Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Lt. Simoan Blarke

Quote from: SaiyaGinExcel Saga 21
:eek: ezt nem teljesen értem. Azt hittem, hogy [COLOR="White"]Ilpalazzo az ACROSS vezetõje és a két hû társán kívûl a szervezetnek nincs más tagja.[/COLOR] Ezek szerint tévedtem?:_piszka:
hát, ha tékóverelni akarja valaki a világot, mindig talál követõket...

Member: tudom, hogy nem ironikusan mondta. de akasztófahumor fíling befigyelt. pont. :D:D:D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Nevl

Érdekes anime, a zenéje zseniális és a karakterek, jellemek remekül ki lettek dolgozva(ráadásul Madlax igencsak szépre sikeredett :) ), a végkifejlet  - bár kicsit fura - de izgalmas és szép lett. Összességében nagyon tetszett, bár annyira nem átütõ...

Elõzõ héten a Cowboy Bebop-ot is megnéztem, nem merek az anime topicjába írni, mert félek, hogy már készítenék is a koporsómat... :D
Összességében tetszett, igencsak eltalálták a hangulatát a történet, bár tulajdonképp egyszerû, mégis rendkívüli lett. A szereplõket látszik, hogy jól átgondolták és a jellemfejlõdésre is odafigyeltek. Nem mondom, hogy nálam ez lesz az ûberelhetetlen kedvenc, valahogy annyira nem tudtam beleélni magam, de mindenképp felkerül a legjobbak közé.
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Member

Quote from: blarkeMember: tudom, hogy nem ironikusan mondta. de akasztófahumor fíling befigyelt. pont. :D:D:D
Ez csak egyszerû káröröm, szerintem. Olyan, amivel a démonok rendelkeznek általában. Ilyennek is lennie kell :).

Lt. Simoan Blarke

röviden és tömören: ha így tolják, akkor én részemrõl nem nézek több Bleachet. az art pocsék, a sztori még so-so, de befigyel némi slayers-es ovi-fíling. amit rühellek. :(
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Kvikveg

Quote from: blarkeFMA... egészen a 31es részig.
a véleményem megmaradt. pl. tele van idétlen poénkodással, és a sztori se tetszik
a 25. részben, a halálos eset után, a temetésen én bizony röhögõgörcsöt kaptam. érzéketlen tahó, you could say...
...
Amikor kedvenc karaktereim egyiket temetik? Te ~!:eek:
:hahaha:  Najo, az nalam is hatareset volt, kisse tulzas... de azert hangulatban maradtam.

QuoteEDIT: Mondjuk így kvittek vagyunk, én anno Lucy gyilkolásait röhögtem végig, annyira parodikus volt egy hegesztõmaszkos pucér leányka, aki a klón-szinten egyforma rendõrökbõl készít paradicsompürét.
Basszus, mar 100%, hogy megnezem. Egy ilyet nem lehet kihagyni!
Ha lesz idom ra. <-Igen, itt szokott bukni a dolog... :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Quote from: KvikvegBasszus, mar 100%, hogy megnezem. Egy ilyet nem lehet kihagyni!
Ha lesz idom ra. <-Igen, itt szokott bukni a dolog... :lul:
Ezen a jelenleten már szerintem minden vmit magára is adó anime-fan végigröhögte magát. Ne lógj ki! :)

Dreamcleaver

Quote from: MemberEzen a jelenleten már szerintem minden vmit magára is adó anime-fan végigröhögte magát. Ne lógj ki! :)

Én annál a résznél akkor nevettem nagyot, mikor az ügyetlen titkárnõ beesett Lucy elé a kávéscsészével, az meg letépte a fejét. HAHAHAHAA..HA..hah..eh...lehet beteg vagyok. :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lt. Simoan Blarke

Quote from: DreamcleaverÉn annál a résznél akkor nevettem nagyot, mikor az ügyetlen titkárnõ beesett Lucy elé a kávéscsészével, az meg letépte a fejét. HAHAHAHAA..HA..hah..eh...lehet beteg vagyok. :D
eh. én azt sajnáltam. én jobban röhögtem, amikor a hulla zsebébõl kiemelkedett a toll, és sutty egy eyeshot :D:D

Member

Az megtörte a röhögõgörcsömet és annyit mondtam: HÛ DE SZAR!

Ramiz

Quote from: NevlElõzõ héten a Cowboy Bebop-ot is megnéztem, nem merek az anime topicjába írni, mert félek, hogy már készítenék is a koporsómat... :D
Összességében tetszett, igencsak eltalálták a hangulatát a történet, bár tulajdonképp egyszerû, mégis rendkívüli lett. A szereplõket látszik, hogy jól átgondolták és a jellemfejlõdésre is odafigyeltek. Nem mondom, hogy nálam ez lesz az ûberelhetetlen kedvenc, valahogy annyira nem tudtam beleélni magam, de mindenképp felkerül a legjobbak közé.
Miért, teljesen normális, korrekt vélemény. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Karin 5. resz, kb 19. perc: Welcome homeeee... :hahaha: :muhahah:
Itt rohogok, majd' megfulladtam csokieves kozben.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Necrid^

Quote from: KvikvegKarin 5. resz, kb 19. perc: Welcome homeeee... :hahaha: :muhahah:
jó az.. és jobb lesz. tegnap jött ki a 11 rész. azon is komoly röhögés volt :) winner-kun Rulez :haha:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

L.Mole

Eleddig egészem magával ragadó volt a sorozat.
Mind a rajzok, mind a zenék kifejezetten kellemesek, és izgalmasak. Már csak abban reménykedem, hogy az eddigi repetatív történetvezetés változni fog, mert az egyes részekben elmesélt, minden esetben különálló sztorik látványosan egy sémára épülnek; Bár az utóbbi két epizód óta, mintha egy állandó mellékág is kibontakozóban lenne.
Az összhatás ezzel szemben abszolút harmonikus, munka után hétköznap kifejezetten kellemes idõtöltés.

death_scythe

Quote from: NevlÉrdekes anime, a zenéje zseniális és a karakterek, jellemek remekül ki lettek dolgozva(ráadásul Madlax igencsak szépre sikeredett :) ), a végkifejlet  - bár kicsit fura - de izgalmas és szép lett. Összességében nagyon tetszett, bár annyira nem átütõ...

Üdv a klubban, Madlax RULZ. Nekem a kedvenc részeim benne azok amikor azzal az aranyos lepkés fülbevalóval végig táncol a golyók között :D és elintézi a rossz fiukat egy-egy lövéssel+ valami iszonyat jó zene megy alatta. De azért a történet sem utolsó. A végével nekem is volt egy kis gondom de azért amikor elhajtott a napfelkeltébe az jó volt(ha jól emlékszem).

I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Nevl

Quote from: death_scytheÜdv a klubban, Madlax RULZ. Nekem a kedvenc részeim benne azok amikor azzal az aranyos lepkés fülbevalóval végig táncol a golyók között :D és elintézi a rossz fiukat egy-egy lövéssel+ valami iszonyat jó zene megy alatta. De azért a történet sem utolsó. A végével nekem is volt egy kis gondom de azért amikor elhajtott a napfelkeltébe az jó volt(ha jól emlékszem).

Asszem mindig ugyan az a zene megy mikor harcol, de az nagyon ott van :)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

SaiyaGin

Quote from: KvikvegKarin 5. resz, kb 19. perc: Welcome homeeee... :hahaha: :muhahah:

Én már marha régen nem ettem csokit animézés közben.:bruhuhu:

Szerk.: School Rumble 24: szegény Harima!
Ráadásul már az opening elején elfogyott a mandariniom. :rolleye:

Lt. Simoan Blarke

Kezdeném kapásból az értékeléssel, mert ez kikívánkozik belõlem: 4/10.

alapvetõen tudni kell rólam, hogy amióta Ramiz olyan animékat szid, amiket végig se nézett, azóta addig nem mondok valamirõl tényleges, komoly véleményt, amíg végig nem nézem. ha meg félbehagyom, akkor inkább nem szidom, mert ki tudja, lehet, hogy a vége megfogott volna vagy valami.

Külcsín
a rajzolás so-so. nem rossz, de nem alkalmaz hûdenagy megoldásokat, és árnyékolásban idõnként átmegy az egyszerû sávozásos témába... összhatását tekintve engem idõnként zavart a számítógépesnek ható kameraforgatás.
ami viszont kifejezetten rossz: a Slayers-behatás. az idióta fejekre és hasonlókra gondolok most, :teccik:

Sztori
a történet akár jó is lehetne, ha nem csinálták volna a megvalósítást olyanra, amilyen. az, hogy az egyik legnagyobb poént (honnan jön az alkímiához használatos energia) nagyon elcseszik, és a vége... khm... nem az igazi, az már csak tovább rontja az összképet.

Szereplõk
a legtöbb szereplõ hordoz pár komikus vonást, DE! pl. a fõhõsök egyikét a részek folyamán tízpercenként mad-face szintig felhúzzák a magassága miatt. ez engem nagyon idegesített. az, hogy Hughes állandóan a lányáról mesélt, az inkább aranyos volt, de könyörgöm, Ed fõszereplõnek lett szánva!
összességében véve igazán eredeti szereplõ talán nincs is az egész sztoriban, nekem mindenkirõl visszaköszöntek emlékek más animékbõl ill. filmekbõl.

Megvalósítás
ad1. humor. KÖNYÖRGÖM, MIÉRT KELLETT?!?! Slayers, Love Hina, DBZ, mindenbõl átemeltek valami idiótább poénkodást. ez az én szememben hazavágta az egészet. a Flame Alchemist rész mondjuk egész jó volt, de abban legalább sehol nem próbálta komolyra venni a figurát. a többi részben viszont igen.
ad2. szinkron. eddig nem volt panaszom a japán szinkronokra, de ez... ez... egyszerûen hidegzuhany volt, hogy a mellékszereplõk esetében hiányzik a beleélés...
ad3. dráma. próbálták drámaira venni a figurát a közepénél, de mint mondtam, én szétröhögtem ott magam... inkább szánalmas volt.
ad4. romantika. ez 100%-ig hiányzik a dologból, pedig esélyes lett volna... elég sok vonulatban. az, hogy van egy happy összejövetel a végére két "mellékesebb fõszereplõ" között, az nekem kevés:rolleyes:
ad5. befejezés. 51 részes a dolog... tehát egy rész kimaradt. ahogy Member mondta, valószínûleg pénzhiány. emiatt a befejezés enyhén szólva is gyenge lett... de spoilerek lelövése nélkül nem lehetne több szót mondani a témáról.
ad6. zene. semmi jelentõs, nem volt benne semmi olyan, ami különösebben mély nyomot hagyott volna bennem. az elsõ opening falramászós, a többi három akár még élvezhetõ is, de magában nem állná meg a helyét.

zárszó: nekem ez a cucc nem tetszett. bár tagadhatatlanul megvan a maga varázsa, de engem nem fogott meg. az eddig látott animék között nekem ez a stuff... hogy is mondjam... átlagos és összecsapott. uff.

Member

Megtiszteltél azzal, hogy rászántad magad és végignézted. Legalább te megtetted és nem dobtad a 6. résznél a szemetesbe. Az FMA, hasonlóan az EL-hez (Bocsánat, akinek sérti a szemét, hogy egy postban említem õket. Bármelyik oldalról.), megosztja az embereket. Egyik csoport szerint ennél magasságosabb szentség még nem született, mások legszívesebben megölnék a mangaka-t.
Azt mondjuk írásaidból észrevettem, hogy nemigen kedveled a komédiákat, amelyekben fel-feltûnik az eksön. Ezek alól kivételek a kifejezetten Paródia jellegû vmik, mint pl. Excel Saga. Sztem nem baj, hogy néha elkezdenek ökörködni. A Love Hinát nem láttam, DBZ-et a feléig és Slayerset végig. Nem tartom valószínûleg, hogy a vicceket onnan vették volna át (úgy tudtam, hogy a Slayerset a 6.-nál feladtad). A folyamatos chibi-chibi tényleg fárasztó egy idõ után.
Zeneileg nem egy Hellsing, de nem is annak szánták. Itt a komolyzene adja meg a fõ vonulatot, sajnos a harcok alá nem kevertek be valami drum'n'bass-t vagy hasonlót, amitõl pörögne az adrenalin. Grafikában nem nyilatkoznék, mindenki tudja, hogy én az egyszerû megvalósítások híve vagyok, az agyonidillizált és CG-zett animék kioltják a szemem világát (Lásd. GitS.). Ez abból is kiderülhetett, hogy grafikailag számomra az FMA, a ONE PIECE és a NARUTO a csúcs, mivel sehol máshol nem láttam a benne szereplõk arcelrendezését.
A dráma az elején gyengécske, de késõbb azért be-befigyel. Romantika valóban nincs, de nem is hiányzik, tudom, hogy azt vártad, hogy Winry és Ed... De nem. Ed inpotens, nem érdekli más, csak Al. Mondjuk Ed személyisége minden második animében benne van, Al viszont idegölõ. Inkább a mellékszereplõkre érdemes odafigyelni és a Homunculusokra, akik szeretnének emberré válni, mégis szinte mind az ellenkezõjét cselekszik.
Én úgy érzem, lehetett volna javítani még az FMA-n, pár szarabb részt kihagyni és ebbõl normálisan befejezni, de nem láttak elõre. Nem tökéletes (sõt!), de ettõl függetlenül jobbat még nem láttam.

Araki sajnos hirtelen lebetegedett, így kicsit késni fog a Didico-val való találkozás, de most hétvégén elkezdem letölteni az Elfen Liedet és kb. 3 epizódonként kifejtem a véleményem. Elõfordulhat, hogy big anti-EL Member pozitív véleményt ír? Vagy megmarad a lenézõ hangnem a mindenbõl elõtörõ gyûlölet iránt? Még meglátjuk, ez a jövõ zenéje...

Araki

Araki feléledt! Na, szóval...
Engem az FMA alapjára véve 2 dologgal fogott meg:
1. Az alkímia. Tudtommal eddig még nem túl sokan írtak alkimistákról mangát meg egyebet. Az meg, hogy a valóságos elemeket (pl Bölcsek Köve, Homunculusok) kitalált alkimista képességekkel spékelték meg, még jobban meghatott.
2. Homunculusok. A tény, hogy mindegyik Homi egy emberi bûnt képvisel, totál megõrjített. Meg ez az egész teória, amit koréjük írtak, szintén egyedi.
Szerintem a karakterekkel nem volt különösebb gond. Legeredetibb szereplõnek természetesen Envyt tartom (Blarke figyelmébe ajánlom az "envy.atw.hu" elsõ oldalán található szöveget, ez amúgy az én oldalam).
A szinkronok szerintem tökéletesek voltak, ilyen alakítást még más animénél nem láttam. (na jó, Ed hangja, Romi Paku néha túlzásba vitte a nyögéseket)
A zenék jók, bár kezdetben engem sem hatottak meg. Bár ezekhez nem árt, ha valaki szereti a komolyzenéket is...
Na jó, tényleg nem tökéletes. Engem leginkább az idegesített, hogy tele volt felesleges epizódokkal, amelyek helyett lehetett volna több eksön, és ezek kihagyásával nem fogyott volna el a pénz. A másik pedig Al. A lelki problémáitól szinte a falra másztam... (és nem lábgombám volt!)
A Love Story tényleg kimaradt belõle, bár én nem hiányoltam, amilyen romatikus típus vagyok... ha erre vágyom, akkor inkább keresek egy Fushigi Yuugit... (ez még sosem fordult elõ).
Azt hiszem, hétvégén verekedés lesz... ami az Elfen Lied letöltését illeti... Galaxy Angel lesz!!!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: ArakiAz meg, hogy a valóságos elemeket (pl Bölcsek Köve, Homunculusok) kitalált alkimista képességekkel spékelték meg, még jobban meghatott.
:lul: valóságos elemek? ez egy középkori hit volt :D (ja igen. fordítás. ugyanaz a fordítócsoport a philosophers' stonet fordította sorcerers' stone-nak, a state alchemistet meg national alchemistnek is. hát grat.)
Quote from: Araki2. Homunculusok. A tény, hogy mindegyik Homi egy emberi bûnt képvisel, totál megõrjített. Meg ez az egész teória, amit koréjük írtak, szintén egyedi.
nem egészen. kicsit egybegyúrt dolgokat használ a középkori hitvilágból - úgy katolikus, mint eretnek hitbõl is merít. ez a teória ez egyébként tudtommal szerepel korabeli filozófiai-alkimista fejtegetésekben.
Quote from: ArakiSzerintem a karakterekkel nem volt különösebb gond. Legeredetibb szereplõnek természetesen Envyt tartom (Blarke figyelmébe ajánlom az "envy.atw.hu" elsõ oldalán található szöveget, ez amúgy az én oldalam).
szerintem pedig õ volt a legsablonosabb. dragonbollban volt vmi szereplõ, akinek ugyanilyen jellegû motivációi voltak, és neki is csak a testi ereje volt meg.
Quote from: ArakiA szinkronok szerintem tökéletesek voltak, ilyen alakítást még más animénél nem láttam. (na jó, Ed hangja, Romi Paku néha túlzásba vitte a nyögéseket)
akkor még nem láttál elég animét. (CBebop :p)
Quote from: ArakiA zenék jók, bár kezdetben engem sem hatottak meg. Bár ezekhez nem árt, ha valaki szereti a komolyzenéket is...
ahogy Member is mondta, nem volt adrenalinkeltõ harci zene. én anélkül általában nem érzem át annyira a komolyságot, csak röhögök.
Quote from: ArakiNa jó, tényleg nem tökéletes. Engem leginkább az idegesített, hogy tele volt felesleges epizódokkal, amelyek helyett lehetett volna több eksön, és ezek kihagyásával nem fogyott volna el a pénz. A másik pedig Al. A lelki problémáitól szinte a falra másztam... (és nem lábgombám volt!)
Al nem volt eléggé kidolgozva.
Quote from: ArakiAzt hiszem, hétvégén verekedés lesz... ami az Elfen Lied letöltését illeti... Galaxy Angel lesz!!!
ha meg mered tenni, akkor ellátogatok hozzátok egy bézbólütõvel, és kapsz egy kis ingyenes izomátrendezést:D

Araki

Ez csak a véleményem volt, és ennyi. Nekem tetszett, és eddig nem láttam nála jobbat. (õszintén szólva, amióta megnéztem, azóta nem tudom elviselni a gyengére sikerült animéket... és ezzel nem utalok semmire.:muhahah: ) Tudom, hogy nem tetszhet mindenkinek. Abban igazad van, hogy nem néztem még elég animét. De még van rá egy életem... talán bepótolom 90 év múlva. Én belelátok Envybe, és onnan tudom, hogy nem sablonos. Sajnos azok a nagyon értelmes lények úgy írták meg az animét, hogy az õ múltjáról szinte semmit sem lehet megtudni... majd egyszer megírom a mangáját. (amúgy valószínûleg azért értek vele ennyire egyet, mert vannak közös vonások kettõnk életében, és nekem is szokott emberundorom lenni)
Szóval: NE FIKÁZD A FÉRJEMET!:teccik:

Member

Quote from: blarke:lul: valóságos elemek? ez egy középkori hit volt :D (ja igen. fordítás. ugyanaz a fordítócsoport a philosophers' stonet fordította sorcerers' stone-nak, a state alchemistet meg national alchemistnek is. hát grat.)
nem egészen. kicsit egybegyúrt dolgokat használ a középkori hitvilágból - úgy katolikus, mint eretnek hitbõl is merít. ez a teória ez egyébként tudtommal szerepel korabeli filozófiai-alkimista fejtegetésekben.
Hmm... egy egész Wikipedia kötet errõl szól. Szerintem nem gáz, ha merít mástól az ember. Az eddig TÕLETEK megtudott EL-es ördögfióka-teória sem egy hû de nagy szám.
Quoteszerintem pedig õ volt a legsablonosabb. dragonbollban volt vmi szereplõ, akinek ugyanilyen jellegû motivációi voltak, és neki is csak a testi ereje volt meg.
Ugye nem MR. SATAN-ra gondolsz? :) Nem, Envy valóban nem egy sablonhegy. Személyiségét alapvetõleg két bûn határozza meg: Hohenheim iránti gyûlölete és a fiai iránt érzett irigysége. Reakciói természetesek, hisz magára hagyták, pedig nem õ akart megszületni.
Quoteahogy Member is mondta, nem volt adrenalinkeltõ harci zene. én anélkül általában nem érzem át annyira a komolyságot, csak röhögök.
Member nem ezt mondta. :) Bizonyos csaták alá nem árt a D'n'B, de a végsõ alá nem komolyságot, hanem elvontságot hoz, ami gáz. Oda egy kb. olyan zene kellett volna, mint ami mostanában megy a Calgonit reklám alatt. (vmi koraberi trubadúrdráma)
Quoteha meg mered tenni, akkor ellátogatok hozzátok egy bézbólütõvel, és kapsz egy kis ingyenes izomátrendezést:D
Hidd el, elég vagyok ellene egyedül is, fõleg, hogy most Araki beteg. De ne számíts 10 epizód azonnali lekapására, szép lassan, hogy legyen min elgondolkozni.

Ramiz

Nagyjából egyetértek blarke-val, de csak így elbújok mögötte, hogy továbbra is õt attackoljátok. :D Egyébként meg aki végignéz egy hosszú (13+) anime sorozatot, ami nem tetszik neki, csak hogy elmondhassa, hogy nem tetszett neki, annak vagy (a) sok ideje van, vagy (b) kevés esze --- ez csak a személyes véleményem, ill. reakcióm blarke tüskéjére. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Quote from: RamizNagyjából egyetértek blarke-val, de csak így elbújok mögötte, hogy továbbra is õt attackoljátok. :D Egyébként meg aki végignéz egy hosszú (13+) anime sorozatot, ami nem tetszik neki, csak hogy elmondhassa, hogy nem tetszett neki, annak vagy (a) sok ideje van, vagy (b) kevés esze --- ez csak a személyes véleményem, ill. reakcióm blarke tüskéjére. :)
Hübühübühübü, Ramiz! Ameddig vki nem néz meg vmit, mégis buflákú, hogy húdeszarmáhúderossz, az kapja be a sajátját... Most szégyenlem magam, amiért 1 rész megtekintése után lecsesztem Elféket. Én az 1/14-edét mondjuk így már láttam :rolleyes:. 26- nem anime! Az olyan, mint a mesekönyvekben az 5 perces! Kivétel, ha pénzhiány az oka, lásd Hölszing.

Ramiz

Quote from: MemberHübühübühübü, Ramiz! Ameddig vki nem néz meg vmit, mégis buflákú, hogy húdeszarmáhúderossz, az kapja be a sajátját... Most szégyenlem magam, amiért 1 rész megtekintése után lecsesztem Elféket. Én az 1/14-edét mondjuk így már láttam :rolleyes:. 26- nem anime! Az olyan, mint a mesekönyvekben az 5 perces! Kivétel, ha pénzhiány az oka, lásd Hölszing.
Hadd válaszoljak a te stílusodban: baromság.... és még oda sem írogattad, hogy "szerintem", mint én. :ejnye: 13 rész az hat és fél óra, az pazarlás, ha nem tetszik az embernek az anime. FLCL még végignézhetõ akárhogy, pláne hogy mindenki mondja, hogy a végén derül ki, hogy mi is történt. De Boogiepop Phantomot 8 epizód után abbahagytam, mert akármilyen vége lett volna, az addigiak nem tetszettek. FMA-t tizenvalahány körül hagytam abba, és szintén: akármilyen a vége, addig nem tetszett (sõt az elejétõl fogva egyre kevésbé), a szereplõket nem sikerült megkedvelnem, és az is világos lett, hogy jópár évvel kinõttem már a célközönség életkor-intervallumából. Akkor miért is lett volna értelme tovább nézni? EL: nem tudom, hogy milyenek a viccek, mennyire jó a sztorivezetés vagy hogy milyen az intro és az outro. De nem is ezeket kritizáltam benne. Hanem amiket megtapasztalhattam.

Member

Az én stílusomban: Teljes mértékben inegzisztenciális Taurus-asszimiláns. :D
Az FMA szerintem nem populáris olyannyira (lásd OFFTOPIC. Én, Araki, Akio-chan, Didico, Alkyra és Proféta tartjuk a frontot). De akkor sem szép dolog azt leosztani, amit nem tapasztaltunk meg. Nem értem. Ha még az introt sem láttad (mondjuk nekem sem jött össze, mert 1/4 perc után átugrottam és mindig át fogom...), akkor mit? :) Wallpapereket? Mondjuk azokban a dumcsikban, amik az EL rovatban lemennek, nem sok szimpit találtam eddig...

Fazék

Quote from: RamizEgyébként meg aki végignéz egy hosszú (13+) anime sorozatot, ami nem tetszik neki, csak hogy elmondhassa, hogy nem tetszett neki, annak vagy (a) sok ideje van, vagy (b) kevés esze --- ez csak a személyes véleményem, ill. reakcióm blarke tüskéjére. :)
tökéletesen egyetértek veled. és ahogy mondtad kb 6 órányi megtekintett epizód után azért hadd mondhasson már véleményt is az ember...

az FMA meg ha nem is annyira populáris mint az EL, de megközelíti, a japán csoportból is sokan nézték a sorozatot és tetszett nekik. én úgy látom, hogy csak egy újabb szétcincálásra váró sorozat lenne részemrõl, ezért a közelébe se megyek. aki élvezte élvezze felõlem.

Rage

Quote from: blarke51 részes a dolog... tehát egy rész kimaradt.
Hajjaj, ez aztan a szep tevhit... Akkor itt es most azok kedveert, akik nem tudnak: EGYALTALAN NEM KOTELEZO az animenek "kitolteni" az altala elore lefoglalt vetitesi idot. Attol meg, hogy 2 szezonosra terveztek az FMA-t, lehetett volna 30 reszes is.

Es megvalami: szerintetek PONT ERRE nem volt penz? Annyi yenbol, amennyit az FMA-ba beleoltek, legalabb 7-8 db 13 reszes sorozatot lehetett volna kesziteni. Ezt azert jobb, ha tudjatok. :]
痛みを感じる方向に、出口がある!

Member

Ez utóbbiról nem tudtam. Akkor mégiscsak elcsesztek vmit. Túl sokat költöttek hülyeségekre, gondolom én. Amúgy tényleg 52-re tervezték, csak hát a túlköltekezés (emlékezzünk csak egy magyar játékgyártó cégre, amely a Rebels játékot kiadta). 35 rész lett volna az ideális, de ezt már vhol leírtam. Sokat csalinkáztak ide-oda feleslegesen (fõleg az elején), ráadásul nem aknázták ki a háttérsztori által adott lehetõségeket, inkább belekeverték a "Kapu másik felét", amely õszintén elég szánalmas megoldás volt (ebben egyetértek blarkeval).

Próféta

Az a szép a Hagarenben, hogy én azt szeretem benne, amit mások utálnak, és viszont :) Sztem a [COLOR="White"]kapuval, a másik (mienkre jobban hasonlító) Nagy-Britanniával[/COLOR] meg mindenestül az egyik legjobb fináléval büszkélkedhet, amit az utóbbi idben láttam (múvira ezek után kiváncsi se vagyok). Valahogy éppen arra rezonáltam nagyon, ahogy [COLOR="White"] összeomlik a fõhös által gondosan felépített világkép (tényszerûen is, erkölcsileg is), és gyakorlatilag mindent elvesztettek, amijük volt (legfõképpen: egymást). Nekem ezért nem volt happy end. (Persze van Al monológja, amelyben elmondja, hogy miben bízik õ mégis.)[/COLOR] A visszamaradottan fejlõdött lelkemnek ez elég markánsan tetszett.

Quote from: MemberAz FMA szerintem nem populáris olyannyira
Dehogynem, "odaát" hatalmas durranás volt (persze készültek rá, de nagyobbat kaptak, mint amire számítottak). Kizárólag ezért vágtam bele a végeláthatatlan hossza ellenére (Naruto, Dragonball, One Piece, Tom és Jerry, Detective Conan, stb. rajongók kíméljenek). De most nézem, hogy például anidb-n népszerûségben (értsd: elterjedtség) elsõ, és ratingben is harmadik. Ez kb. olyan, mintha valamit úgy szeretne az IMDB, mint a Keresztapát -> muszáj megnézni. Persze az anidb értékelésében nem bízom túlságosan, és az elsõ 4-5 rész után úgy láttam, hogy ez gáz lesz; onnantól semmit nem vártam. Na ahhoz képest lett hatalmas kellemes meglepetés (ld. még Chrono Crusade).

Tisztában vagyok vele, hogy a 14-15 éves japán átlaggyereknek szánták, de valahogy nekem akkor is jobbnak tûnt egy tucataniménél. Ez talán azért van, mert olvastam a sorok közt, és észrevettem az elrejtett értékeket (pl. az a csipetnyi jellemfejlõdés); bár valószínûleg csak hallucináltam. Mindegy, nekem tetszett, nem tudjátok elrontani :) Ti hódoljatok csak tovább a komoly mûvészi értékeket felmutató drámai mûfajoknak (One Piece :ad: )

Quote from: blarkeami viszont kifejezetten rossz: a Slayers-behatás
Ugyan, régebbi az a behatás a Slayersnél :)

Még blarke-hoz:
ad1: "Couldn't agree more"
ad2: Rosszak a hangok? Nem vettem észre.. de rossz a hallásom, nem jelent semmit :)
ad3: Hatáskeltés - na ez az, ami mindenkinél máshogy jön össze. Én sajnáltam a két kissrácot, de legfõképpen az egyéb szereplõket, mert igen sokan és igen alaposan megszívták ezt az animét. Veled szemben ez nem sikerült, mert edzettebb vagy; ez van.
ad4: Te, manapság minden 10 éven felülieknek szóló mûben kötelezõen romantika van. Többnyire rendben is lenne, néhány mûvet sokkal értékesebbé is tesz, de jópár dolgot vágtak már vele haza. Nekem ez üdítõ kivétel volt, innen nem hiányzott.
ad5: Finálé: már mondtam, én épp ezért imádtam.
ad6:Ld. ki mit hallgat topik.

EDIT: Blarke helyett blarke, mert belenéztem a terjengõs offtopicba. Gomen.