Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Member

Quote from: blarkeFMA 1-6
elölrõl kezdtem és hozzánéztem még 3 részt.
elsõ észrevétel: a jelenben kezd és jóóóóóó hosszú idõre visszaugrik a múltba. ezis.
második észrevétel: engem még nem fog meg a sztori.
harmadik észrevétel: Roze RULEZ :D
negyedik észrevétel: minden rész végén egy kawaii kislány integet a szereplõk után...
lehet, hogy lesz jobb... illetve AJÁNLOM NEKI.
költõi kérdés: 11-es FMA lejátszható formában miért nincs fent ftpn? :o most néztem... :|
ODAADJAM? :D
1. Majd visszatérnek. Kellett a nyál :(.
2. Majd késõbb. (A 7. befejezése érdekes hangulatváltás)
3. :D :D :D :tezsvir:
4. Majd elfogynak.
A 11. rész asszem SZ@R. Mégsem adom oda.

Bandita ^^

Quote from: ArakiJó ezt olvasni, mert már agyaltam rajta, hogy megnézzem-e. (csak a mangát olvastam, de az alapján bejött). Én is Rumiko Takahashi fan vagyok, ámbár az Inuyashán alszok, az Urusei Yatsura lefáraszt, de a Ranma isteni anime és éveken keresztül favoritom volt (csak az FMA "gyõzte" le. Érdekes váltás :rolleyes: )

:whoah: :tezsvir: :whoah:  Ami jo, az jo... :lazza:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Lazzaret

Most néztem végig a Sousei no Aquariont. Végre befejezte a mahou a feliratott hozzá. Nagyon jó lett, nekem tetszet. Misztikus mechás akció film amit egyszer biztos hogy érdemes megnézni. A story nagyon tetszet igazi japán stílusu végjátékkal( happy end de mégsem). A karakterek jellemrajza nagyon jól el lett találva. A misztikumos részek is nagyon jók. Egy csep romantikus szállal megfûzerezve pont ahoyg szeretem. A grafika számitógépes animáció és sima rajzolt grafika végig. Egész jól kiegészítve egymást. Néhol a karakterek rajza elmosott és nem tetszett. Összességében nagyon jó anime. A 26 rész nagyon izgalmas és fordulatos. A storyol nem írok semmit met csak lelõném az egészet akit érdekel a story az a http://www.mahou.org -on megtalálja.

Sztem egész jó kis anime. 10/8


www.arkangyalok.uw.hu

zolan43

#5733
Ûberbrutál ez a sorozatindító rész, a manga elsõ kötetének lényegi részét belesûrítették. ([COLOR="LemonChiffon"]a vámpírpárocskát és Itegral visszaemlékezését kihagyták[/COLOR])

Cobra

Annyit írtátom a 3x3 Eyes-t, hogy most én is megnéztem. Meglepõen jó volt, azt leszámítva, hogy egyértelmûen csak 1-2 részletet ragadtak ki a mangából, ezért befejezve sincs rendesen. Teljesen másmilyen, mint amilyennek elképzeltem a leírások alapján, de pozitív irányban. A véres jelenetek szerencsére egyáltalán nincsenek eltúlozva, és csak szükséges mennyiségben lettek berakva. Figyelembe véve az évjáratát és hogy valószínûleg csak kedvicsinálónak készítették a magához, nyugodtan megadható neki a 8/10. Ha folytatták volna, akkor meglett volna a 9,5/10 is.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Yakumo

Quote from: CobraAnnyit írtátom a 3x3 Eyes-t, hogy most én is megnéztem. Meglepõen jó volt, azt leszámítva, hogy egyértelmûen csak 1-2 részletet ragadtak ki a mangából, ezért befejezve sincs rendesen. Teljesen másmilyen, mint amilyennek elképzeltem a leírások alapján, de pozitív irányban. A véres jelenetek szerencsére egyáltalán nincsenek eltúlozva, és csak szükséges mennyiségben lettek berakva. Figyelembe véve az évjáratát és hogy valószínûleg csak kedvicsinálónak készítették a magához, nyugodtan megadható neki a 8/10. Ha folytatták volna, akkor meglett volna a 9,5/10 is.
:hail: (ezt sosem hagyom ki:D) :tezsvir:

kikuchiyo

Ez a Mushishi egyre jobban tetszik.
Valahogy minden rész olyan békés és megnyugtató.

Kis túlzással az egyetlen nézhetõ sorozat az elmúlt fél év termésébõl.
Failure is the default option

SaiyaGin

Excel Saga 20

Pedro és Nabeshin még mindig rulz. :lazza:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: SaiyaGinExcel Saga 20

Pedro és Nabeshin még mindig rulz. :lazza:
:hail::tezsvir: :D

FMA 7-10
eddig még MINDIG nem tudott megfogni. tudatom homályában egyre többször bukkan fel egy név: 'Slayers'...
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Necrid^

#5739
Nagyon Durva.. mintha szepp lenne a rajzolás.. van vkinek infoja hogy hányrészes lesz az ova?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Member

#5740
Quote from: blarke:hail::tezsvir: :D

FMA 7-10
eddig még MINDIG nem tudott megfogni. tudatom homályában egyre többször bukkan fel egy név: 'Slayers'...
Ajjaj... Viharfelhõk közelednek...
Ha a Created Human környéke (19-21) sem hat meg, akkor GAME OVER...
EDIT: Ez az igazi drámai pont, a "befejezés" elõtt nemigen lesz hasonló (esetleg a 25, de lehet hogy csak mert [COLOR="PaleTurquoise"]a kedvenc karimat kinyírják[/COLOR])

Araki

Quote from: blarke:hail::tezsvir: :D

FMA 7-10
eddig még MINDIG nem tudott megfogni. tudatom homályában egyre többször bukkan fel egy név: 'Slayers'...
Hidd el, Blarke, Envy még fog egy pár gyönyörrel teli (vagy inkább bosszúságos) percet okozni... Membernek igaza van, a Created Human(21.) az elsõ igazán szórakoztató rész. Bár nem tudom, mit vársz el ettõl az animétõl, õszintén szólva én undorral kezdtem neki (a grafika miatt) és látod, ez lett belõle...

SaiyaGin

School Rumble 22
Lala eddig se volt szimpi, és most se kedveltem meg...
Ez a verseny nagyon ott volt! :lazza:

Próféta

#5743
Bár az egész sorozat valami felfoghatatlanul hosszú (jóvanna, nem mindenki néz Detective Conan-t, nekem ez a 74 rész is sok), úgy érzem, 25 rész elég arra, hogy valami terjedelmesebbet írjak róla, fõleg, hogy nem úgy vettem észre, mintha állandóan errõl ömlengene a fórum közönsége; remélem még relatíve ismeretlen.

Tehát: a Monster címû krimi, a sorozat harmada alapján.

Semmi köze nincs az azonos címû Oscar-díjas élõszereplõs filmhez, hasonlít viszont a Harrison Ford-féle Fugitive-re, de arra is csak az elje miatt. Az elsõ részben azt hiszi az ember, hogy rajzolt Vészhelyzetet (avagy Scwarzwaldklinik-et) fog látni: jó doktor bácsi, sunyi doktor bácsi, szimpatikus páciens, síró rokon. Mindez azonban csak a sorozat rajtjának ágyaz meg (képzavar, tudom), ugyanis a fõhõs, a nyugat-német (illetve a késõbbiekben már egyesült német) földön karriert építõ japán orvos lába alól hamarosan kimozdul a talaj: gyilkossággal gyanúsítják, üldözi a rendõrség (különösen a Bundeskriminalamt egyik buzgó tisztje); inkognitóban, borostásan járja az országot, miközben magán kívül másokra is vigyáznia kell; megélhetésért és rejtegetésért gyógyít; belekeveredik bûnszövetkezetek, fasiszta mozgalmak, katonai szervezetek hatalomért folytatott piszkos játékaiba; a legváratlanabb helyekrõl szerez ellenségeket és szövetségeseket; és mindeközben igazán csak õ tudja, hogy ki a felelõs mindezért, ki a rejtélyes fõgonosz, mire is képes a Gonosz.

Sajnos számos jelenetben ismétlõdõ elemek bukkanak fel. A kissrác mindig labdával a kezében szerepel, Hecker mindig simlis, Tenma Kenzou nem csak a páciensei testét gyógyítja meg hanem a lekükre is hat, stb. Ezeket a hiányosságokat azért emlegetem fel, mert megszámlálható mennyiségben vannak. A sorozat legnagyobb részét ugyanakkor feszültség és izgalom tölti ki, és gyakorlatilag semmi sem az, aminek látszik. Pár másodperc alatt 180 fokos fordulatot tud venni az epizód, de néha akár a sorozat története; nem egyszer alaposan meg van vezetve a nézõ. Azt a klasszikus, elcsépelt, ám általam nagyon kedvelt történetszövési stílust követik, amelyet pl. a jobbak közül Neil Gaiman is szeret, de animében sem ritka; amelyben kezdetben jelentéktelennek gondolt részletek, felesleges cselekményelemek, háttérszereplõk, töltelékrészek kerülnek 10-15 epizóddal késõbb ismét elõ, hogy kiderüljön róluk: központiak a sorozat története szempontjából, és a korábbi megjelenésük egy új, magasabb szintû értelmezés révén igencsak fajsúlyos lesz... értitek, ugye?

Amirõl még szólni kell: a fõgonosz/fõellenség/nemezis/... figura. Személyes megjelenés nélkül, az "árnyékával" is meg tud borzongatni. Nagy örömömre nem sikerült semmilyen skatulyába beszorítani. Nem rúgkapál, nem dühös, nincsenek kirohanásai, nem bosszuálló, nincsenek kicsinyes érzelmei, nem csúnya, nem rossz, nem buta, nem önzõ, nem alacsonyabbrendû, nem pénzéhes, nem õrült. A fõhõs intelligens, mûvelt, okos, a földi kísértések felett áll, jóképû, kedves, udvarias, helyes, és szörnyeteg. Afféle embertestbe zárt istenség, aki játszik velünk, kiváncsi ránk. Minden aspektusunkra.

Eleget írtam, így is elfoglalom a fél fórumot. Hogy lesz ekkora esszékbõl 1000 post? :D Szóval akit nem sikerült elriasztani, az jöjjön és nézze!

  • Más
Hagaren: sejtettem, hogy Blarke-nak sem fog tetszeni az FMA, bár ennyire az elején nekem se tetszett. Membernek ne higgy :) a 19-20 nálam pont mélypontnak számít, Arakinak már inkább. Ha 26-ig eljutsz, és akkor se találod elviselhetõnek, akkor komolyan gondolom, el kell mennem a dokihoz. Sikerült megszeretnem valamit, ami rajtam kívül senkinek nem tetszik, csak néhány fanatikusnak, akik négyszer megnézik, avatart választanak hozzá, honlapot emelnek neki, stb. Szóval biztos velem van a baj. Lélekben végleg 15 éves maradok...
Amúgy kezdem diagnosztizálni a bajt. Én csak egyszer néztem meg, és épp ezért a sorozat vége (helyesebben utsó harmada) él még nagyon erõsen bennem, és annyira tetszett, hogy a korábbi részek minden rücskölését elhomályosította.. na mind, Blarke még1 esélyt azért adj neki, és szerezz be jó médialejátszókat (GSpot segít valamit?)...

Member

MÉLYPONT?! Pedig ott talán még történik is vmi és össze-vissza utalgatnak a 20 rész múlva megtörténõ dolgokra, hogy lehetõleg senki se értsen semmit. Mondjuk a mû-dráma nekem sem hiányzott... Ne Ed-re figyelj és nem lesz gond! (Szia, Akio-chan! :D)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: ProfetaMás

Hagaren: sejtettem, hogy Blarke-nak sem fog tetszeni az FMA, bár ennyire az elején nekem se tetszett. Membernek ne higgy :) a 19-20 nálam pont mélypontnak számít, Arakinak már inkább. Ha 26-ig eljutsz, és akkor se találod elviselhetõnek, akkor komolyan gondolom, el kell mennem a dokihoz. Sikerült megszeretnem valamit, ami rajtam kívül senkinek nem tetszik, csak néhány fanatikusnak, akik négyszer megnézik, avatart választanak hozzá, honlapot emelnek neki, stb. Szóval biztos velem van a baj. Lélekben végleg 15 éves maradok...
Amúgy kezdem diagnosztizálni a bajt. Én csak egyszer néztem meg, és épp ezért a sorozat vége (helyesebben utsó harmada) él még nagyon erõsen bennem, és annyira tetszett, hogy a korábbi részek minden rücskölését elhomályosította.. na mind, Blarke még1 esélyt azért adj neki, és szerezz be jó médialejátszókat (GSpot segít valamit?)...
nem. leszedtem az anbus verziókat, a KAA verziókat nem bírja, de ezeket lejátssza. és épp nézem. nem, nem tetszik, de ez még csak a 15. még mindig SLAYERS. túl nagyokat repkednek az idétlen csatákban (l. Flame Alch vs FM Alch párbaj). stb. Igen, veled van a baj :D na megyek tovább nézni. ma elmegyek 24ig kb. 4 órába pont belefér 8 rész:D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Member

Quote from: blarkenem. leszedtem az anbus verziókat, a KAA verziókat nem bírja, de ezeket lejátssza. és épp nézem. nem, nem tetszik, de ez még csak a 15. még mindig SLAYERS. túl nagyokat repkednek az idétlen csatákban (l. Flame Alch vs FM Alch párbaj). stb. Igen, veled van a baj :D na megyek tovább nézni. ma elmegyek 24ig kb. 4 órába pont belefér 8 rész:D
Az egy viccesnek szánt rész volt, haver... Elfen Lied vagy GitS szintû komolyságra ne számíts, néha még halálsikoly közepette is beugrik egy-egy karikatúra :D.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberAz egy viccesnek szánt rész volt, haver... Elfen Lied vagy GitS szintû komolyságra ne számíts, néha még halálsikoly közepette is beugrik egy-egy karikatúra :D.
mondom. Slayers. már azt se bírtam. mindegy, promises are to be kept, végignézem 26ig.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Member

Quote from: blarkemondom. Slayers. már azt se bírtam. mindegy, promises are to be kept, végignézem 26ig.
Mondjuk nekem a Slayers tetszett anno. :rolleyes: Minden vasárnap az ÖRTÍEL Klub mûsorán! Én is megtartanám az ígéretem, ha Didico nem dobálná el az EL DVD-t mindenkinek... Rajtunk kívül... Csak akadjon a mancsom közé!!! :grrr: :grrr:

Fazék

#5749
nem megyek a topic-jába, mert nem érzem hogy egy percnél is többet akarnék erre vesztegetni... kinézetre ha jók az emlékeim, akkor közelítettek a mangához, ami nem feltétlenül gond, egész korrekt volt, de ez az elsõ rész... hát valami siralmas, nem az a gond, hogy megpróbálták fölzárkóztatni az embereket, hanem ahogyan tették ezt. röhejesen szájbarágós és már-már nevetséges párbeszédek tömkelege, hatásvadászat ezerrel. ennél csak jobb rész jöhet. nem hiszem, hogy ne lehetett volna ezt normálisabban megoldani... rengeteg anime-ben van, hogy in medias res és majd szép lassan jól adagolt visszaemlékezésekkel rávezetik az embert, esetleg a múltban történtekre, de
1. sztem aki elõször találkozik, így a Hellsing-gel az garantáltan nem kap több kedvet a sorozat megtekintéséhez, mintha csak a közepébe vágtak volna
2. sztem ez a rész a Hellsing rajongók tetszését se nagyon nyerhette el...

valahol olvastam, hogy ugyanazok a szinkronok, de mintha sokkal erõtlenebbek lennének. a pap nevetése pl közelébe se ér a tv sorozatbelinek... na mindegy. megpróbálom ezt gyorsan elfelejteni

4/10 mert szépen nézett ki idõnként

szerk: hmm szóval ez még csak ilyen 0. rész volt. akkor csak annyit javaslok mindenkinek, hogy nagyívben kerülje el és kezdjen a rendes elsõ résszel majd! :)

Lt. Simoan Blarke

FMA... egészen a 31es részig.
a véleményem megmaradt. pl. tele van idétlen poénkodással, és a sztori se tetszik
a 25. részben, a halálos eset után, a temetésen én bizony röhögõgörcsöt kaptam. érzéketlen tahó, you could say...
összességében véve eddig nem jött be, tehát valószínûleg ezután se fog beütni. de mivel most van két szabad hetem, valószínûleg ma és holnap végig fogom nézni. végsõ értékelés majd akkor.

btw. Winry rulez :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Member

#5751
FAZÉK: Pedig a pap nevetése volt az egész Hellsing-ben a legjobb...
BLARKE: Azt mondjuk nem értem, hogy miért kaptál röhögõgörcsöt a temetésen. Én majdnem elbõgtem magam, fõleg mivel az epizód 3/4-éig nem számítottam rá... Ha most belegondolsz, hogy vki elvesztette a barátját, férjét, apját, segítõjét, kedvenc karakterét... Lehet, hogyha más hal meg (pl. Al :D), akkor nem lesz rám hatással, de ez... Ennél már csak az egyik Fushigi szereplõ halála tett be jobban, függetlenül attól, hogy magát a sorozatot utáltam. Ott még durvábban összerakták a sirató-részt...

EDIT: Mondjuk így kvittek vagyunk, én anno Lucy gyilkolásait röhögtem végig, annyira parodikus volt egy hegesztõmaszkos pucér leányka, aki a klón-szinten egyforma rendõrökbõl készít paradicsompürét. :)

Fazék

Quote from: MemberFAZÉK: Pedig a pap nevetése volt az egész Hellsing-ben a legjobb...
hehe :) ezt nem akartam én odaírni, örülök hogy más mondta ki :p

Araki

Quote from: ProfetaSikerült megszeretnem valamit, ami rajtam kívül senkinek nem tetszik, csak néhány fanatikusnak, akik négyszer megnézik, avatart választanak hozzá, honlapot emelnek neki, stb.
Jé, magamra ismertem a sorokban... :rolleyes:

Member

FAZÉK: Olyan gúnyos röhögést régen hallottam ([COLOR="PaleTurquoise"]Fõleg, hogy közben Vikihez odadobja Alu fejét [/COLOR]:)) Remélem, hogy az OVA-ban visszavág a Vatikán...
ENVY (:D): Te csak az imádottadhoz emeltél mindent, nem az FMA-hoz :rolleyes:.

Araki

Quote from: MemberENVY (:D): Te csak az imádottadhoz emeltél mindent, nem az FMA-hoz :rolleyes:.
Ez az új nevem?
Na és? Az is FMA. (vagy "Shaman King"?!:kabbea: )

Member

Quote from: ArakiEz az új nevem?
Na és? Az is FMA. (vagy "Shaman King"?!:kabbea: )
:hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberBLARKE: Azt mondjuk nem értem, hogy miért kaptál röhögõgörcsöt a temetésen. Én majdnem elbõgtem magam, fõleg mivel az epizód 3/4-éig nem számítottam rá... Ha most belegondolsz, hogy vki elvesztette a barátját, férjét, apját, segítõjét, kedvenc karakterét... Lehet, hogyha más hal meg (pl. Al :D), akkor nem lesz rám hatással, de ez... Ennél már csak az egyik Fushigi szereplõ halála tett be jobban, függetlenül attól, hogy magát a sorozatot utáltam. Ott még durvábban összerakták a sirató-részt...
egészen addig voltam "hm. lehet hogy mindjárt rosszkedvem lesz" fílingben, amíg a kiscsaj el nem kezdett kiabálni, hogy "Mama, ne hagyd, hogy eltemessék apát! így nem fog tudni dolgozni!" Ez olyan szinten ironikus volt, hogy onnantól kezdve nem tudtam komolyan venni :D

Quote from: MemberEDIT: Mondjuk így kvittek vagyunk, én anno Lucy gyilkolásait röhögtem végig, annyira parodikus volt egy hegesztõmaszkos pucér leányka, aki a klón-szinten egyforma rendõrökbõl készít paradicsompürét. :)
hagyjálmá, azon én is hülyére röhögtem magam:D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Member

Quote from: blarkeegészen addig voltam "hm. lehet hogy mindjárt rosszkedvem lesz" fílingben, amíg a kiscsaj el nem kezdett kiabálni, hogy "Mama, ne hagyd, hogy eltemessék apát! így nem fog tudni dolgozni!" Ez olyan szinten ironikus volt, hogy onnantól kezdve nem tudtam komolyan venni :D

hagyjálmá, azon én is hülyére röhögtem magam:D
Nemtom, sztem semmi irónia nem volt Elicia szavaiban... Sõt, talán még lehangolóbbá tette...
LUCY: Akkor mindketten betegek vagyunk :D. Meg Araki is... Ilyen jót még egy Golden Boy vagy hasonló hülyeségen sem kacarásztunk, annyira súlyos volt...

SaiyaGin

Excel Saga 21
:eek: ezt nem teljesen értem. Azt hittem, hogy[COLOR="White"]Ilpalazzo az ACROSS vezetõje és a két hû társán kívûl a szervezetnek nincs más tagja.[/COLOR] Ezek szerint tévedtem?:_piszka: