Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Fazék

Valaki említette talán a Paradise Kiss után érdeklõdve, és kíváncsiságból belenéztem, meg mintha már régebben is szemezgettem volna a sorozattal. Habár a rajzolása enyhén szólva nem a legminõségibb, a sorozat annál szórakoztatóbb. Igazából semmi "nagy világrengetõ dologról" nem szól, csak egy együttes megalakulásáról a tagok életérõl, akik közül persze elkerülhetetlenül ott van tipikus fiatal korosztálybeli gondokkal küszködõ fõhõsünk, de szerencsére valamiért csöppet sem zavaróak ezek, nem vitték túlzásba. a zene jó. a hangulat jó. a poénok jók. rég volt hogy egy sorozatban 3 nap alatt a feléig eljutottam, de ennél ez az eset áll fenn :) eddig erõs 7.5/10 :)
ha nem is az év anime-je, de legalább egy olyan, amit az olyan kivénhedt kritikus hülyék is meg tudnak nézni, mint én :haha:

RE@L

Quote from: FazékValaki említette talán a Paradise Kiss után érdeklõdve, és kíváncsiságból belenéztem, meg mintha már régebben is szemezgettem volna a sorozattal. Habár a rajzolása enyhén szólva nem a legminõségibb, a sorozat annál szórakoztatóbb. Igazából semmi "nagy világrengetõ dologról" nem szól, csak egy együttes megalakulásáról a tagok életérõl, akik közül persze elkerülhetetlenül ott van tipikus fiatal korosztálybeli gondokkal küszködõ fõhõsünk, de szerencsére valamiért csöppet sem zavaróak ezek, nem vitték túlzásba. a zene jó. a hangulat jó. a poénok jók. rég volt hogy egy sorozatban 3 nap alatt a feléig eljutottam, de ennél ez az eset áll fenn :) eddig erõs 7.5/10 :)
ha nem is az év anime-je, de legalább egy olyan, amit az olyan kivénhedt kritikus hülyék is meg tudnak nézni, mint én :haha:

Ezzel szemeztem már énis aniDB-n fõleg amikor top10 is benne volt igaz nem hosszútávon, majd 1x megnézem de legalább ez a kis rivjú megerõsített abban h majd 1x megnézem :)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

SaiyaGin

Quote from: DanhibikiGrat:appl:, ne dõlj be másoknak, hogy uncsi lesz meg ilyen hülyeségeknek....Nézz Ah! My Goddess-t! Mert az jóóóóóó!:D

Igen, egész jól haladok a Mini Goddesses-szel.:)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: RE@L[SPOILER][COLOR="White"]No She Won't ;)[/COLOR][/SPOILER]

Én csak 1 et nem értettem Elfen-Lieddel kapcsolatban, méghozzá hogy Anime-Reactor on hogy szerezhetett legjobb Thriller díjat :( jó-jó kis anime de nem a legjobb és ez még finom kifejezés volt. (kétségtelen hogy a zenék nagyon jók és a rajzolás is nagyon jó de dráma+szerelem+testrészek....)
lol! hol jó a rajzolása? :D
Member: mondom, hogy nekem az elsõ 7-8-9 rész után még semleges volt (MÉG NEKEM IS! :teccik: ), tehát ne ítélkezz ilyen nagyon elõre...
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

RE@L

Quote from: blarkelol! hol jó a rajzolása? :D

Sry, nemértem mit szerettél volna ezzel kifejezni, vagy cáfolni.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....

Lt. Simoan Blarke

Quote from: RE@LSry, nemértem mit szerettél volna ezzel kifejezni, vagy cáfolni.

Quote from: RE@Lkétségtelen hogy a zenék nagyon jók és a rajzolás is nagyon jó
a rajzolása egyáltalán nem jó, és ezt a többség elismeri, szóval ezért vagyok meglepve :3x3: (szerintem se "nagyon jó" a rajzolása, max. közepes :3x3: )
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Ramiz

Quote from: Fazékha nem is az év anime-je, de legalább egy olyan, amit az olyan kivénhedt kritikus hülyék is meg tudnak nézni, mint én :haha:
roderick van oda a mangájáért asszem. :) Az a baj, hogy a lassú, nyugis animékre az ember mindig úgy érzi, nincs ideje. Még ha ugyanannyi ideig tart is egy rész, mint egy pörgõsebb. Még ha amúgy tetszene is neki. :) Ezek nekem ilyen vizsgaidõszak utáni, karácsonyi vagy nyári animék. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Yakumo

Quote from: blarkea rajzolása egyáltalán nem jó, és ezt a többség elismeri, szóval ezért vagyok meglepve :3x3: (szerintem se "nagyon jó" a rajzolása, max. közepes :3x3: )
szerintem meg jó, na? :D ;)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Yakumoszerintem meg jó, na? :D ;)
szóval kötözködöl? :p

Wild Arms 9-12
kezdek beleszeretni ebbe a sorozatba :D de komolyan :D
(van benne egy kawaii zöldhajú vámpír-varázsló-alakváltó csajszi. egy izomállat számtechzseni. egy nagymellû kártyás-spellcaster svindler nõci. egy kisfiútestbe zárt ex-pisztolyhõs. két kis 5000 éves "patkány" (valami pupape pipepu jellegû nevük van). mi kell még ezek mellett, de komolyan?:D)

RE@L

Szerintem nagyon szép látványvilága volt EL-nek, nem találtam benne semmi kivetnivalót. Kis zsilipes töltés is nagyon részletesen ki volt dolgozva...

Viszont Shuffle Episode 5 ben amikor Rin fõzni próbálgat teljsen úgy hallatszik hogy azt kiabálja hogy "vizet! vizet! vizet!" :) de ha jólsejtem akkor ezt a szót használja: himizu 火水
 (n) (as discordant as) fire and water

Prof. William

Ruin Expolers

Hát ez csúcs! Senki se számítson világmegmentõs dologra. Ez csak egy kis ökörködõs fantasy a la Slayers.

Egy "kõprofi" csapat Ihrine és Fam(Macskafülû Wiccan máguslány. Már érdekes mi?)  kalandjait meséli el. Fedezik a romokat, õsi térképeket vesznek, é szinte minden csapdába belépnek. egy idõ után feltûnik egy rivális kalandozócsapat, akik legalább olyan debile mint hõseink.

Szóval jó kis Anime! És ajánlom!

RE@L

Quote from: blarkea rajzolása egyáltalán nem jó, és ezt a többség elismeri, szóval ezért vagyok meglepve :3x3: (szerintem se "nagyon jó" a rajzolása, max. közepes :3x3: )

Amúgy errõl jut eszembe ha egy nagyon szépen megrajzolt és kivitelezett anime-t akarsz látni nézd meg a The Place Promised In Our Early Days-t.

via_mala

"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Member

Az EL-nek tényleg nem nagy cucc a rajzolása, minden második anime kb. így néz ki. Fõleg az orruk zavar, de az nagyon. OK, Blare, megértettem, haladunk tovább (én nem vette észre, hogy tegnap végleg lehúztam volna :rolleyes: ). Csak ezeket a szexuális dolgokat ne erõltessék és fõleg ne gyerekkel.
Sokkal ellentétben nekem tetszenek az elhülyült jelenletek, ha folyamatosan nyomasztanának, talán Lipõtmezõn kötnék ki... Fõleg az az egyetemi rész :D.
Meg az is bejön, hogy Kouta folyton bunkózik Yukával (tudom, hogy õ csak nem tudja kifejezni az érzéseit, de én képernyõ keresztül akárhányszor próbálkoztam, Yuka csak nem sértõdött meg...). Szóval eddig többségben vannak a pozitív dolgok (8/10), még ha eddig nem is ez jött volna le.

EDIT: Tudjátok, most van az az érzés, amikor egyszerre vagyok felháborodva és lenyûgözve. :)
EDIT2: Azt mondjuk nem értem, hogy egy iskolában (egyetem e vagy középsuli, nem jöttem rá, vmi átmenet :)) nem zavar senkit, ha eltûnik az egyik elõadó? ([COLOR="Red"]Förccs[/COLOR])

roderick

Quote from: Ramizroderick van oda a mangájáért asszem. :)

Nemis véletlen, ha valamit szeretek annak oka van:)
A sorozat eléggé el van bénázva szerintem, manga pont azért jó mert ott nincs elnyújtva a dolog (meg pl. rendesen kimondják a zenekarok neveit :) ) ráadásul ugye sokkal-de-sokkal tovább tart a történet, csakhát ugye ez sincs még befejezve.
Anime egyetlen pozitívuma, hogy nagyon jól megcsinálták a zenéket -mint már írtam- nemcsak hogy jó hallgatni, de teljesen beleillik a "beck imidzsbe", viszont az által hogy a pl. föhös gondolatait kihagyták vagy mert teljesen irreleváns részeket elnyújtottak nagyon sokat vesztett a történet. Jobban jártak volna ha inkább csinálnak mittomén, pl. 18 részt, de azt rendesen vagy hamár mindeképp 26 kell akkor meg továbbmennek a történetben
amúgymeg Chiba 4 president!!!!

(Jameg Jim Walsh féle film elég szánalmas volt, nem korszakalkotó volt, hanem egy hülyegyerek filmje, aki épp megtalálta a fade-in fade-out gombokat, ezis elönye a mangának, ottcsak le kell írni egy döbbent arc mellé, hogy "ez zseniális" :) )
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberEDIT: Tudjátok, most van az az érzés, amikor egyszerre vagyok felháborodva és lenyûgözve. :)
EDIT2: Azt mondjuk nem értem, hogy egy iskolában (egyetem e vagy középsuli, nem jöttem rá, vmi átmenet :)) nem zavar senkit, ha eltûnik az egyik elõadó? ([COLOR="Red"]Förccs[/COLOR])
az elõadó papája a helyi guru, és az simán elsimítja a dolgokat. l. 13. rész legvége. :D

Dreamcleaver

BECK anim úgy jó ahogy van lol! 10/10 minden szempontból. ;)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lt. Simoan Blarke

Wild Arms még mindig.
lol. kisgyerek ilyen szöveget elereszt az ex-szerelmérõl: "Her sweet voice, her eyes that i was about to suck into..." LOL. :D

Ramiz

Quote from: via_malaRövid Speed Grapher ajánlómat itt olvashatjátok, a #6504-es hozzászólásban.
Jól hangzik (SAC-hoz hasonlítás)...

Quote from: roderickAnime egyetlen pozitívuma, hogy nagyon jól megcsinálták a zenéket -mint már írtam- nemcsak hogy jó hallgatni, de teljesen beleillik a "beck imidzsbe", viszont az által hogy a pl. föhös gondolatait kihagyták vagy mert teljesen irreleváns részeket elnyújtottak nagyon sokat vesztett a történet. Jobban jártak volna ha inkább csinálnak mittomén, pl. 18 részt, de azt rendesen vagy hamár mindeképp 26 kell akkor meg továbbmennek a történetben
Akkor tehát pár rész anime (míg a zene a fülünkbe mászik) + manga a helyes kombó, ha jól értem. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

via_mala

Quote from: RamizJól hangzik (SAC-hoz hasonlítás)...
Azért ne számíts távol jövõben játszódó cyber-punk történetre, ez a jelen korban játszódik - és semmi android, robot, szuperkompjuter nincs benne. Csak azért szólok, hogy nehogy eltájold magad. Ezekbe a kategóriákba sorolható: Drama, Mystery, Psychological, Supernatural, és én még hozzávenném az Action-t is.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Ramiz

Quote from: via_malaAzért ne számíts távol jövõben játszódó cyber-punk történetre, ez a jelen korban játszódik - és semmi android, robot, szuperkompjuter nincs benne. Csak azért szólok, hogy nehogy eltájold magad. Ezekbe a kategóriákba sorolható: Drama, Mystery, Psychological, Supernatural, és én még hozzávenném az Action-t is.
Oké, nekem elég, ha a nyomozás része hasonlóan színvonalas és izgalmas.

nubu015

HAH ! De végül , (és mindig) mégis gyõzedelmeskedik az igazság ! :)

Szóval most hogy valami ügyes emberke elkezdte felpakolni mkv-be
a FMP-Fumoffu-t kiderült hát hogy mégis igazam volt , és az avis
1-2 satöbbi részek vágottak voltak .
Elég ha belenézel az avi1-2 13.-percében ( a felezõ utáni rész)
meg az mkv 1-esbe .

Ja tényleg valaki más is az orromra koppintott ,blarke-n kívül  pedig
szerintem nem fogalmaztam durván .
Tök örülnék ha valaki felvilágosítana hogy mi
volt a sértõ dumámban :)
( Nézzétek el szegény antiszociális kölöknek )

Quote from: blarkenem.

23 percesek imo nem vágottak...
ez érdekes, mert szerintem full van ftpn az aois leírás alapján...

anyád. :mad:
:lame: :)

14 file van fent, ebbõl 12 23 perces, 2 pedig 12 perces szpesöl. a 12 23percesbõl 4 rész visel duplaszámozású nevet. 1-2, 4-5, 6-7, 8-9. most azt nézem, hogy a 12 duplán van fent. (AZ OPENING MÉG MINDIG ÜÜÜÜÜÜÜT!!!!)

edit: a szpesölök is önálló részek.

Ramiz

Quote from: nubu015( Nézzétek el szegény antiszociális kölöknek )
Nézd el a másik szegény antiszociális kölöknek és kész. :D :__devil:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: RamizNézd el a másik szegény antiszociális kölöknek és kész. :D :__devil:
a tiédet is :mad: az a szöveg magában hordozott egy olyan tartalmat, hogy "ugatsz a fumoffuról, holott azt se tudod, mi az, valaki más?" -_-

Ramiz

Quote from: blarkea tiédet is :mad: az a szöveg magában hordozott egy olyan tartalmat, hogy "ugatsz a fumoffuról, holott azt se tudod, mi az, valaki más?" -_-
Ne gyõzködj, nekem tökmindegy, én csak kötekszek. :)

Comedy

10 perces, szép, egyedi rajzstílusú anime teljesen debil történettel darkos, fekete cuccokban járó, wicca-hitû gothic-rokkereknek. :) A narráció szerintem nem passzol ehhez (mint pl a Her and her cat-hez igen), a komolyzene nagyon hatásosnak szánt, de azért még elmegy. A fõszereplõ srác egyébként tisztára hasonlít Lythis-re, kinézetre is meg stílusában is (lásd amikor végigdarálja a hidat). :D

nubu015

Quote from: blarkea tiédet is :mad: az a szöveg magában hordozott egy olyan tartalmat, hogy "ugatsz a fumoffuról, holott azt se tudod, mi az, valaki más?" -_-

Hát akkor biztosítalak , hogy nem hordozott a szövegem ilyen tartalmat !
De most tényleg !  

Meg lenne végre egy értelmes bár nem ide illõ ( semmi sem tökéletes:))
kérdésem .

Milyen codecet kéne használnom ehhez Fumoffu_H264.AAC.mkv-hez
mert már mindent feltelepítettem , meg letelepítettem de így is
csak az Mplayer játsza le ,de ott meg picit csúszik a hang.
(Elméletileg fennt van a h264, meg az aac-is meg az 1.1.1-es full matroska)

m.

Andi

Quote from: RamizComedy

10 perces, szép, egyedi rajzstílusú anime teljesen debil történettel darkos, fekete cuccokban járó, wicca-hitû gothic-rokkereknek. :) A narráció szerintem nem passzol ehhez (mint pl a Her and her cat-hez igen), a komolyzene nagyon hatásosnak szánt, de azért még elmegy. A fõszereplõ srác egyébként tisztára hasonlít Lythis-re, kinézetre is meg stílusában is (lásd amikor végigdarálja a hidat). :D

Nekem egyik kedvenc animem, pont a fent említett dolgok miatt :D (nem vagyok amúgy dark vagy goth vagy ilyesmi!!!) Olyan fura hogy már mestermû :D Mintha mozgó festményt néznék :rolleyes:

Bandita ^^

MEGAGIGATERA LOL!!!!!
Már láttam ezt az animét, csak más cime(i) volt(ak).... (értsd: nemteljesen eredeti a történet, persze nem koppintás(teljesen))
13x10perc tömény ökörség. Ennyi hülyeséget 1 helyen....... Viszont ha nem nézzük a "chibi"-s hülyeségeket, egészen megkapó szerelmi történettel állunk szembe, és végigkísérhetjük Ryo-t egy hatalmas vívódáson az érzelmeivel. : Vajon van joguk az embereknek eldönteni más sorsát? Vajon milyen érzelmeim lennének, ha másképp történt volna? Meg ilyenek...
A végére azért megfeküdte a gyomrom.... ~.~"
De idõtöltésre & kikapcsolódasra perfecto.
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Ramiz

Quote from: nubu015Meg lenne végre egy értelmes bár nem ide illõ ( semmi sem tökéletes:)) kérdésem .
Milyen codecet kéne használnom ehhez Fumoffu_H264.AAC.mkv-hez
(Elméletileg fennt van a h264, meg az aac-is meg az 1.1.1-es full matroska).
Az már igaz, van help topik. ;) Én feltennék friss MKV codecet (Lazy Man's az jó), esetleg hangkodekek... nemtom. A kodekek azok olyanok, hogy van 1000 féle verzió, plusz a kodekcsomagok, amikre van, aki esküszik, van, aki nagy ívben kerüli. És nagyon csúnyán össze tudnak akadni a kodekek... Én általában a szerencsémre bízom magam, és addig installálgatok, amíg nem megy minden. :D

Lt. Simoan Blarke

Quote from: nubu015Hát akkor biztosítalak , hogy nem hordozott a szövegem ilyen tartalmat !
De most tényleg !  
mivel anyáméktól verést kaptam ilyen hangvételû akciókért (értsd ez alatt a "másvalaki?" szöveget?), és anyáméknak mindig igazuk volt, és nem volt olyan, hogy nem, nem azért, mert akkor is, ha nem, hanem mert nagybölcsemberek :D, ezért errõl nem gyõzöl meg. pont.

Quote from: nubu015Milyen codecet kéne használnom ehhez Fumoffu_H264.AAC.mkv-hez
(Elméletileg fennt van a h264, meg az aac-is meg az 1.1.1-es full matroska)
leszedtem, nekem mplayer csúszás nélkül lejátssza. de ha csúszik, akkor csúsztasd be alá, elvileg lehet audio-delayt is állítani benne. vagy try VLC.