész az ebéd Rin. Kérsz teát Rin? Éhes vagy Rin?" Baromira fel tudja ba**ni az agyamat. Már pszichológiai eset. He Rin azt mondja, hogy nem kell mindne reggel hajnalban kellnie és fõznie, akkor Kaede ezt úgy fogja fel, hogy Rin nem elégedett a szolgálataival és nem kedveli õt...oké nekem ez sok.
3. Sia-chan és Nerine-chan szerelmi szála meg tipikus. 8 éve láttam és olyan kedves volt velem, örökké õt fogom szeretni...lapozzunk

Mindezek ellenétre nézhetõ az anime. Fõleg Asa-sempai, a tanárnõ, Primula, Kareha-chan és az energetikus kismellû csajszi (nem jut eszembe a neve) miatt. A mellék karakterek felhozatala igen jó. Va begy két mellékszál is Sai és Nerine multjával kapcsolatban is, ami érdekes. Kaede idegöszeomlása istartogat még meglepetéseket, szóval lehet még átlagosnál jobb anime is belõle a végére. :)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Dreamcleaver

Quote from: KvikvegFF VII - Advent Children
A tortenetre mar tobb penzt aldoztak, mint az elozo esetben, de meg van javitanivalo rajta. Bar akik ismerik ezt a vilagot biztos jobban vettek a kanyarokat. :)

Ennek legalább van valami köze a Final Fantasy világához, nem úgy, mint az elõzõ résznek. :)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

kikuchiyo

Quote from: ManuTe már ilyenekt tudsz, és csak most szólsz???!!!:eek: :ejnye:

Feb. 25. (japán idõ szerint) este 7 órakor lesz az elsõ rész premierje (HDTV-ben  és 5.1 hanggal), ezt már régóta lehet tudni.

Ennyit lehet eddig elérni.
Failure is the default option

Prof. William

"fõszereplõ  Már pszichológiai eset. He Rin azt mondja, hogy nem kell mindne reggel hajnalban kellnie és fõznie, akkor Kaede ezt úgy fogja fel, hogy Rin nem elégedett a szolgálataival és nem kedveli õt..."

Minimális Alig Spoiler

Kaede tényleg pszihológiai eset. Poén nélkül. Majd rájösssz...

Spoiler end.

Alkyra

Quote from: DreamcleaverMindezek ellenétre nézhetõ az anime. Fõleg Asa-sempai, a tanárnõ, Primula, Kareha-chan és az energetikus kismellû csajszi (nem jut eszembe a neve) miatt.

Õ kedvenc karim, Mayumi-chan.:) (lesz még egy érdekes jelenete az anim végén.^^)

Feldin

Quote from: AlkyraÕ kedvenc karim, Mayumi-chan.:) (lesz még egy érdekes jelenete az anim végén.^^)
Aláírásod mibõl van?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Manitu

Quote from: FeldinAláírásod mibõl van?
Fate/Stay Night


Fazék

2x2 OVA

pár külföldi ajánló után jobbra számítottam. szinte semmi sem történt benne, mondhatni unalmas volt. szóval nem különösebben ajánlanám senki ismerõsömnek. ugyanakkor nyugodt, békés is volt, és aranyos "robotlány" volt a fõszereplõ. azért van idézõjelben, mert ugyan robot, de ennyi erõvel lehetett volna bármilyen sima emberi lény is. emberként néz ki, aranyosan viselkedik, stb. hát tényleg nem sok mesélnivalóm van errõl az anime-rõl... :) ilyen elég fura jövõben játszódik. enyhén szólva is optimista világkép van benne, egy durva 10-20 méteres vízszintemelkedés utáni világhoz képest... de hát így legyen :) tetszene a gondtalan életük :) szóval erõsen érzõdik, hogy a manga kedvelõinek próbáltak összedobni valamit, de ez így a manga nélkül nem igazán állja meg a helyét, azt meg ez után nem nagyon van kedvem elolvasni.

uff.

Feldin

Quote from: ManituFate/Stay Night
azt befejezték már?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Manitu

Quote from: Feldinazt befejezték már?
Nem, csak most kezdték. Click


Dreamcleaver

A befejezés sokkal jobb lett mint vártam. Nem lett annyira sötét, mint egyes posztok alapján vártam. Kaede is viszonylag renbe jött, és kedvencem, Asa-sempai is boldog. Kár, hogy Rin-kun még mindig egy orbitális p*cs, de hát ez van. :) Persze ennek is olyan vége volt, hogy gyak nem volt vége, mert [COLOR="White"]még mindig mindegyik csak Rin-kunre hajt.[/COLOR]

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

Azért nem volt semmi az amit Asa megmentése érdekében csinált...

sirtomi

#5718
Quote from: RamizPedig a Texhnolyze-ba nem érdemes sok szünetet tartani, mert nehezen lesz érthetõ a millió kis utalás. Vagy meg kell nézni még egyszer. De jó, hogy egyre többen megismerik ezt a zseniális animét. :cool:
Tényleg nagyon jó! Kb a felénél tartok, megpróbálom a héten befejezni.


Kuro_Tenshi: X Tv -t kell megnézni, az sokkal jobb. Nekem nem tûnt elnyújtottnak, szerintem pont jó volt.

NLZ

Texhnolyze -nak azért mélyebb tartalma van szerintem, mint a X-Tv -nek. [COLOR="white"]Utóbbiban az egyedüli értelmes szerintem a "miért nem ölhetünk embereket" kérdésre adott válasz. :)[/COLOR]
[reserved]

sirtomi

Quote from: NLZTexhnolyze -nak azért mélyebb tartalma van szerintem, mint a X-Tv -nek. [COLOR="white"]Utóbbiban az egyedüli értelmes szerintem a "miért nem ölhetünk embereket" kérdésre adott válasz. :)[/COLOR]
Asszem félreérthetõ lett a postom, sorry! Mindjárt javítom, csak nem volt kedven másolgatni több idézetet.

Dreamcleaver

Quote from: Prof. WilliamAzért nem volt semmi az amit Asa megmentése érdekében csinált...

Ugyan már, azt bármelyikünk akármikor megtenné egy kedves kiscsaj kedvéért nem? :hahaha: :hahaha: :hahaha:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

Hm.... belegondolva... én megtettem volna a bnõmért az biztos...

SaiyaGin

Most már értem, hogy miért mondta Bonci egyszer, hogy a sorozatban a fiúk 95%-a perverz idióta! :uzi:
Harima és Hanai eléggé emlékeztetnek a Sousuke-Tsubaki kettõsre a Fumoffuból.

Manitu

Quote from: SaiyaGinMost már értem, hogy miért mondta Bonci egyszer, hogy a sorozatban a fiúk 95%-a perverz idióta! :uzi:
Öööö... Ki az az 5% aki nem :confused: :D


SaiyaGin

Quote from: ManituÖööö... Ki az az 5% aki nem :confused: :D

Az általam látott részekben Tennouji nem tûnt annak.:hahaha:

Bandita ^^

#5726
Nos ez nem egy mai darab, ha jól számolom 19 éves...
Az elsõ 3 részt kutya nehéz volt végigszenvedni: át kellett kalibrálnom az érzékeimet a minõségibb anyag befogadására. A grafika nem  modern, de mai szemmel nézve is szép(nekem legalábbis), és miután beállt az ember endorfin-szintje, csupán mutáló bégetésre képes az ember némi vihogás közepette...:whoah:
[COLOR="White"]Akimi-san nagyon hasonlít Ranma-ra....[/COLOR] :3x3:
Remek anime... Még nem fejeztem be, de IMHO alapmû...
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Member

Quote from: Bandita ^^Nos ez nem egy mai darab, ha jól számolom 10 éves...
Az elsõ 3 részt kutya nehéz volt végigszenvedni: át kellett kalibrálnom az érzékeimet a minõségibb anyag befogadására. A grafika nem  modern, de mai szemmel nézve is szép(nekem legalábbis), és miután beállt az ember endorfin-szintje, csupán mutáló bégetésre képes az ember némi vihogás közepette...:whoah:
[COLOR="White"]Akimi-san nagyon hasonlít Ranma-ra....[/COLOR] :3x3:
Remek anime... Még nem fejeztem be, de IMHO alapmû...
Ha jól számolom, 19 éves, annyi, mint én. :)
Tipikus Rumiko hülyeség, melyben ugyanazok a karakterek vannak benne, csak más névvel. :D Na jó, ennyire nem siralmas a helyzet, de feltûnõen emlékeztet a két évvel késõbbi Ranmára. Attól függ, hogy melyiket láttad elõbb. Mondjuk a benne lévõ lábakat és hátsó fertájakat sztem képtelenség megszokni... Találtunk egy Pet Shop Boyzos AMV-t, na az nagyon betesz :rolleyes:.

Araki

Quote from: Bandita ^^Nos ez nem egy mai darab, ha jól számolom 10 éves...
Az elsõ 3 részt kutya nehéz volt végigszenvedni: át kellett kalibrálnom az érzékeimet a minõségibb anyag befogadására. A grafika nem  modern, de mai szemmel nézve is szép(nekem legalábbis), és miután beállt az ember endorfin-szintje, csupán mutáló bégetésre képes az ember némi vihogás közepette...:whoah:
[COLOR="White"]Akimi-san nagyon hasonlít Ranma-ra....[/COLOR] :3x3:
Remek anime... Még nem fejeztem be, de IMHO alapmû...
Jó ezt olvasni, mert már agyaltam rajta, hogy megnézzem-e. (csak a mangát olvastam, de az alapján bejött). Én is Rumiko Takahashi fan vagyok, ámbár az Inuyashán alszok, az Urusei Yatsura lefáraszt, de a Ranma isteni anime és éveken keresztül favoritom volt (csak az FMA "gyõzte" le. Érdekes váltás :rolleyes: )

Lt. Simoan Blarke

FMA 1-6
elölrõl kezdtem és hozzánéztem még 3 részt.
elsõ észrevétel: a jelenben kezd és jóóóóóó hosszú idõre visszaugrik a múltba. ezis.
második észrevétel: engem még nem fog meg a sztori.
harmadik észrevétel: Roze RULEZ :D
negyedik észrevétel: minden rész végén egy kawaii kislány integet a szereplõk után...
lehet, hogy lesz jobb... illetve AJÁNLOM NEKI.
költõi kérdés: 11-es FMA lejátszható formában miért nincs fent ftpn? :o most néztem... :|
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster